Temperaturskabe

Definitionen på et temperaturskab eller temperaturkammer er et testrum, hvor der er mulighed for en trinløs justering af temperaturen. Dette er den laveste fællesnævner indenfor miljø simuleringsudstyr. Ofte vil det termiske regulerbare område være fra +180°C og ned til enten -40° eller -70°C.

Leverandører af og viden om temperaturskabe:


Citrotek ApS

Jespervej 50A
3400 Hillerød
Tel: +45 4824 3656
E-mail salg@citrotek.dk

www.citrotek.dk

Kompetencer: klimaskabe, klimakamre, klimarum, temperaturskabe, walk-in kamre, varmeskabe, ovne, frysere, CO2-inkubatorer, vakuumskabe, salttåge, saltspray, laboratorieovne, tørreskabe, køle inkubatorer, datalogging, vibrationer, stød/bump, droptest, kompression, Sinusvibration, Random, Sine-on Random, Chok, Frit fald, Bump, Topple test, Bounce test, Statisk Belastning, Shakers, Combined system, Elektro-Dynamisk vibrator, materialeprøvning, balancering.

Læs mere om Citrotek ApS


LH Laboratorie Service A/S

Lyngsiesvej 14B
8210 Aarhus
Tlf.: 86 92 37 71
E-mail: info@lhlab.dk

www.lhlab.dk

Kompetencer: Klimaskabe, kummefrysere, skabsfrysere, plasmafrysere, blodbankskøl, køleinkubatorer, rysteinkubatorer, racks, fryseæsker, centrifuger

Læs mere om LH Laboratorie Service A/S


Stego Norden AB

Förretagsallén 4
184 23 ÅKERSBERGA, Sverige
Tlf.: +46 8 545 86 160
E-mail : sales@stegonorden.se

www.stego-norden.se

Kompetencer: Kapslinger, Varmelegemer, Varmeblæsere, Ex Varmelegemer, Skabsventilaton, 19” Ventilationsmoduler, Termostater, Ex Termostater, Hygrostater, Skabsbelysning, Trykudligning

Læs mere om Stego Norden AB


Mere viden om temperaturskabe:

Et temperaturskab har ingen mulighed for, at kontrollere fugtniveauet i testrummet, hvis dette ønskes må man have et klimaskab.

Temperaturskabe produceres oftest i standard størrelser fra bare 16 liter test volumen og op til 3,4m3. Herefter er der tale om dissideret temperaturrum, også kaldet "walk-in skabe", som man går ind i og med størrelser startende fra nogle få kvadratmeter og opefter. Skulle standardprogrammet af temperaturskabe ikke tilbyde en passende model, kan der tit bygges udstyr, der er skræddersyet til kundens ønsker. Ved krav om et tørt testmiljø, men stadig ureguleret, kan testrummet "skylles" igennem med trykluft. Dette vil undertrykke den fugt der evt. er i omgivelsesluften. Denne funktion fås som option til de fleste modeller af temperatur og klimaskabe.

Selve styringen af temperaturskabet, er ofte via en menubaseret touch interface, hvor brugeren har mulighed for at starte temperaturkammeret op, med en statisk værdi eller alternativt programmere en cyklisk og dynamisk profil, med mange steps. Endvidere kan temperaturskabene ofte, kobles op til en computer eller virksomhedens netværk. Der tilbydes mange gange software systemer, der kan kontrollere op til 100 enheder og samtidig logge data.

Nogle temperaturskabe er prissat i den høje ende, men set over tid, er disse temperaturkamre faktisk en meget økonomisk fornuftig investering. Temperaturskabene er optimeret til det lavest mulige el-forbrug og med en forventet levetid på mindst 15-20 år, giver det rigtig god mening at betale lidt mere for selve temperaturskabet, for så at have et produktionsapparat, der lover relative lavere driftsomkostninger, samt høj pålidelighed.


Citrotek – Refurbished Vötsch VT4002 temperaturskab
Citrotek ApS har opkøbt et parti brugte Vötsch VT 4002 testskabe, der oprindeligt har tilhørt hedengangne ”Nokia Danmark”.

Selvom skabene nu har en del år ”på bagen”, er de i meget fin stand og har alle forholdsvist lavt timetal, typisk under 9.000 timer. Netop model VT 4002 har vist sig som et af de allermeste pålidelige og holdbare test-skabe på verdensmarkedet. I Danmark alene, er der solgt langt over 400 stykker siden modellen kom på marked i midt 80’erne, de fleste er i drift endnu.

Til ”kendere” kan jeg fortælle, at skabene er fra perioden 1998 – 2003 og dermed udstyret med den ”gamle” pålidelige CT controller og RS232 interface. De har alle været forbi et af vore værksteder, hvor en erfaren tekniker har gennemtestet, rengjort og kontrolleret skabet, inden det bliver leveret til nye kunder. Med hvert skab følger et udskrift på en kørt ”stress test” S!MPATI profil, samt et redundant datalogging fra en ekstern ROTRONIC sensor, der dokumenterer skabets performance. Citrotek ApS giver således 3 mdr. fuld garanti** på skabet, uanset at den oprindelige garanti løb ud for 13-18 år siden.

Så skulle kunden imod forventning få problemer med testskabet, både indenfor og efter garantiperioden, bestilles nemt service på: www.klimaskabsservice.dk. Samme adr. kan naturligvis benyttes til servicekald på lignede udstyr fra CTS, Vötsch, Weiss, BINDER mf.

Prisen er netop nu kun kr. 19.900,- + levering og gælder så længe lager haves.

Husk at skabet kan også lejes, betingelserne kan man læse mere om her: http://www.citrotek.dk/udlejning-brugt. For mere information eller bestilling, kontakt Citrotek ApS på 4824 3656 eller send en mail til salg@citrotek.dk.