Radiostyringer

Radiostyringer giver en bruger mulighed for at stå på sikker afstand af den styrede maskine, hvilket er med til at højne arbejdssikkerheden. Samtidig er radiostyringer med til at øge både produktivitet og fri bevægelighed, som sikrer en optimal arbejdsgang. En radiostyring giver altså tidsbesparelse og langt større sikkerhed for brugeren. Ved brug af radiostyringer, står brugeren dermed på det sted, hvor vedkommende har det bedste overblik og den laveste risiko. Den trådløse teknologi som anvendes giver derfor mulighed for at brugeren selvstændigt kan betjene kraner, maskiner mv. Introduktion til RFID, se her - Formler, formelsamlinger og teknisk viden

Leverandører af og viden om radiostyringer:


ComSystem A/S

Porthusvej 9
3490 Kvistgaard
Tlf.: +45 4913 9693
E-mail: salg@comsystem.dk

www.comsystem.dk

Kompetencer: Adgangskontrol, Alarmsendere, Radiomodems, Radiostyringer, Trådløs fjernstyring og nødstop, Video overvågning, Trådløs nødstop, Trådløs datalogger, Trådløs I/O, Trådløs 4-20mA

Læs mere om ComSystem A/S


S-CONNECT ApS

Voldbjergvej 12A, ST
8240 Risskov
Tlf: 86 99 79 96
Mail: info@s-connect.dk

www.s-connect.dk

Kompetencer: Panel PC, Embedded PC, industri monitors, in-vehicle PCs, switches, device servers, routers, gateways, LoRa, media players, industri antenner, Cloud Gate, smart IoT gateways, touch PC, converters, I/O moduler, KVM extenders, console management server, intelligent PDU

Læs mere om S-CONNECT ApS


SKS Kraner A/S

Grønningen 4
4130 Viby Sjælland
Tlf.: +45 4619 5253
E-mail: info@skskraner.dk

www.skskraner.dk

Kompetencer: Kraner, Havnekraner, Radiostyring, Stiger, Vakuumanlæg

Læs mere om SKS Kraner A/S


Safe-Tec A/S


Industrivej 17B
4683 Rønnede
Tlf.: 56 31 58 10
E-mail: mail@safe-tec.dk

www.safe-tec.dk

Kompetencer: Løftegrej, Løfteudstyr, Løfteløsninger, Trækløsninger, Wirespil, Trækspecialist, Wirestropper, Dynema, service, vedligeholdelse, Træktest, Brudstyrketest, Surring, Wirepres, Radiofjernstyring, Fjernbetjening, Radiostyring, Wire, Stropper, Rundslinger, Trådløse lygter, Trådløse lygtebræt, Trådløs styring, Trækspil, Løftespil, Talurit presninger, AC Spil, DC spil, Taljer

Læs mere om Safe-Tec A/S


Schneider Electric Danmark A/S


Lautrupvang 1
2750 Ballerup
Tlf.: 88 30 20 00

www.schneider-electric.dk

Kompetencer: Alarmanlæg, Antenneanlæg, Batterier, Belysning, El - og elforsynings produkter, El anlæg, El- og styretavler, El-installation, Elektriske isolationssystemer, Elektromotorer, Generatorer, Elektronikmontage, Elektronikudvikling, Elforsyningsprodukter, Energibesparelser, Energiprojekter, Energisektor - service og vedligehold, EX-udstyr, Flugtvejsarmaturer, Frekvensomformere, Installationsmateriel, Invertere, Ladere, Omformere, strømforsyninger, Kabel- og rørgennemføringer, Kabelrør, Kabelskabe, Kabinetter, Kabler, Koblingskabe, Luftledningsmateriel, Målere, måleinstrumenter, Montage, Muffer, Projektering af energianlæg, Relæer, Samtaleanlæg, Sikkerhedsbelysning, Sikringer, Styringer, Teknisk dokumentation, Tele og svagstrøm, Transformere, Transformerstationer

Læs mere om Schneider Electric Danmark A/S


Åkerströms ApS

Nibevej 67, Skalborg
9200 Aalborg SV
Tlf.: 46 75 45 03
E-mail: info@akerstroms.dk

www.akerstroms.dk

Kompetencer: Jupiter, Mercury, Portstyringer, Radiostyringer, Sesam, Åkerströms

Læs mere om Åkerströms ApS


Åkerströms – Remotus Jupiter – Vores standardserie af radiostyringssystemer
Remotus Jupiter er Åkerströms serie med standardiserede produkter til radiostyring. De er robuste, pålidelige og er fremstillet til at passe til de fleste kraner, traverser og anden maskinstyring indenfor f.eks. bearbejdnings-, stålværks-, beton- og procesindustrien.

Enkelt at installere og anvende
I Jupiterserien findes der forskellige sendere og modtagere at vælge imellem, afhængig at anvendelsesområdet. En enkel version som håndterer tre bevægelser i to hastigheder samt en ekstra funktion og en mere kompleks version som håndterer tre bevægelser i to hastigheder samt tre ekstra funktioner. Begge versionerne findes som manipulatorsendere (Joysticksendere) og knapsendere.

58905- 0103

Robuste og pålidelige
Remotus Jupiter serien er konstrueret for at give den sikkerhed og pålidelighed som kræves af trådløse styringer til krævende industrielle miljøer. Ofte er det store temperatursvingninger, støv, vibrationer, olie og luftfugtighed. I den nye serie har både konstruktion og materialevalg gjort produkterne endnu mere robuste. Der er lagt stor vægt på at udforme senderne så de bliver ergonomisk rigtige at arbejde med samt at de er lette at bruge.

Sikker radiooverførsel
Jupitersystemet har en stor sikkerhed af de overførte radiosignaler ved hjælp af en cyklisk checksum (CRC) på hele 16 bit. Modtageren har dobbelte mikroprocessorer som ligger og kontrolovervåger hinanden. En meddelelse kontrolleres inden relæfunktionen aktiver i modtageren. Fejlkommandoer udebliver og sikkerheden øges. Diagnostiske tests udføres under brug. Systemet anvender de generelle frekvensbånd på 433 MHz. Flere funktioner sammenkobler automatisk sendere og modtagere på en ledig frekvens og dermed dele samme frekvensbånd.

Let programmering af funktioner
Programmering af knapfunktioner, frekvens, slukketid og bestående/momentane funktioner sker let via tastaturet. Senderne kan endda programmeres via en PC med et almindeligt terminalprogram. På Jupitersenderne lagres sendernes konfiguration på et CIM-kort (Configuration Information Module). Dette gør at sendernes programmering meget enkelt kan flyttes over til en anden sender når f.eks. en hovedsender skal erstattes af en reservesender. CIM-kortet sidder beskyttet under drift men er let tilgængelig ved service.


Dansk Standard – Alt for mange virksomheder kender ikke de nye EU-regler for radioudstyr
Fra 12. juni 2017 skal alle virksomheder, der beskæftiger sig med radioudstyr, leve op til det nye EU-direktiv RED. Direktivet gælder som noget nyt også for en række produkter, der ikke tidligere har været omfattet af radiodirektivet, fx køleskabe med internetforbindelse og robotplæneklippere. Men mange virksomheder er ikke opmærksomme på dette

Fra 12. juni 2017 skal alle, der producerer eller sælger radioudstyr i EU, leve op til det nye radioudstyrsdirektiv RED. Blandt de største ændringer er en ny definition på radioudstyr samt nye krav til produkternes dokumentation. 
 
- Overgangen fra det gamle radiodirektiv R&TTE til RED vil få betydning for alle, der beskæftiger sig med radioudstyr i bred forstand. En lang række produkter, der er koblet på internettet eller udsender radiobølger, er som noget nyt nu også omfattet af direktivet. Men det er der mange, der fortsat ikke er klar over på trods af, at de skal følge RED pr. 12. juni i år, siger Per Crety, seniorkonsulent i Dansk Standard, der løbende får henvendelser fra virksomheder, der er i tvivl om, hvordan det nye direktiv kommer til at påvirke dem


Nord Tech – Ny radiostyring med tablet fra Tele Radio
Tele Radios nye Tiger tablet er en ny og innovativ løsning inden for radiostyring, der kombinerer Tiger systemets populære analoge sender med en tablet

Et brugervenligt system, samlet i et robust cover, der på en enkel måde sikrer et optimalt overblik og kontrol over din applikation.

Tabletten tilkobles en PLC eller PC via wi-fi, og kan sættes op til at vise informationer som kamera, driftstatus, alarm beskeder, værdier og vægt direkte på brugerfladen.

Stopfunktionen inkl. to relæer i Tiger modtageren er godkendt iht. SIL3 IEC 61508 standarder og EN ISO 13849-1 PLe. Brugeren vil dermed fortsat opnå samme høje sikkerhed, uanset wi-fi forbindelsen.

Tele Radio radiostyring med tablet

- Kan benyttes med alle eksisterende applikationer og webbrowsere. Integrer dine egne løsninger på brugerfladen.
- Flere muligheder for kommunikation mellem modtager og PLC; MODBUS RS485 / CANopen / PROFIBUS / - -PROFINET / J1939 / Ethernet IP /etc.
-Tablet modeller: iPad (iOS) og Android (IP68 certificeret).

Løsningen er designet til alle industrier, der har et særligt behov for høj sikkerhed og effektivitet. Produktion, lager, kraner og løftegrej, offshore, vindenergi og underholdning.

 


ComSystem A/S – radiomodems
Fra finske Satel, som er den førende leverandør af professionelle radiomodems, både på licensfri kanaler og på licenskrævende kanaler, er der kommet nogle nye muligheder som vi præsenterer nedenfor.

Radiomoduler og I/O moduler for DIN-skinne
SATEL-LP er en helt ny serie af radiomoduler og I/O moduler for DIN-skinne montage. Produkterne egner sig især til trådløs hjemtagning af måledata fra analoge sensorer og til SRO-anlæg. LP-serien er en let løsning til simpel I/O og seriel kommunikation og særdeles velegnet til applikationer hvor det er dyrt eller umuligt at overføre data via kabler.

Radiomodulerne kan leveres i 3 forskellige licensfri frekvensbånd 2,4GHz, 869MHz og 915MHz (USA), alle med frekvenshop teknologi, som gør kommunikationen særdeles robust over for forstyrrelser m.v.
Med fornuftige antenner/placeringer kan der nås rækkevidder på op til 20km. Kommunikationen kan krypteres med AES 128 bit.

Modulerne kan kobles op i flere typer af netværk, punkt-til-punkt, punkt-til-multipunkt og som MESH netværk (datatelegrammerne finder selv vej igennem radio netværket).

Videre kan enhederne både overføre analoge (0-10VDC/4-20mA), digitale og PT 100 (temperatur) signaler.
Udgangene fra PT 100 signalerne er analoge enten 0-10VDC eller 4-20mA.
Endelig kan systemet kobles op som I/O til I/O, I/O til Modbus (koblet til en PLC) eller som transparent PLC til RTU kommunikation via RS232 eller RS485. Eksempelvis kan 2,4GHz modulerne også køre trådløs Profibus.

Der findes en lang række af udvidelsesmoduler som helt enkelt klikkes sammen med radiomodulet.
De velkendte I-Link 100 I/O moduler fra Satel som kan tilsluttes alle Satels forskellige radiomodems, kan fortsat leveres

Radiomodems med kryptering

De velkendte og meget robuste radiomodems fra finske Satel kan nu også leveres med indbygget AES128 kryptering uanset om det drejer sig om seriel asynkron datatransmission (RS232/422/485), Satelline-Easy eller den nye generation af IP-radiomodems Satellar.
Satelline-Easy serien kan nu også leveres i et kabinet med tætheden IP69K, hvilket blandt andet betyder at den kan tåle trykspuling.
Satellar seriens nye versioner har nu mulighed for op til 230kbit/s datahastighed ved 150kHz båndbredde, videre er der en lang række nye features blandt andet en redundant router protokol (VRRP).

Husk at det også er os med de trådløse nødstop (SIL3 og PLe godkendt) !

 

ComSystem A/S
Tel. + 45 49 13 96 93
www.comsystem.dk
salg@comsystem.dk