Glasvægge

Glas og glasvægge er det oplagte valg, hvis du vil sikre dig lyse og luftige rum i virksomheden eller derhjemme. Lyset har mulighed for at strømme frit gennem lokalet. Ved glasvægge skal du ikke være bekymret for støj, da glasset har en støjdæmpende effekt.

Leverandører af og viden om Glasvægge:


Aabo Akustik & Handel ApS

Ejbytoften 5
2600 Glostrup
Tlf.: 43 63 03 77
E-mail: fba@aaboakustik.dk

www.aaboakustik.dk

Kompetencer: Skærmvægge, Brandvægge, Skillevægge, Støjisolering, Lyddæmpning, Ventilation, Renrum, Ventilationskanaler, Taghætter, Ventilationsanlæg, Ventilatorer, Indeklima, Brandventilation, Industrikontorer, Støjdæmpning

Læs mere om Aabo Akustik & Handel ApS


MX Door ApS

Messevej 12
9600 Års
Tlf.: 97 99 17 00
E-mail: info@mxdoor.dk

www.mxdoor.dk

Kompetencer: Branddøre, brandskydeporte, sikkerhedsdøre, brandporte, ståldøre, glaspartier, rammedøre, ledhejseporte, brandjalousier, vertikale brandporte, brandgardiner

Læs mere om MX Door ApS


Mirit Glas A/S

mirit

Marielundvej 37D
DK 2730 Herlev
Tlf. +45 44 94 44 49
E-mail: post@mirit.dk

www.miritglas.com

Kompetencer: Skueglas, hærdet glas, glasstænger, teknisk glas, glasrør, Blyglas, borosilikatglas, buet glas, Bøjet glas, displayglas, Elektrisk opvarmede glas, floatglas, Glas, Glasblæsning og ætsning, Glasborde, Glasdøre, Glashærdning, Glasindretning, Glaskugler og -perler, Glasrør, Glasrørssikringer, Glasskilte, Glasskår, Glasslibning og -gravering, Glasvarer, Industriglas, Inspektionsluger, jernfattigt glas, Kemisk hærdet glaskeramisk glas, Kvartsglas, Kvartsrør, Laboratorieglas, lamineret glas, Lampeglas, Montrer, Måleglas, Optisk glas, Ornament glas, Ovnglas, Planglas, Rørglas, Safirglas, Sikkerhedsglas, Skibsvinduer, Spejle, Spejlglas, Strålebeskyttelsesglas, Vandglas, Varmeruder

Læs mere om Mirit Glas A/S


Unidrain A/S

Ejby Industrivej 40
2600 Glostrup
Tlf.: 39 10 10 10
E-mail: info@unidrain.dk

www.unidrain.dk

Kompetencer: Afløbsriste, gulvafløb, boligafløb, designerafløb, udløbshuse, vandlås, VVS-artikler, afløbsrender, afløbsriste, afløbsskåle, linjeafløb, afløbssystemer, lineære afløb, badeværelsestilbehør

Læs mere om Unidrain A/S


Mere viden om Glasvægge:

Oftest er glasvægge produceret med enten jern, stål eller messing - men andre materialer kan dog også anvendes. En glasvæg er en super flot løsning som skillevæg i et rum, især hvis rummet savner lysindfald.


GLASVÆGGE I ELEGANTE DESIGNS
Med glasvægge fra SILTON får du et flot æstetisk look med rig mulighed for at få dagslys ind i hjemmet. 
Glasvægge giver mange muligheder for din indretning, da det kan skabe en dejlig form for åbenhed imellem dine rum, eller du kan bruge glasvæggene til at adskille større rum, uden at lukke helt af med en almindelig væg. 

Du har også muligheden for at få den komplette løsning, hvor vi kan kombinere vores flotte glasvægge, sammen med en eller flere af vores muligheder for glasdøre

Vi kan levere glasvæggene i flere varianter og stort set alle størrelser, alt efter dit behov. 

Så kig med herunder, for at finde de glasvægge der passer bedst til din personlige stil.

Se mere på vores hjemmeside


Miljøvenligt malet glas til alt fra solcelletag til stænkplader
Hos glarmester F. Weien Svendsen går hverdagen ikke længere kun med rudeskift, reparationer og opsætning af glasvægge til brusenichen. Glarmesteren har nu i et par år også malet glas til eget brug og til hele glasbranchen

Da F. Weien Svendsens direktør Brian Hansen stødte på malermaskinen Picasso på en messe i 2017, var det kærlighed ved første blik. Maskinen kan male fladt glas i både store og små formater, og Brian Hansen så med det samme sit snit til at få maleranlægget i virksomheden.

”Førhen brugte vi enten selv meget tid på at lægge folie på glasset eller at få det leveret i en særlig farve fra fabrikken. Med Picassomaskinen kunne vi pludselig male det hele forholdsvis hurtigt – og i mange flere farver end vi var vant til”.

Malermaskinen, der har fået sit eget rum på værkstedet i Brøndby, maler over 15.000 forskellige farver i både Pantone, RAL og NCS-farvesystemet. Farverne er fremstillet i holdbar og slidstærk, vandbaseret maling, der er grundigt testet på glas både ude og inde.

Glas i alle regnbuens farver til hele huset

Når man tænker i interiørglas, er det ofte den gennemsigtige og luftige kvalitet i glasset, der bliver fokuseret på. Men det er synd og skam, for glas som materiale kan meget mere end bare at være gennemsigtigt. Når glasset males i en spændende farve og placeres i badeværelset, garderoben, køkkenet eller i stuen, bidrager det på en unik og elegant facon til den øvrige indretning.

”Når først man tænker på glas i farver, åbner der sig en helt ny verden af muligheder, både fordi der er så mange farver at vælge imellem og fordi farven dækker for udsyn, så det også kan bruges til afskærmning, f.eks. når man gerne vil værne om privatlivet”, fortæller Brian Hansen.

Siden malermaskinen landede på Vibeholmsvej har der været gang i mange forskellige flotte farver, særligt til stænkplader til køkken og bad, men også til brusekabiner. Malet glas har virkelig vundet indpas – både til erhverv og private.

”En farvet brusekabine er et flot og interessant valg og farven kan være med til at definere og markere rummet rigtig meget – så det bliver alt andet end kedeligt”, siger Brian Hansen.

F. Weien Svendsen A/S har i længere tid haft et samarbejde med en stor, dansk producent af solcellepaneler. Her producerer F. Weien Svendsen tilpasningsstykkerne til solcelletag i mange forskellige farver og størrelser, lige fra kæmpe byggerier til private villaer. Samarbejdet har betydet, at virksomheden har kunne teste kapaciteten for større produktioner og det er gået godt.

”Vi kan nu med selvtillid sige, at vi kan male flere 100 glas ad gangen – så nu vi tør godt at byde ind på større leveringer af malet glas”, bedyrer Brian Hansen.

F. Weien Svendsen A/S har i længere tid haft et samarbejde med en stor, dansk producent af solcellepaneler. Her producerer F. Weien Svendsen tilpasningsstykkerne til solcelletag i mange forskellige farver og størrelser, lige fra kæmpe byggerier til private villaer. Samarbejdet har betydet, at virksomheden har kunne teste kapaciteten for større produktioner og det er gået godt.

”Vi kan nu med selvtillid sige, at vi kan male flere 100 glas ad gangen – så nu vi tør godt at byde ind på større leveringer af malet glas”, bedyrer Brian Hansen.


Unikke badeværelser på brandstationen
Når byggeriet på 8.000 m2 på den gamle brandstationsgrund i Herning står klar i januar 2015, får alle nye beboere fornøjelsen af badeværelses-udstyr i verdensklasse. Smukt, enkelt og funktionelt fra fliser til installationer. For at fuldende udtrykket er badeværelserne udstyret med unidrain®’s komplette løsninger inden for linjeafløb og smukke brusevægge i glas.

  • Det vigtige for os var at få en teknisk god løsning, som sikrer mod vådrumsskader. unidrain®’s GlassLine brusevægge er yderst elegante, og lige hvad vi havde brug for til dette projekt.
    Det er en helt ny måde at tænke glasvægge til brusenicher på. De forener banebrydende design med den højeste sikkerhed, som vi altid kræver af vores leverandører. Kun det bedste er godt nok – og GlassLine har bestemt levet op til vores høje krav, fortæller projektleder Michael Nørby Andersen, der har byggeansvaret hos bygherren KPC.

Hurtigere at installere

Monteringen af afløb og brusevægge er gået hurtigt og let for installatørerne. Og sikkerheden er i top. Ved montering af normale brusevægge skruer installatørerne væggen fast på fliserne. Med GlassLine støber mureren konstruktionen fast ned i gulvet. Derefter monteres brusevæggen. Denne proces skaber en fuldstændig vådrumssikker inddækning af hele brusenichen.

  • Det er altid en fornøjelse at arbejde med unidrain®’s produkter. Løsningerne bliver tætte overalt, og arkitekterne har tænkt på selv den mindste detalje. Jeg har masser af positiv erfaring med unidrain®’s afløb, og min erfaring med GlassLine er også meget positiv allerede, fortæller Kim Knudsen, som er installatør hos Erik Mølgaard VVS i Herning og arbejder på at lave de flotte badeværelser i det ambitiøse byggeprojekt.

Går op i højere enhed

unidrain® går aldrig på kompromis med hverken byggeteknik eller design i produkter. Det var derfor meget vigtigt, at GlassLine levede op til den meget høje standard, som i over et årti har været kendetegnet for virksomhedens revolutionære serier med afløb:
ClassicLine og HighLine.

  • Vi er meget stolte af vores produkter, og derfor glæder det os, når vi bliver valgt til et smukt og gennemført byggeprojekt som dette. Vores arkitekttegnede løsninger til brusekabinen komplimenterer byggeriet på bedste vis. Og det er skønt at se, når ikke bare et badeværelse men en hel bygning går op i en højere enhed, siger marketingchef hos Unidrain A/S, Thomas Skov Simonsen.

Tre meter egetræsdøre i tynde glasvægge
Det var det ønske, arkitekterne fremlagde for HM Byg, der havde tømrerentreprisen på VUC Syds ikonbyggeri på havnefronten i Haderslev. De tre meter høje massive egetræsdøre skulle monteres i tynde glasvægge, og der måtte ikke være karmfremspring, for æstetisk skulle det se ud som én stor grandios dør. Det var en dørløsning, som krævede ekspertviden, og HM Byg kontaktede derfor SWEDOOR.
Når man går ind i VUC Syds fem etager høje bygning, ser det ud som om, at alle de tre meter høje egetræsdøre står frit i luften. Man ser ikke glasvæggene, for det gennemgribende, transparente design går igen i hele undervisningsbygningens konstruktion. Et minimalistisk design, som skulle vise at være et yderst komplekst projekt at udføre: - Arkitekterne havde kreeret et storslået dørdesign. Spørgsmålene dukkede dog op, da opgaven skulle fra tegnebrættet og udføres i praksis. Hvordan integrerer man tre meter høje massive egetræsdøre i glasvægge? Der manglede noget, der kunne give stabilitet i konstruktionen, og kunne det overhovedet lade sig gøre, at skaffe så høje døre i egetræ?, siger projektleder Morten Trans fra HM Byg. En kombination af drøm og virkelighed I stedet for at rynke panden over de ubesvarede spørgsmål valgte Morten Trans at kontakte konsulent Per Løvstad fra Europas førende dørproducent, SWEDOOR. - Vi havde ikke tre meter høje massive egetræsdøre på lager. Så vi var ude i et projekt med en kompliceret specialløsning, der ikke kun skulle leve op til det æstetiske design, men som også skulle være realistisk at producere og montere, siger Per Løvstad, der satte sig til tegnebordet sammen med Morten Trans for at finde frem til en dørløsning, der kunne virkeliggøre arkitekternes ønsker. - Resultatet blev, at vi lavede døren 2,10 meter høj med et overparti i eg, så den samlet set ligner en stor dør, når den er lukket. Dertil producerede vi tre meter høje specialkarme i massivt egetræ, siger Per Løvstad. Det var ideen med overpartiet i eg, som blev omdrejningspunktet, og nu tegnede der sig langt om længe et realistisk billede af det komplekse dørprojekt. Der var dog stadig endnu en udfordring, som skulle løses. Hundrede procent i lod Hullet i puslespillet var af æstetisk karakter og drejede sig om overgangen mellem karmen og sidepartierne. Designet tillod nemlig ikke karmfremspring. Så det betød, at Morten Trans og Per Løvstad atter måtte i tænkeboks. - Karmene var specialproducerede til at passe til dørene og overpartierne, så dem kunne vi ikke lave om. Løsningen blev i stedet ni mm tykke egetræspaneler på hver side af karmene. Disse blev limet på sidepartierne, som primært var der for at skabe stabilitet til montagen af de store døre. På den måde fik vi udlignet karmfremspringet, og kunne samtidig skjule samlingen mellem glasvæg og karm, siger Per Løvstad. Arkitekterne godkendte løsningen, men da det kom til den praktiske del, nemlig monteringen af karme, døre og sidepartier, skulle det vise sig at blive en noget kompliceret opgave. - Selve monteringen af sidepartierne var lettere sagt end gjort. Alt skulle være hundrede procent i lod, ellers ville de ni mm tykke egetræspaneler, som blev limet på sidepartierne, kile mod den tre meter høje dørkarm og gabe. Det betød, at der ikke var plads til en eneste fejl i udmålingen på nogen af sidepartierne. Alt skulle være monteret fejlfrit i første hug, for at den æstetiske panelløsning kunne klappe, siger Morten Trans og fortsætter: - Det var en udfordrende døropgave, men det lykkedes for os med SWEDOORs hjælp og kompetente tømrere at få en flot helhedsløsning, som både arkitekter og VUC Syd blev glade for. Man kan sige, at alle brikkerne i puslespillet faldt på plads til sidst. Det er nu et år siden, at HM Byg og SWEDOOR knækkede koden til det komplicerede, eksklusive dørdesign.  Siden har hundredevis af elever og lærere på VUC Syd i Haderslev åbnet og lukket dørene, som både fungerer fejlfrit og ser perfekte ud.