Rekordstore betonelementer fra Give Elementer til logistikcenter i Kolding

De over 14,5 meter høje facadeelementer er de største elementer i Give Elementfabriks historie. Leverancen har derfor krævet ekstra investeringer i nyt produktionsudstyr.

14,5 meter høje og 2,4 meter brede. Det er målene på de største af de i alt 520 facadeelementer, der leveres til SCHOU Gruppens nye logistikcenter i Kolding. Her skal SCHOU gruppen sikre fremtidens vækst og lønsomhed i et helt nyt logistikcenter, der samler flere lagre i et nyt fremtidssikret set up.

Opkvalificering af produktionsmiljø
Vægten af de store elementer har krævet investeringer i produktionsmiljøet, hvor en nyindkøbt kran er installeret til håndtering af de rekordstore elementer. Facaderne leveres med overflademønster og er forberedt med port-huller, så SCHOU med tiden har mulighed for at udvide centeret, hvis behovet skulle opstå.

Projektet inkluderer flere betonleverancer, hvoraf Give Elementer forestår alle udvendige facader til projektet. I alt 530 betonelementer. De over 14 meter høje facadeelementer er så store, at de må køres fra Give Elementfabrik, et ad gangen.

Det er ikke første gang Give Elementer leverer betonelementer til store logistikcentre. Med leverancer til lignende byggerier som bl.a. Sport24, Coolshop, DKI og OHL samt Tricolore har Give Elementer fingeren på pulsen af moderne logistikbyggeri i en tid, hvor man i de Nordiske lande centraliserer lager- og logistikenheder, grundet ændrede handlingsmønstre og mere online handel hos forbrugerne.  

SCHOUs logistikcenter i Kolding opføres af entreprenøren Dauggaard Pedersen sammen med byggerådgiver AK83. Give Elementers leverance af de store facadeelementer, vil stå på frem til sidst i juni måned.

Om logistikcenteret

Schou opfører i alt 100.000 etagemeter logistikcenter, hvoraf 5500 kvm. er fuldautomatisk højlager med 42 meter i højden og 40.000 pallepladser, mens resten af logistikcenteret bliver manuelt lager med 15 meter i højden og ca. 85.000 pallepladser. I alt vil logistikcenterets kapacitet komme op på 125.000 pallepladser.

Se Leverandører af betonelementer her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger