Belysningsanlæg

Belysningsanlæg
Effektiviteten af Belysningsanlæg – Fra lyskilder til kontrolsystemer
Belysningsanlæg spiller en afgørende rolle i vores daglige liv og arbejde. De er designet til at forbedre synlighed og æstetik i forskellige omgivelser. Fra hjem til arbejdspladser og offentlige rum, belysningens kvalitet og effektivitet er essentiel.
Belysningsanlæg omfatter flere komponenter såsom lyskilder, armaturer, kontrolsystemer og tilkoblingsinfrastruktur. Lyskilder kan være glødepærer, fluorescerende rør eller LED’er. LED-teknologi er populær grundet dens energieffektivitet og lange levetid. Armaturer hjælper med at distribuere og kontrollere lysudsendelsen, mens kontrolsystemer som dæmpere og sensorer justerer lysstyrken baseret på behov.
Installationen af et belysningsanlæg kræver omhyggelig planlægning. Dette sikrer, at belysningen er tilstrækkelig uden at være overdreven. Placering af lyskilder og valg af armaturer skal overvejes nøje for at opnå den ønskede effekt. For eksempel, i et kontormiljø, er målet at minimere skygger og blænding.
Leverandører af Belysningsanlæg:
DELUX
Abildgårdsparken 8B
3460 Birkerød
Tlf.: 43 53 53 35
E-mail: Info@deluxdk.com
Danmind ApS
Blækhatten 33D
5220 Odense SØ
Tlf.: (+45) 31 40 03 03
E-mail: info@danmind.com
ESYLUX Danmark ApS
Birkemose Allé 39
6000 Kolding
Tlf.: 76 72 90 90
sales@esylux.dk
GN belysning A/S
Birkegårdsvej 4
7400 Herning
Tlf.: +45 97 22 08 17
E-mail: gnbelysning@gnbelysning.dk
Hauberg Technique A/S
Færøgade 6
4690 Haslev
Tel: 56 31 58 15
Email: adminstration@htfire.dk
MALMBERGS
Generatorvej 14
2860 Søborg
Tlf.: 44 50 03 77
E-mail: info@malmbergs.dk
Nipa ApS
Ellehaven 11
5690 Tommerup
Tlf.: 64 75 14 08
E-mail: info@nipa.dk
Mere viden om Belysnings-anlæg:
Energieffektivitet er et centralt element i moderne belysningsdesign. Energibesparende belysningsanlæg reducerer omkostninger og miljøpåvirkning. Styringssystemer, som automatisk slukker lys, når de ikke er nødvendige, bidrager til yderligere besparelser.
Belysningsanlægget skal også passe æstetisk ind i det omgivende miljø. Designerne vælger ofte lys, der fremhæver arkitektur og skaber den rette atmosfære. I detailhandlen kan strategisk placeret belysning fremhæve produkter og påvirke kundeoplevelser.
Sikkerheden er også afgørende, især i offentlige og industrielle områder. Godt lys på arbejdspladser og i offentlige rum kan reducere risikoen for ulykker. Det er vigtigt at overholde gældende standarder og love om belysning for at sikre både sikkerhed og komfort.
Med den teknologiske udvikling bliver belysningsanlæg mere innovative. Smart belysning, som kan styres via apps og integreres med andre smarte hjem-systemer, vinder frem. Disse systemer tilbyder brugerdefinerede løsninger og forbedrer brugervenligheden.
Samlet set er belysningsanlæg fundamentale for at skabe funktionsdygtige og indbydende miljøer. Ved at investere i kvalitetsbelysning, kan vi forbedre både effektiviteten og livskvaliteten.
Bygningsreglementet (BR 10) /B6.2/ indeholder en række regler for udførelse af belysningsanlæg i erhvervsbygninger og de tilhørende adgangsveje og udendørsarealer. Reglerne har til formål at begrænse effektbehov og energiforbrug mest muligt under hensyntagen til rummenes udformning og belysningens kvalitet og driftstid.
Scan Products – Energioptimerede lysløsninger i nyskabende design

Scan Products prioriterer energioptimering højt uden at gå på kompromis med montagevenlighed, farvegengivelse og sikkerhed. Det brede sortiment af produkter inden for både indendørs- og udendørsbelysning kan bestilles direkte på lemu.dk
Fra fagfolk til fagfolk
Produkter fra Scan Products er skabt af branchekendte fagfolk. Det betyder bl.a., at der er tale om kvalitetsbelysning, som er nem at montere og som overholder alle markedets retningslinjer. Og for din sikkerhed er standarden høj for garantier, certifikater og godkendelser. Og så betyder det også, at du altid får kompetent support, hvis du henvender dig med et spørgsmål.
Lysløsninger skabt i tæt samarbejde med ingeniører
Hos Scan Products sker produktudviklingen ofte i tæt samarbejde med danske ingeniører og i løbende dialog med kunderne. Det giver mulighed for at skabe gennemtænkte løsninger, som lever op til installatørernes ønsker. Samtidig forfølger Scan Products også nye tendenser og teknologier for at være innovative og på forkant med udviklingen. De var fx blandt de første med downlights, der kan monteres direkte i isolering uden sikkerhedsboks.
Respekt for vores fælles ressourcer
Én af de højeste prioriteter i forhold til innovation er hele tiden at produktudvikle med tanke på energioptimering og med respekt for vores fælles ressourcer. Så kvaliteten af produkterne skal være i top uden at gå på kompromis med montagevenlighed eller miljø.
Bæredygtige 3D-printede lamper lyser op i København

Gennem de seneste år har Signify (tidligere Philips Lighting) sørget for at lyse op flere steder i København – bl.a. i Københavns Kommune - med deres 3D-printede armaturer. 3D-masseproduktionen giver både mulighed for skræddersyede produktioner i stor stil samt en mere bæredygtig produktion.
Tusindvis af lamper lyser hver dag op i København kommunes bygninger. Og lyset sidder fast i 3D-printede armaturer fra hollandske Signify (tidligere kendt som Philips Lighting), som gennem de sidste fire år har leveret over 3.000 3D-printede armaturer til Københavns Kommune. Alt som en del af et ønske om mere bæredygtige miljøer.
”Produktionen af traditionelt fremstillede armaturer tager både længere tid og er mere kompleks i stor skala. Med 3D-print teknologien har vi mindre spild, mindre materiale, vi kan producere by demand, og vi er tættere på kunderne i både design-fasen og produktionen, fordi vi let kan oprette storskala-produktion alle steder i verden”, siger Business Manager i Signify, Emma de Looff:
”Bæredygtighed er kernen af vores arbejde og forretning, og her er 3D-print teknologien en game changer for vores industri. Vi producerer kun det, som vi har behov for på en hurtig og effektiv måde”.
Det bæredygtige element i Signify’s armaturer handler især om materialet, nemlig filamentet polycarbonat, der er et stærkt materiale i høj kvalitet, og det printede plastmateriale kan genbruges ved re-granulering efter endt levetid. Ifølge Signify har en 3D-printet lampe i polycarbonat et 47% lavere CO2-aftryk end en traditionelt fremstillet lampe i metal. Derudover er der ingen lim og færre dele, og den lavere vægt sparer 35% CO2 i forbindelse med fragt.
”Lamperne er mere bæredygtige af tre årsager. For det første er materialet lettere, hvilket reducerer CO2-aftrykket på transport, og vi pulverlakerer ikke materialet. For det andet er designet med så få komponenter som muligt og uden lim, hvilket gør produkt, komponenter og materialer nemmere at genbruge”, siger Emma de Looff fra hovedkontoret i Holland, som – ligesom på det nordiske hovedkvarter i Ørestaden – er udstyret med 3D-printede armaturer:
”Og for det tredje gør AM-teknologien det muligt let at etablere fabrikker lokalt og dermed komme tæt på vores kunder, hvilket reducerer mængden og længden af logistiske bevægelser i forsyningskæden”.
Ved at få 3D print ind i produktionen har Signify oplevet de store fordele ved additive manufacturing (AM).
”Signify er et godt gennemtænkt eksempel på, hvordan AM kan anvendes i en mere grøn fremstillingsproces. Både fordi man i en mere distribueret produktion kun producerer gennem et netværk af mindre spredte produktionscentre, som alle er forbundne digitalt, og fordi man kun producerer, når det er nødvendigt og dermed med minimal fragt til slutbrugeren og med robuste leverancekæder til følge”, forklarer direktør i Dansk AM Hub, Frank Rosengreen Lorenzen.
Signify har en vision om at blive endnu stærkere på bæredygtighedsagendaen ved at udnytte materialets potentiale til at blive genanvendt. Indtil videre har Signify omdannet gamle CD’er til filament og lavet nye lamper af det materiale, og på sigt er planen, at produkterne kan tages retur, nedbrydes og genbruges til nye produkter.
Endda nye produkter, som du kan designe selv. Signify vil i fremtiden tilbyde forbrugerne at udnytte AM-teknologiens store designfordele ved at lade dem designe deres egen pendel eller bordlampe online med utallige muligheder for størrelse, farve, tekstur og mønster, hvorefter Signify 3D-printer den i genanvendelige materialer og leverer den til døren i løbet af få uger. De første lamper er produceret af 24 gamle CD’er, og alt undtagen E27-fatningen og lyskilden er 3D-printet.
”Men vi undersøger også potentialet i at lave lamper ud af gamle fiskenet, som hives op af vores have. Vi vil udfordre grænser, når de gælder design, og for os er genbrug af materialer blot én af måderne, hvor vi kan støtte en bæredygtig og mere cirkulær økonomi”, siger Emma de Looff og bakkes op af en begejstret direktør i Dansk AM Hub:
”Signify har opdaget, hvordan AM og 3D print giver helt nye muligheder for at designe, udvikle og producere fremtidens produkter. Vi håber, at det kan inspirere langt flere virksomheder til at udfordre traditionel produktionstænkning med ny teknologi som AM”, siger Frank Rosengreen Lorenzen.
Det siger Københavns Kommune:
I Københavns Kommune havde man et ønske om at opgradere til LED-lys i deres bygninger, og her opfyldte armaturerne dels et behov for at have runde/tilpassede armaturer i sortimentet, og dels passede det godt ind i kommunens ønske om at minimere affald og tænke i flere miljøvenlige løsninger, fordi produkterne giver mulighed for at genbruge det printede plastmateriale ved re-granulering efter endt levetid. ”Københavns Kommune køber bæredygtigt ind for at nedsætte lokal og global miljøpåvirkning. I bæredygtige indkøb er vi med til at sikre, at der bag hvert af vores indkøb ligger en overvejelse af, hvilket aftryk det sætter i verden, samt at de produkter og services, vi indkøber, er af højest mulig standard i forhold til klima og miljø”, siger Thomas Simone Maare, projektleder i Københavns Kommune.
