Blowerdoor

En Blower Door er en enhed, der bruges til at teste og måle lækager i bygninger med henblik på at evaluere deres lufttæthed. Den bruges til at vurdere og identificere energitab, luftindtrængning og problemer med indeklimaet i bygninger. En typisk Blower Door består af en kraftig ventilator, der monteres i en tætningsramme, der passer ind i en døråbning eller et vindue i bygningen.

Leverandører af og viden om Blowerdoor test:


BL Termografi

Karetmagervej 7A
7000 Fredericia
Tlf.: 76207515

web

Kompetencer: blowerdoor test, lækagesøgninger, termografi

Læs mere om BL Termografi


Elma Instruments A/S

Ryttermarken 2
3520 Farum
Telf.: 70 22 10 00
E-mail: info@elma.dk

www.elma.dk

Kompetencer: Afstandsmålere & lasere, Blowerdoors, Datalogning, Drift & Service, El, Elektronik, Endoskoper, Forsyning og industri, Gods- & lagtykkelse, Kabelsøgere, Kalibratorer, Kemi, Køl, Lydmålere, Lysmålere, Lækagesporing, Prøveledninger, Røgprodukter, Småtestere, Softwareløsninger, Solcellemåling, Tele & data, Temperatur og fugt, Termografering, Tryk, TV, Sat og feltstyrke, Ventilation & Klima, VVS, X-tra tilbehør

Læs mere om Elma Instruments A/S


OBH-Gruppen A/S

Agerhatten 25
5220 Odense SØ
Tlf.: 70 21 72 40
E-mail: obh@obh-gruppen.dk

www.obh-gruppen.dk

Kompetencer: blowdoor test

Læs mere om OBH-Gruppen A/S


Mere viden om Blower door test:

Blowerdoor tetsts anvendes til at godkende tætheden på nye byggerier jævnfør bygningsreglementet, samt til at finde utætheder i ældre boliger der skal energioptimeres. Blowerdoor er et udtryk, som kommer fra den metode der anvendes til at trykprøve en bygning

Ventilatoren skaber enten et undertryk (udblæsningsfunktion) eller et overtryk (indsugningsfunktion) inden for bygningens indelukkede rum. Måleinstrumenter er tilsluttet for at overvåge og registrere luftstrømmen og trykforskellen.

Blower Door-testen udføres ved at tænde ventilatoren og justere trykket for at opnå enten et specifikt undertryk eller overtryk i bygningen. Dette skaber en kontrolleret luftstrøm gennem eventuelle utætheder, revner, sprækker eller dårligt isolerede områder i bygningen. Måleinstrumenterne bruges til at kvantificere lækager og bestemme bygningens samlede luftudskiftning (luftskifte pr. time).

Formålet med en Blower Door-test er at identificere og lokalisere utætheder, der kan føre til energitab, trækgener, dårlig luftkvalitet og problemer med opvarmning og køling i bygningen. Resultaterne af testen kan bruges til at identificere områder, der kræver forbedring af tætning og isolering og til at optimere energieffektiviteten i bygninger. Det kan også bruges til at opfylde bestemte standarder og krav til bygningers lufttæthed i forbindelse med energieffektivitetscertificeringer.