Glukonsyre

Glukonsyre

Glukonsyre er en organisk syre, der tilhører gruppen af hydroxykarboxylsyrer. Den har den kemiske formel C6H12O7. Glukonsyre forekommer naturligt i frugter, honning og vin og spiller en rolle i forskellige biokemiske processer i levende organismer. Derudover anvendes glukonsyre og dets salte (kaldet glukonater) i forskellige industrier og kommercielle applikationer. Kemikalieresistens – Vælg mellem flere hundrede forskellige kemikalier – find programmet her – Formler, formelsamlinger og teknisk viden

Leverandører af Glukonsyre:

Borup Kemi I/S

Bækgårdsvej 53
4140 Borup
Tlf.: 57 56 00 20
E-mail: kontakt@borupkemi.dk

www.borupkemi.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

RAMCON

Bregnerødvej 132
3460 Birkerød
Tlf.: 45 94 20 00
E-mail: ramcon@ramcon.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

  1. Biokemi: Glukonsyren er en af de små molekyler, der er involveret i glukonogenesen, en proces i kroppen, hvor glukose produceres fra ikke-kulhydrat-kilder. Det er også en komponent i den oxidative afbrydelse af glukose i cellerne.
  2. Fødevareindustri: Glukonsyren og dets derivater anvendes i fødevareindustrien som surhedsregulatorer og konserveringsmidler. De anvendes også til at stabilisere farvepigmenter i fødevareprodukter.
  3. Farmaceutisk industri: Glukonater anvendes som farmaceutiske ingredienser, da de kan danne stabile forbindelser med forskellige stoffer og dermed øge deres opløselighed og biotilgængelighed.
  4. Vandbehandling: Nogle glukonater bruges i vandbehandling som skalaaflejringsinhibitorer for at forhindre ophobning af mineralske aflejringer i rørsystemer og apparater.
  5. Rengøringsmidler: Glukonsyre og glukonater anvendes i rengøringsmidler som kalkfjernere på grund af deres evne til at opløse kalkaflejringer.
  6. Landbrug: Glukonsyren og dens salte kan også anvendes i landbrugsindustrien som næringsstoftilskud for planter.

Det er vigtigt at bemærke, at glukonsyre og glukonater normalt anses for at være sikre og miljøvenlige forbindelser, der har en bred vifte af anvendelser i forskellige industrier. De udgør ikke de samme sundheds- eller miljømæssige bekymringer som nogle andre kemikalier, men som med alle kemikalier er korrekt håndtering og brug vigtig for at undgå utilsigtet eksponering eller skader.

Cookie-indstillinger