Bygningsautomatik

Bygningsautomatik dækker flere forskellige brancher som el, vvs, ventilation, sikkerheds, brandsikring med mere. Styresystemet er et computeriseret, intelligent datanet af elektroniske enheder, designet til at overvåge og styre mekaniske systemer og belysningssystemer i en bygning. På denne side finder du leverandører af Bygningsautomatik

Leverandører af og viden om Bygningsautomatik:


2CTRL ApS

Metalgangen 19E
2690 Karlslunde
Tlf.: +45 2594 4344
E-mail: info@2ctrl.dk

www.2ctrl.dk

Kompetencer: Bygningsautomatik, CTS anlæg, KNX, KNX løsninger, Belysningsanlæg, Belysningsteknik

Læs mere om 2CTRL ApS


CTS Teknik

Baldersbækvej 24
2635 Ishøj
Tlf.: 24980384
Mobil nr.: 24980384
E-mail: hsa@ctsteknik.dk

www.ctsteknik.dk

Kompetencer: Bygningsautomatik, CO2 sensor, Fugtføler, Vejrstation, Temperaturføler, Rumregulator, Tryktransmitter, Pressostat, Luftflow, Zonestyring, Brandspjæld styring

Læs mere om CTS Teknik


Lindab

Langkær 20
6100 Haderslev
Tlf: +45 73 23 23 23
Email: lindab@lindab.dk

www.lindab.dk

Kompetencer: Systemløsninger og produkter til forbedring af indeklima, Komfortventilation, Industriventilation, Boligventilation, Villaventilation, Ventilationskanaler og tilbehør, Ventilationsaggregater, Ventilatorer, Luftfordelingsarmaturer, Brandspjæld, Kølebafler, Automatik, Lufttæpper, Lyddæmpere, Lyddæmper beregninger, Indeklima, Indblæsning, Udsugning, Lindab Safe, Lindab Rekt, Lindab isol, Lindab Transfer, Lindab InDomo m.fl.

Læs mere om Lindab


Norsonic Danmark

Søndre Alle 34
3700 Rønne
Tlf: 71 96 12 10
E-mail: info@norsonic.dk

www.norsonic.dk

Kompetencer: Akustik, akustikløsninger, akustisk kamera, bygningsakustik, kalibratorer, lydtryksmålere, mulitikanalsystemer, måling af udendørsstøj, software, støjkilder, tilbehør, udendørsmikrofoner, vibrationsmålinger

Læs mere om Norsonic Danmark


ProVentilation A/S

H.J. Holst Vej 20-22
2610 Rødovre
Tlf.: 36 36 09 09
E-mail: info@proventilation.dk

www.proventilation.dk

Kompetencer: Komfortventilation, ventilation, ventilationsmontage, indregulering, service af ventilationsanlæg, ventilationsanlæg, indeklima, styring og regulering, køleanlæg, automatik, skoleklima, luftrenser, energioptimering

Læs mere om ProVentilation A/S


Produal

Generatorvej 8H
2860 Søborg
Tlf: +45 70 26 03 04
E-mail: salg@produal.dk

www.produal.dk

Kompetencer: Automatik, Bygningsautomatik, Elektronisk styring og regulering, CO2 føler, CO2 sensor, Fugtføler, Røgdetektor, Kanalrøgdetektor, Vejrstation, Temperaturføler, Rumregulator, Ventiler, Tryktransmitter, Differenstryktransmitter, Pressostat, Luftflow, Zonestyring, Gassensor

Læs mere om Produal


Siemens A/S

Borupvang 9
2750 Ballerup
Telefon: +45 44775555
E-mail: ind-presales.dk@siemens.com

web

Kompetencer: Automation, eltavler, kontroltavler, effekttavler, styringsteknik, elektronikmoduler, embedded systemer, scada, rfid, procesoptimering, industri PC, sensorer, strømforsyninger, bygningsautomatik

