Harpikser

Harpikser

Harpikser er naturlige eller syntetiske kemiske forbindelser, der har viskøse eller faste egenskaber ved stuetemperatur og er kendt for deres evne til at hærde eller stivne over tid. Harpiksen bruges i en bred vifte af applikationer, herunder industri, kunst, byggeri, elektronik, transport og mere. De kan have forskellige kemiske sammensætninger og egenskaber afhængigt af deres formål og anvendelser.

Leverandører af Harpikser:

Aktieselskabet Paper Consult

Wichmandsgade 3
5000 Odense C
Tlf: 70 70 74 27
E-mail: info@paperconsult.dk

www.paperconsult.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Borup Kemi I/S

Bækgårdsvej 53
4140 Borup
Tlf.: 57 56 00 20
E-mail: kontakt@borupkemi.dk

www.borupkemi.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

RAMCON

Bregnerødvej 132
3460 Birkerød
Tlf.: 45 94 20 00
E-mail: ramcon@ramcon.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere videnr:

  1. Epoxyharpikser: Epoxyharpiksen er kendt for deres stærke bindingsevner og høje modstandsdygtighed mod kemikalier, varme og fysisk belastning. De bruges ofte som lim og belægninger, især når der er behov for styrke og holdbarhed. Epoxyharpikser bruges også til fremstilling af kompositmaterialer som glasfiberforstærket plast (GRP).
  2. Polyesterharpikser: Polyesterharpiksen anvendes i en bred vifte af applikationer, herunder marineindustrien (fremstilling af både og skrog), byggebranchen (forstærket glasfiberbelægning) og automobilindustrien (karrosseri og komponenter).
  3. Polyurethan (PU) harpikser: PU-harpikser anvendes i mange forskellige industrier, herunder isolering, møbler, skummaterialer og lim.
  4. Akrylharpikser: Akrylharpikser bruges i maling, belægninger, lim og endda i dentale og medicinske applikationer.
  5. Naturharpikser: Naturlige harpikser, såsom træharpiks, er blevet brugt gennem historien til limning, tætning og endda medicinske formål.
  6. Silikoneharpikser: Silikoneharpikser bruges ofte i elektronikindustrien som termisk ledende lim og tætningsmidler. De er også almindelige i medicinske og kosmetiske produkter.

Harpiksen kan være termoplastiske (blødner ved opvarmning og hærder igen ved afkøling) eller hærdeplastiske (hærder irreversibelt efter en kemisk reaktion). Valget af harpiks afhænger af den ønskede ydelse, applikation og de miljømæssige forhold, som materialet vil blive udsat for.

Cookie-indstillinger