Fra juice til chokolade – Tømningssystemer til fødevareindustrien

ViscoTec Nordic – Virksomheder i fødevareindustrien kan reducere spild og øge produktiviteten ved at vælge det korrekte udstyr til tømning af deres materialer. ViscoTec’s udstyr gør tømning let som en leg.

ViscoTec Nordic – Virksomheder i fødevareindustrien kan reducere spild og øge produktiviteten ved at vælge det korrekte udstyr til tømning af deres materialer. ViscoTec’s udstyr gør tømning let som en leg.

ViscoTec er en af verdens førende producenter af tømningssystemer, der tilbyder innovative løsninger til en effektiv og pålidelig tømning af beholdere, tromler, tønder, spande og patroner med flydende materialer af forskellig viskositet. Systemerne er designet til at optimere produktionsprocessen bl.a. ved at sikre, at der kun er en minimal restmængde (under 1%!) tilbage i beholderen efter tømning, hvilket naturligvis reducerer spild og øger produktiviteten.

ViscoTec’s tømningssystemer er specielt udviklet til at håndtere materialer med både høj viskositet, og de kan tilpasses til en bred vifte af anvendelser inden for forskellige industrier. 

En af de store fordele ved ViscoTec’s tømningssystemer er, at de er nemme at installere og betjene, hvilket gør dem ideelle til at forsyne påføringssystemer med flydende materialer på en effektiv og pålidelig måde. Dette gør dem særligt velegnede til industrier, hvor præcis dosering og påføring af materialer er afgørende, såsom fødevareindustrien.

Vores kunder fra fødevareindustrien stoler på vores teknologi i forbindelse med håndtering af mange forskellige væsker og pastaer: 

 • mælkeprodukter
 • juice og smoothies 
 • ketchup, sennep, marinader, sovse
 • marmelade
 • flydende chokolade
 • sukkermasse
 • supper
 • smørepålæg
 • frugt- eller grøntsagspuré og fyld
  og meget mere

Vores tømningssystemer til bl.a. fødevare- og kosmetikindustrien er udviklet i en række hygiejnisk versioner, og er FDA-kompatible, hvilket betyder, at de opfylder alle krav til sikkerhed, når det kommer til håndtering af materialer, der skal bruges i fx fødevareproduktion. Dette gør dem til et ideelt valg for virksomheder, der ønsker at opretholde de højeste standarder for kvalitet og sikkerhed i deres produktionsprocesser.

Et eksempel på et af ViscoTecs mest populære tømningssystemer, som også er udviklet i en hygiejnisk version, er ViscoMT.  I videoen her kan du se systemet tømme en meget tyktflydende karamelsauce fra en tønde.

Et krav hos vores kunder er ofte, udover at udstyret skal være præcist og pålideligt, at det skal kunne håndtere store mængder. I ovenstående version er den maksimale flowrate mellem 1 l/min og 30 l/min. 

Vidste du… at vores udstyr bl.a. indgår i chokoladegiganten MARS’ produktionslinjer? Læs mere her. 

Hvis du vil høre mere om, hvordan vores tømningssystemer kan indgå i din produktionslinje, så kontakt ViscoTec Nordic i dag på 4582 8090 eller skriv til Mia på mia.nogel@viscotec-nordic.com 

LÆS også: 3D print af fødevarer
ViscoTec Nordic (tidl. Scanmaster)'s Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger