Beslag

Beslag

De forskellige typer af Beslag og deres anvendelser

Beslag til industrien er essentielle komponenter, der sikrer stabilitet, holdbarhed og sikkerhed i industrielle anlæg. Disse beslag omfatter hængsler, låse, klemmer og andre monteringsdele, der er designet til at modstå ekstreme belastninger og barske miljøforhold. Fremstillet af højstyrkematerialer som rustfrit stål og speciallegeringer, er de bygget til at modstå korrosion, slid og mekaniske påvirkninger.

Kvalitetsbeslag øger driftssikkerheden, reducerer vedligeholdelsesomkostninger og forbedrer produktiviteten ved at sikre, at maskiner og udstyr fungerer optimalt. I industrielle applikationer er præcision og pålidelighed afgørende, og derfor er beslag af høj kvalitet en uundværlig investering.

Leverandører af Beslag:

Flexi Riste A/S

Hjejlevej 10
7480 Vildbjerg
Telf.: 97 13 32 11
E-mail: mail@flexiriste.dk

www.flexiriste.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Nord-Lock ApS

Gydevang 39-41
3450 Allerød
Tlf.: 21 78 66 99
Email: info@nord-lock.dk

www.nord-lock.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

R&S Skoddesnedkerne ApS

Svenstrup Strandvej 4
4400 Kalundborg
Tlf.: 31 24 20 94
E-mail: rs@skodder.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Scandiloc a/s

scandiloc

Solvangsvej 15
4681 Herfølge
Tlf.: 56 25 05 00
E-mail: info@scandiloc.dk

www.scandiloc.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Simpson Strong-Tie A/S

Hedegårdsvej 11
8300 Odder
Tlf.: 87817400
E-mail: info@strongtie.dk

www.strongtie.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

T.C. Stålindustri ApS

Dalager 8-10
2605 Brøndby
Tlf.: 44 65 43 36
E-mail: tc@tc-staal.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

Beslag er metal- eller trækonstruktioner, der anvendes til at fastgøre, forbinde eller understøtte forskellige elementer inden for byggeri og andre industrielle anvendelser. Disse komponenter spiller en afgørende rolle i at skabe stabilitet og pålidelighed i forskellige strukturer. Her er nogle typer og deres anvendelser:

  1. Vinkelbeslag: Disse er vinkelformede metalstykker, der bruges til at forstærke hjørner eller forbinde to dele af træ i en vinkel. De er almindelige i konstruktion og møbelproduktion.
  2. Dækbeslag: Anvendes til at fastgøre dæk til husvægge og kan understøtte vægten af dækket.
  3. T-hængselbeslag: Bruges i dør- eller vinduesinstallationer for at skabe en roterende forbindelse mellem to elementer.
  4. Bolte og møtrikker: Disse er grundlæggende beslagskomponenter, der bruges til at fastgøre og forbinde strukturelle elementer som træbjælker eller metalrammer.
  5. Stolpebeslag: Bruges til at fastgøre træstolper til gulvet eller andre overflader og er almindelige i konstruktion af hegn eller dæk.
  6. Hyldebærere: Anvendes til at understøtte hylder og andre vandrette overflader på væggen.
  7. Støttebeslag: Bruges til at styrke og understøtte strukturer, især i bygningskonstruktion.

Beslag kan fremstilles af forskellige materialer som stål, rustfrit stål eller aluminium, afhængigt af deres anvendelse og de krav, de skal opfylde. De spænder fra simple til avancerede designs og spiller en afgørende rolle i at skabe solide og stabile konstruktioner.

Der findes mange forskellige typer beslag og her kan kort nævnes nogle af dem; containerbeslag, dørbeslag, møbelbeslag, rustfrie beslag, spændebeslag m.fl. Beregningsprogram til udvælgelse og dimensionering af beslag finder du her - Formler, formelsamlinger og teknisk viden


Produktnyhed – Ny serie af sorte beslag forener stil og styrke


19.mar 2024


Ny serie af sorte beslag forener stil og styrke

Befæstigelsesproducenten Simpson Strong-Tie præsenterer en ny serie af sortlakerede beslag og matchende beslagskruer henvendt til den kvalitetsbevidste forbruger, der ønsker at gå forårets byggeprojekter i møde med både æstetik og holdbarhed i højsædet.

Med forårets komme og de mildere temperaturer er en ny sæson af udendørs byggeri skudt i gang. Samtidig er der godt nyt fra Simpson Strong-Tie, der er førende leverandør af bygningsbeslag og befæstigelse til bærende trækonstruktioner. Nu lancerer virksomheden nemlig seneste skud på stammen i form af en serie af velkendte beslag og skruer med sort overflade.

Design Series er navnet på serien af æstetiske beslag i høj kvalitet, som har fundet vej til hylderne rundt i landets byggemarkeder. Allerede nu oplever producenten en stor interesse for de nye produkter, fortæller Jacob Hansen, der er teknisk chef hos Simpson Strong-Tie:

- Vi er glade for at introducere Design Series på det danske marked, efter at serien har taget det amerikanske marked med storm. Vi ser hos Simpson Strong-Tie et stort potentiale i de elegante pulverlakerede beslag, fordi de sikrer en æstetisk finish og samtidig har den styrke og holdbarhed, som karakteriserer alle vores produkter.

Eksklusiv elegance til havens projekter

Design Series er velegnet til en bred vifte af anvendelser lige fra hegn og pergolaer til hylder og synlige bjælker i et halvtag. De elegant sortlakerede beslag og skruer, som er dobbeltcoatede med producentens ZPRO coating og efterfølgende pulverlakeret, udgør det perfekte valg til enhver havekonstruktion. Med den korrosionsbeskyttende coating påvirkes hverken skruer eller beslag af sne, regn, sol og vind.

- Produkterne i serien er kendetegnet ved en mat og let nubret overflade, der fremstår både elegant og rustik. Takket være den professionelle high-performance coating står beslagene skarpt, selv hvis de skulle få lidt knubs, fortæller Jacob Hansen og fortsætter:

- Derfor er Design Series et oplagt valg til dem, der gerne vil gøre lidt ekstra ud af installationerne i haven, men også indendørs. De sorte beslag fremhæver nemlig konstruktionen på en elegant måde uden at gå på kompromis med holdbarheden. Sagt på en anden måde tilfører det et eksklusivt look til glæde for eksempelvis kvalitetsbevidste privatforbruger

Lanceringen af Design Series vil ikke mindst falde i god jord hos byggeglade danskere, der ønsker at skabe et råt og industrielt udtryk og vil invitere lidt New Yorker-stemning ind i havens byggeprojekter.


Simpson Strong-Tie flytter produktion, lager og administration til Horsens




Beslagproducenten Simpson Strong-Tie der siden 2001 har haft sit danske hovedsæde i den lille by Boulstrup uden for Odder, har netop meldt ud til sine medarbejdere, at man nu igangsætter opførelsen af en ny produktionshal, lager og administration på en 48.000 kvm stor grund ud til motorvejen ved Gedved i Horsens Nord. Virksomheden flytter derved væk fra Odder Kommune.

I lokalerne beliggende i Boulstrup er der blevet produceret beslag siden 1965. Oprindeligt hed virksomheden BMF bygningsbeslag og var ejet af en lokal familie fra Odder, men i 2001 blev virksomheden solgt til amerikanske Simpson Strong-Tie, som har afdelinger i hele Europa og resten af verden.

BMF Bygningsbeslag oplevede frem til salget i 2001 en stor vækst og man måtte igennem årene fra 1965 til 2001 løbende bygge nye haller på grunden i Boulstrup, for at kunne tilføre mere produktion. Denne løbende ekspansion har dog resulteret i, at virksomhedens bygninger i dag består af mange mindre haller placeret lettere tilfældigt på grunden og det er denne usammenhængende planløsning der i første omgang fik virksomheden til at ønske sig nye bygninger udtaler adm. direktør Kasper Bregendahl: "Vi startede denne proces, da vi i 2017 erkendte, at vi ikke kunne fortsætte i de nuværende bygninger af logistiske- og produktionsoptimeringsmæssige årsager. Vi begyndte derfor at undersøge mulighederne for at bygge nyt."

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

Det største spørgsmålstegn for Simpson Strong-Tie i denne proces har været, hvor den nye bygning skulle placeres. For når man er ejet af en global koncern, kigges der jo ikke kun på Danmark. "På den lange bane var det altafgørende for os, at vi ville sikre, at vores arbejdspladser forbliver i Danmark. Vi har vist gode resultater de seneste år og dette har været en meget vigtig medvirkende faktor til, at vores amerikanske ejere gerne vil bygge nye produktionsfaciliteter til os i Danmark." slår Kasper Bregendahl fast. "Men det er klart, at vores ejere bad os undersøge om en anden placering end Odder ville give os nogle yderligere fordele. Her er det især faktorer som logistik til Europa, adgang til arbejdskraft samt muligheder for fremtidig vækst, hvor Horsens har haft nogle fordele sammenlignet med Odder. I sidste ende blev disse fordele udslagsgivende for, at vi nu flytter til Horsens Nord. Den mindre positive side af denne beslutning er, at en del af vores medarbejdere bor i Odder. Vi skal derfor gøre hvad vi kan, for at dette også bliver en positiv ændring for dem, selvom de får lidt længere på arbejde." siger Kasper og afslutter: "Det er vigtigt for mig at sige, at Odders borgmester Uffe Jensen og hans team virkelig har gjort hvad de kunne, for at vi skulle blive. Men at skaffe en Kattegatforbindelse og dermed god logistik kan de ikke klare alene."

Flytter først i løbet af 2023

Omkring opførelsen af de nye bygninger samarbejder Simpson Strong-Tie med entreprenørvirksomheden KT Erhvervsbyg, som vil påbegynde byggeriet i 2022. Herefter skal alle virksomhedens produktionslinjer flyttes, hvilket man forventer tager imellem 3-6 måneder, alt imens man i hele perioden ønsker, at opretholde fuld leveringssikkerhed til sine kunder. Et nyt stort lager på den nye adresse vil gøre dette muligt og man forventer derfor at flytningen er gennemført ved udgangen af 2023.


Simpson Strong-Tie fejrer 20 år med danske beslag




Med opkøbet af danske BMF i 2001 indtog Simpson Strong-Tie for alvor det danske marked. Nu kan de fejre 20 års jubilæum. I dag er de førende på området, men de kommende år kræver konstant fokus på innovation og bæredygtighed. “Der er en grund til, at vi stadig udvikler og producerer i Danmark,” fortæller direktør

I 1952 startede eventyret om den danske eksportsucces, BMF Bygningsbeslag A/S, i den lille by Boulstrup uden for Odder. Siden da er virksomheden vokset og blevet til et af de førende brands for håndværkere i landet. I 2001 forelskede amerikanske Simpson Strong-Tie sig i den danske virksomhed, hvilket resulterede i et opkøb, og nu kan virksomheden altså fejre 20 års jubilæum med det nye navn. Men selvom navnet klinger meget amerikansk, så er adressen og virksomheden stort set den samme, fortæller administrerende direktør i Simpson Strong-Tie Danmark Kasper Bregendahl:
“Simpson Strong-Tie er en meget decentraliseret virksomhed, så vi får lov at bestemme det meste selv, fordi man fra amerikansk side ved, at vi kender de lokale forhold bedst. Men er vi kommet på en god idé i Danmark, så er det sikkert også en god idé i USA, så på den måde er vi gode til at sparre på tværs af den store familie.”

Hører til i Danmark
Den danske fabrik, der i dag beskæftiger cirka 100 medarbejdere hører stadig til i samme område, hvor fabrikken i sin tid startede. Men derfor er det ikke nogen tilfældighed, at både udvikling og produktion er blevet i Danmark:

“Jamen, vi har jo nogle utroligt dygtige og loyale medarbejdere, og så er vi i Danmark dygtige til at tænke nyt og smartere,” beretter Kasper Bregendahl, der har siddet på posten siden 2017, efter han kom til virksomheden som salgschef i 2016, og fortsætter: Der er en grund til, at vi stadig udvikler og producerer i Danmark. Her i norden er vi jo bare længere fremme på bæredygtighedsdagsordenen. Den er mere indgroet i vores tankegang, så idéerne starter med det udgangspunkt. Derfor tror jeg også på, at man tit kigger mod norden for at se, hvad vi gør her, og om man kan lære af det.”

Direktøren fortæller desuden, at man i øjeblikket er i gang med at se på mulighederne for at bygge et nyt produktionsanlæg, der kan fjerne en del af den interne fragt af produkterne. Den nuværende bygning bærer nemlig præg af knopskydninger og dermed lidt for mange omveje.

Bæredygtighed kommer først
Kasper Bregendahl fortæller, at Simpson Strong-Tie fortsat kigger efter måder at gøre tingene smartere på. Og det betyder, at en ellers konservativ branche skal vænne sig til, at fx beslag kan se lidt anderledes ud i fremtiden:
“Lige nu er vores primære fokus at gøre vores beslag så bæredygtige som muligt. Og det betyder, at man bliver nødt til at se på nye måder at gøre tingene på. Kan vi slippe for nogle produktionsled ved at bukke på nye måder? Kan vi fragte mindre og klare mere lokalt? Det er sådan nogle spørgsmål, der er oppe at vende hele tiden,” forklarer direktøren og fortsætter: “Kvalitet og holdbarhed er et vigtigt element, ligesom vi nærmest ikke har noget spild længere, men man kan hele tiden udfordre sig selv. Det betyder dog, at produkterne med samme funktion som tidligere kan komme til at se anderledes ud, og det håber jeg branchen er klar til.”

Selvom coronaen betød, at den helt store fejring på selve jubilæumsdagen d. 11. januar måtte udsættes, markeres jubilæet med medarbejderne senere på året, når forholdene forhåbentligt tillader det.



Cookie-indstillinger