igus motion plastics bringer det klassiske airhockeyspil tilbage i rampelyset

igus motion plastics bringer det klassiske airhockeyspil tilbage i rampelyset

Smørefri drylin lineærføringer og dryspin føringsskruer sikrer præcis boring af lufthuller

Boring af 4.540 huller med præcision: Praktikanterne på SHW-Werkzeugmaschinen stod over for denne opgave, da de byggede et airhockeybord. For mekanismen i den specielle boremaskine sætter de potentielle industrielle mekanikere og mekatronikteknikere deres fulde tillid til den smørefri motion plastics fra igus. Blandt andet anvendes vedligeholdelsesfrie dryspin føringsskruer og den smørefri drylin W lineærteknologi fra igus.

Airhockey betragtes som et klassisk spil, især i USA, og kan findes i mange arkader. Ideen opstod i 1970’erne. Airhockey skulle gøres tilgængeligt for alle. Sådan opstod bordene på størrelse med et billardbord, hvor to til fire spillere forsøger at slå en puck ind i den respektive modstanders mål. Luft blæses gennem mange små huller under bordet, hvilket skaber en luftpude, hvorpå pucken glider meget hurtigt stort set uden friktionstab. Praktikanterne på SHW-Werkzeugmaschinen ønskede at sætte ny fart på dette klassiske spil som en del af konkurrencen “Art meets Technology”. Resultatet blev et bord i turneringsstørrelse med omkring 4.540 huller med en diameter på 1,2 mm hver. Bordet blev udviklet, bygget, programmeret og bestilt fra bunden. Eleverne lavede en maskine kun til spillebordet, der styres af en computer og borer hullerne til luftkanalerne i et 23 mm gitter. I deres søgen efter de rigtige komponenter fandt de det, de ledte efter hos igus. “Frem for alt var en høj grad af nøjagtighed for hullerne særlig vigtig for os, så drevteknologien skulle være meget præcis,” husker Bernhard Müller, der overvågede studenterprojektet på SHW. Efter en internetsøgning og detaljeret konsultation med igus salgskonsulent Philipp Krajewski besluttede vi os for tre drylin W skinner og slæder samt dryspin føringsskruer og møtrikker.” De økonomiske og smudsbestandige komponenter bruges som x-, y- og z-akser.

Andet nyt fra igus

Airhockey bord med Young Engineers Support vinder konkurrence

Projektet overbeviste også juryen i konkurrencen “Art meets Technology”. Med deres airhockeybord kom praktikanterne først i kategorien Kvalitet. Men hvad blev der af bordet? “I øjeblikket er bordet tilgængeligt for alle medarbejdere til leg i pauserne. Der er allerede gennemført en intern turnering til vores julefrokost. Vi viser det også frem på træningsmesser,” forklarer Bernhard Müller. Projektet blev støttet af igus som en del af dets Young Engineers Support. Med universitetsinitiativet ønsker igus at hjælpe elever, studerende, praktikanter og undervisere med gratis prøver og sponsorater samt med udvikling af innovative projekter. Mere information om universitetets støtte kan findes her.

LÆS også: Ren, sikker, smørefri – igus præsenterer lineære føringer i hygiejnisk design
Igus ApS's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger