RFID-teknologi – Fremtiden for industriel automation

RFID-teknologi

RFID-teknologi – Fremtiden for industriel automation

Hans Følsgaard Med sporing af tags på objekter i produktion og logistik kan rigtig mange virksomheder få fordele af trådløs opsamling af vigtige data. Optimering af flow og reduktion af fejl er bare to af fordelene ved RFID teknologien.

Radiofrekvensidentifikation (RFID) er en teknologi, der bruger elektromagnetiske felter til automatisk at identificere og spore tags knyttet til objekter. Denne teknologi er ikke ny, men dens anvendelse inden for industriel automation har fået en renæssance takket være dens fleksibilitet, pålidelighed og evne til at drive effektivitet og innovation.

I industriel automation er RFID teknologi særligt interessant på grund af dens evne til trådløst at kommunikere data mellem et objekt og et læsesystem, hvilket kan forbedre produktionsflows, forsyningskæder og vedligeholdelsesprocesser.

Sporing og dataindsamling med RFID har en række optimeringspotentialer:  

  • Identifikation af råvarers fysiske placering
  • Adgang til real time data om aktuelle produktionstider
  • Overblik over hvem eller hvilket værktøj der har håndteret produktionen?
  • Hurtig lokalisering af varer på lageret med aflæsning
  • Færre manuelle fejl
  • Data følger det enkelte produkt/tag

Kort og godt færre fejl i hele logistik- og produktionskæden.

En af nøgleaktørerne i udviklingen og implementeringen af RFID-løsninger inden for industrien er Turck. Turck har introduceret en række innovative RFID-produkter, som understøtter behovene inden for industriel automation.

Integration i udfordrende miljøer

Turcks IP67 RFID interface fremhæver teknologiens robusthed og evne til at operere i krævende miljøer. Dette produkt gør integrationen af RFID i industriel automation både enklere og mere effektiv, selv under hårde betingelser, som ofte findes i fabrikker og på produktionslinjer.

IIoT og RFID: en smart kombination

Integrationen af RFID teknologi med Industrial Internet of Things (IIoT) funktioner, som demonstreret i Turcks RFID interfaces med OPC UA server, udvider brugen af RFID fra simpel sporing til avanceret dataindsamling og -analyse. Dette åbner op for nye muligheder for at forbedre effektiviteten, reducere omkostningerne og øge gennemsigtigheden i hele værdikæden. 

Nøjagtighed og fleksibilitet med IO-Link

Ved at kombinere RFID teknologi med IO-Link kommunikation, tilbyder Turck løsninger, der giver bedre kontrol og fleksibilitet over dataindsamling og -styring. Dette er især vigtigt for præcisionskrævende applikationer, hvor nøjagtighed og tilpasningsdygtighed er afgørende.

Sikker anvendelse i eksplosive miljøer

Turck har også udviklet RFID læse-/skrivehoveder designet til brug i eksplosive områder (Ex Zone 1/21), hvilket demonstrerer teknologiens sikkerhedsaspekter og dens anvendelighed i potentielt farlige industriområder. Dette understreger RFID teknologiens alsidighed og dens evne til at imødekomme specifikke industrielle sikkerhedskrav. 

Hastighed og Effektivitet med EtherCAT

For at opfylde behovet for hurtig dataoverførsel i realtid, har Turck introduceret et RFID I/O modul designet til EtherCAT, som er kendt for sin høje hastighed og effektivitet i kommunikation. Dette er afgørende for applikationer, der kræver hurtig identifikation og sporing. 

Ekstra kompakte RFID komponenter

Endelig har Turck adresseret behovet for kompakte løsninger ved at udvikle miniature RFID læse-/skrivehoveder og tags. Disse mindre enheder udvider anvendeligheden af RFID teknologi til applikationer, hvor plads er begrænset, uden at gå på kompromis med ydeevnen. 

 

Nøglekomponent i en mere forbundet fremtid

RFID teknologien spiller en afgørende rolle i den fortsatte udvikling af industriel automation ved at tilbyde pålidelig, fleksibel og effektiv sporing og dataindsamling. Gennem innovationer fra virksomheder som Turck bliver denne teknologi stadig mere integreret i moderne produktions- og forsyningskædeprocesser, hvilket åbner op for nye muligheder for effektivisering og optimering. Med RFID som en nøglekomponent, bevæger industriel automation sig mod en mere forbundet, intelligent og fleksibel fremtid.

Vil du vide mere om RFID-teknologiens store potentialer så læs meget mere om RFID til Pharma, Produktion og Logistik, eller kontakt vores ekspert Palle Nielsen på 43 20 86 35 eller psh@folsgaard.com

LÆS også: Nye robuste inklinometre til både dynamiske og statiske applikationer
Hans Følsgaard A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger