Betonelementer

Betonelementer

Betonelementer inden for byggeriet refererer til forudstøbte betonkomponenter, der bruges i byggeprojekter til at opfylde forskellige strukturelle formål. Disse elementer er typisk fremstillet på en fabrik eller et produktionssted og derefter transporteret til byggepladsen, hvor de monteres og integreres i bygningen. Betonelementer er utroligt lydisolerende, og af samme grund kan være med til at sikre en god akustik, da betonelementer dæmper vibrationer fra larm og menneskelige bevægelser. Beregn dit cementforbrug, se her – Formler, formelsamlinger og teknisk viden

Leverandører af Betonelementer:

DS Elcobyg A/S

Hadsundvej 8
DK-9500 Hobro
Tlf.: +45 96 57 26 57
E-mail: ds@ds-elcobyg.dk

www.ds-elcobyg.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

H+H Nordics A/S

Skanderborgvej 234
8260 Viby J
Tlf: +45 7024 0050

www.hplush.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Linotol Danmark


Olaf Ryes Gade 7K
6000 Kolding
Tlf.: 26 83 27 99
E-mail: info@linotol.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om Betonelementer:

Betonelementer er populære inden for byggeri på grund af deres holdbarhed, styrke og effektive fremstillingsproces. Nogle almindelige typer af elementer omfatter:

  1. Vægelementer: Dette er præfabrikerede betonpaneler, der bruges til at danne ydervægge i bygninger. De kan have isolering og arkitektoniske finish allerede påført og kræver minimal efterbehandling efter installation.
  2. Dækelementer: Disse er betonelementer, der anvendes til at danne gulv- og tagdæk. De er normalt forstærket med stål og giver en solid og stabil struktur.
  3. Søjler og bjælker: Præfabrikerede betonsøjler og bjælker bruges til at understøtte bygningens struktur. De er ofte brugt i bygninger med flere etager, hvor de bærer vægtbelastningen fra dæk og tag.
  4. Trapper og elevatorskakter: elementer bruges også til at danne trapper og elevatorskakter i bygninger. De kan have indbyggede trappetrin og platforme for at lette adgang og sikkerhed.
  5. Facadeelementer: Disse er dekorative betonpaneler, der bruges til at dække bygningens facade. De kan have forskellige former og overfladebehandlinger for at give bygningen et æstetisk udseende.
  6. Præfabrikerede betonvægge: Disse er store betonpaneler, der bruges til at danne indvendige eller udvendige vægge i bygningen. De kan også have isolering og andre funktioner integreret.
  7. Rør og kloakkomponenter: elementer bruges også til at opbygge kloaksystemer og rørledninger i byggeri.

Præfabrikerede elementer har den fordel, at de kan masseproduceres under kontrollerede forhold, hvilket resulterer i høj kvalitet og hurtigere byggeprocesser. De sparer også tid og arbejdskraft på byggepladsen og kan bidrage til at reducere byggeomkostningerne. Elementer bruges i forskellige typer byggeri, herunder boliger, kommercielle bygninger, industrielle faciliteter og infrastrukturprojekter.


To danske nichevirksomheder i tæt samarbejde om energibesparende løsning til betonelementer




Med beslag fra Simpson Strong-Tie og en særlig pladefals fra BS False er der skabt en løsning, hvor pladefalsen kan indstøbes direkte i betonelementerne ved elementleverandøren. Det er godt for både energieffektivitet, og så modvirker det byggespild og træspild

BS False har i samarbejde med Simpson Strong-Tie udviklet et konsolbeslag, der kan indstøbes direkte sammen med virksomhedens pladefals i betonelementer til byggeriet. På den måde sidder den færdige pladefals i elementet efter hærdning, og vinduet eller døren kan monteres med det samme ude på byggepladsen. Og det er der ifølge Lars Mølgård, der er økonomichef i BS False, mange fordele i.

"Vi har skabt en løsning, der indstøber pladefalsen på betonfabrikken. Så man nu kan få et alternativ til en betonudstøbning i vindues- og dørhullerne. På den måde mener jeg, man får man den mest optimale løsning - en energirigtig pladefals, men som med det samme er klar til vindues- og dørmontering, og altså ingen montage på byggepladsen. Desuden sparer betonfabrikken også udsparingskassen, der laves i træ, og de kan dermed mindske deres træspild væsentligt," forklarer han.

Og selvom det måske kan virke som en lille energiforbedring, så løber det ifølge økonomichefen op, når man kigger på et større byggeri.

"Vi er nødt til at udfordre de traditionelle måder i byggeriet. Der stilles nye krav til produkterne og efterspørges mere optimerede og dokumenterede løsninger. Det har Simpson Strong-Tie altid været villige til at frembringe," siger han.

Falsevirksomheden bygger også sin forretning på monteringsydelser udført på byggepladsen, men med den nye løsning kommer der måske til at blive færre af den slags opgaver fremover.

"Vi er faktisk lidt i konkurrence med os selv, fordi vi også har montører til at sætte false op ude i byggeriet. Men vi gør jo det her, fordi vi altid sigter efter at lave innovative og energirigtige løsninger til fremtiden," udtaler Lars Mølgård.

Iderigt partnerskab
Hos Simpson Strong-Tie er de også begejstrede for at have været en del af udviklingsprojektet.

"Det er altid spændende at være med til at udvikle og særligt med en tæt samarbejdspartner som BS False. Det er fantastisk, når vi i Danmark er med til at skabe grønne og effektive løsninger til fremtidens byggeri," siger Kasper Bregendahl, der er Managing Director i Simpson Strong-Tie.

Lysten til at være med til at udvikle nye løsninger har de tydeligt mærket hos BS False, der ligger blot ti kilometer fra beslagsproducenten.

"Da vi luftede idéen for dem, var de jo med på den med det samme. Simpson sendte deres konsol-prøver til deres testcenter i England, så vi nu har den helt rigtige data på produktet. Det vigtigste for os er dokumentationen, og den kan de altid levere hurtigt," siger Lars Mølgård.

BS False har samarbejdet med Simpson Strong-Tie nærmest siden virksomhedens begyndelse, fordi beslagproducenten ifølge Lars Mølgård har en særlig høj grad af dokumentation på deres produkter. BS False er en mindre nichevirksomhed, der laver pladefalse til byggeriet. Pladefalsen lukker hulmuren ved dør- og vinduesåbningerne i de store byggeelementer.


Give Elementer reducerer cementindhold i nye L-Støttevægge




NS Give Elementer i Nørre Snede har netop introduceret et nyt betonelement til industribyggeri. Herlev Genbrugsstation er blandt de første, der vælger de nye elementer med reduceret cementindhold.

Hos NS Give Elementer ser man en bred anvendelse af det nye støttevægs-element. Det er seneste brugt til Herlev Genbrugsstation, hvor NS Give Elementer, med mindre projekttilpasninger, har leveret og monteret L-støttevægge i flere standardhøjder. På Herlev Genbrugsstation skulle L- støttevæggene monteres i en inder- og ydercirkel men med en lille simpel ændring i forhold til standarden.

Første elementer med ny teknologi

Til de nye L-Støttevægge har man hos Give Elementer brugt en ny gennemtestet teknologi – en styrkeaccelerator fra Master Builders Solutions – Master X-Seed STE 54, der reducerer cementindholdet. Med den nye styrkeaccelerator reduceres cementindholdet i den enkelte blanding betydeligt - samtidig med at 28d styrke er mulig. Give Elementfabrik har været involveret i udviklingen af acceleratoren siden september 2020 og de nye L-Støttevægge er de første elementer i landet med den nye teknologi. Brugen af teknologien reducerer elementets samlede materialeforbrug - en klar fordel på det danske marked, hvor max CO2 krav til nybyggeri over 1000 m2, indføres fra 2023.

Finn Eskildsen, anden generation i Give Elementer og direktør i NS Give Elementer i Nørre Snede, fortæller om udviklingen af L-støttevæggen:

" Ideen til designet opstod i kølvandet af, at vores leverancer til industrien voksede. Til industribyggeri er der brug for et simpelt og enkelt produkt med en flot finish. Det får man med det nye L- element,
der er lettere at bygge sammen og som derfor kan bruges til mange forskellige formål. Det kan tilpasses til hvert enkelt projekt og med Revit og acad filer til BIM, er elementet nemt at håndtere i designprocessen. På den måde kan vi imødekomme behovet hos arkitekter og ingeniører for at arbejde med standarder - samtidig med en stigende tendens til individuel projekttilpasning."

Også hos Master Builders Solutions er der begejstring for samarbejdet med Give Elementfabrik.

"Give Elementer viste fra første henvendelse stor interesse for at benytte ny teknologi til en mere bæredygtig elementproduktion, og det har været spændende at arbejde sammen med dem om udviklingen af det nye grønnere koncept," udtaler Allan Tolstrup, Account Manager Master Builders Solutions.


Rekordstore betonelementer fra Give Elementer til logistikcenter i Kolding




De over 14,5 meter høje facadeelementer er de største elementer i Give Elementfabriks historie. Leverancen har derfor krævet ekstra investeringer i nyt produktionsudstyr.

14,5 meter høje og 2,4 meter brede. Det er målene på de største af de i alt 520 facadeelementer, der leveres til SCHOU Gruppens nye logistikcenter i Kolding. Her skal SCHOU gruppen sikre fremtidens vækst og lønsomhed i et helt nyt logistikcenter, der samler flere lagre i et nyt fremtidssikret set up.

Opkvalificering af produktionsmiljø
Vægten af de store elementer har krævet investeringer i produktionsmiljøet, hvor en nyindkøbt kran er installeret til håndtering af de rekordstore elementer. Facaderne leveres med overflademønster og er forberedt med port-huller, så SCHOU med tiden har mulighed for at udvide centeret, hvis behovet skulle opstå.

Projektet inkluderer flere betonleverancer, hvoraf Give Elementer forestår alle udvendige facader til projektet. I alt 530 betonelementer. De over 14 meter høje facadeelementer er så store, at de må køres fra Give Elementfabrik, et ad gangen.

Det er ikke første gang Give Elementer leverer betonelementer til store logistikcentre. Med leverancer til lignende byggerier som bl.a. Sport24, Coolshop, DKI og OHL samt Tricolore har Give Elementer fingeren på pulsen af moderne logistikbyggeri i en tid, hvor man i de Nordiske lande centraliserer lager- og logistikenheder, grundet ændrede handlingsmønstre og mere online handel hos forbrugerne.  

SCHOUs logistikcenter i Kolding opføres af entreprenøren Dauggaard Pedersen sammen med byggerådgiver AK83. Give Elementers leverance af de store facadeelementer, vil stå på frem til sidst i juni måned.

Om logistikcenteret

Schou opfører i alt 100.000 etagemeter logistikcenter, hvoraf 5500 kvm. er fuldautomatisk højlager med 42 meter i højden og 40.000 pallepladser, mens resten af logistikcenteret bliver manuelt lager med 15 meter i højden og ca. 85.000 pallepladser. I alt vil logistikcenterets kapacitet komme op på 125.000 pallepladser.


Nyheder og Indlæg om Betonelementer


Seneste om Betonelementer





Cookie-indstillinger