Lysdæmpning

Lysdæmpning - En lysdæmper giver mulighed for at tilpasse lyset til netop det lysniveau der passer til arbejdssituationen. Det kan være rart med et dæmpet eller skarpt lys under arbejdet - På denne side finder du leverandører af Lysdæmpning, produktnyheder om Lysdæmpning, samt viden om Lysdæmpning.

Leverandører af og viden om Lysdæmpning:


Schneider Electric Danmark A/S


Lautrupvang 1
2750 Ballerup
Tlf.: 88 30 20 00

www.schneider-electric.dk

Kompetencer: Alarmanlæg, Antenneanlæg, Batterier, Belysning, El - og elforsynings produkter, El anlæg, El- og styretavler, El-installation, Elektriske isolationssystemer, Elektromotorer, Generatorer, Elektronikmontage, Elektronikudvikling, Elforsyningsprodukter, Energibesparelser, Energiprojekter, Energisektor - service og vedligehold, EX-udstyr, Flugtvejsarmaturer, Frekvensomformere, Installationsmateriel, Invertere, Ladere, Omformere, strømforsyninger, Kabel- og rørgennemføringer, Kabelrør, Kabelskabe, Kabinetter, Kabler, Koblingskabe, Luftledningsmateriel, Målere, måleinstrumenter, Montage, Muffer, Projektering af energianlæg, Relæer, Samtaleanlæg, Sikkerhedsbelysning, Sikringer, Styringer, Teknisk dokumentation, Tele og svagstrøm, Transformere, Transformerstationer

Læs mere om Schneider Electric Danmark A/S


SMART fra SG – Fremtidens intelligente bygningsstyring
SMART er det nye smarthus system fra SG Armaturen A/S, og selvom den officielle lancering i Danmark først sker til årets El & Teknik messe i Odense, er systemet allerede på markedet, og muligheder bliver hen over 2018 udvidet kraftigt

SMART er en helt traditionel lysdæmper, som også kan kommunikere med SMART App`en, som allerede ligger til download i både App Store og Google Play. Med lysdæmperne kan man tænde/slukke og dæmpe på helt sædvanlig vis. Lysdæmperen er lanceret som en væg -model til euro vægdåser, og derfor allerede tilgængelig på markedet.

Til de danske installationer er det dog fortsat FUGA materiel, som dominerer markedet, og derfor er der 2 nye lysdæmpere på vej. En LEDDIM Smart Pille som kan skjules over loft, og styres via et almindeligt kiptryk eller SG`s trådløse tryk til FUGA materiel. Derefter følger en DIN skinne model i SMART version, som ligeledes kan styres med kip tryk eller det trådløse tryk.

Så udover at fungere som en almindelig lysdæmper kan man via den gratis App opsætte et komplet smart hus, hvor lysdæmperne er kommunikations enheder, som kan modtage kommandoer fra en smartphone eller tablet. SMART App `en er meget innovativt opbygget, som gør en almindelig bruger i stand til at bygge grupper, opsætte scenarier, indstille timere og ikke mindst sluk-alt, ferie, nat modus og meget mere.

I forhold til eksempelvis IHC og andre smart hus systemer har SMART betydelige fordele, da det nemt kan integreres i såvel eksisterende som nye installationer. Det betyder, at slutkunderne ikke behøver at forholde sig til en fuld installation fra start af, men i stedet starte med eksempelvis køkken og stue, og så blot efterfølgende bygge systemet ud med flere enheder. En anden meget betydelig fordel, og vel egentlig det som er den helt store nyhed, er at brugeren selv kan lave alle indstillinger, og løbende ændre dem via App`en. Det kræver altså ingen teknisk viden for at lave programmeringen, hvor det i mange andre systemer kræver ekstra uddannelse og erfaring for at kunne opsætte og ændre parametre.

Nu er det at kunne styre lys og andre enheder via en App i sig selv ikke en nyhed, det findes der adskillige andre systemer, som også kan, men det helt nye er måden SG har formået at samle alle funktioner i en App på, samt det at man kan styre lyset med den almindelige afbryder, da ingen har lyst til at skulle have fat i sin telefon, hver gang lyset skal tændes/slukkes/dæmpes.

SG SMART vil i løbet af 2018 løbende blive udbygget med flere komponenter, som alle kan kobles på både eksisterende og nye installationer. Der vil desuden til lanceringen være en Gateway klar, som giver mulighed for at kunne styre sit hus, selvom man ikke er hjemme, og så vil der være et indbygget Astro ur i enheden, som jo primært kan kobles på sit udendørs lys, så det automatisk kan tænde/slukke på de tidspunkter, man sætter det til i App`en

SG SMART er både en lysdæmper og smart hus enhed, og alt sammen til prisen som en almindelig lyddæmper. Det gør at slutbrugeren får hele smart hus delen helt gratis, og kan løbende udbygge systemet. Dette gør systemet modulært, prisbilligt og ikke mindst nemt at installere i både nye og gamle installationer – derfor fremtidens smart hus system.

Til SG SMART følger der omfattende systemgaranti med, som betyder, at skulle der opstå problemer indenfor 5 år efter ibrugtagning, garanteres det at en ny enhed fremsendes uden krav om dokumentation, købskvittering eller lignende. SG SMART distribueres udelukkende via de traditionelle el-grossister, og kan derfor købes hos alle landets el-installatører


Tre nye LED-lysdæmpere i klassisk design
Schneider Electric udvider sortimentet af lysdæmpere fra Lauritz Knudsen med tre nye dæmpere, som alle er udviklet specielt til LED-lyskilder.

Tre nye lysdæmpere fra Schneider Electric er nu blevet frigivet. De nye dæmpere kommer i LK FUGA LED 180 Touch IR samt skydelysdæmperen LED-S 120 VA, der fås i både LK FUGA- og LK OPUS 66-design. De nye dæmpere kommer i 1 modul, passer i standarddåser og fås i hvid, lysegrå og koksgrå. Alle kan indstilles til bestemte minimum- og maksimumniveauer, som passer præcis til den valgte LED-lyskilde.

Avancerede funktioner
LK FUGA LED 180 Touch IR har en meget lav indbygningsdybde og håndterer dæmpning af LED-lyskilder med en samlet belastning på op til 180 VA, helt uden flimmer.

Tænd, sluk og dæmp klares med en let berøring på den runde overflade, og brugeren kan vælge mellem flere forskellige indstillinger: Cyklus, højeste lysstyrke ved tænd eller memory, hvor lyset tændes på samme niveau som ved seneste sluk.

Touch-dæmperen er forsynet med IR-sensor og kan derfor fjernbetjenes, også med visse B&O-fjernbetjeninger. Desuden byder den på avancerede ekstrafunktioner som børnetimer og trappetimer.

Montering uden nul
Den mere enkle skydelysdæmper LK FUGA LED-S 120 VA og varianten LK OPUS LED-S 120 VA - er ideel til placering hvor der ikke er ført nul-ledning frem i installationen. Slide-dæmperen håndterer en samlet belastning på op til 120 VA.

Schneider Electric anbefaler, at både fagfolk og slutkunder altid besøger Lauritz Knudsens gratis lysdæmper- og LED-guide www.lk.dk/dimmertool før de vælger lysdæmper og LED-pærer. Her finder man opdaterede oplysninger om, hvilke lysdæmpere som passer til de mest almindelige LED-pærer på det danske marked - og omvendt


Vær sikker på, at LED-pæren kan dæmpes af lysdæmperen
Ikke alle lyskilder fungerer i alle lysdæmpere til stor gene for både forbrugere og fagfolk. Nyt værktøj på www.lk.dk gør det nemt at få et hurtigt overblik over, hvilke LED-lyskilder, der kan dæmpes. Det hjælper el-branchen med at give enkel og sikker rådgivning til de danske forbrugere.

Vær sikker på, at LED-pæren kan dæmpes af lysdæmperen

Ikke alle lyskilder fungerer i alle lysdæmpere til stor gene for både forbrugere og fagfolk. Nyt værktøj på www.lk.dk gør det nemt at få et hurtigt overblik over, hvilke LED-lyskilder, der kan dæmpes. Det hjælper el-branchen med at give enkel og sikker rådgivning til de danske forbrugere.

EU har sagt farvel til glødepæren. Det er godt for miljøet og energiforbruget, og det luner på el-regningen, men det kan være skidt for hyggebelysningen og de lamper, du plejer at kunne dæmpe. Det er nemlig ikke alle pærer, som er lige nemme at styre med en lysdæmper. Nu bliver det lettere at vælge de rigtige pærer til lysdæmperne - og omvendt. Hjælpen kommer i form af et nyt online-værktøj fra Schneider Electric, som viser, hvilke dæmpbare LED-lyskilder, der kan dæmpes med hvilke lysdæmpere.

- LED-lyskilder stormer frem på markedet, og med god grund. Glødepæren er som bekendt udfaset, og halogenpærer kan slet ikke måle sig med LED, når det gælder energieffektivitet. Resultatet er at danskerne vælger LED i stor stil. Det kan dog give udfordringer, hvis man vil dæmpe sine LED-lyskilder. Det er nemlig langt fra dem alle, som kan dæmpes med lysdæmpere. Og det er ærgerligt for de mange danskere, som elsker at dæmpe lyset derhjemme. Ifølge tal fra Energistyrelsen, er der nemlig op mod fire millioner lysdæmpere i danske hjem, siger Jesper Plass, produktchef i Schneider Electric, som blandt andet producerer lysdæmpere fra Lauritz Knudsen.

Det nye online-værktøj på www.lk.dk/dimmertool har samlet og testet en lang række af de mest almindelige dæmpbare LED-lyskilder med et bredt udvalg af lysdæmpere fra Lauritz Knudsen og Schneider Electric. Det bliver dermed nemt at matche sin lysdæmper med den rigtige lyskilde. Og omvendt.
 
Det er ikke muligt at slå CFL- og halogenpærer op i det nye online-værktøj. CFL-pærer har været testet, men resultaterne er for svingende til, at man kan give konkrete anbefalinger på den baggrund. Halogenpærer er derimod et sikkert valg, da de altid kan dæmpes - til gengæld er de oftest mærket med energiklasse C og derfor ikke nær så energieffektive som LED-belysning.

Mangler fælles standarder
Samtlige LED-lyskilder og lysdæmpere i det nye online-værktøj er testet på et laboratorium, så man er sikker på at få succes i junglen af nye lyskilder.

- Problemet er, at der mangler fælles standarder på området, og derfor har det indtil nu været praktisk taget umuligt for både fagfolk og forbrugere at vide hvilke kombinationer af LED-lyskilder og lysdæmpere, der virker sammen. Vi har fra Schneider Electrics side længe opfordret producenterne af lyskilder til at finde sammen om en fælles standard. I mellemtiden har vi som den førende producent af el-materiel til det danske marked besluttet at tage sagen i egen hånd og gøre det nemmere for alle at træffe de rigtige valg.

Siden bliver løbende opdateret med nye lyskilder og dæmpere i takt med, at der kommer nye produkter på markedet.

- Jeg er overbevist om, at vores gratis værktøj kommer både el-branchen og forbrugerne til gode. Det bliver lettere for elektrikere og installatører at rådgive deres kunder. Faktisk er det nemt at printe en færdig liste ud af de anbefalede lyskilder til specifikke lys-dæmpere, så den enkelte forbruger nemt kan tage det rigtige valg, siger Jesper Plass.

Det er vigtigt at skelne mellem dæmpbare LED-lyskilder og almindelige LED-lyskilder.
Mangler du et overblik over LED-lyskilder og lysdæmpere, så kig forbi www.lk.dk/dimmertool.