Esbjergs borgmester besøger Betech i anledning af 100-årsjubilæum

Fredag 30. september 2022 fejrer medarbejderne hos Betech, at virksomheden runder 100 år i Danmark. I den anledning vil borgmester Jesper Frost Rasmussen besøge produktionen i Bramming, hvor der er blevet fremstillet industripakninger siden 1967.

Dengang – og frem til 1989 – hed Bramming-virksomheden Scanlex, indtil grundlæggerne Elin og John Feldt solgte til den københavnske handelsvirksomhed Ferdinand Johansen, hvis rødder går helt tilbage til 1922. Kort efter sammenlægningen introduceredes firmanavnet Betech Seals, og siden 2015, hvor produktprogrammet blev udvidet med egen produktion af formstøbte gummidele, har 100-årsjubilaren været kendt under navnet Betech.

Betechs historie trækker en ubrudt linje fra industrialisering og recession i mellemkrigsårene og frem til automatisering og Industri 4.0 i dag. Mange forandringer er foretaget for at tilpasse sig marked og konjunkturer, men til alle tider har fokus været at levere stærke tekniske produkter og materialer til industrien.

Skæring og stansning af alverdens pakninger

Jesper Frost Rasmussen kommer til at opleve en produktionsvirksomhed, som for 55 år siden var blandt de mange ivrige iværksættere, da velfærden og økonomien for alvor blomstrede, og alle landets kommuner udlagde betydelige arealer til erhvervsområder for at tiltrække arbejdspladser fra den hurtigvoksende skov af handels- og produktionsindustri. I alle de år har produktionen foregået samme sted i Sydvestjylland, men Betech rækker i dag ud til kunder med aktiviteter overalt i verden.

100 år i Danmark, 15 i Kina og 10 i Norge

I takt med den tiltagende globalisering er Betech fulgt med kunderne, hvilket foreløbigt har ført til etablering af produktion i Kina og et salgskontor i Norge. På alle tre lokationer er 2022 et særligt år: Foruden de hundrede år i Danmark runder fabrikken i Kina 15 år og afdelingen i Norge 10 år.

Populær arbejdsplads i stort opland

Medarbejderne i Bramming kommer fra et stort opland afgrænset af Esbjerg, Billund, Kolding og Ribe. Fabrikken i Bramming har altid været en populær arbejdsplads, så borgmesteren får også mulighed for at hilse på både yngre, nyansatte medarbejdere og erfarne, trofaste folk, hvoraf nogle har været med gennem fyrre år.

Jubilæumsdagen vil i øvrigt byde på munter underholdning, middag og fest for alle 70 medarbejdere, der samles fra fabrikken i Bramming samt kontorerne i Herlev og Stavanger.

Flere fortællinger fra Betechs hundredårige historie kan læses på hjemmesiden www.betech.dk/100

LÆS også: Gummiventiler fra Betech
Betech A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.