Slamfiltre

Slamfiltre, også kendt som sedimentfiltre eller partikelfiltre, er filtreringsenheder, der anvendes til at adskille faste partikler eller sediment fra en væskestrøm, kendt som slam. Slamfiltre bruges i forskellige industrier og applikationer, hvor det er nødvendigt at rense væsker fra urenheder eller faste partikler for at opnå renere og klarere væsker.

Leverandører af og viden om Slamfiltre:

GEOVENT A/S

Hovedgaden 86
8831 Løgstrup
Tlf.: 8664 2211
E-mail: salg@geovent.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

SILHORKO-EUROWATER A/S

Jylland/Fyn (Skanderborg): 87 93 83 00
Sjælland (Hillerød): 48 20 10 00
E-mail: info.dk@silhorko.dk

www.silhorko.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Ultrafilter Skandinavien ApS

Glasvænget 6
5492 Vissenbjerg
Tlf.: 82303020
E-mail: 

web

Se hele vores produktprogram og profil her

WINTEC - Big Steel Solutions

Risbjergvej 28
7330 Brande
Tlf.: 97181977
E-mail: wintec@wintec.dk

www.wintec.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om Slamfiltre:

Der er flere typer slamfiltre, der anvendes afhængigt af den specifikke applikation og partikelstørrelsen, herunder:

  1. Sandfiltre: Sandfiltre bruger et lag af sand eller sandlignende materialer som filtermedie til at fjerne partikler og sediment fra væsken. Væsken passerer gennem filtermediet, mens partiklerne holdes tilbage i sandlaget.
  2. Mekaniske filtre: Mekaniske filtre omfatter forskellige typer som skivefiltre, tromlefiltre eller sigtefiltre, der bruger en fysisk barriere eller sigte til at tilbageholde partiklerne. Disse filtre kan have forskellige typer sigte- eller filtreringsmaterialer afhængigt af partikelstørrelsen og filtreringskravene.
  3. Trykfiltre: Trykfiltre anvender et tryk på væsken for at tvinge den gennem et filtreringsmedie og adskille partiklerne. Trykfiltre kan være membranfiltre eller keramiske filtre, der er i stand til at filtrere meget fine partikler.
  4. Vakuumsfiltre: Vakuumsfiltre bruger vakuumkraft til at skabe en forskel i trykket og tvinge væsken gennem filtreringsmediet. Disse filtre anvendes ofte i industrier som kemi, fødevareproduktion og miljøteknologi.

Slamfiltre anvendes i en bred vifte af applikationer, herunder vandbehandling, spildevandsrensning, fødevare- og drikkevareproduktion, kemi, farmaceutisk produktion og mineralseparation. De hjælper med at fjerne partikler, sand, sediment, partikulære urenheder og andre faste stoffer fra væsker for at forbedre kvaliteten og renheden af væskerne samt beskytte følsomme udstyr og processer.

Valg af slamfiltre afhænger af flere faktorer, herunder partikelstørrelse, flowhastighed, filtreringskrav, vedligeholdelseskrav og det specifikke industrielle miljø. Det er vigtigt at vælge det rigtige filterdesign og filtreringsmedie for at opnå effektiv partikelfjernelse og maksimal ydeevne.


Krüger – Nyt slambehandlingsanlæg i Sloveniens hovedstad optimerer renseanlæggets energiforbrug
Med et nyt fabrikssamlet anlæg får Ljubljana nu et energieffektivt renseanlæg, der gør det delvist selvforsynende med energi.

Det eksisterende renseanlæg i Ljubljana har ikke længere tilstrækkelig kapacitet og savner ny energieffektiv teknologi. Derfor har byens vandselskab valgt at investere i Krügers termiske hydrolyse teknologi, Exelys. Denne teknologi bliver integreret af Krügers moderselskab Veolia, som implementerer det i en nyetableret bygning ved det gamle renseanlæg.

Slampumper finder du her

Anlægget giver mulighed for at producere langt større mængder biogas fra anlæggets slam end hidtil. Dermed bliver anlægget i højere grad selvforsynende med energi.

Fremtidens renseanlæg

Folk fra Ljubljanas vandselskab har besøgt Billund BioRefinery, der ofte kaldes Fremtidens Renseanlæg, fordi dets teknologi kombinerer behandling af husholdningsaffald og spildevandsslam, samtidig med at det producerer biogas til el og varme. Det er banebrydende, fordi det bygger på nyudvikling og kombinerer en række teknologier med Krügers termiske hydrolyse som omdrejningspunkt.

- Nu udstyrer vi renseanlægget i Ljubljana med Exelys, så de kan producere væsentligt mere biogas på rådnetankene, hvor gassen så skal drive de eksisterende slamtørrere, siger Lars Henrik Andersen, der er projektingeniør hos Krüger.

Hydrolyseret og udrådnet slam kan lettere afvandes, og sammen med den større gasproduktion, betyder det, at det nye renseanlæg bruger langt mindre energi end det eksisterende anlæg.

- Ud over installeringen af Exelys bliver der også bygget nye forklaringstanke ind, og kapaciteten bliver generelt udvidet. På den måde kan spildevandsanlægget leve op til skærpede nationale og EU krav for udledning i Ljubljanica floden, der løber igennem byens gamle bydel, siger Lars Henrik Andersen.

Krüger dimensionerer Exelys specifikt til renseanlægget og laver styringsbeskrivelser til alle komponenter, der skal bruges. Efter det modulopbyggede anlæg er blevet fremstillet lokalt på et værksted, leveres det som færdigbygget ’package plant’ i Ljubljana dvs. som et fabrikssamlet anlæg.

Exelys teknologien er fleksibel og kan tilpasses alle anlæg og krav. Læs mere om fordelene i boksen til højre.  Cookie-indstillinger