Samarbejde med Eaton og Microsoft om en ny generation af datacentre

I dag udvider power-management virksomheden Eaton sit samarbejde med den amerikanske softwaregigant Microsoft. Et samarbejde, der sigter mod at hjælpe virksomheder med at nå deres bæredygtighedsmål via Eatons EnergyAware UPS-teknologi.

Eaton og Microsoft har i mange år været tætte samarbejdspartnere, og sammen føjer de nu nye digitale funktioner til Eatons UPS-teknologi, som betyder, at den fremover vil kunne fungere som distribueret energiressource (DER).

Den nye strategiske rammeaftale mellem Eaton og Microsoft skal understøtte udviklingen af blandt andet digital transformation, bæredygtighed og energiomstillingen i en lang række større industrier. Et centralt element i aftalen bliver derfor at implementere Eatons EnergyAware UPS-teknologi i en bred vifte Microsoft-projekter.

En ny generation af datacentre
Med tilføjelsen af EnergyAware i UPS-teknologien vil nødstrømsanlæg fremadrettet ikke blot forsyne kritisk infrastruktur med nødstrøm i tilfælde af strømafbrydelser eller nedbrud på elnettet. De vil også kunne understøtte det lokale elnet med vedvarende energikilder som fx solenergi og vindenergi. Det skaber en helt ny generation af datacentre, der både interagerer og understøtter elnettet med strøm og hjælper dermed el-operatørerne med at levere kritiske fleksibilitetstjenester.

”En UPS, der interagerer med og understøtter elnettet, giver datacentre mulighed for at styre deres energiforbrug på intelligent vis og dermed reducere CO2-udledningen på elnettet. Det giver datacentre en lang række bæredygtighedsfordele, der går langt ud over selve datacenteret,” siger Craig McDonnell, Senior Vice President og General Manager for Energy Transition and Digital hos Eaton.

Som en ekstra bonus kan datacentrene tjene penge på den energi, som de ikke bruger. Overskudsstrøm kan let sendes tilbage til elnettet og sælges til el-operatører. Samtidig kan datacentrene tilbyde hurtige frekvensresponstjenester, som kommer til at stå i høj kurs blandt el-operatørerne i takt med, at efterspørgslen på vedvarende energikilder stiger, og nettet mister den forsyningsstabilitet, som traditionelt har været forbundet med fossile brændstoffer.

”Net-interaktive datacentre er ikke kun forbrugere af strøm, når de lagrer og beskytter kundens data og it-applikationer, men fungerer også som leverandører til elnettet. Det vil i stigende grad være afgørende for, at fremtidens elnet er rustet til at klare de høje niveauer af mere ustabile vedvarende energikilder som fx vind og sol,” fortæller Sean James, direktør for Datacenter Research hos Microsoft.

Om Eaton
Eatons mission er at forbedre livskvaliteten og værne om miljøet gennem brug af power management-teknologier og- tjenester. Vi hjælper vores kunder med bæredygtige løsninger og udnytter globale tendenser inden for elektrificering og digitalisering til at fremskynde den grønne omstilling – ikke kun i Danmark, men også på verdensplan. Eaton sælger produkter til kunder i flere end 170 lande og havde i 2021 en omsætning på 19,6 milliarder USD. Eaton har ca. 92.000 ansatte på verdensplan.

Se flere oplysninger på Eaton.dk.

LÆS også: Eaton føjer ny Sales Application Engineer til sin satsning på vedvarende energi
Eaton's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger