Røgalarmer

I de fleste nye og eksisterende bygninger benyttes enten klokker, horn eller piezo-elektriske signalenheder, hvorimod alarmsystemer via højttalere for det meste benyttes i højhuse og store forsamlingslokaler. Undersøgelser viser, at reaktionen på ringealarmer og sirener har tendens til at være langt fra det optimale.

Leverandører af og viden om røgalarmer:


SystemHouse Solutions AB

Mikrofonvägen 28
126 37 Hägersten, Sverige
Tlf.: +46 10 303 99 70
E-mail: info@systemhousesolutions.com

www.systemhousesolutions.dk

Kompetencer: Adgangssikring, adgangskontrol, tyverisikring, tyverialarm, videoovervågning, brandalarmer

Læs mere om SystemHouse Solutions AB


Mere viden om røgalarmer:

At advare beboerne og alarmere brandvæsenet er to vigtige faktorer at tage hensyn til under en brandteknisk dimensionering. Normalt bliver mennesker som er udsat for brand, advaret på en af følgende måder: 1. man konstaterer selv at der er brand, feks. røg, flammer, varme. 2. man hører en installeret brandalarm eller røgalarm, eller man bliver alarmeret over et højttaleranlæg. 3. en anden person gør een opmærksom på.


Schneider Electric – Ny mini røgalarm i flot design
Schneider Electric lancerer en ny, lille røgalarm, som øger trygheden i boligen, fritidshuset og campingvognen

Den nye mini røgalarm er udført i et flot, diskret design og er så lille, at man ikke lægger mærke til den. Alligevel er den fuldt på højde med store røgalarmer, når det gælder evnen til at opdage tidlige tegn på brand, og den byder desuden på smarte funktioner.

Schneider Electric mini røgalarm har integreret batteri med hele 10 års levetid. Den er kun 46 mm høj og har en diameter på blot 48 mm. Røgalarmen har automatisk selvtest, giver alarm med både et højt, akustisk signal og tydeligt LED-lys og advarer selv om udløb af det indbyggede batteris levetid.

Mini røgalarmen har også 10 minutters slumrefunktion for alarm ved røgdetektering og 10 timers udsættelse af advarsel om fejl eller lavt batteriniveau.

Desuden har den hukommelse, som gemmer alarmer og indikerer med LED-lys, at røgalarmen har været i gang inden for de seneste 72 timer. Det er smart, fordi man kan se, at der har været røgudvikling, mens man har været væk fra hjemmet.

Den flotte Schneider Electric mini røgalarm kan købes i byggemarkederne nu.


Røgalarmer dumper
13 ud af 23 undersøgte røgalarmer fejler i en eller flere af de tests, som er gennemført af Energistyrelsen i samarbejde med svenske og norske myndigheder. Ud af de 13 dumpede alarmer findes de 7 på det danske marked. Energistyrelsen udsteder nu forbud mod at markedsføre og sælge disse alarmer.

Hos TEKNIQ opfordrer man installatørerne til at være opmærksomme på, om man udbyder en eller flere af de nu forbudte røgalarmer.
Energistyrelsen
- Man skal som installatør stoppe salget af de omtalte alarmer med det samme, understreger Mads Risgaard Knudsen, teknisk konsulent hos TEKNIQ.

Risikovurdering til september 
Energistyrelsen har også iværksat en risikovurdering hos Dansk Standard og Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut. Den skal vise, om styrelsen skal tage yderligere skridt til at pålægge producenter og importører af de pågældende produkter at tilbagekalde de omfattede brandalarmer fra markedet. Risikovurderingen vil blive forelagt Energistyrelsen primo september 2014.

- Vi ser med stor alvor på resultaterne af de tests, vi har foretaget. Vi tager nu fat i de virksomheder, der har bragt og bringer de pågældende røgalarmer på det danske marked, så vi kan få bragt forholdene i orden. Forbrugerne skal kunne være sikre på, at de røgalarmer, de køber, er lovlige, siger Vicedirektør Dorte Nøhr Andersen fra Energistyrelsen.

TEKNIQ følger sagen.

De syv alarmer, der nu er forbudt, og som er blevet solgt i Danmark, er:

•No Flame 83198/KD-101-LA 
•Schneider Electric MTN 548520 (batch 3180050D og frem) 
•ABUS HSRM20000 (batch HRSM 20000 D3000593AWA og frem) 
•NEXAS GNS-2236 (batch 01.11.2012 og frem) 
•HOUSEGUARD SA305S (batch 2013.04.03 og frem) 
•NEXA KD-134 (batch 12605 (2012.08.11) og frem) 
•Snapalarm SA 0109 (batch 2012.10.23 og frem)

Hvis du har spørgsmål vedrørende de omtalte røgalarmer kan du kontakte teknisk konsulent hos TEKNIQ, Mads Risgaard Knudsen på tlf.: 77 42 42 26