SMD montage

SMD montage ( Small Micro Divices ) dækker over montering af mindre elementer som ex. modstande, LED diverse metal-stukker i forskellige dimensioner, som så integreres i ex et tastatur eller et andet betjeningspanel til elektronisk udstyr

Leverandører af og viden om SMD montage:


BJM Elektronik ApS

Ved Klædebo 18
2970 Hørsholm
Telf.: 45 57 15 22
E-mail: tb@bjm.dk

www.bjm.dk

Kompetencer: SMD montage, underleverandør elektronik, elektronik montage

Læs mere om BJM Elektronik ApS


BTTB Elektronik ApS

Gørtlervej 3D
7600 Struer
Tlf.: 93 10 21 05
E-mail: kontakt@bttb.one

www.bttb.one

Kompetencer: Box-build, Elektronik, Elektronikproduktion, Fleksibilitet, Funktionstest, Håndmontage, Komponentindkøb, Kvalitet, Kvalitetslodning, Printmontage, Produktionsmodning, Prototyper, Rework, SMD-montage, Testfixtur, Underleverandør

Læs mere om BTTB Elektronik ApS


EKTOS A/S

Farvervej 35
8800 Viborg
Tlf.: +45 7070 1499
E-mail: info@ektos.net

www.ektos.dk

Kompetencer: Printkort, Printlayout, Printmontage, Printplader, Printproduktion, Apparatmontage (box-build), CE-mærkning, Elektronikproduktion, Elektronikprøvning, Elektronikudvikling, EMC, EMC-test, PCB, Prototyper, SMD montage

Læs mere om EKTOS A/S


KE Supply A/S

Møllevangen 26-28
4220 Korsør
Tlf.: 58 30 21 00

www.kesupply.dk

Kompetencer: Apparatmontage, Elektronikmontage, Kabel konfektionering, Leaded montage, SMD-montage, UL-certificeret

Læs mere om KE Supply A/S


Schneider Electric Danmark A/S


Lautrupvang 1
2750 Ballerup
Tlf.: 88 30 20 00

www.schneider-electric.dk

Kompetencer: Alarmanlæg, Antenneanlæg, Batterier, Belysning, El - og elforsynings produkter, El anlæg, El- og styretavler, El-installation, Elektriske isolationssystemer, Elektromotorer, Generatorer, Elektronikmontage, Elektronikudvikling, Elforsyningsprodukter, Energibesparelser, Energiprojekter, Energisektor - service og vedligehold, EX-udstyr, Flugtvejsarmaturer, Frekvensomformere, Installationsmateriel, Invertere, Ladere, Omformere, strømforsyninger, Kabel- og rørgennemføringer, Kabelrør, Kabelskabe, Kabinetter, Kabler, Koblingskabe, Luftledningsmateriel, Målere, måleinstrumenter, Montage, Muffer, Projektering af energianlæg, Relæer, Samtaleanlæg, Sikkerhedsbelysning, Sikringer, Styringer, Teknisk dokumentation, Tele og svagstrøm, Transformere, Transformerstationer

Læs mere om Schneider Electric Danmark A/S


Seritronic A/S

Juelstrupparken 8
9530 Støvring
Tlf.: 96 86 86 00
E-mail: seritronic@seritronic.dk

www.seritronic.dk

Kompetencer: Betjeningspaneler, folietastaturer, silikonetastaturer, frontpaneler, TFT displays og touchskærme, akrylfronter, box-build / mekatronikløsninger, kabinetter, og OCA-bonding

Læs mere om Seritronic A/S


Linak investerer i fremtiden med helt ny SMT-linje


24.nov 2020


På sin printfabrik på Als producerer aktuatorproducenten Linak seriestørrelser helt ned til ét styk. Derfor har Linak investeret i en spritny Mycronic-produktionslinje fra Eltraco, der leverer den nødvendige fleksibilitet og gør fabrikken konkurrencedygtig med udlandet.

Hvis elektronikproduktion skal være rentabelt i Danmark, kræver det en høj grad af fleksibilitet og så hurtige omstillinger som muligt mellem serierne.

Det ved man hos aktuatorproducenten Linak, der har investeret i en fuldautomatisk SMT-linje fra Mycronic bestående af blandt andet en MY300 pick-and-place-maskine og to MY700-jetprintere, der arbejder side om side for at sikre den nødvendige kapacitet. Hertil kommer en Mycronic towerløsning til opbevaring og levering af komponenter samt en Mycronic-softwarepakke.

Faktisk er den nye linje så effektiv, at den erstatter to hidtidige SMT-linjer baseret på stencilproduktion i produktionen hos Linak.

"Det er ikke en investering, vi foretager hver dag. Men ønsker vi at forblive konkurrencedygtige og producere elektronik her på Als, er vi netop nødt til løbende at investere i automationsløsninger med fokus på hurtigere og mere fleksibel betjening af interne og eksterne kunder," siger Jesper Lind Petersen, Senior Director of Operations i Linak.

Seriestørrelser ned til enkelte ark

I dag får Linak produceret hovedparten af sin elektronik i udlandet. Men prototyper og mindre serier bliver stadig så vidt muligt produceret på printfabrikken Als. Det udmønter sig blandt andet i, at fabrikken producerer seriestørrelser helt ned til enkelte ark, hvilket stiller store krav til produktionslinjens fleksibilitet.

"Vi producerer mange kundespecifikke varianter og ofte i meget små seriestørrelser. Det betyder, at vi har brug for så hurtige omstillinger som muligt - men samtidig også en høj kapacitet. Og her giver den nye linje os begge dele," fortæller Jesper Lind Petersen.

Flere unikke løsninger

Linjen - der er leveret af Eltraco Automation i Odense og er blevet kørt ind i løbet af 2020 - udmærker sig blandt andet ved førnævnte jetprinter-tvillingedesign, hvor to sideordnede MY700-jetprinter - hver især med en kapacitet på op til 300 dots i sekundet - sørger for såvel den nødvendige fleksibilitet som kapacitet takket være MY700-maskinens dual-head-design.

En anden feature ved linjen er den tilknyttede towerløsning fra Mycronic, som står for opbevaring og udlevering af komponenter. I alt kan de seks SMD-tårne rumme over 6.800 komponenter.

Al kommunikation mellem SMD-tårnet, produktionslinjen og de enkelte maskiner på linjen varetages af en komplet softwarepakke fra Mycronic, der binder hele løsningen sammen.

Fleksibilitet er altid et nøgleord

"Hvis man som Linak skal kunne køre med lynhurtige omstillinger mellem serierne, er logistikken rundt om linjen lige så vigtig som selve maskinerne. Det nytter ikke noget, hvis komponenterne ikke er fremme ved linjen på lige præcis det rigtige tidspunkt, og det er her, at towerløsningen og Mycronics software kommer i spil," forklarer Mikael Thomsen, adm. direktør i Eltraco Automation.

"Jeg ser den slags topmoderne produktionslinjer som værende afgørende for danske elektronikproducenters konkurrencedygtighed. For især fleksibilitet er bare et nøgleord for mange virksomheder," slutter Mikael Thomsen.