Loddetin og loddetråd

Loddetin og loddetråd anvendes til lodning af bl.a. elektronik, såsom printkort og printplader. Når man lodder med loddetin bruges en loddekolbe med passende varmeregulering. Til lodning af elektriske komponenter i trykte kredsløb er de bedste loddekolber Electrostatic Discharge (ESD) sikre, temperaturkontrollerede, højeffektjern.

Leverandører af og viden om Loddetin og loddetråd:

3K Værktøj A/S

Meteorvej 6
DK-8700 Horsens
Tlf.: 75 62 41 44
E-mail: info@3ktools.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Dansk Ædelmetal A/S

Bygmarken 8
3520 Farum
Tlf.: 3614 0000
E-mail: dansk@aedelmetal.dk

www.dkdentaldepot.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

ESAB A/S

C.F. Tietgens Vej 7B
6000 Kolding
Tlf.: 36 30 01 11
E-mail: ordre@esab.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

HIN A/S

Langmarksvej 29
8700 Horsens
Tlf.: +45 7625 9090
E-mail: hin@hin.dk

www.hin.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Würth Industri Danmark A/S

Merkurvej 5
6000 Kolding
Tlf.: 73 20 73 20
E-mail: salg@wuerthindustri.dk

www.wuerthindustri.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om Loddetin og loddetråd:

Loddetin, også kendt som loddetinlegering, er en kombination af tin (Sn) og andre metaller, der bruges til at forbinde eller lave elektriske forbindelser mellem to eller flere metaldele. Loddetin har en lavere smeltepunkt end de materialer, det forbindes med, hvilket gør det muligt at opnå en pålidelig forbindelse uden at beskadige de forbundne komponenter.

Loddetinlegeringer kan variere i sammensætning afhængigt af de specifikke krav til loddning og de materialer, der skal forbindes. Nogle af de almindelige loddetinlegeringer inkluderer:

  1. Blyfri loddetin (Sn-Ag-Cu): Blyfri loddetinlegeringer er blevet mere udbredt på grund af bekymringer om blyets miljø- og sundhedsmæssige virkninger. En almindelig blyfri loddetinlegering består af tin (Sn), sølv (Ag) og kobber (Cu). Disse legeringer har gode mekaniske egenskaber og er velegnede til forskellige applikationer inden for elektronik og VVS.
  2. Blyholdig loddetin (Sn-Pb): Blyholdig loddetinlegering har traditionelt været anvendt i elektronik og VVS-applikationer. Den typiske sammensætning er tin (Sn) og bly (Pb). Blyholdig loddetinlegering har en lavere smeltepunkt end blyfrie alternativer og er let at arbejde med, men på grund af blyets toksicitet er brugen begrænset i mange lande.

Loddetråd er en form for loddetin, der er trukket i trådform. Loddetråd gør det nemt at anvende loddetin til specifikke loddningssituationer, da tråden kan styres og positioneres mere præcist. Loddetråd er almindeligvis tilgængelig i forskellige diametre og sammensætninger afhængigt af applikationen.

Loddetin og loddetråd bruges bredt inden for elektronik, VVS, bilindustrien, smykkerfremstilling og andre industrier, hvor der kræves pålidelige og holdbare forbindelser mellem metaldele. Loddetinlegeringer er valgt ud fra kriterier som smeltepunkt, mekaniske egenskaber, korrosionsbestandighed og specifikke applikationskrav.

Det er vigtigt at følge de korrekte loddningsteknikker og sikkerhedsforanstaltninger, når man arbejder med loddetin og loddetråd for at opnå pålidelige og sikre loddninger.

Cookie-indstillinger