Hængsler

Et hængsel er et beslag som anvendes til at forbinde to objekter når man ønsker at det ene skal kunne rotere i forhold til det andet. Hængsler anvendes sædvanligvis til at hænge åbenbare vinduer og døre op. Af hængsler kan nævnes; dørhængsler, justerbare hængsler, klaverhængsler, pianohængsler, skabshængsler, stanghængsler, svejsehængsler m.fl. Beregningsprogram til udvælgelse og dimensionering af beslag finder du her - Formler, formelsamlinger og teknisk viden

 

 

 

Leverandører af og viden om hængsler:


R&S Skoddesnedkerne ApS

Svenstrup Strandvej 4
4400 Kalundborg
Tlf.: 31 24 20 94
E-mail: rs@skodder.dk

web

Kompetencer: Solafskærmning, skodder, beslag, hængsler, rullejalousi, jalousilåger, sprosser

Læs mere om R&S Skoddesnedkerne ApS


Hettich – K05 multi drejehængsel med integreret lyddæmpning system
Er køleskabet stadig et elektrisk applikation eller et møbel?

We at Hettich say: a refrigerator is both. Because the trend towards open plan living is unbroken. The refrigerator no longer necessarily stands in the kitchen but more and more as an eye catcher and individual item in the middle of the room. With the openness between kitchen and living space, more convenience and a greater feel of luxury is also being demanded from refrigerators: with doors that open and close with effortless ease and almost in silence.


Häfele – Ny hængselserie fra Samet
Häfele Danmark har gennem en årrække haft et godt samarbejde med den tyrkiske leverandør af beslag, Samet.

Det begyndte med store mængder af minihængsler til fyrretræsindustrien omkring årtusindskiftet, og senere store mængder kop-35-hængsler til inventar og køkkener.

Prismæssigt blev Samet-hængslerne dog på et tidspunkt overhalet af billige kinesiske hængsler, men set i lyset af de nye prisstigninger fra Østen er Samets hængsler igen blevet interessante.

Udover at prisen igen er attraktiv, har Samet videreudviklet deres hængsler så de i dag både teknisk og designmæssigt er fuldt på niveau med mere kendte brands.

Häfele er derfor begyndt at lagerføre INVO-serien som er hængsler med Soft-Close, samt IMPRO-serien som udmærker sig ved justerbar Soft-Close som giver kunden mulighed for at justere sig frem til præcis den ønskede dæmpning.

Kontakt venligst vores salgskontor for yderligere information.


GRASS Tiomos – Nyt hængsel til spejl- og glaslåger og meget tynde låger
De nye Tiomos Mirro hængsler til glas- og spejllåger og Tiomos M9 hængslet til tynde låger er de eneste af denne type hængsler i verden som har integreret dæmpningsfunktion.

Glas giver rummet en følelse af klarhed og transparens. Glaselementer anvendes ofte i møbeldesign og her repræsenterer Tiomos Mirro en ny milepæl. Dæmpningsfunktionen som i den gennemprøvede Tiomos hængselgeneration er skjult i hængselarmen, betyder at glas- og spejllåger nu også kan lukkes med dæmpning og dermed give maksimal komfort i bad og opholdsrum.

Tendensen inden for møbeldesign går i retning af mere slim-line overflader og låger. Med Tiomos M9 behøver du ikke gå på kompromis med optimal åbne- og lukkekomfort. Selv ved en lågetykkelse på kun 12 mm forbliver hængselsystemet stabilt og holdbart i alle positioner