Læs mere om Siemens A/S


Wieland Electric A/S

Vallørækken 26
4600 Køge
Tlf.: 70 26 66 35
E-mail: sales@wieland-electric.dk

www.wieland-electric.dk

Kompetencer: Rækkeklemmer, Stikbar bygnings installations system, Printklemmer, Sikkerheds teknologi, Installations automation, Industristik, Elektronik og interface til styreskabet, Power bus system for bygninger, lndustrielt Powerbus-system, Network og fieldbus systemer, Stiksystem, Stiksystem til industrien, Stiksystem til solceller

Læs mere om Wieland Electric A/S


De første spadestik til den nye Regloplas bygning


26.aug 2020


Regloplas AG holder sig til den afstukne vej for sin fremtid og gør sin fremtidige teknologi til en realitet

Regloplas AG, der er en international, førende leverandør af kontrolenheder til temperaturregulering til fremstillingsvirksomheder, har offentliggjort en sundt regnskab for sidste år, samt en stadig stigende efterspørgsel efter deres produkter. Derfor står forskellige afdelinger, som for eksempel produktion og logistik, overfor en katastrofe når det gælder plads.

Skal Regloplas AG fortsætte med at konkurrere på verdensmarkedet, må virksomheden udvide hurtigst muligt. Den planlagte, nye bygning indeholder 6 etager, hver med et areal på 2.500 m2. Konstruktionsprojektet udmærker sig ved sin energieffektivitet og bæredygtighed og med mere miljøvenligt design af processerne. Det er planen at bruge hele tagarealet til solceller for at producere så meget som muligt af energibehovet lokalt til fremstillingsprocesserne.

Medarbejderne hos Regloplas kan forvente et opsigtsvækkende, moderne og åbent arbejdsmiljø. Integreringen af digitaliserede processer vil give større effektivitet i fabrikationen. Målet bliver en realitet med den nyeste intelligente fabrik.

Med den banebrydende ceremoni sætter ledelsen en klar linie for – selv i disse Corona tider – at fortsætte sine planer for fremtiden. Vi forlader vor nuværende lokalitet på Flurhofstrasse til fordel for en større og helt nytænkt fabrik i Spühlstrasse i St. Gallen. Byggeriet er allerede påbegyndt. Afslutningen af den endelige konstruktionsfase er planlagt til begyndelsen af 2022


Schneider Electric Danmark – Ny platform introducerer IoT til bygningsautomation


13.jun 2018


Åben og IP-baseret netværksarkitektur giver nye muligheder inden for bygningsautomatik. B.la. vil smarte IoT sensorer effektivt bidrage til et optimalt indeklima og en effektiv energianvendelse i bygningens tekniske installationer

Schneider Electric lancerer nu næste generation inden for bygningsautomatik – EcoStruxure Building Operation, en åben og innovativ BMS-platform. Systemet bygger ovenpå Schneider Electrics eksisterende platform til bygningsautomatik, der er kåret af det uafhængige analysebureau Navigant som verdens bedste BMS-platform.

Et EcoStruxure Building system sætter nye standarder for fleksibilitet og størrelse inden for bygningsautomatik. Eksempelvis er det nu muligt at integrere og styre mere end 120.000 undercentraler i ét samlet system. Derudover tilføres en række nye løsninger til styring helt ned på rum- og zoneniveau, hvilket øger fleksibiliteten i design af løsninger.

Den nye produktserie tæller bl.a. en ny serie af undercentraler og rumpaneler baseret på den åbne protokol BACnet. Det sikrer, at Schneider Electric sætter sit præg på markedet med åbne systemer, der bl.a. betjenes fra apps og mobile devices.

- Hos Schneider Electric er vi meget begejstret for lanceringen af EcoStruxure Building, fordi vi introducerer helt nye muligheder og fordele til vores kunder. Herunder effektivitet – ikke kun på energi, men også drift, installation og integration. I fællesskab kan vi med EcoStruxure Building indfri potentialet i smarte bygninger og udover højere energieffektivitet også bidrage til øget anvendelse af vedvarende energi i bygninger, fortæller Morten Jørgensen, Direktør for Schneider Electrics EcoBuilding Division.

