Betonelementer

Betonelementer er utroligt lydisolerende, og af samme grund kan være med til at sikre en god akustik, da betonelementer dæmper vibrationer fra larm og menneskelige bevægelser. Leverandører af betonelementer finder du her

Leverandører af og viden om betonelementer:


Christiansen & Essenbæk A/S

ceas

Ejby Industrivej 80
2600 Glostrup
Tlf.: 88 888 203
E-mail: info@ceas.dk

www.ceas.dk

Kompetencer: Anlægsbeton, Betonrenovering, Beton injicering, Beton injektion, Bygningsrenovering, Miljøsanering, Nedbrydning, Sprøjtebeton

Læs mere om Christiansen & Essenbæk A/S


Rottefængeren ApS

Flinterupvej 15
4480 St. Fuglede
Kim: 40 411 412
kim@rottefaengeren.dk
Dennis: 30 68 44 47
Dennis@rottefaengeren.dk

www.rottefaengeren.dk

Kompetencer: Rottebekæmpelse, Rottesikring, Rottespærre, Rottefælder, Rotteprop, Rottefælder til kloak, Betonfyldning, TV-Inspektion, Røgprøve, Muldvarpe/Mosegrise

Læs mere om Rottefængeren ApS


Vmb stålindustri ApS / VM Blandere

Munkbrovej 27
7500 Holstebro
Tlf.: 22 50 99 38
​E-mail: jerryspoulsen@gmail.com​

www.vmblandere.dk

Kompetencer: Betonblandere, Blandemaskiner, Tvangsblandere, Siloer, Mørtelsiloer, Betonsiloer, fødesiloer, Gennemstrømsblandere, Elementstøttere, Forskallingsstøttere, Reparation & service, Baral transportbure til stillads understøtnings rør standard og kundetilpasset

Læs mere om Vmb stålindustri ApS / VM Blandere


Hollandske Byldis skaber nye muligheder for højhusbyggeri på rekordtid


20.maj 2018


Bygge- og anlægsbranchen i Danmark kan, som det danske marked ser ud lige nu, glæde sig over en næsten halvering af leveringstiden af præfabrikerede betonelementer

Det lover den hollandske innovative virksomhed, Byldris, der er trådt ind som ny spiller på det skandinaviske marked.

Gevinsterne ved at bruge Byldris´ præfabrikerede betoneelementer er omdrejningspunktet på den årlige internationale netværkskonference for arkitekter, ”Prefab Reality Symposium 2018”, der finder sted fredag d. 15. juni 2018 i Veldhoven i Holland. Byldris samarbejder med mediepartneren Architectenweb, der står bag arrangementet. Netværkskonferencen har deltagelse af arkitekter fra blandt andet Holland, Belgien, England og Skandinavien, hvorfor også arkitekter fra Danmark er inviteret med.

Hovedoplægsholder Diederik Dam fra Dam & Partners Arkitekter vil på konferencen give deltagerne et indblik i, hvordan de med succes har anvendt Byldis off-site produktion til det 215 m prestigefyldte højhusbyggerier Zalmhaven Tower i Rotterdam og det 80 m høje Hourglass i Amsterdam.

Som en del af konferencen er der også afsat tid til at netværke og til at debattere fremtidens designfrihed og arkitektudfordringer indenfor præfabrikerede etagebyggeri. Deltagerne får desuden en enestående mulighed for at komme på en guidet rundvisning på Byldis-fabrikken, hvor man kan se og opleve virksomhedens præfabrikerede beton- og sandwichelementer med integrerede alu-vinduer til vind- og vandtætte bygninger.

Den hollandske betonleverandør ser frem til at mødes med arkitekter, som arbejder på nogle af de mange danske højhus- og sygehusbyggerier på deres årlige konference i Holland d. 15. juni eller på deres nye kontor i Bloxhub i København.
- Vi kan rigtig godt lide at mødes med bygherrer, rådgivere og entreprenører og høre mere om, hvad deres udfordringer er, og hvordan vi kan hjælpe dem. Samtidig glæder vi os til at præsentere det skandinaviske markedet for de innovative udviklinger og designfriheder, der er inden for præfabrikerede betonelementer. For langt de fleste offentlige og private bygherrer har det stor værdi at kunne spare måneder på deres kommende byggeprojekter, som det eksempelvis er tilfældet for byggeriet af Zalmhaven Tower, den højeste bygning i Benelux-landene, og London City Island, udtaler business development manager Han Blom, der arbejder i Danmark med at bygge relationer til nye potentielle samarbejdspartnere.


Knauf – Byggeriet omstiller sig som følge af lange leveringstider


08.jan 2018


Lange leveringstider på betonelementer fører til en omstilling inden for byggeriet. Arkitektfirma omprojekterer, og Knauf i Hobro oplever hidtil uset travlhed

Seks måneders leveringstid på betonelementer til Fibertex Nonwovens nye kontorbyggeri på 700 kvadratmeter i Aalborg. Det har fået et nordjysk arkitektfirma til at omprojektere.

- Efter vores oprindelige plan skulle byggeriet igangsættes i starten af oktober 2017, men vi kan først få betonelementerne til april 2018, og derfor begyndte vi at tænke i andre muligheder, siger Tómas Alfonsson, bygningskonstruktør hos plusArkitekter i Aalborg.

For plusArkitekter var det en krævende opgave at ændre i den oprindelige plan og bygningens konstruktion. Alligevel har der vist sig at være fordele forbundet med at etablere kontorbygningen på ny med stål og gips frem for beton.

- Først og fremmest er det en fordel for os, at vi kunne få leveret gips- og stålelementerne uden ventetid, sådan at byggeprocessen ikke blev forsinket. Materialerne er samtidig fleksible at arbejde med, og det betyder eksempelvis, at vi op til tre uger inden byggestart kunne justere konstruktionen, siger Tómas Alfonsson.

Leverandør hjælper med projektering
Det er første gang, at plusArkitekter har omprojekteret et byggeri på størrelse med kontorbygningen i Aalborg. Arkitektfirmaet har derfor valgt at rådføre sig med Knauf – producent af materialer og systemer til letbyg – et system, som nu i stigende grad efterspørges i byggeriet.

- Vores tekniske afdeling oplever lige nu en meget stor interesse fra arkitekter og rådgivere, der søger i retning af byggematerialer med kort leveringstid. Det skyldes aktuelt de meget lange leveringstider på især betonelementer, og her kan vi gå ind og tilbyde et byggesystem, som kan leveres med det samme og endda uden at gå på kompromis med bygningens arkitektur, siger Jess Gregersen, kommerciel direktør hos Knauf.

Jess Gregersen forklarer uddybende, at flere ikke er bevidste om de muligheder, der er forbundet med at bygge med stål og gips. Knauf rådgiver derfor arkitekter og bygningskonstruktører som plusArkitekter for at lette projekteringen.

- Vi vil gerne være med til at vise, at der eksisterer andre måder at bygge på end de traditionelle byggestile i Danmark. Stål og gips har en række fordele, såsom at det er en slankere konstruktion, og det kan betyde op til et helt børneværelse ekstra i kvadratmeter, hvis man bygger et enfamiliehus i letbyg. Ofte handler det om, at man som udførende først og fremmest skal vænne sig til at arbejde med andre materialer, og det kræver selvfølgelig tid og erfaring. Her tager vi som leverandør gerne ansvar for at holde byggeriet i gang og hjælper med projekteringen, forklarer Jess Gregersen


Svinninge Beton Industri A/S – Ny betonelementfabrik ved Holbæk
Svinninge Beton Industri A/S er navnet på en ny betonelementfabrik i byen af samme navn beliggende i Holbæk Kommune

Industri Beton Holding A/S, som er hjemmehørende i Vestjylland, har købt eksisterende bygninger og arealer velegnet til betonelementproduktion. Planen er, at efter sommerferien påbegyndes montage af produktionsudstyr på fabrikken. Dette arbejde forventes at være afsluttet omkring nytår, så fabrikken efter planen kan producere de første betonelementer i 1. kvartal 2018.

”Vi har i forvejen 3 betonelementfabrikker i Jylland og er begunstiget af gode tider i byggebranchen. Specielt i og omkring de store byer udføres meget nybyggeri, og vi har indtil nu produceret alle vores elementer vest for Storebælt,” siger adm. direktør Karsten Sandal. ”Egentlig er det på grund af kundeforespørgsler, at vi nu etablerer os i Svinninge. Vi starter lidt forsigtigt, men kan øge produktionskapaciteten meget hurtigt, i takt med at efterspørgslen fra kunder og samarbejdspartnere stiger.”

”Vi har været heldige at komme i betragtning som leverandør til mange store byggerier i hovedstadsområdet, og en meget stor del af vores salg er gået hertil. Vi har derfor følt det nødvendigt at komme tættere på vores kunder, og det behov bliver nu dækket med den nye fabrik i Svinninge. Fabrikken, som får et helt nyt og moderne produktionsudstyr, bliver ligeledes udstyret med det mest moderne og professionelle IT-udstyr og software. Med det nuværende aktivitetsniveau i byggebranchen forventes 40-50 ansatte beskæftiget i løbet af 2018 og yderligere 10-20 ansatte i 2019. Hertil kommer arbejdspladser i forbindelse med byggeriet samt hele logistikdelen omkring produktionen.

”Vi er glade for, at vi har fået en meget seriøs og effektiv behandling af Holbæk Kommune. Det er ikke helt ligetil at bygge en ny elementfabrik, og vi kan kun takke borgmester Søren Kjærsgaard for at tage godt imod os og sørge for en smidig sagsbehandling. Nu håber vi, at vi kan gengælde ved at skabe nye spændende arbejdspladser i Svinninge, hvor vi får brug for et hold kompetente medarbejdere bestående af projektledere, tegnestuemedarbejdere, montører og selvfølgelig professionelle produktionsfolk,” siger Karsten Sandal.

Industri Beton Holding består af betonelementproducenterne Perstrup Beton Industri, ØSB og Byggebjerg Beton samt Abeo, der har udviklet SL-dækket. Gruppen er leveringsdygtig i alle betonelementtyper og kan tilbyde totalleverancer af komplette råhuse. Yderligere produceres der elementer til tanke, infrastruktur og landbrug.

Industri Beton Holding er hjemmehørende i Ølstrup i Vestjylland og indgår som et datterselskab i IBF, som er en af Danmarks største producenter af betonprodukter


Give Elementer og Aaskov i Rema 1000 samarbejde
Hos Give Elementer er der strategisk fokus på levering af betonelementer til detailbutikker. Det seneste tætte samarbejde med entreprenøren Aaskov er et godt eksempel

Dansk detailhandel ekspanderer som aldrig før. Det mærkes hos entreprenøren Aaskov som aktuelt er i tæt samarbejde med Give Elementer om levering af betonelementer til en række danske detailbutikker. Aktuelt bygges en Rema 1000 i Horsens og skitserne til endnu en Rema 1000 i Dybbøl er på tegnebrættet. Give Elementer har derudover leveret betonelementer til flere af Aaskovs butiksbyggerier, f.eks. jem & fix i Tønder og i Vejen.

"Betonelementer til butikker og detailhandel er en helt naturlig del af vores strategiske fokus, fordi det ofte er ret simple byggerier, der passer godt med vores "Keep it simple" princip. En tilgang, der holder byggeprisen nede og som derfor er attraktiv til denne type byggerier," lyder det fra Give Elementer.

Her glæder man sig over, at Rema 1000-kæden øger vækstambitionerne i Danmark og vil vokse fra 272 til 400 butikker i løbet af de kommende år, ligesom Dansk Supermarked også forventer at bygge 25 nye Netto butikker i 2017. Give Elementer forventer derfor også at efterspørgslen på betonelementer fra danske entreprenører, der bygger detailbutikkerne vil stige de kommende år


Give Elementer hitter med koncept til detailbranchen
Et keep it simple koncept for levering og opstilling af betonelementer er blevet et hit for Give Elementer, som har fået godt fat i detailbranchen

Levering af standard betonelementer til industribyggeri er fokusområde i Give Elementer A/S. Ved at holde projekterne enkle kan betonproducenten levere hurtigere og være mere fleksible. Det har vundet indpas hos detailkæderne, som ofte bygger enkelt og hurtigt. Keep it simple princippet er Give Elementers DNA, og aktuelt bruger virksomheden det ved leveringen til et nyt Jem og Fix byggemarked i Tønder.

Give elementers projektleder på sagen, Mickey Bork Nielsen, fortæller:

"Vi arbejder efter et koncept, som egner sig virkelig godt til den her type bygninger. Vi sørger for at sætte elementerne op hurtigt, så vi kun er på pladsen i kort tid. Det er populært, og derfor har vi stor succes med det."

Opgaven for Jem & Fix starter efter sommerferien, og Give Elementer leverer og opstiller de seks meter høje betonelementer fra uge 36 og to uger frem. Virksomheden leverer og opsætter også skillevægge og indsætter etager inde i bygningen. I alt bliver byggemarkedet i Tønder på 800 m2. Det er entreprenør Aaskov Byggefirma, som står for byggeriet, og han har allerede besluttet sig for betonelementer til to tilsvarende byggerier.


IBF – Leca termblokke er blevet mere end 10 gange så stor, hvilket betyder nem og hurtig montering
Leca® termblokke “Plus” er en nyudviklet stor blok, som består af 2 vanger af letklinkerbeton og en kerne af polystyren. Med en størrelse svarende til mere end 10 almindelige blokke, sikres en meget hurtig montage, samtidig reduceres varmetabet.

Med Leca® termblokke "Plus" opnås en væsentlig forbedret isolering, da fugeantallet er reduceret, samtidig med at isoleringen er ubrudt i hele højden og længden - modsat ved anvendelse af traditionelle formater.

Blokken monteres med maskine, hvilket betyder hurtig montering. Derved undgås også de tunge løft. Blokken måler 240 x 45 x 39 cm og monteres med klemmetang monteret på maskine og placeres efter snore i den udstøbte beton.

Arkitekt Thomas Andersen som er indehaver plusArkitekter i Aalborg udtaler:
"Genial ny blok, som jeg varmt kan anbefale til det moderne byggeri. En løsning som i den sidste ende betyder en bedre totaløkonomi" .

Læs mere om den korrekte montering af Leca® termblokke "Plus"på ibf.dk


Give Elementer A/S produktudvikler – igen
Give Elementer A/S optimerer nu eksisterende L-400 elementer, så de kan transporteres på 20 tons køretøjer. Tidligere har L-400 elementer krævet en 30 tons gummiged. Med den nye produktoptimering kan man nu bygge i højden i stedet for i længden. Det sparer plads og giver flere valgmuligheder, når der skal bygges siloer.

Mere plads med højere elementer
Som et led i virksomhedens kontinuerlige fokus på optimering, er Give Elementer A/S, der er en af landets førende producenter af præfabrikerede betonelementer til industri- og landbrugsbyggeri, igang med at optimere fabrikkens L-400 elementer. De nye elementer er tilpasset en 20 tons gummiged og gør det muligt at bygge i højden fremfor i længeden med et sådant køretøj.

L-elementerne har gennem tiden været helt centrale i Give Elementer A/S historie. Elementerne i L-form blev tegnet tilbage i 1981 og har siden spillet en central rolle i virksomhedens produkt pallette. 

Tæt dialog giver bedre produkter
Fra Give Elementer A/S lyder det: " Vi har udviklet og optimeret vores produkter i tæt dialog med vores kunder. Vi lytter til deres udfordringer og behov. På baggrund af dette, har vi også optimeret de eksisterende L400 elementer. Det er grundstenen for vores forretning, at vi løbende optimerer og udvikler vores produkter." Ud over de nye L-400 elementer tilbyder Give Elementer også L-elementer med pudsede flader i alle størrelser, således at de fremstår pænere end tidligere.
Med 50 års erfaring inden for præfabrikerede elementer i standardstørrelser og en superoptimeret effektiv produktion har Give Elementer A/S med de nye L-elementer endnu engang bevist, at virksomheden formår at tilpasse sig og produktudvikle i et ellers trængt marked.

Yderligere information:
Kontakt Finn H Eskildsen på mail fhe@elementer.dk eller på telefon: 26 33 15 47