Betonelementer

Betonelementer inden for byggeriet refererer til forudstøbte betonkomponenter, der bruges i byggeprojekter til at opfylde forskellige strukturelle formål. Disse elementer er typisk fremstillet på en fabrik eller et produktionssted og derefter transporteret til byggepladsen, hvor de monteres og integreres i bygningen. Betonelementer er utroligt lydisolerende, og af samme grund kan være med til at sikre en god akustik, da betonelementer dæmper vibrationer fra larm og menneskelige bevægelser. Beregn dit cementforbrug, se her - Formler, formelsamlinger og teknisk viden

Leverandører af og viden om Betonelementer:


DS Elcobyg A/S

Hadsundvej 8
DK-9500 Hobro
Tlf.: +45 96 57 26 57
E-mail: ds@ds-elcobyg.dk

www.ds-elcobyg.dk

Kompetencer: Betonelementer, Bjælker, Facadebeklædning, Sandwichpaneler, Søjler

Læs mere om DS Elcobyg A/S


H+H Nordics A/S

Skanderborgvej 234
8260 Viby J
Tlf: +45 7024 0050

www.hplush.dk

Kompetencer: Beton, Porebeton

Læs mere om H+H Nordics A/S


Linotol Danmark


Olaf Ryes Gade 7K
6000 Kolding
Tlf.: 26 83 27 99
E-mail: info@linotol.dk

web

Kompetencer: Betongulve, betonkonstruktioner, armeret beton, parkeringsdæk, klinkegulve, fugefri gulve, designgulve, entre gulve, vedligehold af gulve

Læs mere om Linotol Danmark


Oranje Beton A/S

Frøjkvej 27
7500 Holstebro
Tlf.: 97 42 31 33
E-mail: mail@oranje.dk

web

Kompetencer: Kystsikring, stormflodssikring, oversvømmelsessikring, højvandssikring, kabelrender, betonfundamenter, fundamenter til ladestandere, kabelføring, bunde til teknikhuse, trappetrin, byrum, murværk, LAR

Læs mere om Oranje Beton A/S


Peikko Danmark Aps

Magnoliavej 4
5250 Odense SV
Tel. +45 6611 1065
E-mail: dk-sales@peikko.com

www.peikko.dk

Kompetencer: Bjælker, Stålkonstruktioner, Søjler

Læs mere om Peikko Danmark Aps


Polysan A/S

Industrivej 17
5672 Broby
Tlf.: 62 66 12 21
E-mail: polysan@polysan.dk

www.polysan.dk

Kompetencer: Afløbsrender, Afløbsskåle, Afløbsriste, Afløbssystemer, Drænrør, Beton, Betonelementer, Skybrudssikring, Sokkelaffugtere, Undendørs trapper, Afvandingsløsninger, Skybrudsrender, Indgangspartiskåle, Polymerbetonprodukter, Sålbænke, Murafdækning, Sokkelaffugtere, skorstensafdækninger, Gesims, Linjedræn

Læs mere om Polysan A/S


Mere viden om Betonelementer:

Betonelementer er populære inden for byggeri på grund af deres holdbarhed, styrke og effektive fremstillingsproces. Nogle almindelige typer af betonelementer omfatter:

  1. Vægelementer: Dette er præfabrikerede betonpaneler, der bruges til at danne ydervægge i bygninger. De kan have isolering og arkitektoniske finish allerede påført og kræver minimal efterbehandling efter installation.
  2. Dækelementer: Disse er betonelementer, der anvendes til at danne gulv- og tagdæk. De er normalt forstærket med stål og giver en solid og stabil struktur.
  3. Søjler og bjælker: Præfabrikerede betonsøjler og bjælker bruges til at understøtte bygningens struktur. De er ofte brugt i bygninger med flere etager, hvor de bærer vægtbelastningen fra dæk og tag.
  4. Trapper og elevatorskakter: Betonelementer bruges også til at danne trapper og elevatorskakter i bygninger. De kan have indbyggede trappetrin og platforme for at lette adgang og sikkerhed.
  5. Facadeelementer: Disse er dekorative betonpaneler, der bruges til at dække bygningens facade. De kan have forskellige former og overfladebehandlinger for at give bygningen et æstetisk udseende.
  6. Præfabrikerede betonvægge: Disse er store betonpaneler, der bruges til at danne indvendige eller udvendige vægge i bygningen. De kan også have isolering og andre funktioner integreret.
  7. Rør og kloakkomponenter: Betonelementer bruges også til at opbygge kloaksystemer og rørledninger i byggeri.

Præfabrikerede betonelementer har den fordel, at de kan masseproduceres under kontrollerede forhold, hvilket resulterer i høj kvalitet og hurtigere byggeprocesser. De sparer også tid og arbejdskraft på byggepladsen og kan bidrage til at reducere byggeomkostningerne. Betonelementer bruges i forskellige typer byggeri, herunder boliger, kommercielle bygninger, industrielle faciliteter og infrastrukturprojekter.


To danske nichevirksomheder i tæt samarbejde om energibesparende løsning til betonelementer




Med beslag fra Simpson Strong-Tie og en særlig pladefals fra BS False er der skabt en løsning, hvor pladefalsen kan indstøbes direkte i betonelementerne ved elementleverandøren. Det er godt for både energieffektivitet, og så modvirker det byggespild og træspild

BS False har i samarbejde med Simpson Strong-Tie udviklet et konsolbeslag, der kan indstøbes direkte sammen med virksomhedens pladefals i betonelementer til byggeriet. På den måde sidder den færdige pladefals i elementet efter hærdning, og vinduet eller døren kan monteres med det samme ude på byggepladsen. Og det er der ifølge Lars Mølgård, der er økonomichef i BS False, mange fordele i.

"Vi har skabt en løsning, der indstøber pladefalsen på betonfabrikken. Så man nu kan få et alternativ til en betonudstøbning i vindues- og dørhullerne. På den måde mener jeg, man får man den mest optimale løsning - en energirigtig pladefals, men som med det samme er klar til vindues- og dørmontering, og altså ingen montage på byggepladsen. Desuden sparer betonfabrikken også udsparingskassen, der laves i træ, og de kan dermed mindske deres træspild væsentligt," forklarer han.

Og selvom det måske kan virke som en lille energiforbedring, så løber det ifølge økonomichefen op, når man kigger på et større byggeri.

"Vi er nødt til at udfordre de traditionelle måder i byggeriet. Der stilles nye krav til produkterne og efterspørges mere optimerede og dokumenterede løsninger. Det har Simpson Strong-Tie altid været villige til at frembringe," siger han.

Falsevirksomheden bygger også sin forretning på monteringsydelser udført på byggepladsen, men med den nye løsning kommer der måske til at blive færre af den slags opgaver fremover.

"Vi er faktisk lidt i konkurrence med os selv, fordi vi også har montører til at sætte false op ude i byggeriet. Men vi gør jo det her, fordi vi altid sigter efter at lave innovative og energirigtige løsninger til fremtiden," udtaler Lars Mølgård.

Iderigt partnerskab
Hos Simpson Strong-Tie er de også begejstrede for at have været en del af udviklingsprojektet.

"Det er altid spændende at være med til at udvikle og særligt med en tæt samarbejdspartner som BS False. Det er fantastisk, når vi i Danmark er med til at skabe grønne og effektive løsninger til fremtidens byggeri," siger Kasper Bregendahl, der er Managing Director i Simpson Strong-Tie.

Lysten til at være med til at udvikle nye løsninger har de tydeligt mærket hos BS False, der ligger blot ti kilometer fra beslagsproducenten.

"Da vi luftede idéen for dem, var de jo med på den med det samme. Simpson sendte deres konsol-prøver til deres testcenter i England, så vi nu har den helt rigtige data på produktet. Det vigtigste for os er dokumentationen, og den kan de altid levere hurtigt," siger Lars Mølgård.

BS False har samarbejdet med Simpson Strong-Tie nærmest siden virksomhedens begyndelse, fordi beslagproducenten ifølge Lars Mølgård har en særlig høj grad af dokumentation på deres produkter. BS False er en mindre nichevirksomhed, der laver pladefalse til byggeriet. Pladefalsen lukker hulmuren ved dør- og vinduesåbningerne i de store byggeelementer.


Give Elementer reducerer cementindhold i nye L-Støttevægge




NS Give Elementer i Nørre Snede har netop introduceret et nyt betonelement til industribyggeri. Herlev Genbrugsstation er blandt de første, der vælger de nye elementer med reduceret cementindhold.

Hos NS Give Elementer ser man en bred anvendelse af det nye støttevægs-element. Det er seneste brugt til Herlev Genbrugsstation, hvor NS Give Elementer, med mindre projekttilpasninger, har leveret og monteret L-støttevægge i flere standardhøjder. På Herlev Genbrugsstation skulle L- støttevæggene monteres i en inder- og ydercirkel men med en lille simpel ændring i forhold til standarden.

Første elementer med ny teknologi

Til de nye L-Støttevægge har man hos Give Elementer brugt en ny gennemtestet teknologi – en styrkeaccelerator fra Master Builders Solutions – Master X-Seed STE 54, der reducerer cementindholdet. Med den nye styrkeaccelerator reduceres cementindholdet i den enkelte blanding betydeligt - samtidig med at 28d styrke er mulig. Give Elementfabrik har været involveret i udviklingen af acceleratoren siden september 2020 og de nye L-Støttevægge er de første elementer i landet med den nye teknologi. Brugen af teknologien reducerer elementets samlede materialeforbrug - en klar fordel på det danske marked, hvor max CO2 krav til nybyggeri over 1000 m2, indføres fra 2023.

Finn Eskildsen, anden generation i Give Elementer og direktør i NS Give Elementer i Nørre Snede, fortæller om udviklingen af L-støttevæggen:

" Ideen til designet opstod i kølvandet af, at vores leverancer til industrien voksede. Til industribyggeri er der brug for et simpelt og enkelt produkt med en flot finish. Det får man med det nye L- element,
der er lettere at bygge sammen og som derfor kan bruges til mange forskellige formål. Det kan tilpasses til hvert enkelt projekt og med Revit og acad filer til BIM, er elementet nemt at håndtere i designprocessen. På den måde kan vi imødekomme behovet hos arkitekter og ingeniører for at arbejde med standarder - samtidig med en stigende tendens til individuel projekttilpasning."

Også hos Master Builders Solutions er der begejstring for samarbejdet med Give Elementfabrik.

"Give Elementer viste fra første henvendelse stor interesse for at benytte ny teknologi til en mere bæredygtig elementproduktion, og det har været spændende at arbejde sammen med dem om udviklingen af det nye grønnere koncept," udtaler Allan Tolstrup, Account Manager Master Builders Solutions.


Rekordstore betonelementer fra Give Elementer til logistikcenter i Kolding




De over 14,5 meter høje facadeelementer er de største elementer i Give Elementfabriks historie. Leverancen har derfor krævet ekstra investeringer i nyt produktionsudstyr.

14,5 meter høje og 2,4 meter brede. Det er målene på de største af de i alt 520 facadeelementer, der leveres til SCHOU Gruppens nye logistikcenter i Kolding. Her skal SCHOU gruppen sikre fremtidens vækst og lønsomhed i et helt nyt logistikcenter, der samler flere lagre i et nyt fremtidssikret set up.

Opkvalificering af produktionsmiljø
Vægten af de store elementer har krævet investeringer i produktionsmiljøet, hvor en nyindkøbt kran er installeret til håndtering af de rekordstore elementer. Facaderne leveres med overflademønster og er forberedt med port-huller, så SCHOU med tiden har mulighed for at udvide centeret, hvis behovet skulle opstå.

Projektet inkluderer flere betonleverancer, hvoraf Give Elementer forestår alle udvendige facader til projektet. I alt 530 betonelementer. De over 14 meter høje facadeelementer er så store, at de må køres fra Give Elementfabrik, et ad gangen.

Det er ikke første gang Give Elementer leverer betonelementer til store logistikcentre. Med leverancer til lignende byggerier som bl.a. Sport24, Coolshop, DKI og OHL samt Tricolore har Give Elementer fingeren på pulsen af moderne logistikbyggeri i en tid, hvor man i de Nordiske lande centraliserer lager- og logistikenheder, grundet ændrede handlingsmønstre og mere online handel hos forbrugerne.  

SCHOUs logistikcenter i Kolding opføres af entreprenøren Dauggaard Pedersen sammen med byggerådgiver AK83. Give Elementers leverance af de store facadeelementer, vil stå på frem til sidst i juni måned.

Om logistikcenteret

Schou opfører i alt 100.000 etagemeter logistikcenter, hvoraf 5500 kvm. er fuldautomatisk højlager med 42 meter i højden og 40.000 pallepladser, mens resten af logistikcenteret bliver manuelt lager med 15 meter i højden og ca. 85.000 pallepladser. I alt vil logistikcenterets kapacitet komme op på 125.000 pallepladser.


CG Jensen – Elementmontage godt i gang




På Frederiksberg har CG Jensen opstartet elementmontage på UMEUS, som kommer til at rumme 519 studieboliger

”De store tårnkraner er kommet i sving, og elementmontagen er ved at komme godt i gang, upåagtet at der grundet corona har været lidt forsinkelse fra elementleverandøren,” fortæller projektchef Bo Christiansen fra CG Jensens Beton Øst.

Alle CG Jensens divisioner bidrager til opførelsen af det nye campusområde, som omkranses af Rolighedsvej, Bülowsvej, Åboulevarden og Den Grønne Sti.

Vores division Jord, Kloak og Forsyning er nu ved at være færdige med første del af deres entreprise, så inden længe skal også byggepladsen ommøbleres lidt, så den bliver trimmet 100 procent til elementmontagen,” fortæller projektchef Bo Christiansen.

Det gode interne samarbejde på tværs af CG Jensens divisioner, giver det grobund for et rigtig godt arbejdsmiljø, hvor det er en fornøjelse at møde ind på byggepladsen om morgenen

Bo Christiansen,
Projektchef, Division Beton Øst

Han understreger, at projektet er begunstiget af, at der er et rigtig godt samarbejde mellem bygherre, rådgivere, leverandører og CG Jensen.

”Sammenholdt med det gode interne samarbejde på tværs af CG Jensens divisioner, giver det grobund for et rigtig godt arbejdsmiljø, hvor det er en fornøjelse at møde ind på byggepladsen om morgenen,” fastslår Bo Christiansen.

CG Jensen opfører det nye Bycampus for ejendomsselskabet NREP. Det samlede areal bliver på over 20.000 kvadratmeter.

