Fjederstål

Fjederstål er en type stål, der er specielt designet til at have høj styrke, elasticitet og modstandsdygtighed over for deformation under påvirkning af belastning og frigivelse. Det er en vigtig komponent i produktionen af fjedre til forskellige applikationer. Fjederstål fremstilles normalt ved at tilføje legeringselementer til grundstål for at forbedre dets mekaniske egenskaber. Fjederstål, på engelsk: Spring steel, tysk: Federstahl. Fremstilles varm- og koldvalset evt. smedet. Materiale: ulegerede og legerede stål med 0,5 - 0,6% C - eventuelt kulstofstål med 0,6 - 0,9% C - der senere sejhærdes

Leverandører af og viden om Fjederstål:


EBI A/S

Sylvestervej 7
2610 Rødovre
Tlf.: +45 4497 8111
E-mail: salg@ebi.dk

www.ebi.dk

Kompetencer: Konstruktionsstål, Værktøjsstål, Specialstål, Metaller og Normdele

Læs mere om EBI A/S


Lemvigh-Müller A/S

Stationsalleen 40
2730 Herlev
Tlf.: +45 3695 1230
E-mail: lemu@lemu.dk

www.lemu.dk

Kompetencer: Alt i metaller og Stål , Aluminium, Armeringsstål, Befæstelse, Belysning, El-teknik, Kabler, Rustfri stål, Rør, Stål, Værktøj

Læs mere om Lemvigh-Müller A/S


Sanistål

Håndværkervej 14
9000 Aalborg
Tlf.: 96 30 60 00
E-mail: sanistaal@sanistaal.dk

www.sanistaal.com

Kompetencer: Alt i metaller og Stål, Blankt stål, Byggestål, Konstruktionsstål

Læs mere om Sanistål A/S


Simik ApS

Værkstedsvej 7
4230 Skælskør
Tlf.: 21 91 96 34
E-mail: kn@simik.dk

www.simik.dk

Kompetencer: Klip, Buk, Kompositbjælker, Alt i stål, Konstruktioner, Plasmaskærer, Smedearbejde, Smedejernslåger, Stålkonstruktioner, Gelændere, Altaner

Læs mere om Simik ApS


Ven-Po A/S

Christiansborgvej 8
7560 Hjerm
Tlf.: 97 46 49 55
E-mail: venpo@venpo.dk

web

Kompetencer: Fjedre, ringsplitter, fjedersplitter, dobbelt fjedersplitter, rustfri fjedersplitter, rørsplitter

Læs mere om Ven-Po A/S


Mere viden om Fjederstål:

Nogle almindelige legeringselementer, der anvendes i fjederstål, inkluderer kulstof, silicium, mangan, krom, nikkel og vanadium. Disse elementer bidrager til at øge stålets styrke, elasticitet og modstandsdygtighed over for træthed.

Nogle vigtige egenskaber og anvendelser af fjederstål inkluderer:

  1. Høj styrke: Fjederstål har høj trækstyrke, hvilket gør det i stand til at modstå store belastninger uden at deformere permanent.
  2. Elastisk deformation: Fjederstål er kendt for sin evne til at vende tilbage til sin oprindelige form, når belastningen fjernes. Det har en høj elasticitetsgrænse, hvilket betyder, at det kan deformeres midlertidigt og derefter vende tilbage til sin oprindelige form uden permanent deformation.
  3. Modstandsdygtighed over for træthed: Fjederstål er designet til at modstå gentagne belastninger over tid uden at bryde eller svækkes. Det er vigtigt i applikationer, hvor fjedrene udsættes for gentagne bevægelser eller belastninger.
  4. Anvendelsesområder: Fjederstål anvendes i mange industrier og applikationer, herunder bilindustrien, elektronik, maskiner, møbelindustrien, legetøj, byggeri og mere. Det bruges til at fremstille forskellige typer fjedre som trykfjedre, trækfjedre, skivefjedre, zigzag-fjedre og spiralformede fjedre.

Det er vigtigt at vælge det rette fjederstål afhængigt af applikationen og kravene til styrke, elasticitet, modstandsdygtighed over for træthed og korrosionsbestandighed. Fjederstål kan også behandles termisk eller overfladebehandles for at forbedre dets egenskaber og ydeevne.

Cookie-indstillinger