Bjælkekonstruktioner

Bjælkekonstruktioner er en bærende konstruktion inden for byggeriet og skal derfor overholde en række krav og normer. Bjælkekonstruktioner er naturligvis opbygget af bjælker, som enten kan være af stål eller træ. Beregn bæreevne og nedbøjning af bjælkelag, tværbjælker under bjælkelag, bjælkespær, vinduesoverliggere og kipbjælker/tværbjælker under bjælkespær, se her - Formler, formelsamlinger og teknisk viden

Leverandører af og viden om Bjælkekonstruktioner:


DS Elcobyg A/S

Hadsundvej 8
DK-9500 Hobro
Tlf.: +45 96 57 26 57
E-mail: ds@ds-elcobyg.dk

www.ds-elcobyg.dk

Kompetencer: Betonelementer, Bjælker, Facadebeklædning, Sandwichpaneler, Søjler

Læs mere om DS Elcobyg A/S


Give Steel A/S

Sjællandsvej 14
7330 Brande
Tlf.: +45 75731218
E-mail: info@givesteel.com

www.givesteel.com

Kompetencer: Bjælker, Stålkonstruktioner, Stålspær, Søjler

Læs mere om Give Steel A/S


​​​Metsä Wood DANMARK

Copenhagen Towers
Ørestads Bouldevard 108
2300 København S.
Mobil: +479 242 7005
E-mail: Jostein.Halvorsen@metsagroup.com

www.metsagroup.com

Kompetencer: Bjælker

Læs mere om ​​​Metsä Wood DANMARK


DBI – Ny mulighed for test af belastede bjælker og søjler
Med nyt udstyr til DBI’s store multiovn er det nu muligt at få brandtestet belastede bjælker og søjler op til 80 ton hos DBI. Det nye udstyr er en del af den kontinuerlige udvikling af DBI’s testlaboratorier, som løbende åbner for nye typer af brandtests.

Den nye testmulighed er samtidig et svar på producenternes efterspørgsel på en opdatering af dokumentationen på belastede bjælker og søjler. De producenter, som har klassificerede produkter fra før 2013, hvor standarden blev revideret, har nemlig brug for nye klassifikationer efter den reviderede standard.

Som en konsekvens af den tidligere upræcise standard har belastede bjælker og søjler før opnået en del bedre testresultater end nu, hvor standarden er mere retvisende i forhold til den reelle stålstyrke og således stiller større krav til testemnet.

Et par af de meget væsentlige ændringer i standarden er dels belastningsgraden på de belastede emner og dels størrelsen på de emner, som prøvningerne dækker.

Kontakt: Andreas Norsk, Ingeniør, DBI Brandtest, 50 80 65 50, ano@dbigroup.dk

læs mere her