"IP-anywhere"

Til EcoStruxure Building hører nem integration og åbenhed. Systemets arkitektur opbygges omkring en 'IP-backbone', det åbner for webservices, bigdata-analyse via cloudteknologi og samspil med andre systemer i en bygning.

- Vores nye platform bliver omdrejningspunkt for næste generation af bygningsautomatik og IoT. Og jeg tænker ikke kun på integration og styring via traditionelle CTS-komponenter. Fremover vil nye typer af eksempelvis sensorer fra virksomheder, vi ikke har set tidligere i branchen, bidrage til et bedre indeklima, bedre udnyttelse af kvadratmeter samt lette brugertilpasning af arbejdspladsen, siger Niels Boel, Forretningsudviklingsdirektør hos Schneider Electric.

Den øget anvendelse af IP-baseret systemer øger som bekendt risikoen for 'cyberangreb'. Netop derfor er IT-sikkerhed et centralt element i EcoStruxure Building. De seneste foranstaltninger inden for internetsikkerhed er en naturlig del af systemet og opdateres løbende i samarbejde med Cisco.

Yderligere information kan findes her.


Beckhoff – TwinCAT 3 Building Automation


01.maj 2018


Ny generation af software til byggeautomation

Beckhoff præsenterer seneste generation af software til byggeautomation - TwinCAT 3 Building Automation på El & Teknik i Odense fra 15.-17. maj. TwinCAT 3 Bulding Automation kan kombineres med TwinCAT 3-moduler til HMI, IoT, Analytics og Scope og samler dermed alle vigtige funktioner til styring af bygningsinstallationer i ét værktøj.

At køre al styring og drift på én intelligent, åben softwareplatform er den eneste måde at optimere effektivt på. Derfor er TwinCAT 3 Building Automation godt nyt for byggeindustrien.

Den nye software giver brugere adgang til IoT-kommunikation, cloudbaseret analyse af bygningsdata og hurtig udformning af individuelle brugergrænseflader. Derudover kan brugere udnytte funktionerne i automationsplatformen TwinCAT 3 til styring af bygningsinstallationer, bl.a. fuld Visual-Studio®-integration, et integreret udviklingsmiljø, otte programmeringssprog med interaktive moduler i én runtime, mulighed for at genanvende kildekode, samt skalerbarhed på forskellige controllerplatforme.

Ved at kombinere TwinCAT 3 Building Automation med de utallige softwaremoduler i TwinCAT 3 får systemintegratoren eller programmøren en komplet værktøjskasse, som dækker samtlige funktioner og systemer inden for bygningsautomation. Det gør det hurtigere, enklere og forbedrer kvaliteten.

Én samlet programmeringsplatform til byggeri
-TwinCAT 3 Building Automation er en ny softwareløsning, som reducerer programmeringstiden og integrerer alle essentielle funktioner fra enhver installation og ethvert system i moderne bygningsautomation. Softwaren sikrer realtidskontrol med alle installationer og systemer og er nem at arbejde med, siger Morten Rasmussen, Account Manager BA, Beckhoff Automation.

TwinCAT 3 Building Automation bygger på Beckhoff’s åbne platform til produktionsindustrien, som giver en væsentlig mere fleksibel adgang til at udnytte data.

Få glæde af alle TwinCAT-moduler
Med TwinCAT HMI-software kan brugere hurtigt skræddersy en intuitiv brugergrænseflade, som passer til deres behov. TwinCAT IoT skaber forbindelse fra PC-baserede controllere til skyen, så individuelle bygningsdata kan sendes op i skyen, eller så man kan anvende cloudservices.

Når de cloudbaserede bygningsdata er analyseret, kan man integrere disse direkte i de PC-baserede controllere ved hjælp af TwinCAT Analytics. Dette giver maksimal gennemsigtighed, muliggør prædiktiv vedligeholdelse og øger sikkerheden mod potentielle fejl. Som et big data-oscilloskop integreret i controlleren sikrer TwinCAT Scope overskuelig visualisering af store datamængder og øger gennemsigtigheden på data ved hurtigt at sammenligne og evaluere de målte værdier


Eplan – Flere brugerfordele til varme, ventilation og klimakontrol Makroer til bygningsautomation


25.mar 2018


Et projekts master data er som olie i en maskine: Det hele kører lettere og bedre. Brugerne sparer masser af tid, hvis de kan anvende komplette makroer uden at skulle opbygge dem fra scratch

Med start fra Version 2.8 tilbyder Eplan, en pulje af makroer inden for bygningsautomation. Disse gratis data øger brugernes fordele og fuldender den omfattende samling af komponentdata i Eplan Data Portalen. Interesserede besøgende fik først glimt af de nye makroer under Light & Building messen i Frankfurt

Den kommende Eplan Platform, Version 2.8, som bliver udsendt i september 2018, vil sikkert få designere af varme-, ventilations- og klimastyringer til at spærre øjnene op. For første gang tilbyder Eplan et makroprojekt med systemdiagrammer til bygningsautomation, hvad der i høj grad forenkler arbejdsprocesserne i designet af sådan et system. Makroerne omfatter komplette rørførings- og instrumenterings (P&I) diagrammer, og de kan bruges til et utal af applikationer.

Support af nuværende normer
De såkaldte vinduesmakroer leveres gratis i Eplan-format, og Eplan vil meget snart aktivere en website med de specifikke data. Makronerne, som blandt andet omfatter PCT logik-loops, dækker begge de gældende normer efter DIN EN ISO 16484-3 og VDI 3813/3814. Brugere inden for bygningsautomation kan derfor arbejde betydeligt hurtigere med de tilføjede nøgledata. Det er forventet, at tidsforbruget vil falde med mellem 50 og 70 procent under diagramtegning. Som en del af for-planlægningen kan brugere starte aktiviteterne tidligt i processen i Eplan Platformen.

I selve projektfasen kan man udvikle de tekniske specifikationer for et givent system med estimering af de foeventede tal og strukturer i konstruktionen. Målet er at bestemme den teknisk bedste løsning og at definere specifikationerne for den efterfølgende detailplanlægning. Diagramtegning og yderligere detaljer for systemet kan så senere komme på plads baseret på for-planlægningen i projektfasen

Systematisk udvidet makrosamling
Med makroprojektet i Eplan Platform, Version 2.8, planlagt til release i september, tager Eplan første skridt i retning af et større udbud af masterdata inden for bygningsautomation


I dag indgår Syddansk Universitet og Schneider Electric strategisk samarbejde


06.feb 2018


Fremover skal SDU og Schneider Electric drive innovationen inden for Smart Buildings i et strategisk samarbejde, der fornyer kompetencedeling mellem forskning og det private inden for systemer til bygningsautomatik

SDU og Schneider Electric forpligter sig i et strategisk samarbejde til sammen at skubbe til udvikling og vidensdeling inden for Smart Buildings og energifleksibilitet. Samarbejdet vil bl.a. omhandle udveksling af markedserfaringer, afprøvning af nye teknologier og SDU’s forskningsresultater i praksis.

- Formålet er at skabe et forskningsmiljø, hvor der tages udgangspunkt i ”virkeligheden”. Adgang til Schneider Electrics viden, erfaringer og ikke mindst internationale udviklingsafdeling sikrer, at vores teorier bliver testet i praksis. Samarbejdet sikrer også, at vores forskning bliver til konkrete løsninger til gavn for både erhvervslivet og samfundet, siger Dekan Henrik Bindslev fra SDU

Til aftalen hører også mulighed for at bidrage med spændende og relevante praktikpladser hos Schneider Electric. Schneider Electrics internationale udviklingsafdeling i Sverige har således støttet op om aftalen ved at oprette praktikpladser og udvekslingsophold, så enkelte studerende kan opleve og bidrage til et internationalt udviklingsmiljø.

Et naturligt next step

Igennem det seneste halvandet år har blandt andre SDU Center for Energy Informatics og Schneider Electric arbejdet tæt sammen i COORDICY-projektet om bygningsmodellering, prædiktivt vedligehold og perfomancetest.

- Vores erfaringer med performancetest blev grundlagt på SDU’s Bygning 44, der siden har fungeret som living lab for forskerne. Forskernes ihærdige arbejde med energieffektivitet matcher vores vision i Schneider, og derfor er det en helt naturlig udvikling for os at bidrage endnu mere til forskningen. Vi ser derfor frem til endnu mere samarbejde med SDU, siger Helene Egebøl administrerende direktør i Schneider Electric i forbindelse med underskrivelsen af samarbejdet i dag på SDU.

Samarbejdet blev allerede skudt i gang i sidste uge, hvor opdateringen af Mærsk Bygningens Bygningsautomations system blev igangsat. Systemet skal fremadrettet bruges til test af forskellige teorier inden for behovsstyring via predictive controls, som forudser bygningens belastning bl.a. via avancerede software modeller udviklet af SDU Center for Energy Informatics.

 


Schneider – Skræddersyet automation rykker ind i mindre bygninger og private hjem
Markedet for bygningsautomation vokser hurtigt. Faktisk forventes det at vokse til 99,11 mia. dollar (625 mia. kr.) i 2022

For mange bygherrer og driftschefer skaber udviklingen af Internet of Things (IoT) med mobile og ’connectede’ enheder dog også større krav til fleksibilitet og kontrol – især i mindre bygninger. Og det giver Schneider Electric nu sit svar på.

Bygningsautomation handler om at udnytte mulighederne for at styre energiforbruget intelligent og dermed spare energi og penge. Ved at overføre data mellem bygningens mange komponenter, kan man i dag kontrollere og styre alt fra lys, ventilation, varme, køling og solafskærmning. Men hvor der tidligere har været fokus på at optimere større bygninger, har det imidlertid haltet med løsninger til de mellemstore og små byggerier. Det gør energigiganten Schneider Electric nu op med.

Den første af sin art Schneider Electric lancerer sit første KNX-værktøj til systemintegratorer og elektrikere, som nemt og hurtigt kan konfigurere KNX-systemer og dermed gør arbejdet mere effektivt.
Løsningen, som har fået navnet KNX eConfigure, er en simpel grafisk brugerflade, der som noget helt nyt gør det nemmere at designe, installere og vedligeholde bygningsautomationssystemer – også i mindre byggerier. Det gør KNX eConfigure ideel til større privatboliger samt små og mellemstore virksomhedsbyggerier som skoler, kontorer, hoteller, detailhandlere og restauranter.

Skræddersyet automatisering til kundens behov "På trods af stor interesse fra kunder tror mange elektrikere, som arbejder med mindre byggerier, at bygningsautomationssystemerne er for komplekse og dyre at installere. Derfor vælger mange virksomheder automationssystemer, som er mindre fleksible, og som har lavere funktionalitet, mens nogen helt fravælger dem," siger Alexandre Bousselin, produktchef for KNX eConfigure, Schneider Electric og uddyber:

"Det nye KNX eConfigure-software gør det muligt for elektrikere at være fuldstændig selvstændige i design og installation af bygningsautomationssystemer, så de kan levere det niveau af automatisering, som deres kunder har behov for, uanset størrelsen af anlægget."

KNX eConfigure benytter den globale KNX-standard inden for bygningsautomation, hvor forskellige bygningssystemer som lys, persienner, HVAC og energimålingssystemer taler sammen. Den grafiske brugergrænseflade gør det muligt at designe projekter og administrere bygningen direkte på en smartphone, tablet eller computer

Om KNX eConfigure
• Intuitivt grafisk interface til design af projekter direkte på plantegningen

• Mulighed for at designe projekter på tværs af forskellige KNX-enheder fra Schneider Electric

• Enkel og hurtig træning – efter én dag kan man selvstændigt lave KNX-projekter

• Generering af materialeliste

• Rapporteringsfunktioner, der kan bruges som kontrakt med kunderne

• Nem systemvedligeholdelse

• Mulighed for selv at styre systemer lokalt eller på afstand – og på tværs af enheder (smartphones, tablets og computere)

Med en KNX eConfigure Lite-licens kan man konfigurere op til 250 KNX-enheder i ét projekt, mens man med en KNX eConfigure Expert-licens2) kan konfigurere op til 4000 KNX-enheder i ét projekt


Schneider Electric – ​Forsyning Helsingør forventer synergieffekt med nyt hovedsæde
I en entreprise til i alt 130 mio. kr. opfører BAM Danmark Forsyning Helsingørs nye hovedsæde, der skal samle selskabets aktiviteter på Energivej i Helsingør

Schneider Electric leverer bygningsstyring til det store projekt, som skal skabe synergier for forsyningsselskabets medarbejdere.

Byggeriet af Helsingør Forsynings kommende hovedsæde og driftscenter bliver ca. 6.000 kvm. Forsyningsselskabet forventer, at samlingen af deres aktiviteter i det kommende hovedsæde vil skabe et stærkt strategisk udgangspunkt, som kan skabe synergieffekt og indfri stordriftsfordele.

Det fremgår af en udtalelse fra bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør Per Tærsbøl:
- Med driftscentret samler vi vores medarbejdere ét sted. Det giver en række åbenløse fordele og synergier i forhold til i dag, hvor vi har kontorer og bygninger spredt ud på mange adresser i kommunen. Samtidig forbedres medarbejderforholdene, og vi kan udvikle og styrke samarbejdet på tværs. Målet er at skabe rammer for en inviterende, dynamisk og industriel miljø- og forsyningsvirksomhed.

Fokus på moderne rammer
Man har fra hovedentreprenøren BAM Danmark ønsket en løsning for bygningsautomatik, der sikrer en bygning med moderne rammer og optimalt arbejdsmiljø for de omkring 150 daglige brugere, som bygningen skal huse.

- BAM ønsker, at bygherren får et byggeri, som giver mening for de parter og brugere, der skal være en del af bygningen. Det er således vigtigt, at de føler noget for det hovesæde, de overtager og skal arbejde i. BAM sørger med alle aspekter inden for teknologi og arkitektur for, at byggeriet bliver en kilde til inspiration, udtaler Antonio Nicola Giorgio, Projektchef, BAM Danmark.

Derfor er Schneider Electric valgt som leverandør af styring til alle de tekniske anlæg og VAV-zoner i Helsingørs Forsynings nye hovedkvater. Derudover leverer Schneider Electric også den udvendige solafskærmning, integration til PIR-følere på KNX, UPS-anlæg, el-bil ladestationer og integreret overvågning af solceller.

- Det forventes senest pga. kåringen af vores BMS-system SmartStruxure som verdens bedste, at vi leverer en løsning, der energi- og indeklimamæssigt performer i top. Det er vi meget stolte af og spændte på at levere til Forsyning Helsingør, udtaler Jesper Jensen-Fangel, Account Manager hos Schneider Electric.

Tæt samarbejde
Schneider Electric har vundet opgaven til Forsyning Helsingør på baggrund af det tætte samarbejde med entreprenøren i hele udbudsfasen. Ud over den gode dialog mellem parterne vinder Schneider Electric også på sit gode ry i branchen for at levere kvalitets løsninger til en konkurrencedygtig pris.

Hertil uddyber Antonio Nicola Giorgio:
- Det har været en god oplevelse fra starten at samarbejde med Schneider Electric. Vi har haft en konstruktiv dialog, hvor Schneider har haft god forståelse af, hvad det er, vi ønsker. Hos BAM kan vi kun sige, at Schneider har været en fantastisk sparringspartner i hele forløbet.
Det forventes, at Forsyning Helsingørs nye hovedsæde og driftscenter tages i brug til efteråret 2017