Salt

Salt

Salt er en kemisk forbindelse dannet af en kombination af positivt ladede ioner, kaldet kationer, og negativt ladede ioner, kaldet anioner. Den mest almindelige form for salt er natriumchlorid (NaCl), hvor natriumionen (Na+) og chloridionen (Cl-) kombineres for at danne krystaller af salt.

Leverandører af Salt:

Borup Kemi I/S

Bækgårdsvej 53
4140 Borup
Tlf.: 57 56 00 20
E-mail: kontakt@borupkemi.dk

www.borupkemi.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

RAMCON

Bregnerødvej 132
3460 Birkerød
Tlf.: 45 94 20 00
E-mail: ramcon@ramcon.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

Ud over dets rolle i madlavning og fødevareforarbejdning bruges salt også i mange andre industrier og applikationer. I kemisk industri anvendes saltet til fremstilling af kemikalier. Såsom kaustisk soda, klor og natriumhydroxid. Det bruges også i vandrensning til at fjerne urenheder og forureninger fra drikkevand og spildevand.

I landbrugssektoren bruges det som et gødningstilskud til at forbedre jordens frugtbarhed og forsyne planter med essentielle næringsstoffer som natrium og chlorid. Det bruges også til bekæmpelse af ukrudt og skadedyr i landbrugsområder.

I kemisk industri anvendes saltet til fremstilling af en bred vifte af produkter, herunder plastik, papir, gummi og tekstiler. Det bruges også som et elektrolyt i batterier og til elektrolyseprocesser i metalproduktion.

Saltet har også anvendelser inden for sundhed og medicin som en ingrediens i rehydreringsløsninger og i behandling af forskellige medicinske tilstande som dehydrering, elektrolytubalance og hypotension.

Endelig har salt også anvendelser i andre områder som vejsalt til snerydning og isbekæmpelse, som en ingrediens i kosmetikprodukter og badebehandlinger samt i industrielle processer som garvning af læder og udvinding af ædelmetaller.

Samlet set er saltet en afgørende ressource med mange forskellige anvendelser og betydninger i vores liv og økonomi. Dets alsidighed og universelle tilgængelighed gør det til en uundværlig ingrediens og råvare i mange industrier og applikationer.

Cookie-indstillinger