Krympeflex

Krympeflex bruges hovedsageligt til holdbar, varig og slidstærk kabel og isoleringsbeskyttelse eller til at løsne belastningsproblemer ved kablers udgange.

Leverandører af og viden om krympeflex:


EL-SUPPLY ELEKTRONIK

Industrivej 2
3730 Nexø
Tlf.: 56494444
E-mail: salg@el-supply.dk

www.el-supply.dk

Kompetencer: Afbrydere, Aluminiumelektrolytkondensatorer, Antistatisk udstyr, Dioder, Elektronikkomponenter, Elektronikproduktion, Elektronikudvikling, Halvledere, Krympeflex, Loddespidser, Printlayout, Printmontage, Printplader, Printproduktion, Stik, Strømforsyninger

Læs mere om EL-SUPPLY ELEKTRONIK


HIN A/S

Langmarksvej 29
8700 Horsens
Tlf.: +45 7625 9090
E-mail: hin@hin.dk

www.hin.dk

Kompetencer: Spændingsvisere, Kortslutningsindikatorer, Multimetre, Installationstestere, Kalibratorer, Isolationstestere, Temperaturtestere, Kabelsøgere, Jording og sikring, Loddestationer, Håndloddeudstyr, Lodderobotter, Print og komponentbearbejdning, Loddepasta, Loddetin, Kabelforskruninger, Kabelsko Krympeslange, Beskyttelsesslange, kabelbindere, ESD arbejdsbeklædning ESD belægning, ESD indretning og opbevaring, Momentværktøj, Målerværktøj, Skruetrækkere og bits, Afisoleringstænger, Pressetænger, Skævbidere, Kabelsakse, Batterier, Maskiner til kabelkonfektionering, L-AUS værktøj, Testledninger, Alligatornæb, Prober, Stik til solceller, Medico-stik, Industristik og bøsninger, Multi-stik og bøsninger, Værktøjskufferter, Oscilloskoper, Strømforsyninger, Funktions-/signal-generatorer

Læs mere om HIN A/S


Radiflex ApS

Møllehaven 18
4040 Jyllinge
Tlf.: +45 46 73 00 55
E-mail: contact@radiflex.dk

www.radiflex.dk

Kompetencer: Dansk producent af krympeflex, Krympeslanger, krympemuffesæt, Krympeflex i Miniboks, kold krymp, Ende muffer, Wrap around, Flet strømper, Teflon slanger, PVC slanger, Medicinske slanger, Profiler, Konnektorer, Limtape, Kabelstrips, Klip og Opmærkning

Læs mere om Radiflex ApS


Techflex Danmark


Marielundvej 45 B
2730 Herlev
Tlf.: 70 22 38 11
E-mail: info@techflex.dk

www.techflex.dk

Kompetencer: Kabelstrømper, Kabelbeskyttelse, Krympeflex, Opmærkning, Kabelbindere, Kabelsokker, Krympemuffer, Krymperør, Krympeslanger, Teflon slanger, Flet strømper, Medicinske slanger, Velcro stropper, Velcro bånd, Krympeflex med skærm, Kabel organisering, Aramid strømpe, Skærm strømpe, Kabelstrømpe med skærm, Stål strømper, Kobber strømper, Anti-statisk strømpe, Fortinnet kobber strømpe, Brandsikre strømper, Glasfiber strømper, Reflekterende strømper, Elektrisk isolering, Akryl strømper, Vinyl strømper, Silicone strømper, brandhæmmende strømper, varmeknive, varmeskjold

Læs mere om Techflex Danmark


Mere viden om krympeflex:

Når der udvælges krympeflex, er det vigtigt, der tages højde for flere faktorer; skal kympeflexen være med eller uden limindlæg, skal krympeflxen være halogenfri, skal krympeflexen bruges ved høje temperaturer osv.

Krympeflex (også kaldt varmekrympning eller heatshrink) er en mekanisk udvidet ekstruderet plastrør normalt fremstillet af nylon eller polyolefin, der krymper, når det opvarmes til mellem halvdelen og en sjettedel af dens diameter. Krympeflex er fremstillet i et væld af typer og kemiske opdteringer med den nøjagtige sammensætning af hver type er afhængig af den tilsigtede anvendelse. Fra nær mikroskopisk tyndvægget slange til stive, tunge slange, har hver type præcis udformning og kemiske tilsætningsstoffer, der gør det egnet til at opfylde en lang række miljøkrav. Krympeflex er bedømt af sin ekspansion ratio, en sammenligning af forskellene i ekspansion og genopretning rate. Krympeflex bruges til at isolere ledninger, der giver slidstyrke og miljøbeskyttelse for bl.a. solide ledninger, forbindelser, samlinger og terminaler i elektroteknik. Krympeflex kan også bruges til at reparere isolering på ledningerne eller pakke dem sammen, for at beskytte ledninger eller smådele fra mindre slid, og for at skabe kabelindføringsanordninger sæler, der tilbyder miljømæssige forsegling beskyttelse.

Krympeflexen er monteret på ledningen før forbindelsen, og glider derefter ned for at dække den fælles efter den er lavet. Hvis samlingen er stram, kan silikonesmøremiddel anvendes uden at gå på kompromis krympeflexens materiale. Slangen krympes derefter at vikle stramt omkring leddet ved opvarmning i en ovn eller med en varmluftpistol eller en anden kilde af varm gas flow. Bekvemme men mindre konsekvent metoder til krympning af røret omfatter en lodning holdt jern tæt på men ikke røre røret, eller varmen fra en lighter, ukontrolleret varme kan forårsage ujævn krympning, fysisk skade og isolering fiasko, og disse metoder ikke kan anbefales af heatshrink leverandører. Hvis overophedet, kan krymeflexen smelte, brænde eller bryde i brand som enhver anden plast. Opvarmning får røret til at trække sig sammen til mellem halvdelen og en sjettedel af sin oprindelige diameter, afhængigt af varmekrympning anvendte materiale, giver en pasform løbet uregelmæssigt formede samlinger. Der er også langsgående krympning, normalt uønsket og i mindre grad end indsnævring af typisk omkring 6 %.Slangen giver god elektrisk isolation, beskyttelse mod støv, opløsningsmidler og andre fremmede materialer, og mekanisk aflastning, og er mekanisk holdes på plads (medmindre forkert overdimensioneret eller ikke korrekt skrumpet) ved sin stram pasform.

Et program, der har brugt krympeflex i store mængder siden begyndelsen af 1970'erne, er dækning af glasfiber spiralantenner, anvendes i udstrakt grad for 27 MHz CB Radio. Mange millioner af disse antenner er blevet overtrukket på denne måde. Krympeflex blev opfundet af Raychem Corporation. Krympeflex er fremstillet af et termoplastisk materiale, såsom polyolefin, fluoropolymer (såsom FEP, PTFE eller Kynar), PVC, neopren, silikone elastomer eller Viton.

Afhængig af det anvendte materiale, er der to måder at varme krympeflex på så det kan arbejde. Såfremt materialet indeholder mange monomerer de monomerer polymeriserer når slangen opvarmes. Dette forøger tætheden af materialet som monomererne bliver bundet sammen, således optage mindre plads. Derfor er mængden af de materielle skrumper.

Krympeflex  kan også være ekspansion-baseret. Denne proces indebærer fremstilling normale rør, derefter opvarmning til lige over polymerens krystallinske smeltepunkt og mekanisk at strække slangen (ofte ved at puste det med en gas), og endelig er det afkøles hurtigt. Senere, når det opvarmes, slangen slapper tilbage til sin ikke-ekspanderede størrelse.

Materialet er ofte tværbundet ved anvendelse af elektronstråler, peroxider eller fugt. Denne tværbinding hjælper slangen til at opretholde sin form, både før og efter krympning. Til udvortes brug, krympeflex har ofte en UV stabilisator tilføjet. Krympeflex er tilgængelig i en række forskellige farver til farvekodning af ledninger og forbindelser. I begyndelsen af det 21. århundrede krympeflex begyndt at blive brugt til PC modding at rydde op i det indre af computere og giver et udseende betragtes tiltalende. Som svar på denne åbning marked [citation behov], har producenterne begyndt at producere varme krympeflex i lysende og UV reaktive sorter.

Selvom krympeflex sædvanligvis anvendes til isolering, er rør med en ledende foring tilgængelig for brug især på leddene, som ikke loddes. Dette kan anses for ringe ingeniørmæssig praksis Krymperør, lukket i den ene ende, der bruges til at isolere den udsatte afskårne ender af isolerede ledninger.


Radiflex – Søgelænder slange


12.jan 2021


Båd slange, special udviklet krympeflex til søgelænder på både.

Special udviklet til beskyttelse af søgelænder på både.

Denne slange er meget UV bestandig, og tåler derfor mere sollys end normal krympeflex, hvilket gør den særdeles egnet på både.

Den meget hvide farve er ”farveægte” og nedbrydes meget langsomt.
En rigtig god løsning til beskyttelse og renovering af søgelænder.
Meget stor godtykkelse sikre en stærk og langvarig beskyttelse.

Tilgængelig farver: Hvid


TTI – Lettere arbejdsdag med innovativt krympeværktøj fra Milwaukee


24.apr 2020


Milwaukee Tool afslører med stolthed sin nyeste løsning til at krympe uden brug af pressbakker. M18™ FORCE LOGIC™ krympeværktøjet anvender teknologien Auto Distance Control, som er helt ny i branchen.
Auto Distance Control gør det muligt for værktøjet at registrere præcist, hvornår det kommer i kontakt med kabelskoen, og leverer et nøjagtigt pres for hver størrelse. Denne revolutionerende teknologi giver optimal krympning for alle størrelser, så man kan nøjes med én enkelt krympning per samling i størrelserne 10-300 mm2.
Tidligere har man set enkeltpunkts- og firepunkts-krympeværktøj uden brug af pressbakker, men de har begge haft begrænsninger:
Enkeltpunktsværktøjer har større kapacitetsområder, men har ekstrabrede kæber og større tænder, som kan klemme og vride mindre og mellemstore størrelser.
Firepunktsværktøjer giver pænere krympninger, men de kræver et varierende antal krympninger per samling, og tænderne kan knække, hvis kontakten ikke er placeret perfekt.