EN 1090 – Stålkonstruktion

EN 1090 - Stålkonstruktion som er en EuroNorm samt kan sidestilles med DS (Dansk Standard) omhandler forskellige krav til de enkelte virksomheders produkter, herunder stålkonstruktioner og aluminimumkonstruktioner. Endvidere omhandler EN 1090 også svejsning af stålkonstruktioner, ligesom der ses på CE-mærkning.

Leverandører af og viden om EN 1090 – Stålkonstruktion:


Give Steel A/S

Sjællandsvej 14
7330 Brande
Tlf.: +45 75731218
E-mail: info@givesteel.com

www.givesteel.com

Kompetencer: Bjælker, Stålkonstruktioner, Stålspær, Søjler

Læs mere om Give Steel A/S


Søren O. Stål & Montage ApS

Nr. Lindvej 26, Lind
7400 Herning
Tlf.: 40 79 21 60
E-mail: S.O@staalogmontage.dk

www.staalogmontage.dk

Kompetencer: Altaner, trapper, montage, stålkonstruktioner, smedearbejde og svejsning

Læs mere om Søren O. Stål & Montage ApS


Bladt Industries vinder stor Ørsted-ordre og får ideel opstart af XXL-produktionen i Odense
Bladt Industries har vundet en ordre på XXL-monopæle til Ørsteds to tyske havvindmølleparker. Opgaven betyder, at kapaciteten på Bladts nye produktionsanlæg i Odense bliver fuldt udnyttet fra første dag.

I februar 2021 offentliggjorde Bladt Industries sine planer om at udbygge produktionsfaciliteterne i Odense Havn for et større millionbeløb. Udbygningen er nu godt i gang, og de nye faciliteter vil stå færdige i foråret 2022 som planlagt. Her kan Bladt Industries bygge de såkaldte XXL-monopæle, som er gigantiske stålfundamenter, der skal stå på havbunden og bære fremtidens 250-300 meter høje havvindmøller.

Allerede et halvt år efter offentliggørelsen vinder Bladt Industries nu sine første store ordre på XXL-monopæle. Det er den danske energikoncern Ørsted, der har tegnet kontrakt på XXL-monopæle til de to tyske havvindmølleparker, Gode Wind 3 (242 MW) og Borkum Riffgrund 3 (900 MW): 

- Det er på alle måder et drømmescenarie for os at vinde ordrene og at starte op med fuld produktion, når den nye produktionshal står klar. Det viser, at beslutningen og den store investering var rigtig, og det udbygger vores unikke position inden for havvind og styrker vores forudsætninger for at være fundamentet for den grønne omstilling, siger CEO Anders Søe-Jensen fra Bladt Industries.

Bladt Industries vinder ordren sammen med tyske Steelwind, og hver enkelt XXL-monopæl bliver op til 100 meter lang, næsten 10 meter i diameter og vil have en vægt på 1.200 tons. Vindmølleparkerne skal stå færdige i henholdsvis 2024 og 2025 og Bladt Industries skal levere fundamenterne successivt allerede fra 2022:

- Ordren fra Ørsted kommer til at betyde, at vi skal opmande med op til 380 nye medarbejdere i produktionsperioden. Her er vi allerede begyndt med rekrutteringen frem mod produktionsstart i juli 2022, fortsætter Anders Søe-Jensen.

Generelt forventes markedet for havvind at stige fra det nuværende niveau på 24 GW til 170 GW i 2030. EU har desuden en ambition om at nå op til 300 GW i 2050, og Bladt Industries har en ambition om at være leverandør til en betydelig del af denne udbygning inden for havvind.


1192 tons dansk miljødeklareret stål til stort logistikbyggeri i Sverige
Give Steel sender 1192 tons stålkonstruktioner med EPD miljøvaredeklaration til Sverige, hvor Logistic Contractor, opfører et stort logistikbyggeri for Frode Laursen.

Give Steel har beregnet og modelleret sagen på bare 7 uger.

Efterspørgslen på bæredygtigt logistikbyggeri er endnu ikke stå stor i Danmark, hvor vi stadig kun har set de første takter til mere bæredygtigt logistikbyggeri.

Det vil dog ændre sig med de nye byggekrav, der træder i kraft i 2023, der fordrer at byggeriet har en max CO2 udledning på 12 kg CO2/m2/ år, mener man i Give Steel A/S.

Give Steel forventer derfor, at efterspørgslen på EPD deklarerede stålkonstruktioner til logistikbyggeri vil stige i Danmark og følge den tendens, man allerede har set i Sverige.

De første tegn på fremtidens bæredygtige logistikbyggeri har dog allerede vist sig i Danmark, hvor Give Steel i foråret leverede over 200 tons stålkonstruktioner til Danmarks første DGNB certificerede logistikcenter i Taulov.

Give Steel oplever øget efterspørgsel på de dansk producerede stålkonstruktioner med miljøvaredeklaration i flere nordiske lande. Give Steels stålkonstruktioner har siden 2020 haft EPD miljøvaredeklaration, så CO2 aftrykket nemt kan udregnes på stålkonstruktionen.


Give Steel leverer specialbyggede stålkonstruktioner
, til Nordeuropas største lufthavns-kongrescenter i København

Otte meter til loftet, ingen søjler og vægten fra 12 etager med 200 hotelværelser ovenpå. Det umulige blev muligt med Give Steel’s speciallavede stålkonstruktioner til The Hangar, Nordeuropas største kongrescenter, bygget i direkte forbindelse til en lufthavn. Med det nye kongrescenter er Clarion Hotel og København som kongresby godt rustet til tiden efter Corona.

Tre specialfremstillede stålgitre, der hver især vejer 65 ton med en længde på 30 meter, udgør skellettet til The Hangar, et 2.500 m2 stort kongrescenter i direkte forbindelse med Københavns lufthavn.

Der er fuld gang i byggeriet af Comfort Hotel Copenhagen Airport og The Hangar, som bliver nye kongresfaciliteter for Clarion Hotel & Congress Copenhagen Airport. Med de helt nye kongresfaciliteter vil Clarion Hotel og København være godt rustet til de mange konferencer, der vil blive afholdt, når Corona-virussen har lagt sig.

Et af de helt store ønsker til kongresfaciliteterne var et rum med højt til loftet, og uden søjler der evt. kunne blokere udsyn eller begrænse mulighederne for events. Det ønske er blevet indfriet med tre specialfremstillede stålgitre fra Give Steel.


“Det var en lidt usædvanlig forespørgsel men jo ikke den første komplekse stålkonstruktion, vi har lavet. Vi tog derfor opgaven som en spændende udfordring. Løsningen blev tre specialfremstillede stålgitre, der hver især vejer 65 ton og er 30 meter lange,” fortæller Torben Larsen, direktør i Give Steel.

De store emner gjorde fragten over Storebæltsbroen til lidt af en udfordring. Der er mange elementer, der skal falde i hak på én gang, og stram projektstyring og tæt koordinering er en nødvendighed. Ved transporten af det sidste gitter var der dog behov for en ekstra god portion vedholdenhed. Da gitteret var kørt ud af porten i Brande, fik transportfirmaet afvist overkørsel på Storebæltsbroen. Den ellers velplanlagte tur over Storebælt var truet grundet lukning af broen som led i vedligehold. Efter et utal af opkald og en appel til standardprocedure for tung transport blev det løst i sidste øjeblik, og transporten kunne fortsætte. Det sidste gitter ankom til pladsen til planlagt tid og kom på plads uden forsinkelse.

“Det er sådanne situationer, der kræver en ekstra indsats, og at man ikke giver op, fordi der er nogen, der bogstavelig talt sætter en sten i vejen for de planlagte aktiviteter. I situationen kan bølgerne gå højt, men når målet er nået, er alle kommet tættere på hinanden, og det er godt for samarbejdet. Det er sådanne situationer, man husker i lang tid fremover,” fortæller Christian Hjort, der var ansvarlig for projektet i Give Steel.         

Nordeuropas største lufthavnskongrescenter

Kongrescenteret bliver det største i Nordeuropa med direkte forbindelse til en lufthavn. Netop fordi Københavns Lufthavn er et knudepunkt i Europa, er forventningerne til kongrescenteret store.

“Vi glæder os enormt meget til at kunne udnytte alle de muligheder, The Hangar giver. Det bliver et helt unikt rum, som både har lys og luft til kreative løsninger inden for møder og events,” siger Jesper Olesen, direktør for Clarion Hotel & Congress Copenhagen Airport.

Kongrescenteret har plads til 2.150 personer i det 2.500 m2 store rum, som også kan inddeles i 5 mindre rum med plads til 450 personer i hvert.


Give Steel monterer stålkonstruktion til Nordeuropas største kongrescenter
Kongrescenteret, der skal gøre København til én af Europas førende kongresbyer for internationale kongresser, tager form.

Give Steel er lige nu i gang med at montere stålkonstruktioner til det, der bliver Nordeuropas største kongreshal, og kommer til at ligge tæt på Bella Center Copenhagen. Byggeriet bliver på i alt 14.000m2 fordelt på selve kongreshallen og diverse fleksible områder, herunder en stor foyer. Byggeriet bliver Nordeuropas største kongrescenter - og dermed også ét af verdens mest attraktive centre for afholdelse af internationale kongresser. I alt leverer Give Steel omkring 1.350 ton konstruktion til projektet, hvoraf de 350 ton er til foyeren.

20 tons tunge gitterspær

Selve kongreshallen bliver 108 meter lang og 66 meter bred, og hvert gitterspær vejer omkring 20 ton. Give Steel har samlet og monteret mellem seks og otte gitterspær om ugen.

Udover selve kongreshallen, leverer og monterer Give Steel også stålkonstruktioner til foyeren, der kommer til at binde hallen sammen med hotellet og den øvrige del af Bella Center Copenhagen, som kongreshallen bygges ved.

Behovet for det store kongrescenter er kommet i takt med en stigende efterspørgsel på internationale kongresser i København. For at følge med udviklingen og konsolidere København som kongresby er det nødvendigt med et nyt kongrescenter. Kongrescenteret bliver en del af det nye Bellakvarter, der skal give internationale gæster smagen af København. Centeret ligger placeret, så man kan gå direkte ud i lokalmiljøet med caféer, parker og lokale forretninger.

Selve kongreshallen kommer til at huse 7.000 siddende gæster, og bliver derved én af de helt store bejlere til de største internationale kongresser. Helt konkret vil det betyde, at man vil kunne byde på kongresser på helt op til 30.000 delegerede. Det kan lade sig gøre, fordi en kongres typisk foregår over tre til fire dage.

Med de nye faciliteter vil København komme op i superligaen for afholdelse af attraktive videns kongresser og dermed vil udvidelsen understøtte den udvidede hotelkapacitet i hovedstaden.

Nordeuropas største kongreshal forventes at stå færdigt i 2021.


500 tons konstruktionsstål til 16 halprojekter lander hos Give Steel
HPH Totalbyg A/S, der med sin nylige overtagelse af Dansk Halbyggeri er blevet Danmarks største Halbygger, har placeret ordrer hos Give Steel på ikke mindre end 500 tons stål til 16 kommende halprojekter.

De to første ordrer blev lagt inden jul og nu er yderligere 14 ordrer fra HPH Totalbyg A/S tikket ind på Give Steel´s fabrik i Brande.

Ordreporteføljen fra de 16 projekter er stålkonstruktioner og stålspær til industri og erhvervsbyggeri, herunder bilhuse, lagerhaller med og uden tilhørende kontorbygning, forsamlingshuse og byggeri til dagligvarehandel.

Ifølge Teil Bechmann, salgsdirektør i Give Steel, er der tale om stålkonstruktioner, som forholdsvis nemt kan køres igennem fabrikkens produktionsapparat, hvor øget brug af robotteknologi er med til at effektivisere processen.

”Selvom Give Steel i dag også er meget kendte for komplekse stålkonstruktioner, er det standardkonstruktionerne, der har været vores afsæt for, hvor vi er i dag som international virksomhed. Stålkonstruktioner til erhvervsbyggerier som disse udgør derfor også fortsat en vigtig del af vores ordreportefølje i Nordeuropa. Især i lande som Tyskland, står vi stærkt på konstruktionsoptimering af standardkonstruktioner i efterspørgslen på kosteffektive stålspær til erhvervsbyggeri.”

Stålkonstruktionerne fra Give Steel til HPH Totalbygs projekter skal leveres i løbet af foråret, start sommer, i perioden fra uge 11 til 26.