Fortykningsmidler

Fortykningsmidler

Fortykningsmidler er stoffer, der bruges til at øge viskositeten eller tykkelsen af væsker og fødevarer. De spiller en vigtig rolle i både fødevareindustrien og i mange andre anvendelser, hvor det er nødvendigt at ændre konsistensen af væsker eller halvfast stof. Fortykningsmidler bruges til at give produkter den ønskede tekstur, stabilitet og mundfølelse. Kemikalieresistens – Vælg mellem flere hundrede forskellige kemikalier – find programmet her – Formler, formelsamlinger og teknisk viden

Leverandører af Fortykningsmidler:

Borup Kemi I/S

Bækgårdsvej 53
4140 Borup
Tlf.: 57 56 00 20
E-mail: kontakt@borupkemi.dk

www.borupkemi.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

RAMCON

Bregnerødvej 132
3460 Birkerød
Tlf.: 45 94 20 00
E-mail: ramcon@ramcon.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

  1. Stivelse: Stivelse er en naturlig polymer, der findes i mange plantematerialer som hvede, majs og kartofler. Den bruges til at fortykke saucer, supper og andre retter ved opvarmning, da stivelse danner en gelstruktur, når den opvarmes i væske.
  2. Gelatine: Gelatine er et fortykningsmiddel, der udvindes fra animalske knogler og bindevæv. Den bruges ofte til at lave geléagtige desserter, slik og aspicretter.
  3. Agar-Agar: Agar-agar er et vegetabilsk fortykningsmiddel, der udvindes fra tang. Det bruges til at lave geléagtige desserter, puddinger, marmelader og også som vækstmedium i mikrobiologiske laboratorier.
  4. Pektin: Pektin er en naturlig forbindelse, der findes i frugter og bruges som et fortykningsmiddel i marmelader, syltetøj og geléer.
  5. Guar Gum: Guar gum udvindes fra guarbønner og bruges til at forbedre teksturen og viskositeten af fødevarer som is, saucer og dressinger.
  6. Xanthan Gum: Xanthan gum er et bakterieproduceret fortykningsmiddel, der bruges til at stabilisere og fortykke fødevarer som salatdressinger, saucer og glutenfri bagværk.
  7. Carrageenan: Carrageenan er et ekstrakt fra tang, der bruges som et fortyknings- og stabiliseringsmiddel i mejeriprodukter, desserter og fødevareemulsioner.
  8. Cellulosegom: Dette er et syntetisk fortykningsmiddel, der ofte bruges i fødevarer som is, salatdressinger og bagværk.
  9. Methylcellulose: Dette syntetiske fortykningsmiddel bruges ofte i fødevareindustrien til at ændre teksturen af produkter som vegetarisk kød, pølser og is.

Disse er blot nogle eksempler på de mange fortykningsmidler, der er tilgængelige. Valget af fortykningsmiddel afhænger af den ønskede konsistens, smag og anvendelse af det endelige produkt. Det er også vigtigt at overveje eventuelle allergier eller kostbegrænsninger, når man vælger fortykningsmidler.

Cookie-indstillinger