Råhuset til UMEUS skal stå klar til oktober, og senere følger opførelsen af bebyggelsen Noli, som kommer til at rumme 158 forsker- og iværksætterboliger.

Rolighedsvej Bycampus kommer desuden til at omfatte skole, idrætshal, grønne områder, stræder og parkeringskælder.

I billedgalleriet øverst kan man se, hvordan UMEUS så småt begynder at tage form. På billede nr. 4 anes øverst i højre hjørne påbegyndelsen af den nye Franske Skole, som CG Jensen ligeledes er i gang med at opføre råhuset til for Arpe & Kjeldsholm A/S. Skolen kommer til at hedde Ny Prins Henrik Skole.


Ambercon lancerer koncept for grønne betonelementer og indgår stor aftale med UN17 Village




Ambercon er nu som en af de første i Danmark klar med et grønt betonelementkoncept under navnet Ambercon EnvironMent. Betonelementerne er baseret på cementtypen FutureCem, der har et 30 procent lavere CO2-aftryk, og Ambercon forventer at al væsentlig produktion og salg inden for 2-3 år er baseret på konceptet. Samtidig kan virksomheden offentliggøre en kæmpeordre på bl.a. 40.000 kvadratmeter væg og facader til UN17 Village i Ørestaden.

Den danske betonelementproducent Ambercon går nu all-in på at anvende de nyeste og mest bæredygtige metoder til produktion af fremtidens betonelementer. Ambercon EnvironMent er navnet på en ny type betonelementer, der er 100% baseret på den nye cementtype FutureCem fra Aalborg Portland, der har et 30 procent lavere CO-aftryk:

- FutureCem bliver en game changer inden for betonproduktion, og vi har i samarbejde med Aalborg Portland foretaget en lang række analyser og prøvestøbninger for at sikre at både produktionsprocessen og produktet bliver mindst lige så godt som hidtil, men med et markant lavere CO2-aftryk. Vi har i årtier anvendt Rapid-cement, og overgangen til FutureCem kræver ændring af arbejdsgange, nye recepter m.v. Det er vi nu klar til, siger adm. direktør Apichat Bonde fra Ambercon og fortsætter:

- Derfor lancerer vi Ambercon EnvironMent som en ny type betonelementer baseret på FutureCem. Ambercon EnvironMent betyder mere miljøvenlige betonelementer, og vi forventer, at størstedelen af vores produktion inden for 2-3 år bliver under konceptet Ambercon EnvironMent. Vi vil i hvert fald gøre vores til at skubbe på, så kunderne benytter de nyeste og grønneste muligheder.

Apichat Bonde siger desuden, at det er vigtigt at sørge for, at udviklingen fortsætter. Beton er fortsat ikke et 100% bæredygtigt byggemateriale, men cement og beton kan ikke undværes hverken nu eller i fremtiden. Derfor er det helt afgørende for ham, at Ambercon formår at udvikle sig sideløbende med indfasningen af Ambercon EnvironMent:

- Udviklingen stopper bestemt ikke her. Vi skal løbende forske i nye måder at gøre betonprodukterne mere miljøvenlige, og her kommer både bygherrer, entreprenører, samarbejdspartnere og vi til at spille en afgørende rolle, bemærker han videre.

Ambercon EnvironMent til et af verdens mest bæredygtige byggerier

UN17 Village i Ørestaden bliver en af de første store kunder til Ambercon EnvironMent. Byggeriet, der som et af de første i verden vil bygge med udgangspunkt i FN’s 17 Verdensmål, bliver med bl.a. 40.000 kvadratmeter væg og facade fra Ambercon EnvironMent. Bygherren NREP har således valgt det mest bæredygtige betonprodukt på markedet:

- Vi er meget stolte over at være blevet valgt som leverandør til dette meget ambitiøse byggeri i Ørestaden. Vi har et mangeårigt og godt samarbejde med både NREP og CG Jensen, der er valgt som totalentreprenør på opgaven, siger salgsdirektør Keld Kristensen fra Ambercon.

Udover vægge og facader skal Ambercon også levere etagedæk, søjler og bjælker, og de første leverancer starter allerede i oktober 2021. Derefter fordeler leverancerne sig over ca. 12 måneder og forventes således afsluttet i efteråret 2022:

- Der er tale om en meget stor ordre til UN17 Village, og derfor kommer den til at fylde en del i produktionen i den kommende periode. Det er det perfekte startskud for Ambercon EnvironMent, og en stor del af den øvrige dialog med kunderne baserer sig også allerede på Ambercon EnvironMent. Alle er interesserede i at drive byggeriet i en mere bæredygtig retning, og selvom byggesektoren ofte beskyldes for at være konservativ, så er der ingen tvivl om, at det her kommer til at gå stærkt, konstaterer Keld Kristensen videre.

Keld Kristensen siger afslutningsvis, at Ambercon arbejder på forskellige løsninger, så valget af Ambercon EnvironMent kan blive udgiftsneutralt for kunderne. Derudover arbejder Ambercons EPD- og miljøkoordinator Klaus Sørensen på at færdiggøre produktspecifikke EPD’er, så byggerier baseret på Ambercon EnvironMent kan få det fulde pointudbytte i relation til certificeringer m.v.


Fremtidens grønne cement bliver nu udrullet hos en af landets største elementproducenter




Spæncom har som en af de første elementproducenter implementeret Aalborg Portlands FutureCEM i produktionen af betonelementer. Det sker efter et omfattende udviklingssamarbejde, som kommer til at fortsætte fremadrettet, mens anvendeligheden af FutureCEM-teknologien i elementproduktionen udvides yderligere. Med indtoget i elementindustrien er FutureCEM dermed et vigtigt skridt videre i den grønne omstilling af byggebranchen.

I den danske betonbranche er der ambitiøse mål om at reducere CO2-udslippet i de kommende år. Heriblandt brancheinitiativet Bæredygtig Beton med et mål om en halvering af udledningen over de næste ti år samt det nationale mål om 70 procent reduktion af drivhusgasser i 2030. Et af de lovende initiativer er fremtidens grønne cementteknologi, FutureCEM, som kan bidrage med op til 30 procent CO2-reduktion i fremstillingsprocessen.

Hos Spæncom, der er en af landets største producenter af betonelementer, er man nu – som en af de første virksomheder – klar til at levere FutureCEM-betonelementer med op til 30 procent lavere CO2-aftryk til entreprenører og bygherrer.

Vi er stolte over at kunne være med til at gå forrest i forhold til at implementere den nye CO2-reducerende cementtype til gavn for hele byggebranchen og klimaet. Vi oplever allerede nu en efterspørgsel på grønne betonløsninger, som kun ser ud til at stige fremadrettet, og vi er derfor glade for nu at kunne imødekomme behovet og understøtte udviklingen, lyder det fra adm. direktør Magnus Ström hos Spæncom.

FutureCEM-teknologien er udviklet af Aalborg Portland, og Spæncom har efterfølgende implementeret cementen i elementproduktionen. Hos Danmarks eneste cementproducent glæder man sig ligeledes over den seneste milepæl i udrulningen af FutureCEM:

Vi ønsker at understøtte efterspørgslen på CO2-reducerede løsninger, og det er derfor yderst positivt, at Spæncom og andre betonproducenter nu er klar til at implementere FutureCEM-teknologien i deres produkter. Hurtig implementering er nemlig vigtig, hvis vi vil nå målet om CO2-reduktion både i branchen og på nationalt plan. Derudover er vi som del af Dansk Beton, og herunder initiativet Bæredygtig Beton, glade for, at FutureCEM bliver taget godt imod i branchen, siger salgsdirektør Brian Dürr fra Aalborg Portland og fortsætter:

- Udrulningen af FutureCEM er en vigtig del af vores roadmap for bæredygtig cementproduktion frem mod 2030, som ikke mindst arbejder hen imod en betydelig CO2-reduktion i vores produktion af cement. Det er derfor glædeligt, at udbredningen af FutureCEM-teknologien til betonindustrien allerede er langt.

Omfattende udviklingsarbejde – også fremadrettet

Implementeringen af den bæredygtige cementtype sker på baggrund af et omfattende udviklingsarbejde, som i kraft af projektets store omfang og kompleksitet har budt på forskellige udfordringer og dermed krævet en målrettet indsats hos både Aalborg Portland og Spæncom.

Det har krævet en del at nå i mål med implementeringen, og derfor påbegyndte vi faktisk allerede processen, inden FutureCEM opnåede sin standardgodkendelse ved Dansk Standard. Det sikrede os værdifuld ekstra tid til at arbejde med den nye cementtype i produktionen, så miljøfordelene ved implementeringen af FutureCEM ikke er på bekostning af vores elementers kvalitet, styrke og holdbarhed, forklarer Magnus Ström hos Spæncom, som fortsætter:

Selvom vi nu er i mål med implementeringen i en række af vores produkter, er vi ikke færdige endnu. På sigt er det nemlig ambitionen, at FutureCEM skal kunne anvendes bredt i alle vores produkttyper for på den måde at gå skridtet videre og understøtte det bæredygtige byggeri og de nationale klimamålsætninger.

Udviklingsarbejdet hos Spæncom fortsætter derfor, og udover en udvidelse af produktpaletten er andre vigtige parametre som økonomi og hærdningstid også områder, der har stor fokus. Da FutureCEM er en mere kompleks løsning at producere sammenlignet med konventionel cement betyder, at cementen på sit nuværende tidlige stadie er en dyrere løsning for både betonproducenter og kunder:

Vi har arbejdet intensivt på at få bragt hærdningstiden ned, og det er vi nu lykkedes med. Nu mangler vi bare det sidste stykke for at kunne matche den traditionelle cement, og det er blandt andet noget af det, som vi skal arbejde videre på i udviklingsarbejdet fremadrettet, siger Magnus Ström hos Spæncom.

Magnus Ström tilføjer desuden, at prisen på de klimapositive elementer med FutureCEM vil reduceres yderligere i takt med, at kendskabet og efterspørgslen fra kunderne stiger, og produktionen dermed kan skaleres op.


Hollandske Byldis skaber nye muligheder for højhusbyggeri på rekordtid




Bygge- og anlægsbranchen i Danmark kan, som det danske marked ser ud lige nu, glæde sig over en næsten halvering af leveringstiden af præfabrikerede betonelementer

Det lover den hollandske innovative virksomhed, Byldris, der er trådt ind som ny spiller på det skandinaviske marked.

Gevinsterne ved at bruge Byldris´ præfabrikerede betoneelementer er omdrejningspunktet på den årlige internationale netværkskonference for arkitekter, ”Prefab Reality Symposium 2018”, der finder sted fredag d. 15. juni 2018 i Veldhoven i Holland. Byldris samarbejder med mediepartneren Architectenweb, der står bag arrangementet. Netværkskonferencen har deltagelse af arkitekter fra blandt andet Holland, Belgien, England og Skandinavien, hvorfor også arkitekter fra Danmark er inviteret med.

Hovedoplægsholder Diederik Dam fra Dam & Partners Arkitekter vil på konferencen give deltagerne et indblik i, hvordan de med succes har anvendt Byldis off-site produktion til det 215 m prestigefyldte højhusbyggerier Zalmhaven Tower i Rotterdam og det 80 m høje Hourglass i Amsterdam.

Som en del af konferencen er der også afsat tid til at netværke og til at debattere fremtidens designfrihed og arkitektudfordringer indenfor præfabrikerede etagebyggeri. Deltagerne får desuden en enestående mulighed for at komme på en guidet rundvisning på Byldis-fabrikken, hvor man kan se og opleve virksomhedens præfabrikerede beton- og sandwichelementer med integrerede alu-vinduer til vind- og vandtætte bygninger.

Den hollandske betonleverandør ser frem til at mødes med arkitekter, som arbejder på nogle af de mange danske højhus- og sygehusbyggerier på deres årlige konference i Holland d. 15. juni eller på deres nye kontor i Bloxhub i København.
- Vi kan rigtig godt lide at mødes med bygherrer, rådgivere og entreprenører og høre mere om, hvad deres udfordringer er, og hvordan vi kan hjælpe dem. Samtidig glæder vi os til at præsentere det skandinaviske markedet for de innovative udviklinger og designfriheder, der er inden for præfabrikerede betonelementer. For langt de fleste offentlige og private bygherrer har det stor værdi at kunne spare måneder på deres kommende byggeprojekter, som det eksempelvis er tilfældet for byggeriet af Zalmhaven Tower, den højeste bygning i Benelux-landene, og London City Island, udtaler business development manager Han Blom, der arbejder i Danmark med at bygge relationer til nye potentielle samarbejdspartnere.


Knauf – Byggeriet omstiller sig som følge af lange leveringstider




Lange leveringstider på betonelementer fører til en omstilling inden for byggeriet. Arkitektfirma omprojekterer, og Knauf i Hobro oplever hidtil uset travlhed

Seks måneders leveringstid på betonelementer til Fibertex Nonwovens nye kontorbyggeri på 700 kvadratmeter i Aalborg. Det har fået et nordjysk arkitektfirma til at omprojektere.

- Efter vores oprindelige plan skulle byggeriet igangsættes i starten af oktober 2017, men vi kan først få betonelementerne til april 2018, og derfor begyndte vi at tænke i andre muligheder, siger Tómas Alfonsson, bygningskonstruktør hos plusArkitekter i Aalborg.

For plusArkitekter var det en krævende opgave at ændre i den oprindelige plan og bygningens konstruktion. Alligevel har der vist sig at være fordele forbundet med at etablere kontorbygningen på ny med stål og gips frem for beton.

- Først og fremmest er det en fordel for os, at vi kunne få leveret gips- og stålelementerne uden ventetid, sådan at byggeprocessen ikke blev forsinket. Materialerne er samtidig fleksible at arbejde med, og det betyder eksempelvis, at vi op til tre uger inden byggestart kunne justere konstruktionen, siger Tómas Alfonsson.

Leverandør hjælper med projektering
Det er første gang, at plusArkitekter har omprojekteret et byggeri på størrelse med kontorbygningen i Aalborg. Arkitektfirmaet har derfor valgt at rådføre sig med Knauf – producent af materialer og systemer til letbyg – et system, som nu i stigende grad efterspørges i byggeriet.

- Vores tekniske afdeling oplever lige nu en meget stor interesse fra arkitekter og rådgivere, der søger i retning af byggematerialer med kort leveringstid. Det skyldes aktuelt de meget lange leveringstider på især betonelementer, og her kan vi gå ind og tilbyde et byggesystem, som kan leveres med det samme og endda uden at gå på kompromis med bygningens arkitektur, siger Jess Gregersen, kommerciel direktør hos Knauf.

