Sikringer

Sikringer – Beskyttelse af udstyr mod overstrøm og kortslutninger

Sikringer er en kritisk komponent i elektriske systemer, der beskytter udstyr mod overstrøm og kortslutninger. I en BtB-kontekst er sikringer afgørende for at opretholde sikkerheden og pålideligheden i industrielle applikationer. De forhindrer skader på udstyr, reducerer risikoen for brand og minimerer nedetid i produktionsmiljøer.

Sikringer fungerer ved at bryde kredsløbet, når strømmen overstiger en bestemt grænse. Dette beskytter de tilsluttede enheder mod potentiel skade forårsaget af overbelastning eller kortslutning. Når sikringen brydes, stopper den strømmen og beskytter udstyret mod skade. Dette gør sikringer til en vital komponent i enhver elektrisk installation, især i industrielle miljøer med høje strømkrav.

Leverandører af Sikringer:

Eaton

Generatorvej 8C
2860 Søborg
Tlf.: 36867910
E-mail: info-denmark@eaton.com

www.eaton.com

Se hele vores produktprogram og profil her

Elektrokul A/S

Snedkervej 2A
4600 Køge
Telf.: 70 20 78 26
E-mail: info@elektrokul.dk

www.elektrokul.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

HIN A/S

Langmarksvej 29
8700 Horsens
Tlf.: +45 7625 9090
E-mail: hin@hin.dk

www.hin.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Legrand Danmark A/S

Stamholmen 155, 3. Sal
2650 Hvidovre
Tlf.: 36 34 05 90
Mail: Mail: info.danmark@legrand.com

www.legrand.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

MALMBERGS

Generatorvej 14
2860 Søborg
Tlf.: 44 50 03 77
E-mail: info@malmbergs.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Schneider Electric Danmark A/S


Lautrupvang 1
2750 Ballerup
Tlf.: 88 30 20 00

www.schneider-electric.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

TME - Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

ul. Ustronna 41
93-350 Łódź, POLAND

web

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om en sikring:

I en BtB-kontekst er valget af den rette sikring vigtig for at sikre optimal beskyttelse. Der findes mange typer sikringer, såsom glaskeramiske, smeltesikringer og automatiske sikringer, hver med deres egne anvendelsesområder og fordele. Glaskeramiske sikringer bruges ofte i applikationer med høje temperaturer, mens smeltesikringer er almindelige i industrielle miljøer på grund af deres pålidelighed og hurtige respons.

Effektiviteten af en sikring er afhængig af korrekt dimensionering og installation. For at sikre optimal beskyttelse skal sikringer vælges ud fra den nominelle strøm og spænding i kredsløbet. Overdimensionerede sikringer kan undlade at beskytte udstyret korrekt, mens underdimensionerede sikringer kan udløses unødvendigt. Korrekt installation og regelmæssig vedligeholdelse er afgørende for at sikre, at sikringerne fungerer som de skal.

Hvis en sikring brænder over, er der ikke noget til at holde den ene ende af fjederen fast inde i keramik-"proppen", og endestykket ryger eller falder af. Skruelågene der holder sikringer på plads i et kontors el-tavle, har et lille glasparti, så man kan se ind til endestykket på hver/alle sikringer.

Sikkerhed spiller en central rolle

Sikkerhed er en topprioritet i enhver industriel applikation, og spiller sikringen en central rolle i at opretholde denne sikkerhed. Ved at forhindre overstrøm og kortslutninger beskytter sikringer både udstyr og personale mod farlige elektriske situationer. Dette er især vigtigt i miljøer, hvor der arbejdes med høje spændinger og store mængder energi, som kan udgøre betydelige risici.

Pålidelighed er en anden vigtig faktor, når det kommer til sikringerne i en BtB-kontekst. Industrielle applikationer kræver sikringer, der kan modstå hårde miljøforhold og hyppige belastninger. Kvalitetsikringer fra betroede producenter sikrer, at beskyttelsen er konstant og pålidelig. Dette reducerer risikoen for uventede nedbrud og hjælper med at opretholde kontinuerlig drift i kritiske systemer.

