Tyverisikring

Tyverisikring- Heldigvis har man mange muligheder for at sikre sine værdier i sit hus eller virksomhed- og det behøver heldigvis ikke være specielt dyrt. Har du først anskaffet dig et alarmsystem, kan du bruge det til sikring af dit hjem og virksomhed mod andet end indbrud som f.eks. brand og røgalarmer, væskealarmer og gasalarmer.

Leverandører af og viden om tyverisikring:


Bastholm Tråd & Plader

bastholm

Bøgekildevej 22
8361 Hasselager
Telf.: 86 28 98 11

www.bastholmtraad.dk

kompetencer: maskinafskærmningerafskærmningerpladebearbejdningpressegitretyverisikring

Læs mere om Bastholm Tråd & Plader


DKTV Sikring

Teglholmsgade 1
2450 København SV
Tlf.: 6912 1250
E-mail: sikring@danskkabeltv.dk

www.dktvsikring.dk

Kompetencer: Adgangskontrol, Alarmanlæg, Dørtelefoner, Ladestationer, Tyverialarm, Tågesikring, Videoovervågning

Læs mere om DKTV Sikring


HERKULES Sikring

Hovedvejen 8
8920 Randers NV
Tlf.: 52 38 51 00
E-mail: Kontakt@herkules-sikring.dk

www.herkules-sikring.dk

Kompetencer: Varevognssikring, lastvognssikring, låsesystemer

Læs mere om HERKULES Sikring


JSA SIKRING APS

jsa sikring

8520 Lystrup
Telf. 86 22 56 44
Email: info@jsa-sikring.com

www.jsa.dk

kompetencer: brandgardiner, brandjalousier, tyverisikring, rullejalousier

Læs mere om JSA SIKRING APS


NS Entreprise

Stenbæksgårdsvej 106
3460 Fredensborg
Jylland:
Redstedsgade 19 A
6400 Sønderborg
E-mail:mail@nsentreprise.dk
Tlf.: 26 20 86 84

www.nsentreprise.dk

Kompetencer: Spærrebomme, bomme, skydeporte, drejeporte, pullerter, søjler og standhuse, hegn, personsluser, hegn til indhegning, personkarruseller, terrorsikring

Læs mere om NS Entreprise


Polygon DB

Stamholmen 193B
2650 Hvidovre
Tlf.: 72 28 28 18
E-mail: info@polygondb.dk

web

Kompetencer: Følgeskadebekæmpelse, Hjælperøgdykker, følgeskade brand (sikring af løsøre), Rengøring efter brand-, vand- og stormskader, Affugtnings- og udtørrings opgaver, Skimmelsanering, Facaderens, Sikring af døre, vinduer, tag efter indbrud, hærværk og stormskader, stormflodssikring, Renovering af ejendele, Rengøring efter PCB, asbest og bly, Lugtsanering, Ligsanering

Polygonvatro for teknisk skadeservice - Tlf.:  24 790 790

Kompetencer: Kloridmåling på og omkring teknisk udstyr/installationer, Måling af flourid forurening efter lithium ion batterier involveret i brand, Måling af andre korrosive forbrændingsresidualer med væskekromatograf, Vurdering af risiko for korrosion i øvrigt f.eks. fugtniveau eller risiko for atypiske korrosive forbrændingsresiduale, Yderligere følgeskadebekæmpelse på korrosionsfølsomme overflader samt elektronik og elinstallationer, Sikring af udstyr på stedet ved afdækning og fugtreduktion eller flytning af udstyr om nødvendigt, Rapportering af skadevurdering og korrosionsrisiko samt anbefalinger til næste indsats.

Læs mere om Polygon DB


SystemHouse Solutions AB

Mikrofonvägen 28
126 37 Hägersten, Sverige
Tlf.: +46 10 303 99 70
E-mail: info@systemhousesolutions.com

www.systemhousesolutions.dk

Kompetencer: Adgangssikring, adgangskontrol, tyverisikring, tyverialarm, videoovervågning, brandalarmer

Læs mere om SystemHouse Solutions AB


Put & Track – NYT VÆRKTØJSSYSTEM GØR OP MED SPILDTID OG TYVERI
Put & Track er et enkelt og effektivt redskab til registrering og styring af virksomhedens værktøj. Systemet giver overblik, så man undgår spildtid med at lede efter værktøj, holder styr på lovpligtige eftersyn og virker samtidig præventivt i forhold til indbrud i servicevogne og tyveri fra arbejdspladser

Hvis bare hver medarbejder i en 10-mands håndværkervirksomhed effektiviserer sin arbejdsuge med ½ time, ryger der mere end 100.000 kr. ekstra på bundlinjen. Put & Track er et enkelt og effektivt IT-redskab til at bevare overblikket over virksomhedens værktøj og værdier.

”De fleste håndværkere ved, hvor lang tid der kan gå med at lede efter værktøj. Ingen kan huske, hvem der havde det sidst, og når man endelig finder det, er det måske defekt, fordi det ikke er vedligeholdt.” fortæller Peder Nielsen fra Put & Track.

Put & Track er et brugervenligt abonnementssystem til brug i den daglige drift og planlægning via desktop, tablet og smartphone. Værktøjet registreres med serienummer eller anden ID og kan flyttes mellem medarbejdere, så der til enhver tid er styr på, hvor det befinder sig.

STYRING AF LOVPLIGTIGE EFTERSYN
Put & Track har også et redskab til at styre og dokumentere eftersyn og certificering af værktøj i henhold til bl.a. Arbejdstilsynets regler.

”I systemet er der mulighed for at oprette instrukser for eftersyn, dato for næste eftersyn og certificering for de enkelte værktøjer. Systemet sender en besked i god tid, når værktøjet skal efterses og gemmer efterfølgende dokumentationen til brug over for offentlig myndighed,” forklarer Peder Nielsen.

MINDSKER RISIKOEN FOR TYVERI AF VÆRKTØJ
Endelig er systemet kriminalpræventivt. Udover registrering i systemet udstyres værktøj og biler med mærkater fra Put & Track. Tyveri registreres direkte i Put & Tracks Centralregister, som er frit tilgængeligt for offentligheden via putandtrack.com. Systemet giver også mulighed for at trække en liste med relevante oplysninger til politi og forsikring.

”Tyve bryder sig ikke om, at deres tyvekoster er registreret og kan spores tilbage til et gerningssted. Desuden kan alle tjekke Centralregistret og undgå at blive hælere, hvis de bliver tilbudt et ’billigt’ stykke værktøj,” siger Peder Nielsen.

Put & Track er udviklet i samarbejde med den danske håndværksbranche. Du kan møde os på VVS’19 i Odense Congress Center (udstillingshal A, standnr. 1901) den 8-10. maj 2019


SICK – LaserGuardian: Alarmsystem
Lokaliser indbrud hurtigere og mere pålideligt end nogensinde før

LaserGuardian fra SICK giver en enestående perimetersikring med et minimum antal falske alarmer. Systemet integrerer laserskannere til sporing, med overvågningskameraerne til knivskarp dokumentation. LaserGuardian giver systemintegratorer en nem integration i Milestone XProtect security, hvilket sikrer slutbrugeren pålidelig indbrudsdetektering og sporing, samtidigt med at antallet af falske alarmer reduceres eller helt elimineres.

Lokaliser truslen hurtigere
LaserGuardian systemet henter GPS-lignende koordinater fra laserskannerne så disse data automatisk kan integreres i Milestones XProtect eller anvendes til auto-tracking af objekter hvor man endda kan styre op til flere PTZ kameraer i processen. Fordelen ved laserscannere er blandt andet at de kan definere alarmfelter helt præcist . De er lynhurtige til at finde flere uønskede objekter samtidigt, de aflæser deres præcise position og bestemmer hvilken retning objekterne bevæger sig i.

Følg de ubudne gæster
Systemet kan bruges indendørs eller udendørs. Man kan oprette op til 10 virtuelle alarmzoner pr laserskanner, der individuelt detekterer og tracker objekter og som med Laserguardian kan integreres i Milestone.  Alarmopsætningen kan konfigureres med forskellig detektionsfølsomhed i hver enkelt zone, som fungerer automatisk når dette er defineret i skannerens software.  Det er muligt at spore uvelkomne gæster via kamera-stitching over flere bevægelige kameraer i varierende lysforhold. Dermed skabes en meget sikker måde at beskytte et område eller et anlæg.

Minimer falske alarmer
SICK's laserskannere levere rækkevidder op til 80 meter, med overlegen detektionsevne selv under skiftende lysforhold. De kan monteres i enhver vinkel eller retning - f.eks. monteret så den skyder lige op for at skabe virtuelle vægge.  Laserskannere anvender multiekko-teknologi til at eliminere falske alarmer, fra for eksempel sne, regn eller dyreliv så der ikke alarmeres unødigt. Hardwaren er udviklet og designet til at give en lang levetid. Rent faktisk er den gennemsnitlige levetid (MTTF) for LMS 5-serien på over 16 år og for LMS 1-serien på forbløffende 28 år.

Ved at koble SICK's RFID-læsere til LaserGuardian får man også adgangskontrol, der kan forhindre uautoriseret adgang til sikrede områder (tailgating).

SICK har et komplet sortiment af sensorer, RFID-produkter og prisbelønnede laserskannere som giver systemintegratorer en nem integration i Milestone XProtect, hvilket sikrer slutbrugeren pålidelig indbrudsdetektering og sporing, samtidigt med at antallet af falske alarmer reduceres eller helt elimineres


Sådan undgår du juleindbrud
Tallene er i bedring, men Danmark ligger stadig i den tunge ende, når vi taler indbrud i Skandinavien. Især i julen står det slemt til. Politiet kunne melde om rekordmange indbrud op til jul sidste år - 650 på tre dage - og hvis tendensen fortsætter, får tyveknægtene nogle lukrative arbejdsdage.

"Jeg tror bare, man må konstatere, at danskerne stadig ikke er dygtige nok til at sikre sig derhjemme. Selvom der sker færre indbrud på et år, lader folk ikke til at passe bedre på i juledagene," konstaterer tryllekunstner Sunny Cagara, der også fungerer som foredragsholder og rådgiver inden for tricktyveri og indbrud.

"Der findes forholdsvis få husstande i Danmark med alarm installeret, og indbrudssikre døre og vinduer gør vi os ikke meget i. Måske folk stoler for meget på hinanden eller tager statistikkerne med et gran salt." 

Gadgets og ekstralåse gør tyven træt

Især i de større byer og i forstæderne forekommer indbrud hyppigt, og det sker oftest i tidsrummet 8-16, hvorfor det er stærkt tilrådeligt at samarbejde med naboen om at holde øje med boligen, når I er væk på juleferie. Det er dog også muligt at tage en lang række forholdsregler for at gøre livet så surt for indbrudstyven, at han giver op.

- Læg mærke til, om noget ser anderledes ud. På Fyn begyndte indbrudstyve i sommers at lægge små plastikkugler ud ved hoveddøre for at tjekke, om folk var hjemme. På Østerbro i København har man oplevet prikker på postkasser, og dåser i indkørsler er også anvendt som afmærkning i visse kommuner.
"Afmærkningerne fungerer som et kodesprog. Tyven skal hurtigt kunne aflæse, om beboerne er på ferie og se, hvor svært huset er at bryde ind i. Er der f.eks. en alarm," siger ekspert Sunny Cagara.

- Forvir tyven. Køb f.eks. et batteridrevet LED-stearinlys med flakkende plastikvæge, som kan stå i stuevinduet eller lad lysekronen være tændt. Gem værdisager bort i skuffer og sørg for, at der er indhold i affaldsspanden i indkørslen.

- Tænk i sikkerhed. Anskaf en nem alarm, som I kan finde ud af at benytte. Køb en ekstra lås til yderdøren og sikringsbeslag til vinduerne, så de er sværere at få op.
Minimer flugtvejene. Skær f.eks. hækken ned, så naboerne kan se, hvad der foregår, og bloker indkørslen med en bil eller andre større genstande.
"Indbrudstyve elsker steder med støj og steder, der er nemme at slippe fra via offentlig transport eller en trafikeret vej. Gør tyven nem at få øje på og sænk risikoen for, at der begås et knæk," siger Sunny Cagara.

-Sunny Cagara har blandt andet rådgivet FN's ansatte og samarbejder med Nordsjællands politi for at undgå indbrud i Danmark.

Alarmsystem efter behov

Med et stort udbud og forskellige løsninger på markedet kan det være en udfordring at finde det helt rigtige alarmsystem. Fælles for de forskellige alarmer er, at de er lavet for at skræmme tyve væk enten før eller under indbruddet. Nogle alarmsystemer fungerer ganske simpelt, ved at de udløser en sirene ved indbrud for at øge opmærksomheden på huset og tyven. Der findes dog også mere effektive og forebyggende systemer som f.eks. et overvåget alarmsystem fra Verisure. Det har tyvene ekstra respekt for, da det er koblet direkte op med Verisures vagtcentral. Således er hjemmet overvåget, og der sendes en vagt til adressen, hvis uheldet skulle være ude.


Indbrudssikre vinduer holder effektivt tyvene fra døren
Havde det ikke været for ægteparrets Velfac 200 vinduer med integreret indbrudssikring, ville Jytte Mørk og hendes mand være kommet hjem til et indbrudsraseret hjem natten mellem d. 24.-25. oktober i år. Så klar er udmeldingen fra ægteparret, der således slap for at ende som endnu ét af de 43.000 årlige tilfælde, der placerer Danmark helt i top på den europæiske indbrudsrangliste.

Med 43.000 årlige indbrud indtog Danmark i 2012 en kedelig andenplads på Eurostats indbrudsrangliste. Tallet repræsenterer ikke blot store samfundsmæssige og privatøkonomiske udgifter. Det dækker samtidig over tusindvis af boligejere, som har fået vendt op og ned på deres tilværelser på grund af uvelkomne gæster. Derfor gælder det om at sikre hjemmet ordentligt, før uheldet er ude.
Det kan Jytte Mørk fra Dronninglund i Nordjylland snakke med om. Hun og hendes mands parcelhus blev natten mellem d. 24. og 25. oktober i år udsat for et indbrudsforsøg, imens de selv var weekendophold. Kun fordi ægteparret i 2010 udskiftede parcelhusets vinduer til indbrudssikre Velfac 200 vinduer lykkedes det at holde tyven ude, så de undgik at komme hjem til et indbrudsraseret hus.
Tyven prøvede, men vinduet holdt
- Vi var på weekendophold på hotel sammen med et par venner, og lørdag formiddag blev jeg ringet op af naboen, som fortalte, at vi havde haft ubudne gæster, fortæller Jytte Mørk og fortsætter:
- Vi skyndte os derfor ind i bilen, så vi kunne komme hjem og se, hvor galt det stod til. Da vi var kommet hjem, kunne vi se, at tyvene havde forsøgt at brække et af vinduerne op med en tang, men uden held. De havde fået vredet så meget i rammen, at den inderste rude var sprunget, men vinduet holdt. Til sidst opgav de og gik i stedet over til naboen, hvor de stjal en hel del.
Vinduer med integreret indbrudssikring
Årsagen til, at tyvene måtte opgive deres forehavende, var, at Velfac 200 vinduerne som standard er udstyret med forstærkede beslag samt en glasliste, der er monteret indvendigt i stedet for udvendigt. En indbrudstyv kan derfor ikke liste ruden af med et koben eller en skruetrækker, men er i stedet nødt til at smadre den for at komme ind i huset. Dermed øges risikoen for at blive opdaget, og samtidig bliver det mere besværligt for tyven at komme ind, da han skal tage sig i agt for glassplinterne.
- Bortset fra en enkelt punkteret rude fejlede vores gamle vinduer sådan set ikke noget. Men vi var ikke trygge ved dem, så vi kontaktede vores lokale tømrer og forhørte os om mulighederne for at få sat nogle nye og sikre vinduer op i stedet. Den beslutning har vi ikke ét sekund fortrudt, forklarer Jytte Mørk om baggrunden for, at ægteparret fik udskiftet parcelhusets vinduer tilbage i 2010. Hun fortsætter: 
- Det betyder meget for os, at vi kan tage af sted fra huset og ikke behøver at være bange for, hvad der er sket, når vi kommer hjem. Det giver jo tryghed, at vi faktisk kan sige med sikkerhed, at vinduerne effektivt holder tyven ude, slutter hun af.
I tilfælde af skader som følge af indbrudsforsøg kan man få sine Velfac vinduer udskiftet inden for ca. 3 uger, hvis der er tale om vinduer i en af Velfacs standardfarver. Ellers kan leveringen tage længere tid, men man vil i langt de fleste tilfælde kunne få erstattet sine gamle Velfac vinduer med nye, som er helt identiske