RAVI Electronics fordobler produktionskapaciteten – uden at gå på kompromis med fleksibiliteten

Via en række målrettede investeringer i topmoderne produktionsudstyr fra Mycronic er det lykkedes EMS-leverandøren RAVI Electronics at fordoble sin produktionskapacitet – vel at mærke uden at gå på kompromis med den fleksibilitet, der er virksomhedens DNA.

Det er gået stærkt for RAVI Electronics, siden partnerne Esben Randers og Karsten Viborg i 2015 stiftede virksomheden. I dag, seks år senere, beskæftiger den aalborgensiske EMS-leverandør otte medarbejdere og oplever stor efterspørgsel på sine ydelser.

Derfor har RAVI Electronics løbende investeret i nyt produktionsudstyr for at øge kapaciteten. Men det er en svær balancegang samtidig at bibeholde den fleksibilitet, der er så vigtig for en dansk EMS-leverandør, fortæller ejer og direktør Esben Randers.

“Det er vigtigt, at vores investeringer fastholder og udbygger både kapacitet og fleksibilitet, der ofte kan være to modsatrettede størrelser. Men vi synes, at vi er lykkedes godt med en rigtig god balance – ikke mindst via de seneste investeringer, som vi har foretaget,” siger Esben Randers.

Høj fleksibilitet er afgørende

Senest har RAVI Electronics således investeret i henholdsvis en MY700 jetprinter til højhastigheds-pastadispensering og en MY300 pick-and-place-maskine til SMD-montage. Begge maskiner er fra Mycronic og købt via Eltraco Automation.

De to maskiner har til sammen næsten fordoblet produktionskapaciteten, uden at det går ud over fleksibiliteten i produktionen. I kombination med en dynamisk organisation og et gennemtænkt produktionsflow kan RAVI Electronics eksempelvis modtage en ordre om formiddagen og sende det færdigmonterede print til kunden inden fyraften – blandt andet fordi RAVI Electronics ikke længere behøver afvente stencils som i det tidligere produktions-setup.

“De investeringer, vi har foretaget, stiller os i en rigtig gunstig position. Vi har øget vores montagekapacitet, og vi har bevaret vores fleksibilitet. Vi kan fortsat servicere både eksisterende, men også nye kunder og dermed øge vores vækst,” siger ejer og direktør Karsten Viborg.

Ud over de to nyeste maskiner råder RAVI Electronics desuden over endnu en pastadispenser samt to yderligere SMD-maskiner fra Mycronic.

Er rykket op i en ny liga

Ifølge Mikael Thomsen, administrerende direktør i Eltraco Automation, er RAVI Electronics et godt eksempel på en EMS-leverandør, som via strategisk omtanke og velplanlagte investeringer har formået at rykke sig op i en anden liga.

“RAVI Electronics var ganske enkelt nået til vejs ende med sit eksisterende produktions-setup, hvis virksomheden ønskede at vækste yderligere. Via de investeringer, de har foretaget i nyt produktionsudstyr, har virksomheden nu opnået en kapacitet og fleksibilitet, der gør RAVI Electronics i stand til både at servicere prototypemarkedet og markedet for små og mellemstore serier,” siger Mikael Thomsen.

“Samtidig er det værd at bemærke, at Mycronics SMT-platform lige præcis honorerer kravene til fleksibel produktion, hvilket gør vores kunder i stand til at vokse med platformen og gå op i mellem- eller højvolumenkapacitet uden netop at gå på kompromis med fleksibiliteten,” tilføjer han.

Mikael Thomsen henviser eksempelvis til, at Mycronic har lanceret Trinity-platformen, der kan håndtere op til 100.000 komponenter i timen.

Se Leverandører af 3D printere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger