Trådløs I/O

Du har søgt efter Trådløs I/O og vi håber du har fundet den viden og de leverandører af Trådløs I/O som du havde forventet. Skal du bruge andet end Trådløs I/O finder du nemt og overskueligt anden viden og leverandører ved at bruge søgefeltet i venstre sides kolonne

Leverandører af og viden om Trådløs I/O:


BB Data Teknik A/S

Transformervej 18
2860  Søborg
Telf.: 44 85 02 30
E-mail: adm@bbdata.dk

www.bbdata.dk

Kompetencer: Labelprintere, stregkodelæsere, stregkodebaseret dataopsamling & mobile løsninger, stregkodescannere, håndterminaler, truck computere, trådløse netværk, etiketdesign & mærkning, håndscannere

Læs mere om BB Data Teknik A/S


ComSystem A/S

Porthusvej 9
3490 Kvistgaard
Tlf.: +45 4913 9693
E-mail: salg@comsystem.dk

www.comsystem.dk

Kompetencer: Adgangskontrol, Alarmsendere, Radiomodems, Radiostyringer, Trådløs fjernstyring og nødstop, Video overvågning, Trådløs nødstop, Trådløs datalogger, Trådløs I/O, Trådløs 4-20mA

Læs mere om ComSystem A/S


S-CONNECT ApS

Voldbjergvej 12A, ST
8240 Risskov
Tlf: 86 99 79 96
Mail: info@s-connect.dk

www.s-connect.dk

Kompetencer: Panel PC, Embedded PC, industri monitors, in-vehicle PCs, switches, device servers, routers, gateways, LoRa, media players, industri antenner, Cloud Gate, smart IoT gateways, touch PC, converters, I/O moduler, KVM extenders, console management server, intelligent PDU

Læs mere om S-CONNECT ApS


Tormatic AS

Skreppestadveien 24
3261 Larvik
Norge
Tlf.: +47 33 16 50 20
E-mail: info@tormatic.no

www.tormatic.no

Kompetencer: Dataloggere, Temperaturkalibrator, Trykmåling, Tryktransmittere, Strømforsyning (power supply), Trådløs kommunikation i Ex-områder, Sikkerhedsrelæer, Antenner, Radiomodemer, Signalomformere, Fjernbetjening (remote I/O), Overspændingsbeskyttelse, Trykafbrydere, Trykfølere, Tryktransmittere, Tryktransducere, Telemetri loggere, Kalibreringsudstyr, Tørblokkalibrator, Temperaturbad, Trykkalibrator, Loopkalibrator, Trykindikator, Trykregulering. Kalibreringsinstrumenter, Manometre, Niveaumålere, Flowmålere, Flowswitch

Læs mere om Tormatic AS


Wieland Electric A/S

Vallørækken 26
4600 Køge
Tlf.: 70 26 66 35
E-mail: sales@wieland-electric.dk

www.wieland-electric.dk

Kompetencer: Rækkeklemmer, Stikbar bygnings installations system, Printklemmer, Sikkerheds teknologi, Installations automation, Industristik, Elektronik og interface til styreskabet, Power bus system for bygninger, lndustrielt Powerbus-system, Network og fieldbus systemer, Stiksystem, Stiksystem til industrien, Stiksystem til solceller

Læs mere om Wieland Electric A/S


pro-måling

Bag Vænget 2
3400 Hillerød
Tlf.: +45 21 670 036
Email

www.pro-maaling.dk

Kompetencer: Lasermåleudstyr, 3D DISTO, Afstandsmålere, Digital vinkelmålere og vaterpas, Endoskopkameraer, Fugtighedsmålere, GeoSLAM 3D scanning, GIS produkter, GNSS systemer, Kabelsøgere, Maskinstyring/sensorer, Metalsøgere, Trådløs Monitorering, Målehjul, Niveller Instrumenter, Rotationslasere, Rørlægningslasere, 3D Scannere, Streg- og Punktlasere, Teodolitter, Termometre, Totalstationer, Tilbehør til opmåling m.m.

Læs mere om pro-måling


Hans Følsgaard – IO-Link åbner døren for IIoT og industri 4.0


05.jan 2021


IO-Link er som en fieldbus-uafhængig interface-løsning et rigtigt godt bud på en teknologi, der kan åbne døren for fremtidens skalérbare og konfigurerbare proces- og automationssystemer. IO-Link stiller ingen specielle krav til kabling, og et af Hans Følsgaard A/S’ agenturer, Kübler, satser allerede på komponenter som enkodere og displays med IO-Link interface

Alle taler om IIoT – Industrial Internet of Things – og de muligheder inden for industri 4.0, som de nyeste netværks- og kommunikationsteknologier fører med sig inden for proces- og automationsmiljøerne. Målet for en IIoT-implementering er selvfølgelig den skalérbar og mulighed for en simpel konfiguration, som er grundtanken bag IIoT og industri 4.0. Der er dog bare det problem, at jo større antallet af sensorer, transducere og styrede komponenter i et industrielt system bliver, det mere kompleks bliver faktorer som fortrådning, hierarkier, støjfølsomhed og mange andre forhold også. Og det er jo ikke meningen.

Proprietære ”standarder” og licensbaserede fieldbus kan udgøre en væsentlig del af problemet, som regel fordi der ligger et ønske fra producenterne om en beskyttelse af egne fabrikater bag lukkede busser og interfaces. Hos Hans Følsgaard A/S er der stor interesse for at arbejde med åbne standarder, så kunden inden for proces- og automationsverdenen får den størst mulige frihedsgrad i valget af komponenter – og ideelt set en enkel sammenkobling mellem komponenter, uanset producent og oprindelse. Friheden til at vælge giver de bedste systemløsninger, og den holdning bakkes op af Følsgaard-agenturet, Kübler.

Gennem åbne standarder og fieldbus-uafhængige interfaces bliver det lettere at konfigurere systemer, hvor man frit kan sammenstykke applikationen efter de forhold, der er aktuelle for den virksomhed, der skal bruge automationsløsningen. Og IO-Link har ydermere den fordel, at det er en særdeles robust standard, der sikrer en ukompliceret og direkte kommunikation punkt-til-punkt lige fra den styrende controller til den laveste del af hierarkiet i automationsmiljøet. IO-Link masterne kan fungere som netværk for et stort antal IO-Link komponenter til de højere dele af hierarkiet og gennem masterne også til andre fieldbus protokoller.

Ukritisk sammenkobling

En klar fordel ved IO-Link er, at kommunikation kan ske gennem uskærmede kabler, hvilket gør det muligt at arbejde med eksisterende kabelføringer, men med en betydeligt mere robust, digital kommunikation end 4-20mA, der ellers tidligere har været meget udbredt i proces- og automationsmiljøerne. I Küblers tilfælde sker sammenkobling mellem master, netværk og komponenter via M8- eller M12-forbindelser – nemt og enkelt.

Det gør desuden udskiftning af komponenter let. Set-up for sensorer og aktuatorer ligger i masteren i de tilfælde, hvor IO-Link masteren er embedded i den styrende PLC. Det vil sige, at installationen er konfigureret fra starten, så service og vedligehold ikke kræver et indgående kendskab til sensorer eller aktuatorer fra serviceteknikernes side. De enkelte profilklasser er prædefinerede som funktionsblokke, og det vil sige, at udskiftning af en sensor til en anden teknologi eller justering sker helt uden besvær – så længe profilklassen er den samme.

Som operatør eller bruger får man desuden et klart indblik i systemets og komponenternes funktion, da procesdata for et IO-Link afleveres i klartekst, hvad der giver eksempelvis serviceteknikere et dybt indblik i komponenterne og deres funktion. Det letter eksempelvis planlagt vedligehold, ligesom remote diagnosticering og service via en netopkobling af automationssystemet bliver både mulig – og nem.

Enkodere med IO-Link interface

Der er allerede kommet flere produkter fra Kübler på markedet, hvor IO-Link spiller en væsentlig rolle i produktspecifikationerne. Et eksempel er de populære Sendix M36-enkodere, der nu kan leveres med en IO-Link version 1.1 i overensstemmelse med IEC61131-9 specifikationerne. Det betyder i praksis, at enkoderne er udstyret med Smart Sensor Profile ud over den gængse Kübler Standard Profile.

Kübler M36-enkoderne er – hvilket navnet måske indikerer – 36mmØ enkodere, som fås med enten massiv aksel eller hulaksel. Serien omfatter både single- og multiturn-typer – begge magnetiske – og med tæthedsklasser op til IP67, så de kan indgå i selv de hårdeste industrielle miljøer. Det underbygges også af det brede temperaturområde mellem -40°C og +85°C – samt selvfølgelig evnen til robust kommunikation til en PLC-master via IO-Link interfacet.

På programmet over de mange IO-Link baserede Kübler-produkter, som Følsgaard distribuerer, er også wiretræks versionerne af såvel Sendix M36- som Sendix M58-familierne. Wiretræksenkoderne bruges til en højpræcis måling af større længdebevægelser i proces- og automationsmiljøerne, men også i kraner, elevatorer og lignende steder. I princippet er der tale om en sammenkobling af de kendte Sendix-enkodere på oprullede wire, der kan være op til 42,5 meter lange. Med IO-Link opnår man dermed mulighed for positions- og hastighedsbegrænsning i applikationer, hvor de robuste og støjimune kvaliteter i IO-Link forbindelsen bidrager til en øget sikkerhed for systemet.

IO-Link i display-funktioner

På Küblers program finder man også displays, der er IO-Link kompatible i henhold til IEC 61131-9. Et fint eksempel er type 573T, der er i stand til at vise to målte værdier samtidigt. Displayet kan bruges med to ekstra analoge inputs i såvel single- som dual-kanal drift. I sidstnævnte tilfælde er displayet i stand til at vise sum, difference, forhold eller produkt af værdierne, da de artimetiske funktioner er embedded i 573T.

Inputs og outputs for displayet kan skaleres individuelt. Displayet, 573T, er i øvrigt af touch-typen med et intuitivt design og en direkte editeringsfunktion på displayet. Brugen af IO-Link version 1.1 i touch-displays er relativt nyt, men også en vigtig parameter i opbygningen af fleksible og skalérbare proces- og automationssystemer, der skal leve op til fremtidens forventning i IIoT- og industri 4.0 miljøerne.


Ny dansk IoT-teknologi skal hjælpe industrien med at undgå milliondyre nedbrud


25.nov 2020


Den lovende danske startupvirksomhed Hexastate CBM Solutions har færdigudviklet en avanceret Internet of Things-teknologi, som ved hjælp af kunstig intelligens kan forudsige nedbrud i produktionsanlæg. Med den nye teknologi kan blandt andre industrivirksomheder undgå dyre nedbrud, der kan medføre tab i millionklassen.

De danske industrivirksomheder investerede forrige år 43 milliarder kroner i nye maskiner og elektronisk udstyr, viser tal fra Danmarks Statistik. Også industrivirksomhedernes køb af reparations- og vedligeholdstjenester er stigende med hele 27 procent siden 2010.

Nye maskiner og vedligehold er således en stor udgiftspost i industrien, men det skal der med lanceringen af en ny IoT-teknologi nu laves om på. Malte Nørgaard iværksætter og vil med virksomheden Hexastate introducere en ny avanceret IoT-teknologi, der kan forudsige nedbrud i maskiner og anlæg i industrien samt lokalisere fejl for operatøren. Teknologien bygger på en kombination af kunstig intelligens, trådløse sensorer og cloudteknologi:

- Kombineret med kunstig intelligens giver IoT nye muligheder for ikke bare at overvåge, men også forudsige nedbrud i maskiner og produktionsanlæg. Det potentiale har vi nu forløst, og efter to års intensivt udviklingsarbejde er vi nu klar med et færdigt produkt, siger Malte Nørgaard og fortæller, at Hexastates løsning er nem at implementere og dermed også er målrettet mindre industrivirksomheder:

- Markedet for IoT-løsninger har i mange år været præget af dyre sensorer, manuel analyse og kompliceret opsætning. Det er selvsagt en barriere for mange industrivirksomheder, og den barriere mener vi nu at have brudt. Vores teknologi fuldautomatiserer databehandlingen, så al data er analyseret og let at aflæse for operatøren. Løsningen kommer desuden som plug’n’play, så den hurtigt kan sættes op i virksomhedens produktion, fortsætter han.

Globale vækstambitioner

Allerede inden lanceringen af den færdigudviklede løsning har Hexastate oplevet stor interesse fra industrivirksomheder i både ind- og udland:

- Vores løsning er allerede taget i anvendelse hos flere af de største virksomheder i Norden, og også den første danske forsyningsvirksomhed er kommet på kundelisten. Generelt oplever vi en meget stor interesse for vores teknologi, og derfor er serieproduktionen nu sat i gang, siger Malte Nørgaard og fortsætter:

- Vi er startet i Danmark, men vi har allerede nu planer om eksport og vil allerede i løbet af næste år lancere løsningen i først Sverige og senere Tyskland. Vi har derfor en klar forventning om at nå op på en stabil omsætning på over 100 millioner kroner inden for de kommende fem år. Vores fremtidsplaner indebærer også ansættelse af omkring 30 nye medarbejdere inden udgangen af 2023.

Selvom Hexastate netop har afsluttet en finansieringsrunde, som muliggør de nuværende vækstambitioner, så ønsker virksomheden ifølge Malte Nørgaard på sigt at tage nye investorer med ombord, der kan hjælpe med at skalere til udlandet

Færdiguddannet på rekordtid

Hexastate er stiftet af Malte Nørgaard sammen med vennen og tidligere medstuderende Steffen Nielsen.

De to iværksættere mødte hinanden på erhvervsøkonomistudiet på Aalborg Universitet, hvor Hexastate således udspringer fra. Det var også her de mødte udvikleren Christian Graae Zandersen, som er blevet en del af ejerkredsen.

Malte Nørgaard og Steffen Nielsen færdiggjorde begge deres uddannelse på et år og ti måneder – 12 måneder hurtigere end den normerede tid og hurtigere end nogen andre bachelorstuderende i universitetets historie.

- Vores bacheloruddannelse blev en sprint, da det handlede om at blive hurtigt færdige, så vi kunne fokusere vores tid og kræfter på iværksætteri, og vi stiftede på vores kandidat Hexastate. Her fandt vi hurtigt ud af, at iværksætteri er en lidt anden disciplin, der minder mere om en maraton. Her skal man være stædig og vedholdende, da tingene ikke altid lykkes første gang. Det kræver et højt drive, og så skal de indre værdier være på plads – for man skal hver dag kunne gå den ekstra mil, forklarer Malte Nørgaard.

Hexastate vandt sidste år NOVIs Newtech-pris og har modtaget over 1,5 millioner kroner i økonomisk støtte fra blandt andet NOVI Science Park, Innovationsfonden og Dansk Industri. Herudover er virksomheden netop blevet nomineret til EY Entrepreneur of the Year i kategorien start-up/scaleup.

Hexastate er lige blevet optaget i Beyond BETA, som er et af verdens førende acceleratorforløb stiftet af virksomheden Accelerace sammen med Dansk Design Center og Erhvervshusene. Forløbet hjælper startups med at skalere og komme ud over landets grænser.


HMS Industrial Networks – Anybus Wireless Bridge II åbner nye muligheder for industrielle, trådløse løsninger
HMS Industrial Networks præsenterer nu en ny, opgraderet udgave af deres populære Anybus Wireless Bridge. Anybus Wireless Bridge II understøtter op til 400 meter pålidelig trådløs kommunikation, og kan kommunikere både via Bluetooth og WLAN. Den er ideel til erstatning af Ethernet kabling på lokationer, der er vanskeligt tilgængelige, eller til farlige områder

Udskiftning af kabler eller adgangspunkt

Når der anvendes Anybus Wireless Bridge II, kan ingeniørerne opnå nye og mere intelligente infrastrukturer i netværket. Anybus Wireless Bridge II bliver ofte anvendt som erstatning for Ethernet kabler (punkt-til-punkt kommunikation), men den kan også bruges som adgangspunkt til flere WLAN/Bluetooth knudepunkter, eksempelvis til smartphones eller tablets, der er inden for rækkevidde. Når enheden bruges, kan der opnås besparelser, takket være det mindre behov for Ethernet kabler.

Nyheder

Den nye Anybus Wireless Bridge II understøtter en længere, trådløs afstand (400 meter, 437 yards) og en endnu kraftigere, integreret antenne. Den er nem at sætte op med konfiguration via trykknapper, eller via det nye, integrerede web interface. Anybus Wireless Bridge II er bygget op med den samme, trådløse teknologi som familiemedlemmet Anybus® Wireless Bolt™, der er et forbindelsespunkt til montering på maskiner. Da HMS lancerede det i 2016, muliggjorde det en flydende kommunikation, der åbnede op for trådløse systemløsninger, der er endnu mere nyskabende.

Løsning af netværks problemer for system integratorer

Ved at forbinde industrielle enheder og netværk via et trådløst link, gør Anybus Wireless Bridge II livet nemmere for system integratorer og automatiseringsingeniører, der skal skabe forbindelser gennem eksempelvis farlige områder, i lokationer, der er vanskelige at nå, eller til bevægelige installationer, hvor kabler ikke er ønskelige. Anybus Wireless Bridge II er en gennemprøvet løsning til at danne forbindelse mellem populære, industrielle Ethernet standarder som for eksempel PROFINET, EtherNet/IP, BACnet/IP og Modbus TCP, og brugerne opnår en robust og vedligeholdelsesfri trådløs forbindelse.

Produktet leveres med to M12 konnektorer til strøm- og netværksforbindelse, og Anybus Wireless Bridge II har IP65 beskyttelse.

Industriel kvalitet

”Vi kan se en klar tendens til, at trådløs kommunikation vinder mere og mere frem i det konservative, industrielle marked,” kommenterer Martin Falkman, Product Manager hos HMS.

”Der er mange løsninger med trådløse forbindelser på markedet i dag, men der er ikke mange, der kan tilbyde de pålidelige og forstærkede forbindelser, der skal anvendes til industrielt brug. De trådløse Anybus produkter til Ethernet har været meget populære i adskillige år, og med Anybus Wireless Bridge II glæder det os at kunne tilbyde forbindelser over større afstande, der sikrer pålidelig, trådløs kommunikation sammen med procedurer til opsætning, der er nemmere at gå til.”