Schneider Electric – Tænk på dine brugere når du designer løsninger til industriel automation

Schneider Electrics formål er at gøre alle i stand til at få mest muligt ud af vores energi og ressourcer, så vi alle kan forbinde udvikling og bæredygtighed. Vi kalder dette Life Is On.

Velkommen til en ny serie af tre ekspertindlæg om best practices til design af brugerflader til industrielle applikationer. Denne tekst ser nærmere på den brugercentrerede tilgang til designs.

Design spiller en afgørende rolle i industriel automation. Effektive og sikre automationsløsninger kræver brugerflader og kontrolpaneler, designet til at imødekomme brugernes behov – og ikke mindst sikre optimal ydelse med minimal risiko for fejl.

Derfor er et af de vigtigste mål at designe intuitive brugerflader, der giver operatører klar information. Et gennemtænkt og effektivt brugerdesign hjælper med at sænke den kognitive belastning på operatører, så ulykker og fejl ikke sker.

Fordelene ved brugercentreret design

  • Bedre brugeroplevelser

Ved at fokusere på mennesket i designfasen bliver operatørpaneler og brugerflader mere intuitive og nemmere at betjene for brugerne. Brugeroplevelsen bliver ofte betegnet med forkortelsen UX, som er kort for user experience.

  • Mere tilgængeligt for alle

Mennesker er forskellige. Brugercentreret design kan bidrage til at gøre automationsløsninger mere tilgængelige for alle. Her handler det ikke kun om tage hensyn til mennesker med fysisk handicap, men også ældre, mennesker med nedsat syn, en anden kulturel baggrund osv.

  • Nemmere at udbrede brugen

Ethvert produkt, system eller interface, designet til mennesker, er mere engagerende at bruge. Det gør det nemmere at rulle løsningen ud og nå de planlagte mål.

  • Lavere omkostninger

Med den brugercentrerede tilgang til design bliver mulige problemer opdaget tidligere i udviklingsfasen. Resultatet er kortere time-to-market og mindre risiko for, at der senere opstår behov for at foretage større – og ofte dyre – ændringer.

  • Mere innovation

At fokusere på brugerne og inddrage deres tilbagemeldinger kræver kreativ tænkning, som skaber nye ideer. I sidste ende giver det innovative løsninger, som skiller sig ud fra konkurrenternes.

Læs mere om brugercentreret design – download hele guiden her

Lær mere i blogindlægget – læs hele blogindlægget her

LÆS også: Schneider Electric – BMS er et aktivt værktøj til at øge værdien af bygninger
Schneider Electric Danmark A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger