Schneider Electric – Lokal fabrik skaber høj forsyningssikkerhed og unik produktudvikling for dansk virksomhed

Fokus på høj kvalitet, nedbringelse af CO2, lokal produktudvikling og stor forsyningssikkerhed. Det er nogle af de mange fordele, som Schneider Electric får via deres fabrik ved Ringsted. I en tid, hvor forsyningsproblemer udfordrer mange virksomheder, produceres størstedelen af Schneider Electrics Lauritz Knudsen-produkter inden for landets grænser, og det fører til mange værdifulde synergier.

På det tætpakkede fabriksgulv i den næsten 20.000 kvadratmeter store fabrik i Benløse lige uden for Ringsted har Schneider Electric siden år 2000 udviklet ogproduceret el-installationsmateriel i et innovativt, elegant og brugervenligt design til hele den danske elbranche. Blandt andet produceres der årligt mere end 10 millioner komponenter til den klassiske LK FUGA-serie , som er danskernes foretrukne afbryderserie.

Ifølge fabriksdirektør Mogens Auchenberg er der stor værdi i at producere størstedelen af Lauritz Knudsen-produkterne lokalt frem for uden for landets grænser:

”Ved at have vores produktion i Ringsted, som delvist forsyner vores danske og nordiske markeder med blandt andet FUGA-afbryderne, har vi en langt større autonomi over produktionen, end hvis vi var afhængige af en udenlandsk produktion. Det betyder, at vi selv har 100 procent føling med kvalitet og forsyningssikkerhed.”

Forsyningssikkerhed og kort til kunderne

Fabrikken, der beskæftiger omkring 250 ansatte, drives med en høj automatiseringsgrad og en række produktionsområder, der tilsammen sikrer høj kvalitet og effektivitet. Ifølge Mogens Auchenberg er det dog langt fra de eneste grunde til fabrikkens store værdi. Han peger blandt andet på, at fabrikken er meget fleksibel i forhold til at kunne omstille produktionen til det, der er behov for i markedet her og nu.

”Under corona var det en unik fordel, at vi med vores store kendskab til markedet og den lokale fabrik kunne omstille vores produktion fra dag til dag. Alle manglede produkter og materialer, og derfor tilpassede vi vores produktion til at producere de produkter, der var størst behov for. Det skabte en endnu tættere tilknytning til vores kunder,” siger Mogens Auchenberg.

Han nævner også den høje forsyningssikkerhed som et direkte resultat af den lokale produktion.

”Med fuld autonomi over vores egen produktion, og kunderne inden for maksimum fem timers kørsel, sikrer vi en unik forsyningssikkerhed og meget korte leveringstider. Det betyder, at vi og mange af vores kunder ikke har været ramt af forsyningsproblemer i lige så høj grad, som det desværre har været tilfældet for mange andre virksomheder. I hele fabrikkens levetid er der produceret flere end 32.000.000 LK FUGA-produkter, så landets elbranche kan vide sig sikker på, at de ikke løber tør for FUGA-komponenter,” fortæller Mogens Auchenberg.

LÆS også: Schneider Electric kåret som verdens mest bæredygtige virksomhed i kategorien industrikonglomerat
Schneider Electric Danmark A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.