Gasnitrering

Gasnitrering er en proces, der anvendes til at hærde overfladen af metaller ved at indføre nitrogenatomer i materialet. Det er en form for diffusionsbehandling, hvor et metalstykke udsættes for en atmosfære af nitrogen ved høje temperaturer. Processen skaber en hård og slidstærk overflade på metallet, samtidig med at kernen af materialet bevares blødt og sejt. Gasnitrering er en metode til at give stålemner en hård og forbedret overflade. Gasnitrering er en proces der foregår ved en lav temperatur, der gerne udføres ved ca. 500° C.

Leverandører af og viden om Gasnitrering:


Accord Industries AS

Strandveien 39
N-3050 Mjøndalen - Norway
Mob: +45 4247 0468
E-mail: lars@accordindustries.no

www.accordindustries.dk

Kompetencer: CNC bearbejdning, Hærdning, Gravitationsstøbning, Metalplade emner, Trykstøbning af aluminium, Smedegods, Støbegods, Varmebehandling, Gasnitrering, Koldformet stål, Konstruktionsstål, Korrosionsbeskyttelse, Kulstofstål, Legeret stål, Messing, Rustfrit stål, Stålkomponenter, Stålplader, Varmvalset stål, Zink, Koldformning, Befæstelse, Svejs

Læs mere om Accord Industries AS


MC Uldall Maskinfabrik

Læs mere om MC Uldall Maskinfabrik


ppm Industrial ApS

Engelsborgvej 31
2800 Kongens Lyngby
Tlf.: +46 31-742 08 77
Mobil: +45 26 700 962
E-mail: robert.bogekaer@ppmindustrial.com

web

Kompetencer: Gasmålinger, gasdetektorer, gasalarmer, gasanalyser, gasdataloggere, gasudtag, gaskølere, gaspumper, kondensatpumper, filtre, flowmålere, afskærmninger, varmeslanger, gasser, kalibreringsgasser, reagensglas, reagensrørpumpegastester, flammedetektorer

Læs mere om ppm Industrial ApS


Mere viden om Gasnitrering:

Gasnitrering udføres normalt i en kontrolleret ovn eller ovnkammer, hvor metallet placeres sammen med et nitrogenerende middel, såsom ammoniak eller andre nitrogenforbindelser. Under opvarmning og i nærværelse af nitrogen frigives nitrogenatomer, som trænger ind i metallets overflade og danner nitridlag.

Nogle fordele ved gasnitrering inkluderer:

  1. Forbedret hårdhed og slidstyrke: Nitridlaget dannet under gasnitrering øger overfladehårdheden af metallet, hvilket forbedrer dets modstandsdygtighed over for slid og deformation.
  2. Øget korrosionsbestandighed: Nitridlaget kan også forbedre metallets korrosionsbestandighed ved at danne en beskyttende barriere mod kemiske angreb.
  3. Reduceret friktion og slid: Gasnitrering kan reducere friktionen mellem metaloverflader, hvilket resulterer i mindre slid og forlænget levetid for komponenter og maskindele.
  4. Bevaring af kernetilstand: En fordel ved gasnitrering er, at det hovedsageligt påvirker overfladen af metallet og ikke ændrer dets indre struktur eller egenskaber i betydelig grad.

Gasnitrering anvendes typisk på stål- og jernbaserede metaller, men det kan også udføres på visse andre metaller og legeringer. Procesparametre såsom temperatur, tid og gasblandingen styres nøje for at opnå ønskede resultatmål.

Det er vigtigt at bemærke, at gasnitrering er en specialiseret proces, der kræver ekspertise og passende udstyr. Det er vigtigt at følge de korrekte procedurer og sikkerhedsforanstaltninger for at opnå ønskede resultater og undgå eventuelle uønskede effekter.

Cookie-indstillinger