Sådan gør igus det nemmere for industrivirksomheder at komme i gang med Internet of Things

smart plastics specialisten igus er et nyt medlem af det Berlin baserede IoT Use Case ekspertnetværk

Internet of Things har et vækstpotentiale på billioner af euros. Men mange industrivirksomheder har svært ved at digitalisere deres processer. Som nyt medlem af det Berlin baserede IoT Use Case ekspertnetværk forklarer igus, hvordan man kommer i gang med IoT.

Mandag morgen på en brødfabrik: Emballagesystemet bryder pludselig sammen. En mindre komponent har svigtet, hvilket resulterer i potentiel lang nedetid og høje reparationsomkostninger. Det mest irriterende ved det er, at en lille investering i digitalisering og netværk ville have været nok til at gennemføre foranstaltninger til at advare operatøren om problemet via Internet of Things. Intelligent tilstandsovervågning er noget, som få virksomheder i Tyskland implementerer på trods af sin økonomiske effektivitet. Denne tøven bekræftes i en undersøgelse foretaget af International Data Corporation (IDC), et amerikansk markedsundersøgelsesfirma. Af 250 adspurgte virksomheder med over 100 ansatte arbejder kun 29 procent på Internet of Things (IoT) projekter. “For at fremskynde digitaliseringstempoet sluttede vi os til det Berlin baserede IoT Use Case netværk af eksperter i oktober 2022,” siger Richard Habering, leder af forretningsenheden for smart plastics hos igus. “Ved at udføre uddannelsesarbejde med eksempler på bedste praksis, dele ekspertise og skabe synergieffekter håber vi at gøre det lettere for virksomheder at komme ind på Internet of Things og forbedre deres fremtidige konkurrenceevne.”

“Virksomheder bør sætte den rigtige kurs for digitalisering på et tidligt tidspunkt”

Mere end 80 industrielle partnere fra mere end 15 lande har nu tilsluttet sig fællesskabet af teknologi- og brancheeksperter, herunder Microsoft, Siemens og Schaeffler. “Kun hvis vi deler bedste praksis fra vores projekter og taler specifikt om den værdi, IoT tilføjer, vil vi få succes her – ingen smarte PowerPoint-dias!” siger IoT Use Case grundlægger Madeleine Mickeleit. Eksperterne deler viden om Internet of Things og diskuterer, hvordan man kan forbedre kvaliteten, sikkerheden, og formidlingen af IoT teknologi. Interesserede virksomheder kan læse over 350 use cases og projekter fra netværket, følge ekspertpodcasts og nemt udveksle ideer med ligesindede virksomheder. Internet of Things har et enormt potentiale for økonomien. Ifølge McKinsey vil værdipotentialet i fabriksmiljøer stige til 3,3 billioner dollars i 2030. »Så det er vigtigt for virksomhederne at sætte den rigtige kurs for digitaliseringen nu, så de ikke sakker bagud i den internationale konkurrence,« siger Habering.

igus vil berige netværket og tilføje sin ekspertise inden for smart plastics

smart plastics er sensorsystemer, der overvåger status for energikæder og kabler, hvilket gør det muligt for teknikere at planlægge vedligeholdelsesarbejde målrettet og reagere tidligt på forestående komponentfejl. Blandt brugerne – som kan findes som use cases på netværkets hjemmeside – er GHD Georg Hartmann Maschinenbau. Virksomheden har udstyret en brødpakkemaskine med igus i.Sense CF.Q. I realtid overvåger sensorsystemet energi- og datakablerne, der bevæger sig med høj hastighed i energikæderne. Habering siger: “i.Sense CF.Q’s avancerede teknologi registrerer forestående kabelbrud, før de opstår.” Besøgende på SPS automatiseringsmessen i Nürnberg vil også selv kunne se denne teknologi. Fra den 8. til den 11. november 2022 viser igus produkter fra smart plastics sektoren – herunder i.Sense TR.B, et intelligent tilstandsovervågningssystem til 3D energikæder på industrirobotter; den billige i.Sense EC.W levetid sensor; og dens seneste i.Sense CF.D prototype til overvågning af kraftigt udnyttede datakabler. Der vil også blive afholdt et IoT Use Case møde på messen.

LÆS også: Økonomisk etiketteringsrobot vinder 2022 igus ROIBOT Award
Igus ApS's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.