Forbrændingsanlæg

Forbrændingsanlæg

Forbrændingsanlæg, også kendt som et forbrændingsanlæg eller affaldsforbrændingsanlæg, er en industriel installation, der anvendes til at forbrænde affald. Formålet med et forbrændingsanlæg er at omdanne affald til energi. Dette gennem forbrænding, samtidig med at man reducerer affaldets volumen og potentielle miljøpåvirkning.

Leverandører af Forbrændingsanlæg:

Linka Energy A/S

Nylandsvej 38
6940 Lem St
Tlf.: 97341655
E-mail: linka@linka.dk

www.linka.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Reecon A/S

Reecon

Ulvehavevej 44
7100 Vejle
Tlf.: +45 77 34 53 00
E-mail: mail@reecon.dk

www.reecon.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Weiss ApS

Nylandsvej 38
6940 Lem St.
Tlf.: 96 52 04 44
E-mail: service@weiss2energy.eu

www.weiss2energy.eu

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

Et forbrændingsanlæg er et sted hvor brændbart affald forbrændes industrielt ved høje temperaturer. Herhjemme i Danmark omdannes varmen normalt til fjernvarme og elektricitet. Der stilles til stadighed skrappere og skrappere krav til rensningen af både røg og slagger fra anlæggene, og dermed bliver forureningen mindre og mindre.

Processen i et forbrændingsanlæg omfatter typisk følgende trin:

  1. Affaldshåndtering: Affald transporteres til anlægget og sorteres for at fjerne farligt eller ikke-brændbart affald. Det kan omfatte husholdningsaffald, industriaffald, biomasse eller specifikke former for farligt affald.
  2. Forbrænding: Det brændbare affald placeres i en forbrændingsovnen, hvor det forbrændes ved høje temperaturer. Forbrændingen genererer varmeenergi, som kan anvendes til at producere damp eller varmt vand, der derefter kan anvendes til at drive turbiner og generere elektricitet.
  3. Energiproduktion: Varmen, der genereres fra forbrændingen, udnyttes normalt til at drive en damp- eller gasturbine, der omdanner varmen til mekanisk energi. Denne mekaniske energi driver derefter en generator til at producere elektricitet.
  4. Rensning af røggasser: Røggasser, der genereres under forbrændingen, gennemgår renseanlæg for at fjerne forurenende stoffer og partikler, inden de udledes i atmosfæren. Dette kan omfatte brug af filtre, elektrostatiske separatorer og andre teknikker til at reducere udledningen af forurenende stoffer og opfylde gældende emissionsregler.

Forbrændingsanlægget kan spille en vigtig rolle i affaldshåndtering. Dette ved at reducere mængden af affald og producere energi, der kan bruges som en fornybar ressource. Det er vigtigt at bemærke, at moderne forbrændingsanlæg er udstyret med avancerede kontrolsystemer og teknikker for at minimere miljøpåvirkningen og udledningen af forurenende stoffer.


Hytor Fluid Solutions – Vi bygger verdens største eMethanol anlæg gennem partnerskabet A2X




Anlægget skal stå klar i 2025 og er et vigtigt bidrag til CO2-neutral skibsfart og samtidig et anlæg der kobler flere sektorer i energibranchen sammen. Anlægget skal producere op mod 200.000 tons grøn methanol om året og udnytter produkter og restprodukter fra H2 Energy og Energnisten i Esbjerg.

Find Leverandører af Hydraulik løsninger her

Vi er stolte af, at vi kan bekendtgøre at vi gennem vores partnerskab i A2X, skal være med til at bygge verdens største eMethanol anlæg. Projektet kommer til at udnytte de produkter og restprodukter, som der i dag produceres hos H2 Energy og Energnisten. Konkret betyder det, at den brint H2 Energy producerer i Esbjerg og den CO2 som affaldsforbrændingen Energnisten laver, bliver afgørende elementer i eMethanol produktionen. 

Anlægget skal producere op mod 200.000 tons grøn methanol om året.

"I A2X regi har vi gennem en længere periode arbejdet intenst på, at komme i mål med et væsentligt bidrag til at gøre skibsfarten grøn. Projektet kommer på baggrund af kompetencerne i A2X, og er hjulpet rigtig godt på vej af den ambitiøse grønne energimålsætning for Esbjerg Kommune" udtaler Direktør Niels G. Langerhuus, HYTOR Group og slår fast "med det her projekt viser vi, at vi har kompetencerne til at være med helt fremme når det drejer sig om den grønne omstilling".



Cookie-indstillinger