Formaldehyd

Formaldehyd

Formaldehyd er en kemisk forbindelse med den kemiske formel CH2O. Det er en simpel aldehyd og er den enkleste form af aldehyd. Det findes i både en gasform og en opløsning i vand, der kaldes formalin.

Leverandører af Formaldehyd:

Borup Kemi I/S

Bækgårdsvej 53
4140 Borup
Tlf.: 57 56 00 20
E-mail: kontakt@borupkemi.dk

www.borupkemi.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

RAMCON

Bregnerødvej 132
3460 Birkerød
Tlf.: 45 94 20 00
E-mail: ramcon@ramcon.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

  1. Anvendelser: Det har en bred vifte af anvendelser i industrien. Det bruges ofte til produktion af plastikmaterialer, herunder urea-formaldehydharpikser, phenol-formaldehydharpikser og melamin-formaldehydharpikser. Disse harpikser anvendes i alt fra møbler til isoleringsmaterialer og konstruktionskomponenter. Formaldehyd bruges også som desinfektionsmiddel og konserveringsmiddel i produkter som kosmetik, lægemidler og fødevarer.
  2. Sundhedsrisici: Det er kendt for at være irriterende for øjne, næse og hals, især i høje koncentrationer. Langvarig eksponering for høje niveauer af formaldehyd kan have sundhedsmæssige konsekvenser og er blevet forbundet med luftvejsproblemer og andre sundhedsproblemer. På grund af dets potentiale til at forårsage sundhedsskadelige virkninger, herunder at være kræftfremkaldende, er formaldehyd genstand for reguleringsstandarder og bekymring over hele verden.
  3. Indendørs luftkvalitet: Det kan afgives fra forskellige materialer og produkter i hjemmet, såsom møbler, tæpper, maling og rengøringsmidler. Dette kan påvirke indendørs luftkvalitet og give anledning til bekymring, især i dårligt ventilerede rum. Mange myndigheder og organisationer har retningslinjer for formaldehydniveauer i boligindretning for at beskytte sundheden.
  4. Eksponering i arbejdsmiljøet: Arbejdstagere i industrier, hvor formaldehyd bruges, som f.eks. produktion af harpikser eller laboratorier, hvor formaldehyd anvendes som fixeringsmiddel, kan være udsat for høje niveauer af stoffet. Sikkerhedsforanstaltninger og beskyttelsesforanstaltninger er nødvendige for at minimere risikoen for eksponering og beskytte arbejdstagernes sundhed.

Generelt er det vigtigt at være opmærksom på formaldehyds anvendelse og potentiale som en sundhedsrisiko. Mange lande har indført reguleringer og standarder for formaldehydniveauer i produkter og miljøer for at beskytte folkesundheden.

Cookie-indstillinger