Jess Gregersen forklarer uddybende, at flere ikke er bevidste om de muligheder, der er forbundet med at bygge med stål og gips. Knauf rådgiver derfor arkitekter og bygningskonstruktører som plusArkitekter for at lette projekteringen.

- Vi vil gerne være med til at vise, at der eksisterer andre måder at bygge på end de traditionelle byggestile i Danmark. Stål og gips har en række fordele, såsom at det er en slankere konstruktion, og det kan betyde op til et helt børneværelse ekstra i kvadratmeter, hvis man bygger et enfamiliehus i letbyg. Ofte handler det om, at man som udførende først og fremmest skal vænne sig til at arbejde med andre materialer, og det kræver selvfølgelig tid og erfaring. Her tager vi som leverandør gerne ansvar for at holde byggeriet i gang og hjælper med projekteringen, forklarer Jess Gregersen


Svinninge Beton Industri A/S – Ny betonelementfabrik ved Holbæk




Svinninge Beton Industri A/S er navnet på en ny betonelementfabrik i byen af samme navn beliggende i Holbæk Kommune
Industri Beton Holding A/S, som er hjemmehørende i Vestjylland, har købt eksisterende bygninger og arealer velegnet til betonelementproduktion. Planen er, at efter sommerferien påbegyndes montage af produktionsudstyr på fabrikken. Dette arbejde forventes at være afsluttet omkring nytår, så fabrikken efter planen kan producere de første betonelementer i 1. kvartal 2018. ”Vi har i forvejen 3 betonelementfabrikker i Jylland og er begunstiget af gode tider i byggebranchen. Specielt i og omkring de store byer udføres meget nybyggeri, og vi har indtil nu produceret alle vores elementer vest for Storebælt,” siger adm. direktør Karsten Sandal. ”Egentlig er det på grund af kundeforespørgsler, at vi nu etablerer os i Svinninge. Vi starter lidt forsigtigt, men kan øge produktionskapaciteten meget hurtigt, i takt med at efterspørgslen fra kunder og samarbejdspartnere stiger.” ”Vi har været heldige at komme i betragtning som leverandør til mange store byggerier i hovedstadsområdet, og en meget stor del af vores salg er gået hertil. Vi har derfor følt det nødvendigt at komme tættere på vores kunder, og det behov bliver nu dækket med den nye fabrik i Svinninge. Fabrikken, som får et helt nyt og moderne produktionsudstyr, bliver ligeledes udstyret med det mest moderne og professionelle IT-udstyr og software. Med det nuværende aktivitetsniveau i byggebranchen forventes 40-50 ansatte beskæftiget i løbet af 2018 og yderligere 10-20 ansatte i 2019. Hertil kommer arbejdspladser i forbindelse med byggeriet samt hele logistikdelen omkring produktionen. ”Vi er glade for, at vi har fået en meget seriøs og effektiv behandling af Holbæk Kommune. Det er ikke helt ligetil at bygge en ny elementfabrik, og vi kan kun takke borgmester Søren Kjærsgaard for at tage godt imod os og sørge for en smidig sagsbehandling. Nu håber vi, at vi kan gengælde ved at skabe nye spændende arbejdspladser i Svinninge, hvor vi får brug for et hold kompetente medarbejdere bestående af projektledere, tegnestuemedarbejdere, montører og selvfølgelig professionelle produktionsfolk,” siger Karsten Sandal. Industri Beton Holding består af betonelementproducenterne Perstrup Beton Industri, ØSB og Byggebjerg Beton samt Abeo, der har udviklet SL-dækket. Gruppen er leveringsdygtig i alle betonelementtyper og kan tilbyde totalleverancer af komplette råhuse. Yderligere produceres der elementer til tanke, infrastruktur og landbrug. Industri Beton Holding er hjemmehørende i Ølstrup i Vestjylland og indgår som et datterselskab i IBF, som er en af Danmarks største producenter af betonprodukter

Give Elementer og Aaskov i Rema 1000 samarbejde




Hos Give Elementer er der strategisk fokus på levering af betonelementer til detailbutikker. Det seneste tætte samarbejde med entreprenøren Aaskov er et godt eksempel

Dansk detailhandel ekspanderer som aldrig før. Det mærkes hos entreprenøren Aaskov som aktuelt er i tæt samarbejde med Give Elementer om levering af betonelementer til en række danske detailbutikker. Aktuelt bygges en Rema 1000 i Horsens og skitserne til endnu en Rema 1000 i Dybbøl er på tegnebrættet. Give Elementer har derudover leveret betonelementer til flere af Aaskovs butiksbyggerier, f.eks. jem & fix i Tønder og i Vejen.

"Betonelementer til butikker og detailhandel er en helt naturlig del af vores strategiske fokus, fordi det ofte er ret simple byggerier, der passer godt med vores "Keep it simple" princip. En tilgang, der holder byggeprisen nede og som derfor er attraktiv til denne type byggerier," lyder det fra Give Elementer.

Her glæder man sig over, at Rema 1000-kæden øger vækstambitionerne i Danmark og vil vokse fra 272 til 400 butikker i løbet af de kommende år, ligesom Dansk Supermarked også forventer at bygge 25 nye Netto butikker i 2017. Give Elementer forventer derfor også at efterspørgslen på betonelementer fra danske entreprenører, der bygger detailbutikkerne vil stige de kommende år


Give Elementer hitter med koncept til detailbranchen




Et keep it simple koncept for levering og opstilling af betonelementer er blevet et hit for Give Elementer, som har fået godt fat i detailbranchen

Levering af standard betonelementer til industribyggeri er fokusområde i Give Elementer A/S. Ved at holde projekterne enkle kan betonproducenten levere hurtigere og være mere fleksible. Det har vundet indpas hos detailkæderne, som ofte bygger enkelt og hurtigt. Keep it simple princippet er Give Elementers DNA, og aktuelt bruger virksomheden det ved leveringen til et nyt Jem og Fix byggemarked i Tønder.

Give elementers projektleder på sagen, Mickey Bork Nielsen, fortæller:

"Vi arbejder efter et koncept, som egner sig virkelig godt til den her type bygninger. Vi sørger for at sætte elementerne op hurtigt, så vi kun er på pladsen i kort tid. Det er populært, og derfor har vi stor succes med det."

Opgaven for Jem & Fix starter efter sommerferien, og Give Elementer leverer og opstiller de seks meter høje betonelementer fra uge 36 og to uger frem. Virksomheden leverer og opsætter også skillevægge og indsætter etager inde i bygningen. I alt bliver byggemarkedet i Tønder på 800 m2. Det er entreprenør Aaskov Byggefirma, som står for byggeriet, og han har allerede besluttet sig for betonelementer til to tilsvarende byggerier.


IBF – Leca termblokke er blevet mere end 10 gange så stor, hvilket betyder nem og hurtig montering




Leca® termblokke “Plus” er en nyudviklet stor blok, som består af 2 vanger af letklinkerbeton og en kerne af polystyren. Med en størrelse svarende til mere end 10 almindelige blokke, sikres en meget hurtig montage, samtidig reduceres varmetabet.

Med Leca® termblokke "Plus" opnås en væsentlig forbedret isolering, da fugeantallet er reduceret, samtidig med at isoleringen er ubrudt i hele højden og længden - modsat ved anvendelse af traditionelle formater.

Blokken monteres med maskine, hvilket betyder hurtig montering. Derved undgås også de tunge løft. Blokken måler 240 x 45 x 39 cm og monteres med klemmetang monteret på maskine og placeres efter snore i den udstøbte beton.

Arkitekt Thomas Andersen som er indehaver plusArkitekter i Aalborg udtaler:
"Genial ny blok, som jeg varmt kan anbefale til det moderne byggeri. En løsning som i den sidste ende betyder en bedre totaløkonomi" .

Læs mere om den korrekte montering af Leca® termblokke "Plus"på ibf.dk


Give Elementer A/S produktudvikler – igen




Give Elementer A/S optimerer nu eksisterende L-400 elementer, så de kan transporteres på 20 tons køretøjer. Tidligere har L-400 elementer krævet en 30 tons gummiged. Med den nye produktoptimering kan man nu bygge i højden i stedet for i længden. Det sparer plads og giver flere valgmuligheder, når der skal bygges siloer.

Mere plads med højere elementer
Som et led i virksomhedens kontinuerlige fokus på optimering, er Give Elementer A/S, der er en af landets førende producenter af præfabrikerede betonelementer til industri- og landbrugsbyggeri, igang med at optimere fabrikkens L-400 elementer. De nye elementer er tilpasset en 20 tons gummiged og gør det muligt at bygge i højden fremfor i længeden med et sådant køretøj.

L-elementerne har gennem tiden været helt centrale i Give Elementer A/S historie. Elementerne i L-form blev tegnet tilbage i 1981 og har siden spillet en central rolle i virksomhedens produkt pallette. 

Tæt dialog giver bedre produkter
Fra Give Elementer A/S lyder det: " Vi har udviklet og optimeret vores produkter i tæt dialog med vores kunder. Vi lytter til deres udfordringer og behov. På baggrund af dette, har vi også optimeret de eksisterende L400 elementer. Det er grundstenen for vores forretning, at vi løbende optimerer og udvikler vores produkter." Ud over de nye L-400 elementer tilbyder Give Elementer også L-elementer med pudsede flader i alle størrelser, således at de fremstår pænere end tidligere.
Med 50 års erfaring inden for præfabrikerede elementer i standardstørrelser og en superoptimeret effektiv produktion har Give Elementer A/S med de nye L-elementer endnu engang bevist, at virksomheden formår at tilpasse sig og produktudvikle i et ellers trængt marked.

Yderligere information:
Kontakt Finn H Eskildsen på mail fhe@elementer.dk eller på telefon: 26 33 15 47