Eaton sætter spot på bygninger som micro-energinet

Eaton viser ladeløsninger og UPS-anlæg frem på EL og TEKNIK 2024

Bygninger indeholder et enormt potentiale i omstillingen til grøn energiinfrastruktur. Derfor har energiteknologivirksomheden Eaton fokus på løsninger målrettet bygningers energiomstilling på årets EL og TEKNIK-messe.

Der er fuldt fokus på elektrificering og grøn energiinfrastruktur hos Eaton, når branchens største fagmesse EL og TEKNIK åbner i Odense. Temaet for Eatons stand er Buildings as a Grid, hvor Eaton blandt andet demonstrerer løsninger og services, der understøtter virksomheder i at bidrage til den grønne energiomstilling.

”Energiomstilling stiller nye krav til både kommercielle og industrielle bygninger. Derfor har vi i år valgt at fokusere på de mange muligheder, bygningsejere har til at optimere energiforbruget og understøtter elektrificeringen. Vi kalder det Buildings as a Grid, hvor bygninger via fx intelligente UPS-anlæg, elbilladere, egen produktion af grøn strøm og energilagring kan skabe et fuldt elektrisk microenerginet. Det skaber nye interessante perspektiver for den grønne energiinfrastruktur,” siger Nick Luitwieler, der er landechef hos Eaton Danmark.

Fx har Eaton taget den helt nye portefølje af billadere: Green Motion med på standen. Serien fik debut på det danske marked i slutningen af 2023 og indeholder blandt andet AC-laderen, Green Motion Building – der passer til elbiler med effekt fra 3,7 kW til 22 kW. Laderen er desuden designet til at tage højde for hele bygningens strømbehov og kan derfor oplade mange elbiler – på én gang selv i spidsbelastningsperioder.

Serien inkluderer også DC-laderen, Green Motion DC 22 – en hurtiglader skræddersyet til kommercielle og industrielle bygninger, der har behov for opladning med et højt effektivitetsniveau til flere biler på én gang.

Driftsikkerhed og energieffektivitet i top

Nødstrømsanlæg spiller også en central rolle i elektrificeringen af Danmark. Både i forhold til at opretholde pålidelig energiforsyning i en fremtid med flere brown outs, men også når det gælder energioptimering.

Eaton har en lang historik med at producere UPS-løsninger med høj driftssikkerhed. Seneste skud på stammen er den rack-monterede 3-faset 93PX 15-20 kVA UPS, der ikke blot kan forsyne flere servere sammenlignet med tilsvarende UPS-enheder, men også indeholder intelligente teknologier som Energy Saver System (ESS). Disse teknologier bidrager både til betydelige besparelser på elforbruget og sikrer, at 93PX har markedets laveste samlede ejeromkostninger (TCO).

Ved at lade 93PX køre med Eatons Intelligent Power Manager software  kan brugeren sikre højeste ydelse og udnyttelse af UPS’en.

Eaton har også taget sit opgraderede udbud af UPS-serviceaftaler med på standen, der spænder fra traditionel vedligeholdelse til avancerede digitale tjenester og ydelser såsom cybersikret fjernovervågning og proaktiv respons. Og som noget nyt kan Eatons forskellige services sammensættes i en individuel aftale, der er skræddersyet til den enkelte virksomheds eksisterende udstyr, behov og budget.

EL & TEKNIK messen 2024 løber af stablen den 14.-16. maj 2024 i Odense Congress Center, og Eaton vil være at finde i hal C på stand 4847.

LÆS også: Sikker opladning til alle behov – Eaton
Eaton's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger