Plastråvarer

Plastråvarer, også kendt som plastgranulater eller plastpellets, refererer til de små granulære eller pelletformede materialer, der udgør det grundlæggende råmateriale til fremstilling af plastprodukter. Plast er en naturlig råvare. Råvaren til fremstilling af plast er naturlige materialer som for eksempel råolie, cellulose, kul, naturgas og salt. Råolien er en blanding af flere tusinde forskellige stoffer, og for at kunne udnytte stofferne skal olien raffineres i store anlæg.

Leverandører af og viden om Plastråvarer:


Gibo Plast A/S

Ferrodanvej 14
Postboks 87
6900 Skjern
Tlf: 87 82 87 00
E-mail: post@gibo.dk

www.gibo.com

medlem af Plastindustrien

Plastindustri

Kompetencer: CNC bearbejdning, Ekstrudering, Formgivning, High-pressure formning, Montage, Plast, Plastbearbejdning, Rotationsstøbning, Termoformet plast, Termoformning, Twin-sheet formning, Vakuumformning, Vakuumformet plast

Læs mere om Gibo Plast A/S


Nordisk Plast

Virkevangen 80, Assentoft
8960 Randers SØ
Tlf.: 86484811
E-mail: salg@nordiskplast.dk

www.nordiskplast.dk

Kompetencer: Leverandør af plast

Læs mere om Nordisk Plast


Norner AS

Asdalstrand 291
3962 Stathelle, Norge
Tlf.: +47 35578000
E.mail: post@norner.no

www.norner.no

Kompetencer: Plast, plastrådgivning, polymer, test, laboratorium, analyser

Læs mere om Norner AS


Mere viden om Plastråvarer:

Disse plastgranulater fremstilles ved at omdanne plastmaterialer til små, ensartede korn eller pellets, der let kan smeltes og formes til forskellige former og produkter ved hjælp af forskellige plastbearbejdningsmetoder som sprøjtestøbning, ekstrudering, vakuumformning osv.

Plastråvarer kan være fremstillet af forskellige typer plastmaterialer som polyethylen (PE), polypropylen (PP), polyvinylchlorid (PVC), polystyren (PS), polyethylenterephthalat (PET), polyurethan (PU) og mange andre. Hver type plastgranulat har unikke egenskaber og anvendelser afhængigt af dets kemiske sammensætning og fysiske egenskaber.

Nogle af de mest almindelige anvendelser af plastgranulater inkluderer:

  1. Sprøjtestøbning: Plastråvarer bruges til at smelte og injicere plasten i støbeforme for at producere forskellige plastikdele og komponenter.
  2. Ekstrudering: Plastgranulater opvarmes og presses gennem en dyse for at skabe kontinuerlige profiler, rør, ark eller film.
  3. Vakuumformning: Plastråvarer bruges til at opvarme plastikarket og strække det over en form ved hjælp af vakuumkraft til at skabe forskellige plastprodukter.
  4. Termoformning: Plastråvarer opvarmes og presses over en form ved hjælp af mekaniske metoder til at skabe plastikkomponenter og produkter.
  5. Andre plastbearbejdningsmetoder: Plastråvarer kan bruges i forskellige andre plastbearbejdningsmetoder for at fremstille en bred vifte af plastprodukter og komponenter.

Plastråvarer er en afgørende del af plastindustrien og spiller en central rolle i produktionen af forskellige plastprodukter, lige fra små detaljerede komponenter til større emner som beholdere, rør, profiler og meget mere. Ved at have plastgranulater i forskellige typer og kvaliteter kan plastproducenter skabe forskellige plastprodukter med forskellige egenskaber og ydeevne efter behov.