Traktorer

En traktor er et terrængående motordrevet køretøj til at trække og drive tilhørende landbrugsredskaber. Traktorer er et af de vigtigste redskaber i landbrugssektoren, men anvendes også som transportredskab i industri og skovbrug samt som entreprenørmaskiner.

Leverandører af og viden om traktorer:


SOLUS A/S - WIMA

Jens Horsbøl
Lisenborgevej 6, Bølling
6900 Skjern
Tlf.: 97 36 80 88
E-mail: jens@solus.dk

www.solus.dk

Kompetencer: Tipvogne, autotrailere, traktorlad, kirkegårdsvogne, renovationsvogne, drænspuler, slamsuger, spuler, specialvogne, vandvogne, rentvandstankvogne, halmvogne, saltsprederundervogne, tagrensere, sneplove, blokvogne, gyllevogne, gartnervogne, ATV vogne, entreprenørvogne, maskinopbygninger, ombygning af tipvogne for syn, slangeruller

Læs mere om SOLUS A/S


Mere viden om traktorer:

Der findes i dag traktorer på indtil 800 hk, men de fleste landbrugstraktorer i Danmark har mellem 100-200 hk.

Der findes i dag traktorer på indtil 800 hk, men traktorer på 100-200 hk er de mest almindelige i Danmark. De store modeller er tilpasset den stigende brug af tunge kombinationsredskaber, så for eksempel tilberedning af såbedet og såning kan ske i samme arbejdsgang. Tvillingmontering på både for- og baghjul giver en bedre fordeling af trykket på marken og dermed en nedsat risiko for traktose. Computer i kabinen udnyttes i stigende grad til kontrol og regulering af forskellige funktioner, for eksempel til positionsafhængig dosering af gødning eller sprøjtemidler.
De førende producenter af traktorer er AGCO (Massey-Ferguson), New Holland, Case I/H og John Deere.