Beslag
Der findes mange forskellige typer beslag og her kan kort nævnes nogle af dem; containerbeslag, dørbeslag, møbelbeslag, rustfrie beslag, spændebeslag m.fl. Beregningsprogram til udvælgelse og dimensionering af beslag finder du her - Formler, formelsamlinger og teknisk viden
Leverandører af og viden om beslag:
Flexi Riste A/S
Hjejlevej 10
7480 Vildbjerg
Telf.: 97 13 32 11
E-mail: mail@flexiriste.dk
Kompetencer: Snojernsriste, fiberriste, presriste, riste, sokkelaffugter, standardriste, presristetrin, gitterriste, fastgørelsesbeslag, ventilationsriste, offshoreriste
Nord-Lock ApS
Gydevang 39-41
3450 Allerød
Tlf.: 21 78 66 99
Email: info@nord-lock.dk
Kompetencer: Belastningstest, bolte, møtrikker, materialeteknologi, specialudviklede løsninger, spændeskiver, ultralydsmåling boltsikring, boltlåsning, sikringsskiver, nord-lock, superbolt, låsebolt, expander, boltight, boltede samlinger, skiver, låseskiver, kilelåsning, tilspændingsmoment tabel, hydraulikværktoj, aksler til industrien, CE-mærkede bolte, flangebolte, konstruktionsbolte, specialbolte, pindbolte, maskinbolte til brug i byggeriet
R&S Skoddesnedkerne ApS
Svenstrup Strandvej 4
4400 Kalundborg
Tlf.: 31 24 20 94
E-mail: rs@skodder.dk
Kompetencer: Solafskærmning, skodder, beslag, hængsler, rullejalousi, jalousilåger, sprosser
Scandiloc a/s
Solvangsvej 15
4681 Herfølge
Tlf.: 56 25 05 00
E-mail: info@scandiloc.dk
Kompetencer: 90º låse, Kompressionslåse, svinggreb, Speciallåse, Spændebeslag, Plastgreb, Aluminiumsgreb, Klaverhængsler, Friktionshængsler, Fjederhængsler, Specialhængsler, Plasthængsler, Svejsehængsler, Gummiprofiler, Gasfjeder, Pur-sealing, betjeningsgreb, Excenterlåse, duplexhængsler, EMC pakninger, FDA pakninger
Simpson Strong-Tie A/S
Hedegårdsvej 11
8300 Odder
Tlf.: 87817400
E-mail: info@strongtie.dk
Kompetencer: Beslag, bygningsbeslag, vinkelbeslag, befæstigelse, befæstelse, skruer, bolte, søm, søjlesko, trækankre, facade og elementmontage, hulplader, søjlesko
T.C. Stålindustri ApS
Dalager 8-10
2605 Brøndby
Tlf.: 44 65 43 36
E-mail: tc@tc-staal.dk
Kompetencer: Svejsning, Certificeret svejsning, Rustfri svejsning, Alu svejsning, TIG svejsning, MIG/MAG -svejsning, Stålkonstruktioner, Maskinarbejde, Stålmontage, Smedearbejde
Simpson Strong-Tie flytter produktion, lager og administration til Horsens

Beslagproducenten Simpson Strong-Tie der siden 2001 har haft sit danske hovedsæde i den lille by Boulstrup uden for Odder, har netop meldt ud til sine medarbejdere, at man nu igangsætter opførelsen af en ny produktionshal, lager og administration på en 48.000 kvm stor grund ud til motorvejen ved Gedved i Horsens Nord. Virksomheden flytter derved væk fra Odder Kommune.
I lokalerne beliggende i Boulstrup er der blevet produceret beslag siden 1965. Oprindeligt hed virksomheden BMF bygningsbeslag og var ejet af en lokal familie fra Odder, men i 2001 blev virksomheden solgt til amerikanske Simpson Strong-Tie, som har afdelinger i hele Europa og resten af verden.
BMF Bygningsbeslag oplevede frem til salget i 2001 en stor vækst og man måtte igennem årene fra 1965 til 2001 løbende bygge nye haller på grunden i Boulstrup, for at kunne tilføre mere produktion. Denne løbende ekspansion har dog resulteret i, at virksomhedens bygninger i dag består af mange mindre haller placeret lettere tilfældigt på grunden og det er denne usammenhængende planløsning der i første omgang fik virksomheden til at ønske sig nye bygninger udtaler adm. direktør Kasper Bregendahl: "Vi startede denne proces, da vi i 2017 erkendte, at vi ikke kunne fortsætte i de nuværende bygninger af logistiske- og produktionsoptimeringsmæssige årsager. Vi begyndte derfor at undersøge mulighederne for at bygge nyt."
Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed
Det største spørgsmålstegn for Simpson Strong-Tie i denne proces har været, hvor den nye bygning skulle placeres. For når man er ejet af en global koncern, kigges der jo ikke kun på Danmark. "På den lange bane var det altafgørende for os, at vi ville sikre, at vores arbejdspladser forbliver i Danmark. Vi har vist gode resultater de seneste år og dette har været en meget vigtig medvirkende faktor til, at vores amerikanske ejere gerne vil bygge nye produktionsfaciliteter til os i Danmark." slår Kasper Bregendahl fast. "Men det er klart, at vores ejere bad os undersøge om en anden placering end Odder ville give os nogle yderligere fordele. Her er det især faktorer som logistik til Europa, adgang til arbejdskraft samt muligheder for fremtidig vækst, hvor Horsens har haft nogle fordele sammenlignet med Odder. I sidste ende blev disse fordele udslagsgivende for, at vi nu flytter til Horsens Nord. Den mindre positive side af denne beslutning er, at en del af vores medarbejdere bor i Odder. Vi skal derfor gøre hvad vi kan, for at dette også bliver en positiv ændring for dem, selvom de får lidt længere på arbejde." siger Kasper og afslutter: "Det er vigtigt for mig at sige, at Odders borgmester Uffe Jensen og hans team virkelig har gjort hvad de kunne, for at vi skulle blive. Men at skaffe en Kattegatforbindelse og dermed god logistik kan de ikke klare alene."
Flytter først i løbet af 2023
Omkring opførelsen af de nye bygninger samarbejder Simpson Strong-Tie med entreprenørvirksomheden KT Erhvervsbyg, som vil påbegynde byggeriet i 2022. Herefter skal alle virksomhedens produktionslinjer flyttes, hvilket man forventer tager imellem 3-6 måneder, alt imens man i hele perioden ønsker, at opretholde fuld leveringssikkerhed til sine kunder. Et nyt stort lager på den nye adresse vil gøre dette muligt og man forventer derfor at flytningen er gennemført ved udgangen af 2023.
Simpson Strong-Tie fejrer 20 år med danske beslag

Med opkøbet af danske BMF i 2001 indtog Simpson Strong-Tie for alvor det danske marked. Nu kan de fejre 20 års jubilæum. I dag er de førende på området, men de kommende år kræver konstant fokus på innovation og bæredygtighed. “Der er en grund til, at vi stadig udvikler og producerer i Danmark,” fortæller direktør
I 1952 startede eventyret om den danske eksportsucces, BMF Bygningsbeslag A/S, i den lille by Boulstrup uden for Odder. Siden da er virksomheden vokset og blevet til et af de førende brands for håndværkere i landet. I 2001 forelskede amerikanske Simpson Strong-Tie sig i den danske virksomhed, hvilket resulterede i et opkøb, og nu kan virksomheden altså fejre 20 års jubilæum med det nye navn. Men selvom navnet klinger meget amerikansk, så er adressen og virksomheden stort set den samme, fortæller administrerende direktør i Simpson Strong-Tie Danmark Kasper Bregendahl:
“Simpson Strong-Tie er en meget decentraliseret virksomhed, så vi får lov at bestemme det meste selv, fordi man fra amerikansk side ved, at vi kender de lokale forhold bedst. Men er vi kommet på en god idé i Danmark, så er det sikkert også en god idé i USA, så på den måde er vi gode til at sparre på tværs af den store familie.”
Hører til i Danmark
Den danske fabrik, der i dag beskæftiger cirka 100 medarbejdere hører stadig til i samme område, hvor fabrikken i sin tid startede. Men derfor er det ikke nogen tilfældighed, at både udvikling og produktion er blevet i Danmark:
“Jamen, vi har jo nogle utroligt dygtige og loyale medarbejdere, og så er vi i Danmark dygtige til at tænke nyt og smartere,” beretter Kasper Bregendahl, der har siddet på posten siden 2017, efter han kom til virksomheden som salgschef i 2016, og fortsætter: “Der er en grund til, at vi stadig udvikler og producerer i Danmark. Her i norden er vi jo bare længere fremme på bæredygtighedsdagsordenen. Den er mere indgroet i vores tankegang, så idéerne starter med det udgangspunkt. Derfor tror jeg også på, at man tit kigger mod norden for at se, hvad vi gør her, og om man kan lære af det.”
Direktøren fortæller desuden, at man i øjeblikket er i gang med at se på mulighederne for at bygge et nyt produktionsanlæg, der kan fjerne en del af den interne fragt af produkterne. Den nuværende bygning bærer nemlig præg af knopskydninger og dermed lidt for mange omveje.
Bæredygtighed kommer først
Kasper Bregendahl fortæller, at Simpson Strong-Tie fortsat kigger efter måder at gøre tingene smartere på. Og det betyder, at en ellers konservativ branche skal vænne sig til, at fx beslag kan se lidt anderledes ud i fremtiden:
“Lige nu er vores primære fokus at gøre vores beslag så bæredygtige som muligt. Og det betyder, at man bliver nødt til at se på nye måder at gøre tingene på. Kan vi slippe for nogle produktionsled ved at bukke på nye måder? Kan vi fragte mindre og klare mere lokalt? Det er sådan nogle spørgsmål, der er oppe at vende hele tiden,” forklarer direktøren og fortsætter: “Kvalitet og holdbarhed er et vigtigt element, ligesom vi nærmest ikke har noget spild længere, men man kan hele tiden udfordre sig selv. Det betyder dog, at produkterne med samme funktion som tidligere kan komme til at se anderledes ud, og det håber jeg branchen er klar til.”
Selvom coronaen betød, at den helt store fejring på selve jubilæumsdagen d. 11. januar måtte udsættes, markeres jubilæet med medarbejderne senere på året, når forholdene forhåbentligt tillader det.
ITW – Ny metode åbner for langt mere effektiv vindues- og dørmontage
Håndværkerne kan desuden udføre isolering omkring vinduer og døre langt mere sikkert med samme enkle metode hver gang – og uanset hvilke mur-, vindues- eller dørtyper der anvendes.
Det er velkendt, at der i dag findes omtrent ligeså mange metoder til at montere vinduer og døre, som der findes entreprenører og vinduesproducenter. Samtidig er det uanset metoden en stående udfordring at undgå kuldebroer omkring vinduer og døre, når montagen også skal tage hensyn til udvendigt isoleringsarbejde.
Sikker montage i få simple skridt
Derfor lancerer ITW Byg nu fastgørelsesserien Paslode WicoLine som totalløsningen til vindues- og dørmontage. Med Paslode WicoLine kan håndværkeren nemlig bruge samme enkle metode til at montere døre og vinduer samt isolere udvendigt sikkert og effektivt hver gang. Uanset om der bygges nyt eller renoveres på murstens-, beton- eller letbetonfacader, og uanset hvilken type vindue eller dør, der er tale om.
- Paslode WicoLine består af nyudviklede bærende konsoller, tryk- og trækbeslag samt øvrige fastgørelsesløsninger og Insulfast, og den samlede løsning reducerer montagearbejdet til nogle få enkle skridt. Du fastgør konsollerne på væggen, mens tryk- og trækbeslagene fastgøres på selve vinduet eller døren. Derefter kan elementet nemt og hurtigt løftes på plads og fastgøres, forklarer civilingeniør Kasper Hansen Duus fra ITW Byg.
- Blandt fordelene er, at du kan foretage montagen af vindueskonsollerne indefra og på den måde spare stilladsudgifter, ligesom du får en bedre arbejdsproces. Samtidig sikrer beslagene, at vinduet fastholdes i samme position, både når isoleringen skal monteres og efterfølgende, fortsætter han.
Gennemtestet på danske byggepladser
Paslode WicoLine er udviklet af ITW Construction Products, der er blandt verdens førende totalleverandører af fastgørelsesløsninger, i tæt dialog med håndværkere, ingeniører og vinduesproducenter. Alle har de efterlyst smartere, sikrere og mindre tidskrævende måder at få vindues- og dørmontagen til at gå op i en højere enhed med det udvendige isoleringsarbejde ude på byggepladsen.
Paslode WicoLine er gennem længere tid blevet afprøvet på adskillige danske byggepladser med meget positive tilbagemeldinger, fortæller Kasper Hansen Duus:
- Håndværkerne arbejder under vilkår, der kræver, at de konstant kigger efter muligheder for at optimere arbejdsgangene og samtidig overholder høje sikkerheds- og kvalitetskrav. Her bidrager Paslode WicoLine væsentligt til en mere effektiv byggeproces, hvor det desuden bliver lettere at sikre den rette kvalitet i form af korrekt isoleringstykkelse og solid fastgørelse af elementerne, understreger han.
Ud over at være udførligt afprøvet på danske byggepladser bliver Paslode WicoLine produceret samt testet på ITW Constructions Products’ egen fabrik i Aulum. Dermed får håndværkerne ikke kun garanti for dansk kvalitetssikring, men er også sikret hurtig levering over hele landet.
Se mere her
Betech – Kinesere er ivrige efter dansk vippebeslag
Det er virksomheden Betech i Bramming, der har udviklet og produceret beslagene, som nu benyttes af en kinesisk high-end møbelproducent – og kunden er så ivrig efter at bruge de danske beslag i deres møbler, at de får en sending på 1000 beslag sendt i forvejen med fly.
Af Lotte Overbjerg
Betech har udviklet og markedsført et unikt vippebeslag med navnet Tilter til lænestole, kontorstole og taburetter. Tilter-beslaget har kun været på markedet et år, og nu er en større kinesisk møbelproducent faldet for det kompakte design og holdbarheden og har købt beslag fro 1,8 millioner kroner. Den kinesiske producent skal indbygge Tilter i et udvalg af deres kontorstole og taburetter, og Betech forventer, at den kinesiske kunde vil aftage vippebeslag for 15-20 millioner kroner de næste tre år.
»Vi er stolte over den store kinesiske ordre, og vi forventer, at den vil åbne endnu flere døre til eksportmarkeder rundt om i verden,« siger adm. direktør i Betech, Michael Sjolte.
Han forventer, at Tilter kan omsætte for et trecifret millionbeløb verden over de kommende fem år.
Specialister holdes i Danmark
Tilter-beslaget adskiller sig fra andre stolebeslag, fordi det er støbt i gummi. Det er komfortabelt og enkelt i brug, der er lagt vægt på design og holdbarhed – og så knirker beslaget ikke.
»Fremstillingen af Tilter har været krævende med hensyn til udvikling og afprøvninger. Vores produktspecialister har den bedste knowhow inden for binding af metal og gummi – det er det, der gør Tilter til et unikt og levedygtigt produkt,« forklarer Michael Sjolte.
Udsigten til flere leverancer til Østen får dog ikke Bramming-virksomheden til at flytte produktionen ud til den billigere arbejdskraft.
»Vi er netop i gang med at fuldautomatisere vores produktion, og når det kommer op at køre, er det lige meget, om vi ligger i Beijing eller Bramming. Desuden har vores tekniske specialister en unik viden, og vi ønsker fortsat at have kvalitetskontrol og produktudvikling tæt på,« siger Michael Sjolte.
Aftalen med den kinesiske kunde var, at en containerfuld vippebeslag skulle sendes afsted her i september, men samtidig sender Betech 1000 beslag frem med fly, så de hurtigere kan komme i gang med deres nye møbelserier.
»Vi er stolte over den store respons, kunden har fået fra møbelmesser og forhandlere i Mellemøsten og USA. Vi har arrangeret, at en sending af Tilter-beslagene blev sendt til Kina med fly, så kunden hurtigere kan få deres produktion klar til at imødekomme den ventede efterspørgsel,« fortæller Michael Sjolte.
Fakta:
• Tilter er et solidt, enkelt og minimalistisk vippebeslag som benyttes til komfortable og sunde siddemøbler. Hjemmeside: www.TilterMotion.com.
• Tilter modtog i 2015 prisen for »High Product Quality« fra interzum-messen i Køln. Denne pris gives for det gode design i form og funktion, og produkter belønnes blandt andet på graden af innovation, funktionalitet, design og holdbarhed.
• Tilter baserer sig på en stærk binding af gummi til aluminium og stål. Det giver et holdbart vippebeslag uden knirkelyde, som der kan forekomme i en mekanisk fjeder- og vippekonstruktion.
• Betech har foreløbig solgt stolebeslag til Kina til en værdi af 1,8 millioner kroner.
• Betech forventer en omsætning fra Tilter på 15-20 millioner kroner i 2018.
Betech – Første stol med sidelæns vip

Tilter-beslaget giver helt nye muligheder på arbejdspladsen og kan være med til at mindske spændinger og rygsmerter, mener en specialist i arbejdspladsindretning.
Vi mennesker er ikke skabt til at sidde stille for længe. Derfor producerer den danske virksomhed Betech et vippebeslag til stole, der gør, at man alene med kroppens vægt og bevægelse kan vippe sit stolesæde - og man kan selv vælge, om beslaget skal kunne vippe i alle retninger, eller om sædet kun skal vippe frem og tilbage eventuelt med udslag til siderne.
»En stol bør følge kroppens bevægelser, så man kan få den fornødne bevægelse, mens man sidder ned, uden at man skal rejse sig og forstyrre resten af lokalet,« mener møbeldesigner Svein Asbjørnsen fra firmaet sapDesign AS, der har designet Tilter-beslaget.
Sidelæns vip er en ergonomisk gevinst
Som det eneste beslag på markedet kan Tilter vippe trinløst både frem og tilbage og til siderne, og denne funktion gør Tilter til et nyt spændende produkt inden for blandt andet kontormøbler.
Fysioterapeut Pernille Andersen fra ergomentor.dk har arbejdet med ergonomisk rådgivning i 20 år, og derfor indstillet mange forskellige kontorstole.
»Jeg har aldrig mødt en medarbejder, der sad på en kontorstol eller en mødestol, der kunne vippe til siden. For mig er Tilter derfor et spændende produkt med nye muligheder,« siger Pernille Andersen og uddyber:
»Bevægelse - selv i lille skala - fjerner affaldsstoffer og tilfører ilt og næringsstoffer til ryggens muskler og ledbånd, hvilket giver mindre stivhed og færre smerter. Det er denne mekanisme, man udnytter, når man for eksempel sidder på en træningsbold. Det er min vurdering, at mange vil have gavn af en stol, hvor man kan bevæge sig i alle retninger, samtidig med at ryggen er støttet. Det er netop det, Tilter giver mulighed for,« forklarer Pernille Andersen.
Godt til delestole
Pernille Andersen er positiv over for, at stole med Tilter-beslag ikke skal låses fast i en given position.
»Grundlæggende tror jeg på vigtigheden af, at stolen passer brugeren i størrelsen og er indstillet, så den giver mulighed for hensigtsmæssige siddestillinger. Generelt er vi bare ret dårlige til at få brugt disse indstillingsmuligheder. I det moderne storrumskontor, hvor man deler stole og borde, får endnu færre indstillet stolen, så den passer. Her og i mødelokaler har Tilter en kæmpe fordel - Bevægelse og variation kompenserer i høj grad for manglende individuel tilpasning af stolen,« siger fysioterapeuten.
»Tilter giver nye bevægelses- og variationsmuligheder - både til stole med mange og med få individuelle indstillingsmuligheder, og uanset om indstillingsmulighederne bruges eller ikke bruges,« siger hun.
Knirker ikke
Der er to forskelle på Tilter og de andre eksisterende mekaniske vippebeslag på markedet. Ud over ergonomien drejer det sig om solid konstruktion og enkelhed. Tilter er en sammenbygning af aluminium, stål og vulkaniseret gummi. Det betyder, at der ikke opstår knirkelyde, som det eksempelvis kan ske i en mekanisk fjederkonstruktion. Desuden er Tilter et kompakt beslag, så det også kan bruges på enkle og lette stole som f.eks. skolestole.
Tilter-beslaget er eksempelvis bygget ind i 4000 norske skolestole, og her har det lille kompakte beslag givet mere ro i undervisningen.
»Når stolesædet kan vippe, kan man ændre siddestilling, uden det bemærkes. Når du begynder at føle ubehag i en stilling, vipper du automatisk sædet i en anden retning. På den måde bevares koncentrationen, og der bliver ikke skramlet med stoleben, når folk skifter stilling,« fortæller Svein Asbjørnsen.
Spændende vippestole på vej
Foreløbig levereres Tilter til en tysk og tre skandinaviske stoleproducenter, og der arbejdes på store internationale aftaler.
Tidligere på året modtog Tilter prisen for »High Product Quality« fra interzum-messen i Køln. Denne pris gives for det gode design i form og funktion, og kun produkter, der skiller sig ud fra sammenlignelige produkter, bliver belønnet med denne pris. I dommerpanelet deltager Red Dot designorganisationen og bedømmelseskriterierne er graden af innovation, funktionalitet, materialet kvalitet, design og holdbarhed.
Fakta om Tilter®
• Findes i modellerne Base, Motus, Disc og Rec - og med tre bevægelsesmønstre: 'Free, 'Oval og 'Line.
• Valg af Tilter-model afhænger af, om man ønsker at vippe i alle retninger, ret frem og tilbage eller frem-tilbage med et lille udslag til siderne.
• Leveret på 4.000 skolestole i Norge
• Funktions- og holdbarhedstestet iht. EN norm.
• Produceres og markedsføres af danske Betech A/S, der er ekspert i, vulkanisering og støbning af formdele i gummi og silikone.