Linolier

Linolier

Linolier er en vegetabilsk olie, der udvindes fra frøene af hørplanten (Linum usitatissimum). Denne olie er kendt for sine mange anvendelser inden for industrien, kunst, træbehandling og mere. Linolie er blevet brugt i århundreder på grund af sine tørrende egenskaber, der gør det til en holdbar og alsidig olie. Kemikalieresistens – Vælg mellem flere hundrede forskellige kemikalier – find programmet her – Formler, formelsamlinger og teknisk viden

Leverandører af Linolier:

Borup Kemi I/S

Bækgårdsvej 53
4140 Borup
Tlf.: 57 56 00 20
E-mail: kontakt@borupkemi.dk

www.borupkemi.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

RAMCON

Bregnerødvej 132
3460 Birkerød
Tlf.: 45 94 20 00
E-mail: ramcon@ramcon.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

ReinhardOil.dk ApS

Helleruplund Alle 8
2900 Hellerup
Tlf.: 70 26 70 07
E-Mail: mail@reinhardoil.dk

www.reinhardoil.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

SEAB Danmark A/S

2640 Hedehusene
Baldersbuen 15 F
Tlf.: 45 82 15 00
E-mail: info@seab.dk

www.seab.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

Her er nogle vigtige punkter om linolie:

Typer af Linolie:

  • Rå linolie: Rå linolie er den naturlige form for olie, der er presset ud af hørfrøene. Den har en tendens til at tørre langsomt og kan danne en klæbrig overflade under tørring.
  • Kogt linolie: Kogt linolie er rå linolie, der er blevet behandlet med varme eller tørremidler for at fremskynde tørringsprocessen. Den er mere brugervenlig og tørrer hurtigere end rå linolie.

Anvendelser:

  1. Maling og bejdsning: Linolie bruges som en naturlig ingrediens i oliemaling og træbejdsning. Det tilføjer farve, glans og beskyttelse til overflader.
  2. Træbehandling: Linolie kan bruges til at beskytte og forbedre træoverflader. Det trænger ind i træet og giver det en dyb farve samt en vandafvisende barriere.
  3. Polering: Linolie kan bruges til at polere metaller som kobber og messing for at beskytte og give dem en skinnende overflade.
  4. Kunstnerisk anvendelse: I kunstverdenen bruges linolie som et bindemiddel i oliemaling. Det giver farven en mere glidende konsistens og hjælper med at binde pigmenterne sammen.
  5. Møbelpolstring: Linolie kan bruges til at forny og beskytte lædermøbler ved at pleje læderets overflade.
  6. Trægulve: Linolie kan også anvendes til at beskytte og forsegle trægulve, selvom det kræver regelmæssig vedligeholdelse.

Det er vigtigt at bemærke, at produkter, der indeholder linolie, skal håndteres og opbevares korrekt, da linolie er selvantændelig i våd tilstand på grund af dens tørrende egenskaber. Ved brug af linolie anbefales det altid at følge sikkerhedsanvisningerne og producentens anbefalinger.

Cookie-indstillinger