El gulvvarme

El gulvvarme er sådan set bare gulvvarme, hvor el er kilden til selve opvarmningen, modsat eksempelvis gulvvarme med vand. El gulvvarme er oftest opbygget med enten varmemåtter eller varmekabler - Varmetråde. El gulvvarme er en effektiv opvarmning. Gulvvarme-beregningsprogram, se her - Formler, formelsamlinger og teknisk viden  

Leverandører af og viden om El gulvvarme:


Dansk Varmekabel A/S

Lundagervej 102
8722 Hedensted
Tlf.: +45 7675 8030
E-mail: info@handyheat.net

www.handyheat.net

Kompetencer: El-Gulvvarme, Gulvvarmesystemer, Industrivarme, Spejlvarme, Varmefolie, Termoswitche, Termostater for El-Gulvvarme, Varmekabler, Silikonevarmeelementer, Dimensionering af El-tracing onshore / offshore, varmetabsberegning, fremstilling af specialvarmekabler i henhold til kundeønske

Læs mere om Dansk Varmekabel A/S


Kronospan ApS

Fabriksvej 2, Pindstrup
8550 Ryomgaard
Telf.:  89 74 74 74
E-mail: sales@kronospan-dk.dk

web

Kompetencer: Gulvvarme, gulvplader til gulvvarme, klimagulv, undergulv, nyt gulv, underlag til gulv, gulvplader med spor, gulvopbygning, spånplader, varmegulv

Læs mere om Kronospan ApS


Milton Megatherm A/S

Formervangen 14-16
2600 Glostrup
Tlf.: 46 97 00 00
E-mail: info@miltonmegatherm.dk

web

Kompetencer: Varmepumper, Luft til vand varmepumper, Gaskedler, Oliekedler, Bufferbeholdere, Elektriske kedler, Gulvvarme, Lavtemperatur, radiatorer, konvektorer, Varmtvandsbeholdere og vekslere, Strålevarme, Kondenserende kedler, Oliebrændere, Gasbrændere, Vandbehandling, Udsyring, Kalkspaltere, Vandfiltre, Tilbehør, Arimex rør og fittings

Læs mere om Milton Megatherm A/S


PERGO
Unilin Nordic AB - Pergo

Hyllie Boulevard 10 A
21532 Malmö Sweden
Tlf.: +45 80 88 33 39
Email: customercare.nordic@unilin.com

web

Kompetencer: Gulvvarme, gulve, laminatgulve, vinylgulve, lydreducerende underlag

Læs mere om PERGO


ReTherm Kruge AB

August Barks gata 1
SE-421 32 Västra Frölunda
Sverige +46 10 22 00 200
Danmark: +45 93 632 632

web

Kompetencer: Rørsystemer, rørsystemer til opvarmning, køling, vand fra hanen og sprinklere

Læs mere om ReTherm Kruge AB


SAN Electro Heat a/s

Gillelejevej 30B
3230 Græsted
Tlf.: 48 39 88 88
E-mail: info@san-as.com

www.san-as.com

Kompetencer: El-varme, el varme, elvarme, Elektriske Heatere, Varmelegemer, Varmepatroner, Værktøjsvarmepatroner, Varmeblæsere, Gennemstrømsvarmere, Belastningsmodstande, Varmekabler, Varmemåtter og -tæpper, Antikondensvarmere, Belysning, Ventilation, Termostater og Styring, Koblingsbokse, Ex Applikationer, Jernbanesystemer, Industriovne, Kirkeovne, Radiatorer, Håndklædetørrere

Læs mere om San Electro Heat A/S


Selandia Lækagesporing

Østerled 6
4300 Holbæk
Tlf.: 70 70 19 15
Email: info@70701915.dk

www.selandialaekagesporing.dk

Kompetencer: Lækagesporinger, Lækagesporing på alle former for skjulte rør, ledningslokalisering, spindelsøgning, fejlfinding på el gulvvarme, påvisning af gulvvarmeslanger, rørtætning med mere

Læs mere om Selandia Lækagesporing


Sundolitt A/S

Krog Skolevej 3
7190 Billund
Tlf.: 70 11 10 20
E-mail: sundolitt.kundeservice@sundolitt.com

www.sundolitt.com/da

Kompetencer: Radon, radonspærre, radonsikring, perler, vintermåtter, pladeprodukter, EPS isolering, XPS isolering, trinlydplade, fundering, gulve, gulvvarme, vægge, kældervægge, hulmursisolering, tage, anlæg og let fyld

Læs mere om Sundolitt A/S


Nu sidder installationerne til gulvvarme lige i skabet
Ny type præfabrikerede installationsskabe af høj kvalitet reducerer arbejdstiden med 50% og omkostningerne med 15%.

Nu kan gulvvarme installeres mere tids- og omkostningseffektivt med de præfabrikerede installationsskabe Uponor Comfort Port. En ny løsning, der optimerer arbejdet, sparer tid og besvær med manglende dele eller ting, der ikke passer sammen. Så VVS-installatøren kan levere fejlfrit, førsteklasses arbejde hver gang.

Et Comfort Port installationsskab er præ-monteret og samlet på Uponors fabrik med kvalitetssikring gennem hele forløbet. Leveres klar til brug på byggepladsen, og der kan vælges mellem 7 forskellige konfigurationer – med mulighed for at oprette individuelle specifikationer på et senere tidspunkt.

Markante fordele i alle bygningstyper

Ved brug af Uponors gulvvarmesystem er de præfabrikerede installationsskabe en ideel løsning til enhver bygningstype: Enkelt- eller flerfamiliehuse eller kommercielle bygninger.

Mere nyt om Gulvvarme

Med Comfort Port kan installationen udføres dobbelt så hurtigt og med op til 15% lavere installationsomkostninger. Det er især en klar fordel, at VVS-installatøren ikke længere skal bestille op mod 30 pakker med forskellige distributions- og kontrolkomponenter – og samle dem på byggepladsen.

Nu leveres alt færdigsamlet i én pakke, der også indeholder en præcis markering af det sted, hvor der skal installeres. Det betyder, at selve installationen klares i blot 3 trin: Pak ud – tilslut – færdigt arbejde.

Fakta om Comfort Port installationsskabe

Skabe til montering på væg. Galvaniseret stålplade med en dybde på 140 mm, 80 mm eller 110 mm. Installationsskabet indeholder:

  • Integreret vaterpas for nem nivellering.
  • Præmonteret Uponor gulvvarme fordelerrør: Frit valg af rustfrit stål manifold Uponor Vario S (2-20 kredse) eller plastfordeler Uponor Vario PLUS (2-15 kredse).
  • Forsyning med/uden flowindikator.
  • Returventiler forberedt for tilslutning til telestater 230 V eller 24V.
  • Indeholder den trådløse kontrolenhed Uponor Smatrix Pulse med automatisk og dynamisk indregulering.
  • Præmonteret stikkontakt. Der kan vælges mellem forskellige tilslutningssæt med/uden varmemåler.
  • Præmonterede og tilkoblede telestater og kontrolenhed.

Kan hurtigt sættes i drift

Da Uponor funktionstester alt på fabrikken, kan et Comfort Port skab hurtigt installeres og sættes i drift. Det leveres på byggepladsen med tæt emballering til beskyttelse mod støv og snavs. For at lette selve montageprocessen er frontramme og dør, der normalt bruges senere i forløbet, med i samme kasse – men pakket separat. Tilslutningen til el sker via et almindeligt strømstik - og alt kan uden problemer klares af én medarbejder hos VVS-installatøren.


Uponor – Nye ideer præger byggeriet af de Svanemærkede IKEA-huse i Greve
Ikano Bolig og HHM A/S opfører 31 rækkehuse med anderledes indretning og bæredygtige, intelligente installationer.

Huse efter dette koncept er ikke set før og er IKEAs bud på, hvordan vi kan bo i fremtiden: Målet med de 31 rækkehuse, som Ikano Bolig opfører på Tværhøjgård-grunden ved Greve, er at bygge gode og gennemtænkte boliger med den højeste udnyttelse af samtlige kvadratmeter. Samtidig er husene Svanemærkede med krav om bæredygtige materialer og energibesparende installationer.

Intelligente installationer lærer de nye beboere at kende
Rækkehusene – med 21 huse i ét plan og 10 huse i to plan – vil stå færdige i foråret 2020. De udgør Etape 1 af det samlede projekt, som efter planen vil komme til at omfatte 230 boliger i de kommende år. Da husene er Svanemærkede, skal de leve op til høje standarder for sundhed, miljø og økonomi:
Uponors gulvvarmesystem Smatrix Pulse er valgt, fordi det er energibesparende og har automatisk indregulering, fortæller afdelingschef Thomas Winding fra HHM A/S. – Det har intelligent styring og finder ud af at indregulere sig selv over en periode, når der bor mennesker i huset.
– Det var et krav, at vores produkter skulle kunne indgå i Svanemærkede boliger supplerer konsulent Martin Bech Nielsen fra Uponor VVS. – Og gulvvarmen har et kontrolsystem, som med en algoritme er ’selvlærende’ og følger brugsmønstret i boligen. Temperaturen inde og ude måles konstant, og systemet justerer præcis den mængde energi, der skal til for at sikre optimal komfort. Erfaringen viser, at det giver en energibesparelse på helt op til 20%.

Fremtiden er korrosionsfri
Tæringer i rørinstallationerne er et stigende problem i den ældre bygningsmasse, og derfor har HHM A/S sikret fremtiden ved at vælge Uponors 100% korrosionsfri løsninger i plast til de nye boliger:
– En af grundene er systemet med Q&E samlinger, fordi vi undgår de problemer med tæring, som er dukket op på det seneste, forklarer Thomas Winding. – Samtidig er det godt at arbejde med og et klart plus på brugsvandet. Installationerne af gulvvarme er udført med 16 mm plastrør, og Uponor har leveret tegninger til os i projektfasen.

Ikano Boligs nye IKEA-huse i et og to plan får størrelser fra 90 til 125 m2, og boligarealet er i alt 25.000 m2 på den 112.600 kvadratmeter store grund. Tværhøjgård-bebyggelsen vil – hvis salget går som forventet – blive opført i 7 etaper med løbende aflevering i de kommende år.