Ildslukkere

Ildslukker

Ildslukker

Ildslukkere er kritiske redskaber inden for brandbekæmpelse

Ildslukkere er kritiske redskaber inden for brandbekæmpelse og spiller en afgørende rolle i at forhindre mindre brande i at udvikle sig til større katastrofer. Disse bærbare apparater er designet til at give en hurtig og effektiv respons på brande og er en integreret del af brandsikkerhedsudstyret i mange omgivelser.

Anvendelsen af ildslukkere kræver viden om de specifikke brandrisici på et givet sted. Brugerne bør følge PASS-proceduren: P (Pull) for at trække stiftet ud.  A (Aim) for at pege dyserøret mod brandens base. S (Squeeze) for at udløse slukningsmidlet. Og S (Sweep) for at bevæge dysen fra side til side.

Leverandører af ildslukkere:

3K Værktøj A/S

Meteorvej 6
DK-8700 Horsens
Tlf.: 75 62 41 44
E-mail: info@3ktools.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Lotek A/S

Rønsdam 10
6400 Sønderborg
Tlf.: 70 13 52 00​
E-mail: info@lotek.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

BatteryStore & More ApS

Middelfartvej 11 E
5000 Odense C
Tlf.: 66 11 61 44
E-mail: info@batterystore.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

D-S Sikkerhedsudstyr A/S

Menstrupvaenge 10
4700 Næstved
Tlf.: 55 44 66 44
E-mail: info@d-s.dk

www.d-s.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Falck Danmark A/S

Sydhavnsgade 18
2450 København SV

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Würth Industri Danmark A/S

Merkurvej 5
6000 Kolding
Tlf.: 73 20 73 20
E-mail: salg@wuerthindustri.dk

www.wuerthindustri.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

BrandSikring Danmark

Maltvej 11-13
9700 Brønderslev
Tlf.: 98 19 10 34
E-mail: info@brandsikringdanmark.dk

www.brandsikringdanmark.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

Der findes forskellige typer ildslukkere, der er klassificeret efter de typer brande, de er effektive mod. De mest almindelige typer inkluderer:

  1. Skumslukkere: Effektive mod brande i faste stoffer som træ, papir og tekstiler, samt brande i flydende stoffer som olie eller benzin.
  2. Pulverslukkere: Velegnede til brande i faste stoffer, væsker og gas. De er alsidige, men pulvere kan forårsage skader på elektronisk udstyr og efterlade en rest.
  3. CO2-slukkere: Anbefales til elektriske brande og brande forårsaget af væsker og faste stoffer. CO2 forårsager minimal skade på elektronik og efterlader ingen rest.
  4. Vandslukkere: Velegnede til brande i faste stoffer som papir og træ, men bør ikke bruges på elektriske brande.

Professionelle og privatpersoner bør have kendskab til placeringen af nærmeste ildslukker og forstå deres korrekte brug. Regelmæssig vedligeholdelse og inspektion af ildslukkere er også afgørende for at sikre, at de er operationelle og klar til brug, når behovet opstår. En effektiv indsats med en ildslukker kan ofte forhindre mindre brande i at udvikle sig og bidrage til at bevare liv og ejendom.


Hvordan sikrer Falck, at importerede håndildslukkere lever op til gældende lovkrav?




Tjek CE-mærket på dine importerede produkter

Hvert år importeres utallige produkter til Europa og Danmark fra lande udenfor EU. Selvom de importerede produkter er CE-mærkede, er det ikke en garanti for, at de lever op til gældende EU-regler. Det skal man som importør være særlig opmærksom på, inden man sender produkterne på markedet. Importøren har nemlig ansvaret for, at de produkter, de sælger, lever op til EU-kravene.

Her kan du læse, hvordan Falck sikrer sig, at deres importerede håndildslukkere lever op til lovkravene og trygt kan sælges på det danske marked.


Dansk Standard – Har du styr på kravene til vedligeholdelse og eftersyn af håndildslukkere?




Håndildslukkere skal løbende kontrolleres, så der er vished for, at de virker og kan slukke en potentiel brand hvad enten det er på byggepladsen, på kontoret eller i et produktionslokale. Derfor skal certificerede håndildslukkere på det danske marked efterses mindst én gang årligt efter DS 2320-standarden, som er udkommet i en ny version.

Den danske standard for vedligeholdelse og eftersyn af håndildslukkere DS2320 er udkommet i en opdateret version med en række væsentlige ændringer. Standarden sætter krav til vedligeholdelsen af håndildslukkere under og efter brug, så brugere, forhandlere og myndigheder kan have tillid til, at håndildslukkerne sikkerheds- og brandslukningsmæssigt er af samme kvalitet, som da de oprindeligt blev godkendt. Desuden stiller standarden krav til egenkontrol af håndildslukkere. 

Sikkerhed og kvalitet skal være i orden

”Standardens primære formål er at sikre funktionsdygtige håndildslukkere i hele den periode, de skal anvendes ved at stille krav til vedligeholdelse, serviceeftersyn, periodisk undersøgelse, genopladning og kvalificeret egenkontrol,” siger Henryk Stawicki, seniorkonsulent i Dansk Standard og ansvarlig for Dansk Standards udvalg for brandslukningsmateriel, der beskæftiger sig med standardisering af bl.a. funktionskrav samt prøvnings- og beregningsmetoder på området. 

Standarden er blevet opdateret af en række eksperter indenfor brandslukningsudstyr, der deltager i Dansk Standards udvalg, bl.a. SikkerhedsBranchen, Force Technology og DNV GL Business Assurance Denmark, og er godkendt af bl.a. Beredskabsstyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen og Arbejdstilsynet.

Mange vigtige ændringer

Der er en lang række væsentlige ændringer i standarden, heriblandt fx følgende:

  • Standardstrukturen er grundlæggende opbygget efter princippet "hvordan" og ikke" hvem" og lever dermed op til det såkaldte "neutralitetsprincip", som er kravet i den europæiske og internationale standardisering.
  • Normative referencer. Eksempelvis henvises ikke længere til DS/SBC 225 og DS/SBC 246 vedr. certificering.
  • Særlige bestemmelser for certificering i henhold til DS 2320:2020 er ikke en del af selve standarden, men et informativt anneks (Anneks A).
  • Certificerede fyldestationer kan kun servicere CE-mærkede håndildslukkere, som derudover er DCO-mærkede efter, at overensstemmelsen med DS/EN 3-10 er verificeret af et akkrediteret inspektionsorgan. DCO-mærkningen af håndildslukkere opretholdes, så længe de vedligeholdes i overensstemmelse med standarden og tilhørende anneks.

Standarden henvender sig til producenter og importører af håndildslukkere samt virksomheder, som udfører serviceeftersyn, genopladning og periodisk undersøgelse af håndildslukkere.

Om standarden DS 2320

Den danske standard DS 2320 omfatter reglerne for vedligeholdelse, serviceeftersyn, periodisk undersøgelse, genopladning og egenkontrol af håndildslukkere, som er CE- mærkede i henhold til DS/EN 3-10 eller produceret efter DS 2120. Anneks A anvendes ved certificering af fyldestationers overensstemmelse med standarden.



Cookie-indstillinger