RFID

RFID (Radiofrekvens Identifikation) er en metode til automatisk identificering, og fungerer ved opbevaring og fjernmodtagelse af data ved brug af applikationer som kaldes RFID tags eller transponders om man vil. Introduktion til RFID, se her - Formler, formelsamlinger og teknisk viden

Leverandører af og viden om RFID:


Siemens A/S

Borupvang 9
2750 Ballerup
Telefon: +45 44775555
E-mail: ind-presales.dk@siemens.com

web

Kompetencer: Automation, eltavler, kontroltavler, effekttavler, styringsteknik, elektronikmoduler, embedded systemer, scada, rfid, procesoptimering, industri PC, sensorer, strømforsyninger, bygningsautomatik

Læs mere om Siemens A/S


Prysmian lancerer PRY-ID – kabler med RFID teknologi


17.sep 2019


Integreret løsning til fremtidens kabelhåndtering

I forbindelse med vedligeholdelse af forsyningsnettet er hurtig lokalisering og korrekt identificering af kabler afgørende, både for at spare tid og penge, men især af sikkerhedsmæssige årsager.  For at understøtte denne proces har Prysmian udviklet PRY-ID, der er en integreret løsningen til fremtidens kabelhåndtering baseret på RFID teknologi.  RFID (Radio Frequency Identification) er en teknologi til digital chip mærkning og overførsel af data via en RFID-scanner.

RFID kabelteknologi

Centralt for denne løsning er, at Prysmian nu er i stand til at producere enhver typekabel med en unik RFID-chip pr. meter. Chips er godt sikret inde i kablet, og vil ikke blive slidt eller svære at aflæse, i modsætning til almindelig kabelmærkning på ydersiden af kablet. Hver chip eller tag, som de også kaldes, vil altid indeholde basale oplysninger om produktnavn, sporingsnummer, artikelnummer og fuld HLR-information.  

RFID-chips er i overensstemmelse med GS1's globale standard, designet til at forbedre effektiviteten, sikkerheden og synligheden af ​​forsyningskæder. GS1 tillader, at der anvendes et serielt globalt varenummer (SGTIN) for hver meter kabel, som kan overføre informationen via en RFID-scanner.

PRY-ID består af tre dele

Et kabel produceret med en unik RFID-chip pr. meter, en RFID scanner samt en mobil app til iPad og iPhone installation. Sammen repræsenterer disse tre elementer fremtiden inden for sikker og effektiv vedligeholdelse og dokumentation af vitale kabelinstallationer. PRY-ID chips aflæses med en RFID scanner, der trådløst og i real-time overfører data til PRY-ID mobile app'en. 

Der er mange fordele ved løsningen

Først og fremmest øges sikkerheden for medarbejderne, da risikoen for at vælge det forkerte kabel mindskes betydeligt. Dernæst kan PRY-ID trådløst identificere kabler igennem vægge, gulve og døre. Og da kablet har et unikt ID-nummer pr. meter, er det også muligt via forud uploadet linjediagrammer, at lokalisere begyndelsen og enden samt tilkoblede komponenter, også for etagebyggeri og på kabelstiger og -bakker. 

Fra PRY-ID mobil app er det muligt at se alle RFID-scanninger såvel som egne uploadede data tilknyttet til hver chip eller projekt. Det er muligt at berige dokumentationen med workflow charts, datablade, fotos, noter om inspektion og godkendelse eller ved f.eks. at tilføje nye komponenter direkte i et linjediagram. Alle data gemmes i skyen forbundet med dit mobil app abonnement. Dermed er løsningen brugervenlig og let tilgængelig for alle involverede parter til nyetablering eller vedligeholdelse af el- og forsyningsinstallationer på tværs af geografisk afstand og arbejdsfunktion.

PRY-ID kan også benyttes til pålidelig lager- og logistikstyring i forbindelse med registrering af kabeltromler ved varemodtagelse og -afsendelse, hvor manuel eller automatisk scanning af RFID-chips kan spare tid og sikrer, at et kabel ender på den rigtige hylde eller i de rigtige hænder. 

"Vi planlægger gradvist at introducere vores Pry-ID-teknologi til en stadig bredere vifte af produkter. Det er en innovativ løsning, der bidrager til at gøre vores produkter og services mere effektive og samtidig hæve kvalitets- og sikkerhedsstandarden," udtaler Srinivas Siripurapu, EVP og Chief R&D Officer hos Prysmian Group.

Pilotprojet med lettisk elforsyningsselskab

Det lettiske elforsyningsselskab Sadales tīkls og Prysmian Group har indgået en aftale om at installere en række smarte kabler udstyret med PRY-ID-teknologi i landets vigtigste elnet næste år. Projektet ledes af Prysmian Group Nordeuropa og vil involvere installation af godt 7 kilometer 1 kV underjordiske kabler produceret på koncernens fabrik i Keila, Estonien.

Sadales tīkls er den lettiske republiks nationale distributionsnet som ejes af Latvenergo AS, der er det største elselskab i de baltiske lande. Det leverer elektricitet til over en million kunder og servicerer 99% af landet. Over de senere år er mere end 5.000 kilometer kabler produceret af Prysmian Group installeret i deres elnet.


SICK – LaserGuardian – Uovertruffent alarmsystem kombinerer laserskannere, PTZ kameraer og GPS lokalisering
Enestående pålidelighed, et minimum antal falske alarmer samt nem tilpasning af alarmdetektorer til PTZ kamera tracking

Det nye LaserGuardian koncept fra SICK kombinerer prisvindende Hawkeye Effect software med prisvindende LMS-serie af security laserskannere. SICK fremstiller en række sensorer, RFID-produkter samt laserskannere, og når disse kombineres med Hawkeye Effect software, opnår man som systemintegrator en nem integration i Milestone XProtect security, hvilket giver slutbrugeren pålidelig indbrudsdetektering og sporing, samtidigt med at antallet af falske alarmer reduceres eller helt elimineres.

LaserGuardian bruger GPS-lignende koordinatteknik til at levere rettidig, automatiske, forprogrammeret information gennem Milestones XProtect Regler Engine samt realtids automatisk sporing via flere PTZ kameraer.
SICK LMS laserskannere anvender en gennemtestet, multiekko-teknologi til at eliminere falske alarmer, som kan skyldes det miljø udstyret installeres i. Således anvendes intelligente algoritmer i skannerens indbyggede software, hvilket gør det muligt at sne, regn og dyreliv kan bortfiltreres, så der ikke alarmeres unødigt.
Laserskannere fra SICK tilbyder radiale rækkevidder op til 80 meter, med overlegen detektionsevne selv under skiftende lysforhold og kan monteres i enhver vinkel eller retning - f.eks. monteret så den skyder lige op for at skabe virtuelle vægge.

SICK RFID-læsere kan kombineres med vores laserskannere til at overvåge bygninger og forhindre uautoriseret adgang til sikrede områder (tailgating).

Integrationsbeskrivelse SICK
Brug SICK laserskannere, RFID og andre sensorer til at opdage og tracke ubudne gæster, personale indenfor et givent område. SICK laserskannere har driftsområder op til 80 meter og når det kombineres med den prisbelønnede Hawkeye Effect software, skabes vores nyeste produkt "LaserGuardian".
Baseret på positionen af et objekt, bruger Laser Guardian GPS-style koordinater til at levere rettidige, automatiske og forprogrammerede informationer via Milestones XProtect Rules Engine og realtime auto-tracking af objekter ved at kunne styre flere PTZ kameraer. LaserGuardian leverer overlegen perimeter detektion og sporing i alle lysforhold og eliminerer falske alarmer forårsaget af skiftende vejr og miljøforhold. Desuden kan den intelligente software justeres til at eliminere falske alarmer forårsaget på grund af dyreliv eller andre objekter som vurderes til ikke at have truende adfærd.

SICK producerer et komplet sortiment af laserskannere i forskellige rækkevidder op til 80 meter. SICK leverer RFID-kodelæsere som både kan læse og skrive i en transponder, og bindes sammen med laser skannere for endeligt at integreres i Milestone VMS som en løsning, for at forhindre uautoriseret adgang og/eller aktiv beskyttelse.

SICK laserskannere er designet til brug i næsten alle miljøer, i enhver vinkel (selv pegende lige op). Skannerne kræver meget lidt eller ingen vedligeholdelse. Hardwaren er udviklet og designet til at give en lang levetid. Rent faktisk er den gennemsnitlige levetid (MTTF) for LMS 5-serien på over 16 år og for LMS 1-serien på forbløffende 28 år.

Vores LMS1- og LMS5-serie er designet med patenteret multiekko-teknologi, hvor virkningerne af miljøforhold som regn, sne, tåge og støv elimineres ved hjælp af måleteknologien i selve skanneren, i modsætning til den klassiske korrektion via softwarealgoritmer, som har vist sig at være mindre pålidelige.

SICK LaserGuardian med Hawkeye Effect software kan bruges indendørs eller udendørs til nemt at oprette op til 10 virtuelle alarm zoner pr scanner, som individuelt vil give detektering og sporing via Milestone XProtect Rules Engine. Med LaserGuardian kan information om alarm i hver enkelt zone programmeres med forskellig detektionsfølsomhed som fungerer automatisk når dette er defineret i skannerens software. Det er muligt at spore uvelkomne gæster via kamera-stitching over flere bevægelige kameraer i varierende lysforhold. Dermed skabes en meget sikker måde at beskytte et område eller et anlæg. SICK Laser Skannere er meget driftssikre, hvilket erfaringen har vist gennem mange års brug på anlæg rundt om i hele verden, og SICK vil fortsat være leverandøren som sætter standarden for laser detektionssystemer.

SICK har et komplet sortiment af sensorer, RFID-produkter og prisbelønnede laserscannere, som kombineret med Hawkeye Effect-softwaren giver VMS integratorer et nøjagtigt og pålideligt sikkerhedsystem, hvilket byder på mange års problemfri drift samtidig med, at det reducerer eller helt eliminere falske alarmer som typisk er et kardinalpunkt for slutkunden.