Trapper

Trapper - Definitionen på en trappe er en samling af trin der fører op eller ned i højde på steder, hvor det er upraktisk med en skråning eller en rampe. For sikkerhedens skyld laves der regler for hvordan trapper skal opbygges. Målene skal sikre at trapperne ikke bliver for stejle, for smalle eller for uregelmæssige. Trapper leveres i mange forskellige former.

Leverandører af og viden om trapper:


JBT Maskinværksted

jbtm

Skanderborgvej 49
7171 Uldum
Telf.: 40 50 73 46
E-mail: jbtm@jbtm.dk

www.jbtm.dk

Kompetencer: Palledrejer, multiskraber, strømaskine, trapper og gelænder

Læs mere om JBT Maskinværksted


Jydsk Vindueskompagni

Hovborgvej 17
6623 Vorbasse
E-mail: jvk@jvk.dk
Tlf nr: 70 10 90 99

www.jvk.dk

Kompetencer: Døre, Vinduer, Tagvinduer, Trapper, Udestuer

Læs mere om Jydsk Vindueskompagni


KONE A/S
kone

Marielundvej 10
2730 Herlev
Tlf: 35 87 80 00
E-mail: denmark@kone.com

www.kone.dk

Kompetencer: elevatorer, rulletrapper, rullefortove, automatiske døre, porte

Læs mere om KONE A/S


Layher ApS
Stensmosevej 24 A, 1
2620 Albertslund
Tlf.: 69 15 74 00
E-mail: info@layher.dk
Kompetencer: Stilladser, Design af fremtidens stilladser, Rådgivning, Salg af Facadestilladser, Allround Søjlestilladser, Overdækninger med 40 spænd, Hængestilladser, Interim Trapper, Adgangsveje og Broer, Søjlestilladser, Stiger

Læs mere om Layher ApS


P. Malberg Ovesen ApS

Læs mere om P. Malberg Ovesen ApS


Prowelding A/S

Sandagervej 28
7400 Herning
Tlf.: 97 14 07 08
E-mail: jg@prowelding.dk

www.prowelding.dk

Kompetencer: Altaner, Dæksler, Brønddæksler, Rørsystemer, Smedearbejde, Stålkonstruktioner, Svejsning, Tanke, Trapper

Læs mere om Prowelding A/S


Schøller Stål ApS

Ringager 9-11
2605 Brøndby
Tlf: 70 25 36 30
E-mail: info@schollerstaal.dk

www.schollerstaal.dk

Kompetencer: Gitterriste, hegn, pullerter, ramper, rækværk, smedejern, trapper, facadestiger, sikringsgitre, presgitre, lyskasseriste

Læs mere om Schøller Stål ApS


Silkeborg Stigefabrik A/S

Adidasvej 2, Knudlund Industricenter
8653 Them
Telf.: 86 84 92 44
E-mail: mail@silkeborgstigefabrik.dk

www.silkeborgstigefabrik.dk

Kompetencer: Stiger, Stilladser, Alustiger, Træstiger, Reolstiger, Faldsikring, Vægstiger, Brandstiger, Gelændersystem, Trapper, Arbejdsbroer

Læs mere om Silkeborg Stigefabrik A/S


Stigefabrikken.dk ApS


Kongstedvej 1
4200 Slagelse
Tlf.: 71 99 80 87
info@stigefabrikken.dk

www.stigefabrikken.dk - www.stegfabriken.se

Kompetencer: Stiger, trappestiger, træstiger, spindeltrapper, kvartsvingstrapper, stilladser, bukkestilladser, platforme, trapper, værn, gelænder

Læs mere om Stigefabrikken.dk ApS


Stigeteknik.dk

Silkeborgvej 31A
7442 Engesvang
Telf.: 20 17 01 22
E-mail: mail@stigeteknik.dk

www.stigeteknik.dk

Kompetencer: Stiger, Lejder/vægstier, Brønd og skakt, tagstiger, Trapper og gangbroer, specialkonstruktioner, stilladser, systemgelænder, faldsikring

Læs mere om Stigeteknik.dk


Søren O. Stål & Montage ApS

Nr. Lindvej 26, Lind
7400 Herning
Tlf.: 40 79 21 60
E-mail: S.O@staalogmontage.dk

www.staalogmontage.dk

Kompetencer: Altaner, trapper, montage, stålkonstruktioner, smedearbejde og svejsning

Læs mere om Søren O. Stål & Montage ApS


VejleTrappen – Skræddersyet software giver billigere trapper
VejleTrappen har investeret i avanceret software, der optimerer arbejdsgangen til gavn for eksempelvis boligselskaber og byggefirmaer

Højteknologiske computerløsninger og traditionelt håndværk er to ting, de færreste umiddelbart forbinder. Ikke desto mindre spiller netop it en stadig større rolle i moderne trappeproduktion. Blandt andet hos producenten VejleTrappen, der viderefører de stolte håndværkstraditioner med et konstant blik på nyeste produktionsmetoder – herunder nu også avanceret software, der letter processen med at klargøre målfaste trappetegninger til filer, som de CNC-styrede træbearbejdningsmaskiner skal fødes med.

– Vi har fået specialudviklet en såkaldt postprocessor, der er unik og tilpasset præcist vores behov og produktionsapparat. Det forkorter processen ganske betragteligt, og vi regner med at højne effektiviteten og produktiviteten med mellem 20 og 25 procent. Den besparelse gør det muligt for os at være markant mere konkurrencedygtige på prisen, fortæller Henrik Jensen, direktør i VejleTrappen.

Strømlinet produktion
VejleTrappen har netop installeret postprocessoren, og arbejdet med at få det implementeret i produktionen er i fuld gang.

– Det er et stykke kompliceret software, som kræver en detaljeret indsigt. Samtidig er der tale om en kulturændring, hvor vi alle skal vænne os til en helt ny måde at gøre tingene på. Investeringen er et stort skridt i retningen fra egentligt håndværk imod en strømlinet produktionsvirksomhed, hvor vi kan levere bedre kvalitet og reducere leveringstiden, forklarer Henrik Jensen.

Selvom læringsprocessen stadig er i fuld gang, kan Henrik Jensen allerede nu mærke et løft i produktiviteten.

– Konkurrencen er hård blandt trappeproducenter, og det er derfor ekstremt vigtigt, at vi allerede er begyndt at høste frugten af vores investering. Vi kører hårdt på med implementeringen og med at gøre os erfaringer, som betyder, at vi kan tilbyde kortere levereringstid og skarpere priser, siger Henrik Jensen.

Han pointerer, at VejleTrappen konstant vil følge den rivende teknologiske udvikling og løbende kommer til at investere i it for at opretholde et moderne produktionsapparat.


Trappesalget boomer i den lyse tid: Her er danskernes 2015-favoritter
Foråret og sommeren er højsæson for trappeudskiftning, og hvert år byder på nye tendenser. Ifølge trappeproducent hitter i 2015 især glas, rustfrit stål, integreret belysning og stavparket.

Boligindretning er en folkesport, og danskerne bruger uhyrlige summer på at få deres hjem til at tage sig helt rigtigt ud. Også inden for trapper er der klare modetendenser. - Hvor traditionelle trapper med trægelændere tidligere var det største hit, er især trætrapper med glassider og rustfri stålgelændere lige nu populære blandt danskerne, forklarer Jesper Andersen, der er konsulent hos fabrikken VejleTrappen.

- Mange folk søger et minimalistisk præg, når de skal vælge trapper til nybyggeri. Der bliver bygget en del funkisinspirerede boliger i disse år, og dér passer glastrapper godt ind, fortsætter Jesper Andersen.

LED-lys og stavparket hitter

Fagmanden pointerer også, at trapper med indbyggede LED-lyskilder er blevet et stort hit i 2015. Desuden er der sket noget helt nyt i mange danskeres valg af trin:

- Hidtil har vi i Danmark svoret troskab til gennemgående stave, når vi skulle vælge trætrin. Men i den seneste tid har flere og flere valgt parketløsningen, hvor det enkelte trin er opbygget af en række forskellige stykker træ. Tidligere har vi ikke tilbudt denne model, da trappebranchen har været lidt konservativ. Men løsningen er et godt alternativ til plankerne da folk jo ofte har parketgulve i deres huse, og det giver jo nogle muligheder for at lave en kvalitetstrappe, der henvender sig til et stort publikum.

Når det kommer til ældre villaer fra eksempelvis 50'erne eller 60'erne, vælger danskerne stadig en traditionel trætrappe, der stilmæssigt passer ind. Ifølge Jesper Andersen er der her stort fokus på æstetikken i trappevalget: - mange huse fra den tid har bøge- eller asketræsgulve, og det er derfor vigtigt for mange, at trappen matcher det udtryk.

Større appetit på kvalitetstrapper

Sammen med resten af byggebranchen har trappeproducenterne været udfordret de seneste år, hvor især nybyggeri har været på vågeblus. Men som mange andre steder i økonomien er der også forårstegn i trappebranchen. VejleTrappen, der leverer både serieproducerede og skræddersyede løsninger til danskerne, kan nemlig mærke en stigende efterspørgsel efter de ekstraordinære løsninger.

- Den stigende interesse for glastrapper er i sig selv et udtryk for en større forbrugslyst, da de er dyrere end trætrapper. Omkring halvdelen af vores kunder er meget prisbevidste, mens den anden halvdel stort set er ligeglade med prisen, hvis bare resultatet er tilfredsstillende, forklarer Jesper Andersen.

Trappemanden oplyser, at der i starten af 2015 har været en sand eksplosion i antallet af kundehenvendelser, og det peger i retning af, at de gode tider varer ved


Dolle Nordic opretter en projektsalgsafdeling i Aalborg
Dolle Nordic A/S, datterselskab af Dolle A/S – verdens førende producent af lofttrapper- opretter projektsalgsafdeling på kontoret i Aalborg.

Dolle Nordic ansætter Christian Reimer som ny salgschef for Skandinavien. 42 årige Christian Reimer er en erfaren profil indenfor retail, hvor han i mere end 13 år har haft ledende stillinger i såvel ind- som udland indenfor Miele og Nobia koncernerne. Han bliver en del af ledergruppen, hvis opgave er at skabe et stærkere brand og styrke Dolles markedsposition på det nordiske marked på de eksisterende produkter som lofttrapper, trapper og gelændere, som er Dolles primære produkter.

Derudover vil han være ansvarlig for lanceringen af Dolles nye terrasse-koncept, som lanceres i Danmark til april via massiv markedsføring i TV, sociale medier samt på online annonceplatforme.

Dolle Nordic har også ansat Anders Berg Johannesen, som tidligere har været ansat i udviklingsafdelingen i moderselskabet, og har bl.a. designet Dolle Prova Alu Basic gelænderet. Han er ansat i den nye projektsalgsafdeling.

Han skal være specialist på Dolles nye terrasse-koncept, som lanceres i Danmark til april og rådgive kunderne i salgsprocessen med såvel teknisk viden som salgsmæssige spørgsmål. Salgsmæssigt vil han være tilknyttet det nordjyske salgsdistrikt, hvor hans to kollegaer vil varetage resten af Danmark.

Dolle Nordic er nu vækstet med fire personer siden september, og der forventes flere ansættelser i salgsafdelingen i 2015 i såvel ind- som udland


Modstå POLAR klima – med prisnomineret loftstrappe
Humøret er højt hos WOOD STEP i disse dage. Forberedelserne til Byggeri 14 - Skandinaviens største fagmesse inden for byggevarer, er i fuld gang - og denne gang er forberedelserne ekstra travle. WOOD STEP er nemlig blevet nomineret til Byggeriets Energipris 2014. Prisen overrækkes på messen sammen med Byggeriets Klima- og Miljøpris. "Vi er utroligt stolte af nomineringen", fortæller Direktør Peter Ravn. Byggeriets Energipris gives til virksomheder, der.....

Modstå POLAR klima - med prisnomineret loftstrappe

Humøret er højt hos WOOD STEP i disse dage. Forberedelserne til Byggeri 14 - Skandinaviens største fagmesse inden for byggevarer, er i fuld gang - og denne gang er forberedelserne ekstra travle.
WOOD STEP er nemlig blevet nomineret til Byggeriets Energipris 2014.
Prisen overrækkes på messen sammen med Byggeriets Klima- og Miljøpris.

"Vi er utroligt stolte af nomineringen", fortæller Direktør Peter Ravn. Byggeriets Energipris gives til virksomheder, der gør en særlig indsats for at reducere energiforbruget i fremtidens byggeri.
Det er et kæmpe skulderklap at være blandt de nominerede - og et stort cadeau til vores daglige arbejde.

Der stilles store krav til nybyggeri i dag - og dermed også til de bygningskomponenter byggeriet benytter.
Der er fokus på at isolering, energineutrale bygningskomponenter, vinduer og døre skal opfylde strenge krav - for at boligen samlet set, kan overholde de lovmæssige energirammer.
Men - hvad nytter det, at loftet er isoleret med 350-400 mm isolering, hvis loftstrappen kun er isoleret
med 20-60 mm?  

Når man går på kompromis her, opstår der kuldebroer og træk i boligen, hvilket er ærgerligt, når nu man har taget højde for alt andet.
Det er her vi kommer ind i billedet! Det har nemlig i mange år, været en væsentlig del af vores strategi at kunne tilbyde byggeriet de absolut bedste loftstrappeløsninger, så det ikke er nødvendigt at gå på kompromis. Vi produktudvikler løbende, så vi hele tiden er ajour med den nyeste udvikling.
Flagskibet indenfor vores løsninger er POLAR TOPKARM kombineret med POLAR STEP - i dag en af markedets absolut bedst isolerede loftstrappeløsninger. Og det er netop POLAR TOPKARM og POLAR STEP,
der er nomineret. Vi er glade for anerkendelsen, som bekræfter os i, at vi har fat i det rigtige!

BYGGERI messen plejer at være godt besøgt af branchefolk, så vi ser frem til at få en masse trappesnak
med de mange besøgende. Traditionen tro er vi repræsenteret på 2 stande på messen - dels en stand med
loftstrapper, dels en stand med indvendige trapper. Derudover kan man i år også møde os på messens temastand for Klima, Energi og Miljø i forbindelse med nomineringen.
(Der kan bestilles gratis billetter på loftstrapper.dk)