Banebrydende genbrugsprojekt af igus partner Mura Technology fortsætter med at tage fart

Advanced Recycling pioneren Mura Technology gør store fremskridt med at bygge verdens første HydroPRS anlæg, der vil blive sat i drift i begyndelsen af 2023.

Genvinding af råolie fra plast: Det britiske firma Mura Technology (Mura) forfølger dette mål med HydroPRS processen for at fremme plastens cirkulære økonomi. Dette er en bekymring, som motion plastics specialisten igus også deler. igus har støttet Muras projekt som investor siden 2020. Det første HydroPRS anlæg til kemisk genindvinding af plastaffald bygges i øjeblikket af Muras datterselskab ReNew ELP i Teesside, England. Den avancerede genbrugspioner gør store fremskridt og vil sætte anlægget i drift i begyndelsen af 2023.

Opførelsen af det første HydroPRS anlæg til genindvinding af plastaffald begyndte i april 2021. Processen gør det muligt at genindvinde usorteret plastaffald med et lavt CO2 aftryk. HydroPRS er resistent over for organiske forurenende stoffer som papir og madrester, hvilket gør en bred vifte af plastaffald egnet som råmateriale. Dette knuses i virksomhedens eget materialeforarbejdningsanlæg og renses for urenheder som glas, sten og metaller. ReNew ELP fortsætter med at gøre betydelige fremskridt med at bygge anlægget, selvom pandemien og råvaremangel, som i andre sektorer af økonomien, havde indflydelse på projektet. Efter grave- og anlægsarbejde er der de seneste måneder blevet opført fundamenter og underkonstruktioner til bygninger og anlæg. De første anlæg, som lagertanke til destillat, er blevet leveret til byggepladsen i juli. Derudover oplagres en del på lokale lagre eller opbevares hos leverandører på stedet. Dette hjælper med monteringsplanlægning, da udstyret er tilgængeligt til enhver tid og kan installeres effektivt. De næste store byggeprojekter er materialeforarbejdningsanlægget og hovedprocesanlægget. I juli begyndte Mura at programmere styringssoftwaren til HydroPRS anlægget, som skulle være afsluttet i oktober.

Kapaciteten udvides yderligere

Målet er at få ReNew ELP sitet sat i drift i begyndelsen af 2023. I første fase vil anlægget have en kapacitet på 20.000 tons, som vil blive øget til 80.000 tons om året. Til sammenligning består den største affaldshvirvel i verden, Great Pacific Garbage Patch, der flyder i Stillehavet mellem Hawaii og Californien, i øjeblikket af omkring 80.000 tons plastaffald. I fremtiden skal der bygges yderligere HydroPRSTM anlæg over hele verden – herunder Tyskland. Flere mulige steder er blevet identificeret, og et er allerede under udvikling og forventes at være operationelt senest i 2025. De foreslåede anlæg i Tyskland vil have kapacitet til at behandle mellem 50.000 og 100.000 tons pr. anlæg. Muras forretningsmodel omfatter egne lokationer i Storbritannien, Europa og USA samt verdensomspændende licensmuligheder gennem Muras partner KBR. Andre partnere som DOW Chemical, Chevron Phillips Chemical og Mitsubishi Chemical er blevet tilføjet. igus har været partner med Mura siden 2020 og har investeret 5 millioner euro i projektet.

Samarbejde for større bæredygtighed

Mura arbejder allerede med leverandører for at forsyne HydroPRS anlægget med plastaffald. De indsamler plastaffald fra husholdninger og byer og vil levere det til Mura i fremtiden. Men Mura går et skridt videre og driver aktivt udviklingen af denne nye industrisektor ved at arbejde sammen med politikere og andre interessenter. For at illustrere den positive miljøpåvirkning af sit eget HydroPRSTM anlæg på Wilton fabrikken arbejder Mura også sammen med den uafhængige partner Warwick Manufacturing Group (en del af University of Warwick) om en livscyklusanalyse af anlægget, som forventes offentliggjort i efteråret 2022. “Vi er opmærksomme på de store muligheder, som denne banebrydende teknologi giver, og støtter Mura for at hjælpe kemisk genindvinding med at få et gennembrud. Sammen ønsker vi at fremme plastens cirkulære økonomi for at bevare dyrebare ressourcer og råmaterialer,” siger Frank Blase, administrerende direktør for igus GmbH. I over 50 år har igus allerede regranuleret 99 procent af det plastaffald, der genereres i produktionen, og i 2019 lancerede igus også sit eget genindvindingsprogram for udslidte energikæder. De første produkter, der blev skabt i år af op til 100 procent genindvundet materiale, var cradle kæden og iglidur ECO glidelejer, også nyt er igus:bike projektet for bæredygtig mobilitet i byerne. Konceptet omfatter en solid plastcykel, der er helt smørefri og rustfri, og hvis stel og hjul også kan fremstilles af affald efter forbrug. Med igus:bike platformen ønsker igus også at fremme knowhow omkring plast i den globale cykelindustri og dermed fremme den cirkulære økonomi internationalt.

LÆS også: Mere organiseret på begrænset plads med den nye chainflex CASE S kabelboks fra igus
Igus ApS's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger