Låseskiver

Låseskiver er designet til og anvendes til specifikke situationer, hvor det ønskes at man skal kunne låse en aksel på en hurtig måde og permanent. Låseskiver fås både med og uden kappe, hvilken kan anvendes hvor der ikke er den nødvendige plads til mere traditionel befæstigelse, som ex. bolte og møtrikker. Låseskiver anvendes for eksempel til at sikre hjul og afskærmning

Leverandører af og viden om låseskiver:

Nord-Lock ApS

Gydevang 39-41
3450 Allerød
Tlf.: 21 78 66 99
Email: info@nord-lock.dk

www.nord-lock.dk

Læs mere omNord-Lock ApS og se den fulde firmaprofi

Plento ApS
- en del af Mimus ApS

Helgeshøj Alle 18,
2630 Taastrup
Tlf: 31 55 11 12
E-mail: salg@plento.dk

web

Læs mere omPlento ApS og se den fulde firmaprofi

TITGEMEYER Skandinavien A/S

Lunikvej 32
2670 Greve
Telefon +45 43 60 09 66
Fax +45 43 69 02 19
E-mail: info@titgemeyer.dk

www.titgemeyer.com

Læs mere omTITGEMEYER Skandinavien A/S og se den fulde firmaprofi

Würth Industri Danmark A/S

Merkurvej 5
6000 Kolding
Tlf.: 73 20 73 20
E-mail: salg@wuerthindustri.dk

www.wuerthindustri.dk

Læs mere omWürth Industri Danmark A/S og se den fulde firmaprofi


Mere viden om låseskiver:

Låseskiver kan anvendes og er et rigtig godt alternativ til eksempelvis møtrikker eller låseringe på aksler og tappe. Låseskiver udmærker sig ved hurtigt og sikkert at låse og sikkert på en glat aksel og kræver ingen forarbejdning. Når låseskiven er monteret sidder den urokkeligt fast mod monteringsretningen.

En låseskive er en ring delt på ét punkt og bøjet i en spiralform. Dette bevirker, at låseskiven kan udøve en fjederkraft mellem fastgørelsesorganet hoved og substratet, som fastholder låseskiven hårdt mod substratet og bolten tråden hårdt mod møtrikken eller substratet tråd, der skaber større friktion og modstand mod rotation.

Brugen og virkningen af låseskiver har været til debat længe, hvor nogle publikationer har frarådet brugen med den begrundelse, at når stramt skiven ligger fladt mod underlaget og giver ikke mere modstand mod rotation end en normal skive på samme moment. Men en låseskive vil fortsætte med at holde bolten mod underlaget og opretholde friktion, når løsnet lidt hvorimod en almindelig skive vil ikke..

En Tandskive, også kendt som en takket skive eller stjerne skive, har savtakninger, der strækker sig radialt indad og / eller udad for at bide ind i lejefladen. Denne type låseskive er særlig effektiv som en låseskive når den anvendes med et blødt substrat, såsom aluminium eller plast, men kan stadig modstå rotation mere end en almindelig låseskive på hårde overflader som spændingen mellem låseskiven og overfladen påføres over et meget mindre område (tænderne). Der er fire typer: interne, eksterne, kombination, og forsænkede. Den interne stil har takkerne langs den indvendige diameter af skiven, hvilket gør dem mere æstetisk tiltalende. Den eksterne stil har sav takninger omkring den ydre diameter, hvilket giver bedre fastholdelseskraft på grund af den større omkreds.  kombinationen stil har savtakker om begge diametre, for maksimal holdekraft. Forsænket stil er designet til at blive brugt med fladskærms-skruer.

Cookie-indstillinger