Teknologi spiller også en rolle i udviklingen af moderne sikringer

Avancerede materialer og design forbedrer ydeevnen og pålideligheden af en sikring. Nogle moderne sikringer er udstyret med indikatorer, der viser, om sikringen er intakt eller udløst, hvilket gør det lettere at identificere og udskifte defekte sikringer. Dette sparer tid og reducerer vedligeholdelsesomkostningerne.

I en BtB-kontekst er det også vigtigt at overveje tilgængeligheden og udskifteligheden af en sikring. Virksomheder skal have adgang til de nødvendige sikringer og kunne udskifte dem hurtigt for at minimere nedetid. Mange leverandører tilbyder omfattende kataloger og hurtig levering, hvilket sikrer, at virksomheder kan opretholde deres operationelle effektivitet.

Sammenfattende er en sikring en uundværlig del af elektriske systemer i en BtB-kontekst. De tilbyder beskyttelse mod overstrøm og kortslutninger, hvilket er afgørende for sikkerheden og pålideligheden af industrielle applikationer. Korrekt dimensionering, installation og vedligeholdelse er afgørende for at sikre, at sikringerne fungerer effektivt. Med de rette sikringer kan virksomheder beskytte deres udstyr, reducere risikoen for nedetid og sikre en sikker og pålidelig drift.

Få mere at vide om sikringer her - Formler, formelsamlinger og teknisk viden

 


Lemvigh-Müller – Sikker strømforsyningen i produktionen – sådan!




Weidmüllers højtydende strømforsyning PROtop er, sammen med topGUARD elektroniske sikringer, klar til digitaliseringen af maskiner.

PROtop er en kraftfuld og effektiv 24VDC-strømforsyning – og den er klar til digitaliseringen af maskiner. Strømforsyningen kombinerer effektivitet og kompakt design med høj pålidelighed, og den giver mulighed for direkte parallelkobling uden diodemoduler. Det er med til at reducere omkostningerne og skabe mere plads i tavlen.

Store fordele med DCL-teknologi og kommunikationsmodul

På grund af den kraftige DCL-teknologi håndteres selv vanskelige belastninger – som fx motorer – uden problemer, og automatsikringer udløses pålideligt og sikkert.

Gennem kommunikationsmodulet er der – via IO-link eller CAN open – mulighed for konstant overvågning af en række parametre som fx strømforbrug, spændingsniveau, timetælling og lignende data, og der er fuld integration med det anvendte kontrolsystem.

Belastningsovervågning med elektroniske sikringer

Moderne maskiner og anlæg kræver elektroniske sikringer, der er intelligente, effektive og pålidelige. Weidmüller har flere modulopbyggede løsninger, som tilbyder en høj grad af fleksibilitet til en lang række applikationer, samtidig med at det sparer tid og plads i installationen.

Den IO-Link og CAN open kompatible elektroniske sikring topGUARD tilbyder fjernbetjeningsmuligheder, fuld datatransparens og beskyttelse af strømforsyningen, og den er et supplement til PROtop.4


Siemens – 5SY1 automatsikring til DC styrestrøm




Den nye 5SY1 automatsikring er skabt til beskyttelse at styrestrømkredse og kan bruges både til AC og DC

Den primære applikation er dog DC styrestrømkredse, hvor den yder optimal beskyttelse op til 60V DC og samtidig sikrer selektivitet til strømforsyningens egen indbygget beskyttelse.

Highlight:

• Beskyttelse af PLC’ere, HMI, DC motor, magnetventil m.m.
• Mærkestrømme fra 0,5A til 16A
• Kompakt 18mm design
• 1-polet med integreret hjælpekontakt
• Sløjfeskinner til hurtigt montering.

Se mere om den nye 5SY1 automatsikring i videoen her fra årets Hannovermesse.

Hold dig opdateret – tilmeld dig Siemens nyhedsbrev InstallatørNyt, som er målrettet dig, der har interesse indenfor lavspændingsinstallation: www.siemens.dk/installatørNyt



Cookie-indstillinger