Beslag

Der findes mange forskellige typer beslag og her kan kort nævnes nogle af dem; containerbeslag, dørbeslag, møbelbeslag, rustfrie beslag, spændebeslag m.fl.

Leverandører af og viden om beslag:


Flexi Riste A/S

Hjejlevej 10
7480 Vildbjerg
Telf.: 97 13 32 11
E-mail: mail@flexiriste.dk

www.flexiriste.dk

Kompetencer: Snojernsriste, fiberriste, presriste, riste, sokkelaffugter, standardriste, presristetrin, gitterriste, fastgørelsesbeslag, ventilationsriste, offshoreriste

Læs mere om Flexi Riste A/S


Hettich GmbH & Co. KG

Gerhard-Lüking-Straße 10
32602 Vlotho - Germany
Tel.: +45 26 807781
E-Mail: kenan_ceylan@de.hettich.com

www.hettich.com

Kompetencer: Beslag, møbelbeslag, møbelhardware, hængsler, skuffesystemer, udtrækssystemer, skydedøre, glidere, foldedøre, klappebeslag, kontorinventar, hårde hvidevarer, låsesystemer, samlebeslag, greb, interiør, skabe, samleværktøjer, bor, åbningssystemer, grebs fri

Læs mere om Hettich GmbH & Co. KG


Megatrade A/S

Gungevej 5
2650 Hvidovre
Telefon: 44 91 67 00
mega@megatrade.dk

www.megatrade.dk

Kompetencer: Blindnitter, Elektroniske låsesystemer, Gasfjedre, Kantliste, Pianohængsler, Tungelåse, Udtræksskinner, Vibrationsdæmpere, Elektronisk adgangssystem, Hængsler, Kabelbindere, Kasselukkebeslag, Maskinsko, Popnittetang, Tætningsliste, D profil, Gummimagnet, Låsekasser, Popnitteværktøj, Spændebånd, Svinggreb, 1/4-omdrejnings låse, Befæstelse, Beslag, Betjeningsgreb, Blindnittemøtrikker, Cellegummi, Dørhængsler, Dørlåse, Ekstruderede pakninger, Elektroniske dørlåse, EMC profil, EMC-pakninger, Excenterlåse, Gasdæmper, Gevindbøsninger, Glideskinner, Greb, Gummi, Gummi indstøbte magneter, Gummilister, Gummipakninger, Gummiprofiler, Gummirundsnor, Hurtigspændere, Håndtag, Justerbare hængsler, Kabinet låse, Klaverhængsler, Kvart omdrejningslåse, Læbetætninger, Lågeholder, Låse, Magneter, Maskinfødder, Moosgummi, Møbelbeslag, Naturgummi, Neodym magnet, Neoprengummi, Nittemøtrikker, Nitter, Nitteværktøj, Omdrejningslåse, Popnitte, Portbeslag, Portlåse, Positionsbolte, Rustfri gasfjedre, Rørnitter, Sikkerhedslåse, Silikonegummi, Skuffeudtræk, Snaplåse, Spændebeslag, Spændeelementer, Stanghængsler, Stanglåse, Stillesko, Støddæmpere, Svampegummi, Svejsehængsler, Svingningsdæmpere, Vindueslåse, Vinduesbeslag

Læs mere om Megatrade A/S


Our Safety

Skejbytoften 113 2.3,
8200 Aarhus N
Tlf.: 25 39 83 72
E-mail: info@oursafety.dk

www.oursafety.dk

Kompetencer: Førstehjælp, førstehjælpskurser, brandkurser, hjertestartere, brandslukkere, vægbeslag til brandslukkere, førstehjælpstasker, beredskabsplaner,

Læs mere om Our Safety


QMT SCIENCE AB

Amerikavägen 6
SE-393 56 Kalmar
Mob +46-70-3694892
Tel +46-480-44 26 51

E-mail: info@qmt3.com

web

Kompetencer: Ventiler, centraler, regulatorer, filtre, klemringsfittings, koblinger, rør og fittings, slanger, flowmetre, trykmålere, gasmålere, klembeslag

Læs mere om QMT SCIENCE AB


ITW – Ny metode åbner for langt mere effektiv vindues- og dørmontage
Med lanceringen af fastgørelsesløsningen Paslode WicoLine åbnes der for helt nye muligheder for effektiv vindues- og dørmontage på landets byggepladser

Håndværkerne kan desuden udføre isolering omkring vinduer og døre langt mere sikkert med samme enkle metode hver gang – og uanset hvilke mur-, vindues- eller dørtyper der anvendes.

Det er velkendt, at der i dag findes omtrent ligeså mange metoder til at montere vinduer og døre, som der findes entreprenører og vinduesproducenter. Samtidig er det uanset metoden en stående udfordring at undgå kuldebroer omkring vinduer og døre, når montagen også skal tage hensyn til udvendigt isoleringsarbejde.

Sikker montage i få simple skridt
Derfor lancerer ITW Byg nu fastgørelsesserien Paslode WicoLine som totalløsningen til vindues- og dørmontage. Med Paslode WicoLine kan håndværkeren nemlig bruge samme enkle metode til at montere døre og vinduer samt isolere udvendigt sikkert og effektivt hver gang. Uanset om der bygges nyt eller renoveres på murstens-, beton- eller letbetonfacader, og uanset hvilken type vindue eller dør, der er tale om.
- Paslode WicoLine består af nyudviklede bærende konsoller, tryk- og trækbeslag samt øvrige fastgørelsesløsninger og Insulfast, og den samlede løsning reducerer montagearbejdet til nogle få enkle skridt. Du fastgør konsollerne på væggen, mens tryk- og trækbeslagene fastgøres på selve vinduet eller døren. Derefter kan elementet nemt og hurtigt løftes på plads og fastgøres, forklarer civilingeniør Kasper Hansen Duus fra ITW Byg.
- Blandt fordelene er, at du kan foretage montagen af vindueskonsollerne indefra og på den måde spare stilladsudgifter, ligesom du får en bedre arbejdsproces. Samtidig sikrer beslagene, at vinduet fastholdes i samme position, både når isoleringen skal monteres og efterfølgende, fortsætter han.

Gennemtestet på danske byggepladser
Paslode WicoLine er udviklet af ITW Construction Products, der er blandt verdens førende totalleverandører af fastgørelsesløsninger, i tæt dialog med håndværkere, ingeniører og vinduesproducenter. Alle har de efterlyst smartere, sikrere og mindre tidskrævende måder at få vindues- og dørmontagen til at gå op i en højere enhed med det udvendige isoleringsarbejde ude på byggepladsen.

Paslode WicoLine er gennem længere tid blevet afprøvet på adskillige danske byggepladser med meget positive tilbagemeldinger, fortæller Kasper Hansen Duus:
- Håndværkerne arbejder under vilkår, der kræver, at de konstant kigger efter muligheder for at optimere arbejdsgangene og samtidig overholder høje sikkerheds- og kvalitetskrav. Her bidrager Paslode WicoLine væsentligt til en mere effektiv byggeproces, hvor det desuden bliver lettere at sikre den rette kvalitet i form af korrekt isoleringstykkelse og solid fastgørelse af elementerne, understreger han.

Ud over at være udførligt afprøvet på danske byggepladser bliver Paslode WicoLine produceret samt testet på ITW Constructions Products’ egen fabrik i Aulum. Dermed får håndværkerne ikke kun garanti for dansk kvalitetssikring, men er også sikret hurtig levering over hele landet.

Se mere her


Betech – Kinesere er ivrige efter dansk vippebeslag
I disse dage er en containerfuld danske vippebeslag til stole på vej til Kina

Det er virksomheden Betech i Bramming, der har udviklet og produceret beslagene, som nu benyttes af en kinesisk high-end møbelproducent – og kunden er så ivrig efter at bruge de danske beslag i deres møbler, at de får en sending på 1000 beslag sendt i forvejen med fly.

Af Lotte Overbjerg

Betech har udviklet og markedsført et unikt vippebeslag med navnet Tilter til lænestole, kontorstole og taburetter. Tilter-beslaget har kun været på markedet et år, og nu er en større kinesisk møbelproducent faldet for det kompakte design og holdbarheden og har købt beslag fro 1,8 millioner kroner. Den kinesiske producent skal indbygge Tilter i et udvalg af deres kontorstole og taburetter, og Betech forventer, at den kinesiske kunde vil aftage vippebeslag for 15-20 millioner kroner de næste tre år.
»Vi er stolte over den store kinesiske ordre, og vi forventer, at den vil åbne endnu flere døre til eksportmarkeder rundt om i verden,« siger adm. direktør i Betech, Michael Sjolte.
Han forventer, at Tilter kan omsætte for et trecifret millionbeløb verden over de kommende fem år.

Specialister holdes i Danmark
Tilter-beslaget adskiller sig fra andre stolebeslag, fordi det er støbt i gummi. Det er komfortabelt og enkelt i brug, der er lagt vægt på design og holdbarhed – og så knirker beslaget ikke.
»Fremstillingen af Tilter har været krævende med hensyn til udvikling og afprøvninger. Vores produktspecialister har den bedste knowhow inden for binding af metal og gummi – det er det, der gør Tilter til et unikt og levedygtigt produkt,« forklarer Michael Sjolte.
Udsigten til flere leverancer til Østen får dog ikke Bramming-virksomheden til at flytte produktionen ud til den billigere arbejdskraft.
»Vi er netop i gang med at fuldautomatisere vores produktion, og når det kommer op at køre, er det lige meget, om vi ligger i Beijing eller Bramming. Desuden har vores tekniske specialister en unik viden, og vi ønsker fortsat at have kvalitetskontrol og produktudvikling tæt på,« siger Michael Sjolte.
Aftalen med den kinesiske kunde var, at en containerfuld vippebeslag skulle sendes afsted her i september, men samtidig sender Betech 1000 beslag frem med fly, så de hurtigere kan komme i gang med deres nye møbelserier.
»Vi er stolte over den store respons, kunden har fået fra møbelmesser og forhandlere i Mellemøsten og USA. Vi har arrangeret, at en sending af Tilter-beslagene blev sendt til Kina med fly, så kunden hurtigere kan få deres produktion klar til at imødekomme den ventede efterspørgsel,« fortæller Michael Sjolte.

Fakta:
• Tilter er et solidt, enkelt og minimalistisk vippebeslag som benyttes til komfortable og sunde siddemøbler. Hjemmeside: www.TilterMotion.com.
• Tilter modtog i 2015 prisen for »High Product Quality« fra interzum-messen i Køln. Denne pris gives for det gode design i form og funktion, og produkter belønnes blandt andet på graden af innovation, funktionalitet, design og holdbarhed.
• Tilter baserer sig på en stærk binding af gummi til aluminium og stål. Det giver et holdbart vippebeslag uden knirkelyde, som der kan forekomme i en mekanisk fjeder- og vippekonstruktion.
• Betech har foreløbig solgt stolebeslag til Kina til en værdi af 1,8 millioner kroner.
• Betech forventer en omsætning fra Tilter på 15-20 millioner kroner i 2018.


Betech – Første stol med sidelæns vip
Danske Betech har lanceret et nyt vippebeslag, der vil styrke fremtidens sidde-komfort.

Tilter-beslaget giver helt nye muligheder på arbejdspladsen og kan være med til at mindske spændinger og rygsmerter, mener en specialist i arbejdspladsindretning.

Vi mennesker er ikke skabt til at sidde stille for længe. Derfor producerer den danske virksomhed Betech et vippebeslag til stole, der gør, at man alene med kroppens vægt og bevægelse kan vippe sit stolesæde - og man kan selv vælge, om beslaget skal kunne vippe i alle retninger, eller om sædet kun skal vippe frem og tilbage eventuelt med udslag til siderne.
»En stol bør følge kroppens bevægelser, så man kan få den fornødne bevægelse, mens man sidder ned, uden at man skal rejse sig og forstyrre resten af lokalet,« mener møbeldesigner Svein Asbjørnsen fra firmaet sapDesign AS, der har designet Tilter-beslaget.

Sidelæns vip er en ergonomisk gevinst
Som det eneste beslag på markedet kan Tilter vippe trinløst både frem og tilbage og til siderne, og denne funktion gør Tilter til et nyt spændende produkt inden for blandt andet kontormøbler.
Fysioterapeut Pernille Andersen fra ergomentor.dk har arbejdet med ergonomisk rådgivning i 20 år, og derfor indstillet mange forskellige kontorstole.
»Jeg har aldrig mødt en medarbejder, der sad på en kontorstol eller en mødestol, der kunne vippe til siden. For mig er Tilter derfor et spændende produkt med nye muligheder,« siger Pernille Andersen og uddyber:
»Bevægelse - selv i lille skala - fjerner affaldsstoffer og tilfører ilt og næringsstoffer til ryggens muskler og ledbånd, hvilket giver mindre stivhed og færre smerter. Det er denne mekanisme, man udnytter, når man for eksempel sidder på en træningsbold. Det er min vurdering, at mange vil have gavn af en stol, hvor man kan bevæge sig i alle retninger, samtidig med at ryggen er støttet. Det er netop det, Tilter giver mulighed for,« forklarer Pernille Andersen.

Godt til delestole
Pernille Andersen er positiv over for, at stole med Tilter-beslag ikke skal låses fast i en given position.
»Grundlæggende tror jeg på vigtigheden af, at stolen passer brugeren i størrelsen og er indstillet, så den giver mulighed for hensigtsmæssige siddestillinger. Generelt er vi bare ret dårlige til at få brugt disse indstillingsmuligheder. I det moderne storrumskontor, hvor man deler stole og borde, får endnu færre indstillet stolen, så den passer. Her og i mødelokaler har Tilter en kæmpe fordel - Bevægelse og variation kompenserer i høj grad for manglende individuel tilpasning af stolen,« siger fysioterapeuten.
»Tilter giver nye bevægelses- og variationsmuligheder - både til stole med mange og med få individuelle indstillingsmuligheder, og uanset om indstillingsmulighederne bruges eller ikke bruges,« siger hun.

Knirker ikke
Der er to forskelle på Tilter og de andre eksisterende mekaniske vippebeslag på markedet. Ud over ergonomien drejer det sig om solid konstruktion og enkelhed. Tilter er en sammenbygning af aluminium, stål og vulkaniseret gummi. Det betyder, at der ikke opstår knirkelyde, som det eksempelvis kan ske i en mekanisk fjederkonstruktion. Desuden er Tilter et kompakt beslag, så det også kan bruges på enkle og lette stole som f.eks. skolestole.
Tilter-beslaget er eksempelvis bygget ind i 4000 norske skolestole, og her har det lille kompakte beslag givet mere ro i undervisningen.
»Når stolesædet kan vippe, kan man ændre siddestilling, uden det bemærkes. Når du begynder at føle ubehag i en stilling, vipper du automatisk sædet i en anden retning. På den måde bevares koncentrationen, og der bliver ikke skramlet med stoleben, når folk skifter stilling,« fortæller Svein Asbjørnsen.

Spændende vippestole på vej
Foreløbig levereres Tilter til en tysk og tre skandinaviske stoleproducenter, og der arbejdes på store internationale aftaler.
Tidligere på året modtog Tilter prisen for »High Product Quality« fra interzum-messen i Køln. Denne pris gives for det gode design i form og funktion, og kun produkter, der skiller sig ud fra sammenlignelige produkter, bliver belønnet med denne pris. I dommerpanelet deltager Red Dot designorganisationen og bedømmelseskriterierne er graden af innovation, funktionalitet, materialet kvalitet, design og holdbarhed.

Fakta om Tilter®
• Findes i modellerne Base, Motus, Disc og Rec - og med tre bevægelsesmønstre: 'Free, 'Oval og 'Line.
• Valg af Tilter-model afhænger af, om man ønsker at vippe i alle retninger, ret frem og tilbage eller frem-tilbage med et lille udslag til siderne.
• Leveret på 4.000 skolestole i Norge 
• Funktions- og holdbarhedstestet iht. EN norm.
• Produceres og markedsføres af danske Betech A/S, der er ekspert i, vulkanisering og støbning af formdele i gummi og silikone.