Sørg for et sikkert miljø for dine medarbejdere

Der er i dag mange, der er beskæftiget i stillinger, som kræver en ekstra form for påpasselighed. Det er især noget, der gør sig gældende, når det handler om det fysisk hårde arbejde, som kan være forbundet med mange former for belastninger og skader. Og så er der også det arbejde, som involverer skadelige midler og kemiske stoffer.

Sådanne kan give varige skader og mén, og på sigt kan de være så hæmmende og skadelige, at de kan føre til sygdomme.

Derfor er det vigtigt at fortage en kemisk APV

Og netop derfor er det vigtigt, at du tager dig godt af dine medarbejdere og det miljø, de færdes i, således du ved, at de altid arbejder sikkert for dig. Med det sagt er det derfor en fordel for dig at få lavet en professionel risikovurdering af de farlige stoffer og kemikalier, som kan være forbundet med deres hverv. Her er der således tales om en kemisk risikovurdering eller en kemisk APV, som en sådan også kaldes.

Der er nemlig nogle ting, der skal overholdes i forhold til den gældende lov på området. Og netop den kemiske APV er lovpligtig – men den er faktisk også et rigtig godt værktøj til instruktion.

Tag dig af dine medarbejdere der håndterer farlige kemikalier

Når der er tale om en kemisk risikovurdering, er det en del af den generelle kemikaliestyring og risikovurdering på arbejdspladsen. Og denne har en stor betydning for at skabe et sikkert, kemisk arbejdsmiljø. Den giver dig således et overblik over de farlige kemiske stoffer og andre former for farlige kemikalier, som dine medarbejdere måske dagligt skal håndtere og dermed den måde, som de bruger dem på i deres arbejde.

Du kan finde meget mere viden online

Du kan selv foretage en kemisk APV på din arbejdsplads, eller du kan få professionelle til at udføre den for dig. Når du gerne vil vide noget mere om det samt finde de instrukser, der sørger for, at du kan lave en sådan på egen hånd, så bør du tage et kig online.

Det kan for eksempel være inden for på en side som ecoonline.dk. Her finder du blandt andet de 4 spørgsmål, som du skal svare på under udførelsen af en kemisk APV, og du får en større viden om de lovkrav, der gør sig gældende inden for området.

LÆS også: 4 gode råd til dig som skal i gang med indretning af arbejdspladsen
Sørg for et sikkert miljø for dine medarbejdere's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *