Ny CEO ved roret i det maritime joint venture CUBEDIN A/S

Danny Ingemann er ny CEO i et dugfriskt joint venture mellem Systematic og Odense Maritime Technology (OMT), som skal skabe fremtidens fleksible flådeskibe. Med et fundament af solid maritim indsigt bringer han innovative visioner med til bordet.

CUBEDINA/S blev etableret i august 2022 af Systematic og OMT, der har udmærket sig globalt indenfor hhv. softwareløsninger og skibsdesign. Med en ny CEO ved roret er CUBEDIN A/S på knivskarp kurs, med et helt nyt koncept for modulære flådefartøjer ombord.

Danny Ingemann kommer fra en stilling som Vice President for salg, marketing og forretningsudvikling i Alfa Laval, og han har både praktisk og kommerciel maritim erfaring fra Maersk Drilling, Wilhelmsen og Hempel.

”Danny har dybe rødder i det maritime og flere års international ledelseserfaring. Med hans flair for innovation og forretningsudvikling er jeg sikker på, at han er den helt rette til at indfri CUBEDIN A/S’ potentiale på det globale marked,” siger Johan Uggla, formand for CUBEDIN A/S.

Det skorter ikke på ambitioner hos Danny Ingemann, der ser frem til at stå i spidsen for en startup med et så solidt fundament som CUBEDIN A/S.

”Virksomhedens helhedsorienterede koncept for modulopbyggede skibe er ret unikt. CUBEDIN A/S kan gavne Danmark og vores NATO-allierede ved at gøre flåderne fleksible, så hvert skib ikke har én fasttømret funktion, men hurtigt kan konfigureres fra f.eks. minestryger til flydende nødhospital. Dermed kan ressourcerne bruges bedre og mere bæredygtigt,” siger Danny Ingemann.

Hans vision er, at CUBEDIN-teknologien på sigt skal gøres til en NATO-standard, så moduler med forskelligt udstyr kan benyttes på tværs af medlemslandene.

”Forestil dig et dansk flådefartøj, der overvåger farvandet i Østersøen. Pludselig skal det finde en ubåd, der er observeret i den østlige Østersø, og Estland har et ledigt antiubådsmodul, som det danske fartøj kan låne. Hvis NATO vedtager en standard for, hvordan man integrerer moduler, kan medlemslandene let stille deres moduler til rådighed for hinanden. Derved får både NATO og de enkelte lande mere ud af anskaffelsesbudgetterne samt en mere fleksibel flåde”, forklarer han.

Det er den langsigtede ambition. På kort sigt står CUBEDIN A/S overfor en række konkrete projekter, der skal kickstarte forretningen, og som Danny Ingemann har høje forventninger til.

”Med to garvede virksomheders ry og knowhow i ryggen er det noget lettere at være CEO i en startup,” griner han.

Danny Ingemanns CV

2022 – nu: CEO, CUBEDIN A/S

2018 – 2022: Vice President for salg, marketing og forretningsudvikling i enheden for keddelsystemer, Alfa Laval Aalborg

2017 – 2018: Chef for forretningsudvikling og håndtering af marineprodukter, Hempel

2011 – 2017: Erhvervsdirektør, Wilhelmsen Group

2007 – 2022: International forretningschef, Alfa Laval

2003 – 2006: International salgschef, Alfa Laval

2002 – 2003: Salgschef, Alfa Laval

1999 – 2002: Supervisor, FLSmidth 1997 – 1998: Boreoperatørslærling, Maersk Drilling

Find Leverandører til Marine industrien her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger